• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafir geldiğinde kv çağrılmalı mı?

aslında bu durum kv ile aranızdaki samimiyete bağlı
samimiysen çağır
ki bu durumda her misafirde çağırmak zorunda kalırsın
samimi değilsen de laf söylemesini göze alarak çağırma
sorarsa tanımadığın insanlarla sıkılırsın diye düşündüm dersin

arkadaşlar 5 aylık kadar evliyim ilçede oturuyorum ve kv ile altlı üstlü oturuyoruz.
annemgıl 1 saat kadar uzaklıkta,komşularımız kızına gidelim görüşelim demişler bize gelecekler inş.çok da sevdiğim insanlar.
bi yandan seviniyorum bir yandan da şimdi ben kv de çağırmak zorundamıyım?çağırmasam da dikkat çeker bak çağırmadı beni diye:KK43:çağırsam da ben rahat edemem,zaten özlemişim annemi komşularımı..
bi akıl verin kimseyi kırmadan nasıl çıkarım ben bu işin içinden?

Böyle iki arada bir derede kalırsanız evliliğiniz ilerlediğinde daha çok sorun yaşarsınız. Baştan nasıl kural koyarsanız öyle gider. Sizin misafiriniz gelecekmiş, neden kv gelsin? Çağırmayın. Ona çağır buna çağır ondan sonra işin sonunu alamazsınız. Biraz ağır davranın ya.

arkadaşlar 5 aylık kadar evliyim ilçede oturuyorum ve kv ile altlı üstlü oturuyoruz.
annemgıl 1 saat kadar uzaklıkta,komşularımız kızına gidelim görüşelim demişler bize gelecekler inş.çok da sevdiğim insanlar.
bi yandan seviniyorum bir yandan da şimdi ben kv de çağırmak zorundamıyım?çağırmasam da dikkat çeker bak çağırmadı beni diye:KK43:çağırsam da ben rahat edemem,zaten özlemişim annemi komşularımı..

altlı üsstü oturuyorsanız bir söyleyin ister gelir ister gelmez

Benim kendi annem üst katımda, kendi arkadaşlarım olsa neyse de kayınvalidem yada yaşı büyük(annemin de tanıdığı) kişiler gelse annemi de çağırıyorum.Yemek yenecekse annem gelmek istemez, "Çay içince gelirim kızım" der.Bence kesinlikle çağırmalısınız,gerisi ona kalmış

ben olsam çağırırdım, ki genelde de çağırırım zaten.
Ben mutlu olurum geldiği zaman, bana faydası olur zararı olmaz.
Neden rahat edemeyeceğinizi düşünüyorsunuz ki? ev sizin eviniz misafirler sizin misafirleriniz.
Eğer kayınvalidenizi yada eş tarafınızı çekiştirmeyecekseniz bence rahat olmanıza bir mani yok.
Naçizane çağırmanızı tavsiye ederim.

Eğer annen de gelecekse çağır bence.

Alıştırma sonra hep bekler..
ama ne bileyim son 1 saat falan çağırabilirsin belki

Aynı bina iliskileri nasıl bilemiyorum ama benim kv dolmuşla 10k lik mesafede ama ben çağırmıyorum. Ha sevmediğimden mı. Hayr cok da severim kv yi. Ama benim misafirimde isi ne belki gelen rahat edemicek ne gerek var

Sadece arkadaşlarınız gelecek olsaydı kesinlikle çağırma derdim. Ama yaşı büyük insanlar da var bence çağır. Yani ben olsam çağırırım.

çağırmazsan lafını yapacak biri midir? sen de rahat etmek istiyorsun çekiniyorsun belki ondan. şimdi insanlar da tanımıyor kv.ni ilk misafirlerin. altlı üstlü oturmak bu yönde kötü..

altlı üstlü oturmanın dezavantajlarından biri çağırmalısın. Ayıp olur kv alınır eşin hisseder aranız gerilir. Kendi yaş grubunda misafirler olmuş olsa problem olmazdı belki .

Diğer konunu da okudum. Benim eşimin ailesine beziyorlar. Neden her gün gelmiyorsun neden her şeyimize koşmuyorsun falan filan tarzındalar.
Laf eder diye şimdiden korkup ona göre yaşarsan sonradan çok pişman olursun.

Altlı üstlü oturunca çağırman gerekiyor. Sonuçta kvnin yaşında bir kaç kişi olacak. Sadece kendi arkadaşların gelse çağırma derim ama bu durumda aynı binada olmanızdan dolayı ayıp olur. Kvnin de gelmemezlik yapacağını sanmıyorum. O da gitmezsem onları beğenmediğimi düşünürler diye düşünebilir. Aslında kv için de kolay değil.

Bu şartlarda çağırmazsan ayıp olur maalesef :(

Kayınvalidenin nasıl biri olduğuna bağlı. Sen davet edince 'Kızım şöyle bir merhaba derim, iki kelime konuşurum evime geçerim.' diyebilecek biriyse çağır tabii. Ama sana topluluk içinde laf dokundurabilecek biriyse, aranız da çok ballı börek değilse çağırma madem.

Canım bence hiç alıştırma bu sefer her misafir geldiğinde bekler çağırma hemde insanın annesiyle konuşucakları olur boşver

gerek yok zaten her gün berabermişsiniz otur ananla komşularınızla zaman geçir sonra sorarsa çağıracaktım ama sıkılırsın diye çağırmadım anne de :KK53:

ben de iyi niyetliyim ama annemle komşularımla yapacağım o muhabbeti kv varken yapamam ki,rahat edemiyorum yanında.zaten her gün görüyorum,zaten ben onların yanına taşındığım için kendimi yanlız hissediyorum.kırk yılda bi bnm komşular gelecek onda da kv ile oturmak istemiyorum açıkcası:KK43: kötü de olmak istemiyorum ki:KK43:

Kv ile aranda problem var mı ?

Back
X