• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir çocuğu

hiiicccoylesine

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
31
Puanlar
18
Merhaba, çok sevdiğim bir arkadaşım var aynı zamanda eşimin akrabasi oluyor. Bire giden bir çocuğu var, evime her geldiklerinde çocuğumun oyuncaklarindan birini kırıyor hep de sorunsuz en güzel oyuncaklar oluyor. Bugün de geldiler atari vardi sorunsuz çalışıyordu ben bile cok seviyordum bugün de onu paramparça etmis, bizim çocuk okulda kavanozdan kar küresi yapmıştı onun suyunu bosaltmis. Bizimki de hic sesini çıkarmıyor yaşı küçük olduğu için. Arkadaşımı kırmak istemiyorum ama çok da zoruma gidiyor ve çocuğunun eğitilmesi gerekiyor kendi çocuğum bunu yapsa bana soylemelerini isterdim ama eşime danıştım hayir soyleme arkadasligindan olursun diyor. Bir iki olsa tamam ama her gelişinde heeerr seferinde aynısı oluyor öneriniz nedir?

Ne kadar sıklıkla görünüyorsunuz?
Onlar geldiğinde ortada bozulup, kırıldığında üzüleceğiniz, çocuğunuzun ekstra sevdiği oyuncakları kaldırabilirsiniz. Arkadaşınız kırılıp, bozulan oyuncakları görmüyor mu hiç? Görüp ses çıkarmıyor, önemsemiyorsa can sıkıcı.

Son düzenleme:
Basit sizin için önemsiz oyuncakları ortada bırakın diğerlerini saklayın onlar gelince bilmedikleri şey aranızı bozmaz.Fakat cocukda olsa kişisel eşyalarımi elletmem onlar oyuncak değil annesine rağmen bunu söylerim kendi cocugumada elletmezdim yaşı bunu bilecek kadar büyük çocuğun.

Ne değişik insanlar var.kizim 1.5 yaşında haliyle keşfetme döneminde geçenlerde bi anlık dalginligima geldi çekirdekleri aldı birden ve yere döktü.cok azdi ama çok utandım.kac gün onun mahcubiyetini yaşadım.bana gelenler hiç öyle değil kırıp geçse de asla ses etmiyorlar.en fazla yapma diyorlar yalandan.

Merhaba, çok sevdiğim bir arkadaşım var aynı zamanda eşimin akrabasi oluyor. Bire giden bir çocuğu var, evime her geldiklerinde çocuğumun oyuncaklarindan birini kırıyor hep de sorunsuz en güzel oyuncaklar oluyor. Bugün de geldiler atari vardi sorunsuz çalışıyordu ben bile cok seviyordum bugün de onu paramparça etmis, bizim çocuk okulda kavanozdan kar küresi yapmıştı onun suyunu bosaltmis. Bizimki de hic sesini çıkarmıyor yaşı küçük olduğu için. Arkadaşımı kırmak istemiyorum ama çok da zoruma gidiyor ve çocuğunun eğitilmesi gerekiyor kendi çocuğum bunu yapsa bana soylemelerini isterdim ama eşime danıştım hayir soyleme arkadasligindan olursun diyor. Bir iki olsa tamam ama her gelişinde heeerr seferinde aynısı oluyor öneriniz nedir?
Çocuğa tepkiniz ne peki? Konuştunuz mu hiç? Çocuk 6-7 yaşında otoriter bir ses tonuyla bunun yanlış olduğunu tekrar olmasını istemediğinizi söyleyin. Arkadaşınıza da kibarca anlatın lütfen. Benim çocuğum böyle bişey yapsa ve uyarmak amacıyla bana söylense çocuğuma çeki düzen verirdim. Yani normali bu. Bu normal tepki yerine küserse kendi bilir. Yani bence.

Ya çağırmazdım ya da pahalı, hediye gelen, değerli olan şeyleri ortadan kaldırırdım. Hatta çocuk bu aklına gelir dolaptan alır göstermek arkadaşına oynatmak ister falan. O yüzden çocuğun fikrini almaz direkt yok ederdim 😄 Çocuk bunlar tabi anlamaz bilemez kırar ama sizin bahsettiğinize göre çocuk sınır bilmiyor. Aile de sesini çıkarmıyor. Telafi etmek için bile uğraşmıyor. Ben çağırmaktan vaz geçerdim açıkçası

Arkadaşınızdan olmak istemiyorsanız onlar gelince herseyi kaldırmalısınız yavaş uygun bir dille konuşun arkadaşınızla

vermeyin eline oyuncak falan salonda sıkılsınlar. ya da evinize cagirmayin siz gidin misafirlige. defalarca oyuncagini kiran cocuga oynasin diye atari vermek senin sucun. daha dikkat edersin bir dahakine. kirilacak, pahali, kiymetli oyuncaklari bazaya kaldirirsiniz
Atariyi vermedim ki benim çocuğum gayet uslu kırmadan oynayan bir çocuk o yüzden evde çocuk odasında kızımın ulaşabileceği yerde oyuncaklar. Onlar da çocuk odasında oyun oynuyorlardı. Çocuğun yaşı büyük olduğu için hadi diğerleri yanlışlıkla olmuştur falan diye düşündüm artık kırmaz herhalde dedim ama kırıyor bir de saklıyor üstüne üstlük. Bir yandan oyuncaktir oynasnlar diye var diyorum ama bir yandan da öküz gibi oynuyor böyle çocuklar. Kırılsın istemiyorum yazık

Onlar geldiğinde çocuğumun oyuncaklarını saklardım
Başkasının çocuğunu eğitemezsiniz neticede

Ya çağırmazdım ya da pahalı, hediye gelen, değerli olan şeyleri ortadan kaldırırdım. Hatta çocuk bu aklına gelir dolaptan alır göstermek arkadaşına oynatmak ister falan. O yüzden çocuğun fikrini almaz direkt yok ederdim 😄 Çocuk bunlar tabi anlamaz bilemez kırar ama sizin bahsettiğinize göre çocuk sınır bilmiyor. Aile de sesini çıkarmıyor. Telafi etmek için bile uğraşmıyor. Ben çağırmaktan vaz geçerdim açıkçası
Ailenin haberi yok söylesem mi acaba. Çocuğun yaşı büyük ablaları var annesi ile de epey yakınız güzelce söylesem ayıp mi olur ya da ablalarina mi desem diye düşünüyorum. Annesini tanıyorum yani öğrense kesinlikle kızar çocuğuna, terbiye verir eminim

Oyuncakları saklayın ve gerekirse Z hayır canım lütfen kırma diyin uyarın, sınırlarınızı çözmeniz lazım.

Annesiyle epey yakınız sizce annesine güzellikle söylemek nasıl fikir. Size böyle bir şey söylense tepkiniz ne olur
Ben dikkate alırım
Ama bazı insanlar çocukları konusunda çok hassas oluyor ve asla hata kabul etmiyor
Annesi de hassas davranabilir
İyiniyetli ve düzgün bir dille söylerseniz
Gerçekten samimi biri ise sizi anlar belki de

Back
X