Misafir Dediğin Yemek Seçer mi?

Kv niz sürekli böyle miydi, yeni mi başladı bu huyu?
Benim kv de yeni başladı, sadece bana değil, başka bir yere misafirliğe gidince de yapıyor.geçen bir yerdeydik, sofrada ay diyetisyen şunu yeme dedi bunu yeme dedi diyerek hiç bir şey istemedi, bir saat sonra baktım kıyıda köşede bir yerde bir tabak pilavı götürüyor. Bu sene başlayan bir huy oldu bu, sanki ilgi bekliyor daha çok.
Eltimle beraber oturuyorlar yıllar önce o derdi. Yaptığım şeyleri yemiyor tadına bakmıyor diye. Kızının evinde gayet normal diyor. Klasik çatışma diyordum kendi kendime.
Sizin ki evham yapıyor o programlardan etkileniyor sonra açlığına dayanamıyor olabilir.

Senin rahatsizligini anladim ben.kv bizim eve gelince birseyler oluyor.rahat degil gibi geliyor.diken ustunde bana gore birsey yok ama kendince kuruyor olabilir.5 senelik evliyiz.ilk gunden beri her eve geldiginde bir kusur buluyor.konusmak icin konusuyor.ilk zamanlar cok sinir oluyordum.esim de annesinin davranislarini begenmiyordu.ama annesine laf yok.baktim ben sinir oluyorum olan bana oluyor gerektigi kadar cevap veriyorum .bosa sallayamiyor yani.kadinin huyu bu zamanla alisiyorsun .kendi kendini gaza getirmek ise yaramadi ben de .

Eşin de farkındaymış gerekeni de söylemiş.En azından eşten yana şanlısın.Acaba fazla mı titiz kayınvalide?Yoksa temiz olduğunu biliyor ama oğullarına "bu kadın pis" mesajı mı vermeye çalıştı? Kendisi misafire çok ısrar eder mi yiyin ölümü görün bak bi kaşık daha yiyin filan diye.Belki de iyi misafirperverlik anlayışı öyle ısrar etmektir,senden de onu beklemiştir
Yok canım titiz değil keşke öyle olsa. Eşim sağolsun haklıya haklı diyen modellerden. Annem yada karım demez.
O da rahatsız artık. Yemekte sıkıntı yaşayınca lokmaları zor yutuyoruz bizde.
Eli o konuda sıkıdır bu arada ısrarı yok:KK45:

Misafir umdugunu degil buldugunu yer:kk77:.
Bayramda kayınvalidem kayınbiraderim eltim ve oğlu geldi kalmaya.
Tatlısına kadar sofra kurdum. Kayınvalidemin fiks lafıdır o dokunuyor bunu yemem. Neyse doğrudur dedim gocunmadım. Ertesi günde aynı. Ama öğlen akşam sadece kavurma yahni yani et yedi. onlar dokunmuyor:KK53:
Eşim en sonunda sen ne yiyorsun evinde onu yemem bunu yemem diyorsun hep diye tatlı sert sordu.
Bende pişirmeden önce yiyip yemediğini sordum. Olur diyor sonra yok.
Kahvaltıya aldığım peynirin tadına bile bakmadı. Peynir aldığım çocuk bi parça tattırmak için verdi dün ayy çok güzelmiş ev için alsammı dedi. Bende bir haftadır önüne koyuyorum tadına bile bakmadın dedim kaldı öyle:KK53:
Az önce çerez çıkardım yermisin dedim yok dedi. Balkonaldığım çıktım beş dk bi geldim mutfakta tabağını dolduruyor.
Bu ne şimdi arkadaş?

Senin rahatsizligini anladim ben.kv bizim eve gelince birseyler oluyor.rahat degil gibi geliyor.diken ustunde bana gore birsey yok ama kendince kuruyor olabilir.5 senelik evliyiz.ilk gunden beri her eve geldiginde bir kusur buluyor.konusmak icin konusuyor.ilk zamanlar cok sinir oluyordum.esim de annesinin davranislarini begenmiyordu.ama annesine laf yok.baktim ben sinir oluyorum olan bana oluyor gerektigi kadar cevap veriyorum .bosa sallayamiyor yani.kadinin huyu bu zamanla alisiyorsun .kendi kendini gaza getirmek ise yaramadi ben de .
Hehh işte diken üstünde gibi ama neden yok.
Annem bile kaç kere dedi burası yabancı yer değil diye

Hahaha aklima şu geldi bende et yemiyorum sevmiyorum. Bir gün kayinpederime gitdik esi yani esimin üvey annesi bana dediki. Ya canim sen et yemiyorsun ya bende sen et yemedigin icin yemek pisirmedim bizde tek et var da. Öyle birseyler demisti. Zaten yemege gitmememisdik neyse benim tipik üveykayinvalidemin halleri iste

Bak madem esinde görüyor annesinin huysuzlugunu sende baska yemek hazirla dokunuyorsa da yemesin peynir ekmek yesin kusura bakmasin yani

misafir yemek seçebilir de peynire kadar seçmez:KK53: ben mesela menemen sevmem bir çok kişi beni biliyor ve ben gelince menemen yapmıyor ama bu başka bir şey
kendince sizin yemeğinizi yemediğini sevmediğini göstermeye çalışıyor sanırım çerezi bile yemem diyor
sonra dayanamayıp yiyor
klasik kayınvalide - gelin çatışması gibi
Arkadasim konuyu gectimde menemen sevilmezmi ya menemen candir:kk77:

Normlde nasil bilemiyorum ama bende yemek secerim yedigim belli seyler vardir.
Ablama yatilo gittigimde fiks menusu vardir sevdigim bi kac yemek var zaten onlari yapar;)

Yarın köfte patates yapacakmış nihayet.
Farkettimde yine et :confused:
Acaba yarında ben mi yemesem:KK70:

Evet var oluyor boyle insanlar.. Bende anlamiyorum, neyin derdindeler, neyin kıskanclıgı. Kizlarimin yaş gununu kutlacaktim.. Akrabamla eltimi davet etim. Davetiyemde ozene bezene yapmistim . Kizlarimin foto sunu cekmistim
, uzerinide dogum gunume beklerim diye yazi yazmistim ve arkasina aksam yemenede buyurun gelin diye yazdim. Akrabam geldi , de bekleriz de bekleriz.. Gelen giden yok, aradik artik bekliyoruz nerde kaldin diye.. Ne gerek vardi ben aksam yemene gelmiyorum dedi eltim. :KK48::KK57: gulermisin sinirlenirmisin... Sunu bunu yaptik dedik, ha onceden soyleseydin gelirdim dedi :KK53::KK70:... Eltimlede normalde de haftasonlari bulusur yemek yeriz.. Her geldinde mutlaka et yemege yaparim.. Eltimde yapar bende.. Bu sefer neyin tripini yapti artik bilemem. Saat aksam 10 da geldi artik :süslü:

dün kv cani kumpir istemiş adini bilemedi bezelyeli diyo.. bende ne bilem sütlü patates yapmişim.
ev yapımı kumpir işte yapımı kolay işte öncelikle patatesleri haşla.. sicak sicak tereyağla ezdir... tepsiye koy..
üstüne ganitür salam zeytin ne varsa koy sonra firina koy. pişir o kadar.geçen yapmışm çok beğenmiş damaginda kalmiş:KK70:

Demiş büyükler, Misafir umduğunu değil bulduğunu yer :)

Kayın validenizin amacı yemek seçmek değil, problem çıkarmak, naz yapmak. Eşiniz de olayın farkında boş verin siz önüne yemeği koyun yerse yer yemezse de çocuk değil, peşinde koşasınız mutfağın kapısını da kitlemiyorsunuz gitsin yesin acıkınca

Sanırım kv bunama başlamış birde
yapmak istediği şeyin aksini yapıyorsa beyinde problem var demek ki

Back
X