Misafir Dediğin Yemek Seçer mi?

Bayramda kayınvalidem kayınbiraderim eltim ve oğlu geldi kalmaya.
Tatlısına kadar sofra kurdum. Kayınvalidemin fiks lafıdır o dokunuyor bunu yemem. Neyse doğrudur dedim gocunmadım. Ertesi günde aynı. Ama öğlen akşam sadece kavurma yahni yani et yedi. onlar dokunmuyor:KK53:
Eşim en sonunda sen ne yiyorsun evinde onu yemem bunu yemem diyorsun hep diye tatlı sert sordu.
Bende pişirmeden önce yiyip yemediğini sordum. Olur diyor sonra yok.
Kahvaltıya aldığım peynirin tadına bile bakmadı. Peynir aldığım çocuk bi parça tattırmak için verdi dün ayy çok güzelmiş ev için alsammı dedi. Bende bir haftadır önüne koyuyorum tadına bile bakmadın dedim kaldı öyle:KK53:
Az önce çerez çıkardım yermisin dedim yok dedi. Balkonaldığım çıktım beş dk bi geldim mutfakta tabağını dolduruyor.
Bu ne şimdi arkadaş?

benim annemin doğal hali kendi evinde de öyle,belki kv niz de oyledir takılmayın gülun geçin..
bir de ben yemek seçen misafirin alasını gördüğüm için bu çok hafif kaldı..

Manyak mı ne!
Yemeyen yemesin anam, güzel güzel karnını doyuran da kendi biliiiir aç aç oturmak isteyen de. Midesinin bekçisi misin boşveeeer :KK6:

Evet var oluyor boyle insanlar.. Bende anlamiyorum, neyin derdindeler, neyin kıskanclıgı. Kizlarimin yaş gununu kutlacaktim.. Akrabamla eltimi davet etim. Davetiyemde ozene bezene yapmistim . Kizlarimin foto sunu cekmistim
, uzerinide dogum gunume beklerim diye yazi yazmistim ve arkasina aksam yemenede buyurun gelin diye yazdim. Akrabam geldi , de bekleriz de bekleriz.. Gelen giden yok, aradik artik bekliyoruz nerde kaldin diye.. Ne gerek vardi ben aksam yemene gelmiyorum dedi eltim. :KK48::KK57: gulermisin sinirlenirmisin... Sunu bunu yaptik dedik, ha onceden soyleseydin gelirdim dedi :KK53::KK70:... Eltimlede normalde de haftasonlari bulusur yemek yeriz.. Her geldinde mutlaka et yemege yaparim.. Eltimde yapar bende.. Bu sefer neyin tripini yapti artik bilemem. Saat aksam 10 da geldi artik :süslü:
Kıskanmıştır muhtemelen :KK53:

nazlanıyor işte bizde de var aynı modelden babannem annemin yaptığını beğenmez burun büzer kızının yaptığını yer :işsiz:

Demiş büyükler, Misafir umduğunu değil bulduğunu yer :)

Kayın validenizin amacı yemek seçmek değil, problem çıkarmak, naz yapmak. Eşiniz de olayın farkında boş verin siz önüne yemeği koyun yerse yer yemezse de çocuk değil, peşinde koşasınız mutfağın kapısını da kitlemiyorsunuz gitsin yesin acıkınca
Bir yalvarmadığımız kaldı istediğini yapek diye artık ne diyeyim:KK53:

misafir geldiğinde yaşı varsa ona göre yemek yaparım.salçasını yağını tuzunu ayarlarım.misafire göre de yemek pişer neden pişmesin?ama herşeye kulp takarsa,elimden geleni yaparım ama çok ta titizlenemem.kendi de pişirebilir.

Yaşlılıktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Kendilerini naza mı çekiyorlar artık el üstünde tutulmak mı istiyorlar bilemiyorum ama itici bir durum.

Tatlısına kadar sofra kurdum. Kayınvalidemin fiks lafıdır o dokunuyor bunu yemem. Neyse doğrudur dedim gocunmadım. Ertesi günde aynı. Ama öğlen akşam sadece kavurma yahni yani et yedi. onlar dokunmuyor:KK53:
Eşim en sonunda sen ne yiyorsun evinde onu yemem bunu yemem diyorsun hep diye tatlı sert sordu.
Kahvaltıya aldığım peynirin tadına bile bakmadı. Peynir aldığım çocuk bi parça tattırmak için verdi dün ayy çok güzelmiş ev için alsammı dedi. Bende bir haftadır önüne koyuyorum tadına bile bakmadın dedim kaldı öyle:KK53:
Az önce çerez çıkardım yermisin dedim yok dedi. Balkonaldığım çıktım beş dk bi geldim mutfakta tabağını dolduruyor.
Bu ne şimdi arkadaş?
oncelıkle tarzınızı sevdım yedırmeyı ıcvırmeyı sevıyorsunuz.Bır dakına az şey yap yenmıyor atılıyor sonra gunah de:)

Bu ne şimdi arkadaş?

Onun yapısı öyle bence hiç uğraşmayın değiştiremezsiniz. Benim anneannemde böyle, boğazına çok düşkündür. Ama başkasının evine gitsin ağzına lokma sürmez. Normalde 3 tabak yiyorsa dışarıda bir çatal alır ve ben hep böyleyip çok çabuk doyuyorum der. Hayır yani bütün aile biliyoruz ama büyük olduğu için bir şey diyemiyoruz.
Önceden aynı evde yaşıyorduk. Misafir gelirse onların yanındada bir parça alıp bırakıyordu. Onlar gidince kendine sofra kurardı.
Şimdi ayrı yaşıyor eve geldiğinde yine yemez ama biz ona sen yemedin deyip mutlaka yanına saklama kabına koyup gönderiyoruz. Evinde yiyor.
Herkesin huyu her türlü diye boşuna dememişler

Bu ne şimdi arkadaş?
Ay ısrar mı edilsin istiyor acaba? Hani öyle tipler var ya, böyle dolu ağız ağırlanmak ister; ye annecim, vitamin olsun, bak tadına bakmazsan darılırım; ay aç aç akşam biter mi, kuruyemiş al azıcık vs gibii.

Ben geleyim de siz beni ağırlayın ya; bakın nasıl iyi misafirim ben :kk77:

Back
X