misafir dedik sustuk acaba iyimi ettik

bensun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
260
0
0
Diğer
merhaba arkadaşlar bir hafta önce görümcemler bana geldi.ben onlar gelmeden önce 2 gün önce ev işlerimi bitirmiştim.yok şurası şöyle yok burası böyle birsürü laf ettiler.kendilerinin evinde ben hata gördüğüm zaman asla demem çünkü banane onların evi.kaynanamda iş yaptıktan sonra bana yok tülü yıkadınmı.yıkadım derim.koltuk sildinmi sildim derim vs.sonra ağzını burar evine gider.kendi evini görseniz mutfak dolapları yağ içinde.toz bezi mutfak bezi aynıdır.sizinde varmı böyle sizi beğenmeyip kendi evini görmeyen görümce ve kaynanalarınız.

Allaha sukurler olsun boyle bi kayınvalideye sahip değilim ben hayatta dayanamazdım sen yine birsey dememişsin sanırım. gerci ne diceksin ki birsey desen bi turlu demesen bir turlu... bende yok boyle bi kayınvalide ama cevremde cok var resmen illallah etmis gelinler bıkmıslar usanmıslar bir tane tanıdık var bizimde gelini ve oglu calısıyor kayınvalidesine de evlerinin anahtarlarını bırakmıslar hani yedek kalsın kapıda kalırsak ondan alırız gibisinden kayınvalide de bu işi fırsat bilmis sanırım herkes işteyken eve girip kafasına gore temizlik yapıyormus yemek yapıyormus evin esyalarının yerlerini değiştiriyormus esyaları istedigi yerlere kaldırıp bir suru değişiklikler yapıp duruyormus eve gelince gelin hiçbirseyi bulamıyor tabikide haliylede sinir krizleri geciriyor bu kadar karısmalar falan iyi değil ya aslında bıraksalar ya insanlar nasıl yasarsa yasasın onlara ne illa burunlarını sokacaklar :35: Allah sabır versin bacım ya :31:

Hayır benim evime eşimin ailesinden kimse böyle birşey demez..

Hadlerine düşmemiş benim tülleri yıkayıp yıkamadığımı sorgulamak..

Kim laf ederse şak diye yapıştırın cevabı..

Misafir zaten sevmem bir de ev hanımlığıma laf ederlerse valla ayakkabılarını giydirmeden kapının önünde bulurlar kendilerini.

Susmayın,iyi etmemişsiniz..

Allaha sukurler olsun boyle bi kayınvalideye sahip değilim ben hayatta dayanamazdım sen yine birsey dememişsin sanırım. gerci ne diceksin ki birsey desen bi turlu demesen bir turlu... bende yok boyle bi kayınvalide ama cevremde cok var resmen illallah etmis gelinler bıkmıslar usanmıslar bir tane tanıdık var bizimde gelini ve oglu calısıyor kayınvalidesine de evlerinin anahtarlarını bırakmıslar hani yedek kalsın kapıda kalırsak ondan alırız gibisinden kayınvalide de bu işi fırsat bilmis sanırım herkes işteyken eve girip kafasına gore temizlik yapıyormus yemek yapıyormus evin esyalarının yerlerini değiştiriyormus esyaları istedigi yerlere kaldırıp bir suru değişiklikler yapıp duruyormus eve gelince gelin hiçbirseyi bulamıyor tabikide haliylede sinir krizleri geciriyor bu kadar karısmalar falan iyi değil ya aslında bıraksalar ya insanlar nasıl yasarsa yasasın onlara ne illa burunlarını sokacaklar :35: Allah sabır versin bacım ya :31:

amin geldikleklerinde sabretmekten çatladım.eşimin hatrına sustum.böyle yaptıklarında gelmelerini bile istemiyorum.

Eşin farkında mı olanların? Yada sen söyledin mi, eşin rahatsız oldu mu olanlardan?

Ben yeri geliyor annemin laflarına tahammül edemiyorum!
Ne sanıyor bu insanlar kendilerini acaba?
Hele ki evi dediginiz gibiyse? Görende cok titiz sanıcak.. Hem isterse cok titiz olsun herkes kendi evinden sorumludur.
Ama hem pasaklı, hemde elestiyorsa hic tahammül edemem.

Ben yeri geliyor annemin laflarına tahammül edemiyorum!
Ne sanıyor bu insanlar kendilerini acaba?
Hele ki evi dediginiz gibiyse? Görende cok titiz sanıcak.. Hem isterse cok titiz olsun herkes kendi evinden sorumludur.
Ama hem pasaklı, hemde elestiyorsa hic tahammül edemem.

evet çok titiz değiller yüzden iş yapıyorlar incelemiyorlar.onların amacı bana karışmak.

eşime söyledim sen onlara bakma onlar görmek istedikleri gibi görüyorlar dedi.

Eşin senin rahatsız olduğunu biliyor ama o rahatsız olmuyor yani. Yapacak fazla bişey yok, sende rahat olmaya çalış. Mesela bir daha geleceklerinde özel bir temizlkik yapma, özel yemekler yapma. Nasıl olsa yapsan da bir kulp buluyorlar. Eşinin annesi de olsa, ablası da olsa sii görmeye mi geliyorlar kusur bulmaya mı. En azından nasıl olsa yapmadım dersin bir daha ki sefere :66:

umursamıcaksın, ona neymiş ayol, yok koltuk silinmişmiymiş, şeytan der ver bezi kovayı, al sil madem o kadar rahatsızsan

bence laf sokmaya çalıştıklarında hiiiç oralı dahi olma, pat diye alakasız başka bi konudan bahsetmeye başla, senin tedirgin olduğunu hissetmesinler, yoksa aynı şeyi hep yapacaklar, amaçlarına ulaşıyorlar çünkü, amaçlarına ulaşmalarına izin vermiceksin, üzülmicen, kırılmıcan, sallamıcan, kısacası umursamıcan

Ne münasebet ya! İstersem evimi afedersin b.k götürür, buna kim karışabilir? Beğenmeyen gelmesin kardeşim. Hem evi temizlediğiniz halde söylüyorlar bunları, onların derdi temizlik değil, laf sokmak. Arkadaşın dediği gibi bi daha söylendiklerinde ver ellerine kovayı bezi, ben beceremiyorum iyisini yap bakalım nasıl olacak de.

vallahi kimse bana şunu yaptın mı şurası şöyle böyle falan diyemez karıştırtmam işime zaten kimseyi.ha şu an hamileyim birazda zorlu bir hamilelik ama buna rağmen sadece perde takmak ve cam silmek hariç her işimi kendim yapabiliyorum.onlara da anneciğim geliyor sağolsun.
ha birde böyle birinin evine gelipte bu eşya neden böyle,neden şöyle almadın,böyle koymadın diyenlere uyuz olurum.gittiğim bir evi hiç ama hiç beğenmeyebilirim belki,alınan eşya hiç tarzım değildir ama alan beğenip aldıktan sonra lüzumsuz gibi bu olmamış falan diye hiç konuşmayı sevmem.sanırım karakter meselesi,her insan ince düşünemiyor karşısında ki bozulur mu gücenir mi? yada o beğenmiş almış bana laf düşmez diye geçiremiyor aklından.oyüzden öylelerini hiç takmamak lazım.hıhh deyip geçerim

merhaba arkadaşlar bir hafta önce görümcemler bana geldi.ben onlar gelmeden önce 2 gün önce ev işlerimi bitirmiştim.yok şurası şöyle yok burası böyle birsürü laf ettiler.kendilerinin evinde ben hata gördüğüm zaman asla demem çünkü banane onların evi.kaynanamda iş yaptıktan sonra bana yok tülü yıkadınmı.yıkadım derim.koltuk sildinmi sildim derim vs.sonra ağzını burar evine gider.kendi evini görseniz mutfak dolapları yağ içinde.toz bezi mutfak bezi aynıdır.sizinde varmı böyle sizi beğenmeyip kendi evini görmeyen görümce ve kaynanalarınız.

Tövbe tövbe alın bir bez görümcenizin eline verin siz yapın ben beceremedim derim.. Vallahi yaparım.. Bu ne yuzsuzluk ya nasıl konusabılıyorlar boyle.. Bana gorumcelerım gelmıstı.. Allah ıcın hıc kotu sozlerını bılmem.. Bulasıklar ıcın hepsı gırdı mutfaga elımı bıle surmedım ben.. Bende dedım yapması bende yıkaması sızden demek ellerınıze saglık dıye :64::64: Ne kaynanaya be gorumceye yuz verılmez ınan annen sana sorunca bırdaha ben hallettım herseyı de kes at oda anlasın bozuldugunu... Benım kaynanamda benı dısarı cıkınca her gordugunde nereye derdı gezmeye derdim kalırdı oyle mum gibi... Artık oyle cok derdıkı 8 yasındakı torunu bıle sorardı bılıyorum cocuk fesatlık yok ama...Kucuk cocuk bıle sordguya cekerdı benı.. Gecen pazar yıne cıktım gıdıyorum torun balkondan bagrıyor kaynanamda orda nereyeee gıdıyosunn yenge dıye artık o kadar sınırlendınmkı sananeeeee dedım ama sakayla daha nereye gıden dıye soran yok:66::66::66:

sende anne 3-5-10 kez yıkadım
7-8 kezde duruladım de. :52:
ne demişler kusurları örterken gece gibi ol.
boşver takma kafana sorarlarsa başka konuya geç gitsin.

bayramda benim görümcemde bende 2 gece kaldı
ama hiç böyle şeyler yaşamadık
daha 4 aylık evliyim gerçi evimde de ilk kez kalıyo
ama temizliğime yemeğime asla laf etmedi
geldi bana yardım etti birlikte yaptık yıkadık falan
allah şükür böyle şeyler yaşamadık
kayınvalidemde aynı şekilde
ben çalışıyorum
bazen evde temizlik yaparken falan arıyo konuşuyoruz
bana diyo zaten çalışıyosun boşver dinlen neyini temizliyosun o evin diyo zaten tertemiz
geldiğinde de asla demez onu neden öyle yaptın böyle yaptın
belki ona da ters gelen şeyler oluyodur ama kesinlikle bunun lafını bile etmez
gelir yemeğimizi de birlikte yaparız bulaşığımızı da yıkar toparlarız ama kesinlikle ters bişey demez
bu yönden sanırım çok şanslıyım

benim görümcede evde emekleyen bebeğim varken yerler temizmi çocuk yerde sürünüyo ya ondan demişti.
bişey demedim içimde kaldı.yedirecektim birgün ona ama,artık gerek kalmadı,görüşmüyoruz.
benim bebeğimi benden çok düşünücek sanki lüzumsuz varlık.

benim görümcede evde emekleyen bebeğim varken yerler temizmi çocuk yerde sürünüyo ya ondan demişti.
bişey demedim içimde kaldı.yedirecektim birgün ona ama,artık gerek kalmadı,görüşmüyoruz.
benim bebeğimi benden çok düşünücek sanki lüzumsuz varlık.

aa yok hiç temiz olur mu
ben hergün yerlere bi avuç çamur atıyorum yesin yavrucak deseydin keşke :60:
tövbeeee deli mi ne bu insanlar yaaa

Halam, çok konuşan, sürekli dır dır eden bir kadındır. Bu yüzden bir gün kocasıyla kavga etmiş, ben daha evlenmeden önce iki yetişkin kızıyla bize geldi. Akşama kadar annem (ben çalışıyorum) halam ve iki kızına hizmet etmek için çırpındı durdu. Moralleri bozuk ya kesinlikle mesela sürahi ve bardak halamın kızının yanında, su isteyemezdi. Annem normalde erken kalkar ama akşama kadar koşturduğu için 11 - 12 de kalkmaya başladı. Halam (görümcelik yapacak ya) babama demiş ki "abi yengem iyi hoş ama geç kalkıyor, ben 10 da kalkıyorum 2 saat aç kalıyorum o kalkana kadar. Sen söylede bi daha erken kalksın. (bu arada diğer üç abisi bize çok yakın hatta biri alt katımızda hizmeti beğenmediği için onlarda kalmıyor) Babam da demiş ki "Zuhal bu evin hanımıdır. O yaparsa yersin yapmazsa yemezsin, o verirse giyersin, vermezse giymezsin işine gelirse". Halam bozuldu tabi abisine değil anneme :61: Sonradan babam dedi ki sen yavaş yavaş kocanla görüş bakalım. "Ama abi hiç dediğimi yapmıyor hem kendi istediği oluyor" Sorun ettiği şey ise kayınvalidesi köyde oturuyor, eşi bir evin bir oğlu. Köye gitmesinmiş, ne işi varmış. Ama tarladan para geldiğinde istemem demiyor. Babam dedi ki "bu adamın içkisi mi var? yok. Karı kı mı var? yok. avine mi bakmıyor? fazla fazla. Şimdi ben bu adama kötü demem git kocanla barış". Enişteyi aradılar tabi karını al barışmak istiyor diye. Adam dedi ki "ben ona git demedim, kovmadım, kendi gitti. O zaman kendi gelsin affederim". Halam paşa paşa gitti evine.

İnan yalnız değilsin arkadaşım, bende senin gibi bayramda kaçgün temizlikle uğraştım. Bir sürü yatılı misafirim oldu, genede evim tertemizdi, bana misafirliğe gelen eltimden mutfakta kase verirmisin dedim, arkamı bir döndüm ki, kaseyi siliyor, bende güldüm dedim ki onları günlük kullanıyorum ve hergün yıkanıyorlar. sinir oluyorum böyle insanlara, yukarıda bir arkadaşın dediği gibi beğenmeyen gelmesin.

yaaaaa bende bu konudan müzdaribim ..
kaynana gorumce deıl ama akraba bızdekıler :))

çoluk cocuk mutfaga karısır , ellerını heryere surerler , evlerı cokta temız değildir..
Ama bızım eve geldıklerınde burun kıvırır kusur ararlar , akıl vermeye kalkar beğenmezler güya ..

eskıden çok uzuluyordum ama artık gülüp gecıyorum ..
sizede tavsıye ederım

Back
X