• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafir geldiğinde kv çağrılmalı mı?

kayınvalide iyi niyetli ise etliye sütlüye karışmıyorsa gelsin otursun bi köşecikte ne zararı olur ki.. gelinlerimizin biraz daha anlayışlı olmaları lazım

kesinlikle...ben yani annemi savunursam hoş olmaz ama yinede bir sürü misafiri geliyor annemi çağırmıyor kadıncağız üzülüyor ben yanında değilimki gideyim alayım falan. NE bileyim vicdanla alakalı biraz.

Canım anlıyorum, annen ve komşularınla başbaşa kalmak istiyorsun ancak, altı üstlü oturmanızdan mütevellit çağırmazsan ayıp kaçar.
Kayınvaliden nasıl bir insan bilemiyorum ancak iyiyse kırılır, kötüyse lafını edip huzurunu kaçırır.
Kendi arkadaşların geliyor olsa çağırmaman da problem yok ama annen geldiği için çağırman şık olur.
Malesef durum böyle. İdare edeceksin artık:/

Bence çağır laf edicek bi tipse hemen gelir yoksa zaten oda rahat edemeyeceğini düşünüp gelmez

Canım bence çağırma sonuçta annen ayda yılda bir geliyor yalnız oturmak istemen gayet normal..
Çağırırsan da eğer kayınvalidenin anlayışlı olup teşekkür edip gelmemesi gerekir..

aranızda hiçbir tartışma kavga geçmedi ise çağır tabi ama geçti ise salla gitsin

Komşular yaşıtınızsa çağırmayın, ama büyüklerse çağırın hatta daha rahat edersiniz. Ben eve büyük geleceği zaman annem, kv mutlaka çağırırım (ayrı yerlerde oturuyoruz) daha rahat oluyor onlar içerde muhabbet ederken ben mutfakta rahat rahat hazırlık yapıyorum vs.
Ya da ikramlar hazırlanınca anne gel sen de çay iç dersin ondan önceki zaman sana kalır en azından..
Bu arada kasma yeni evli olduğundan bu kadar düşünüyorsun zamanla alışırsın, o da alışır.

kesinlikle...ben yani annemi savunursam hoş olmaz ama yinede bir sürü misafiri geliyor annemi çağırmıyor kadıncağız üzülüyor ben yanında değilimki gideyim alayım falan. NE bileyim vicdanla alakalı biraz.
aynen öyle Allah merhamet versin bazen insanlar çok anlayışsız oluyor. Ben kayınvalidem ile uzak ayrı mahallelerde oturduğumuz halde onun yaşıtı ve tanıdığı misafirlerim gelirse çağırırım mutlaka ve hoşuma da gider :)

ben de çağırıyorum o da bazen gelir bazen gelmez ama benim kayınvalidem benim kankam ya yerim onu yer sibel canım o benim çağır gelsin iyiyse sorun yok huysuzsa kırk yıl söyler

aynen öyle Allah merhamet versin bazen insanlar çok anlayışsız oluyor. Ben kayınvalidem ile uzak ayrı mahallelerde oturduğumuz halde onun yaşıtı ve tanıdığı misafirlerim gelirse çağırırım mutlaka ve hoşuma da gider :)

İnsan kayınvalidesini çağırmayınca merhametsiz mi oluyor? 5 aydır sadece onlarla görüşen bir gelin var burada. Misafirleriyle yalnız kalmak hakkı diye düşünüyorum. Biz de aynı sokaktayız bazen çağırırım bazen çağırmam bazen de ben çağırırım o gelmez. Hiç problem bile olmadı aramızda. Ama nedense gelinler çağırmak zorunda gibi hissediyorlar yoksa çoğu kayınvalide ya oğluna ya kızına gelin beni çağırmadı diye laf ediyor.

Ben olsam cagiririm annem de geldigi icin.evli olunca malesef her zaman istediklerinle oturup kalkip istedogini konusamiyorsun.

Altlı üstlü olunca maalesef bazen çağırmak Zorunda kalınıyor. Zaten onlarda sorar. Kv. Komşularda onun yaşıtıysa çağır. Kırulır bence kendi arkadaşların gelince çağırma. O zaman aradaki farkı anlar. Kırılmaz

cnm öyle deme anneler de biraz anlayışlı olmalı. benim annem bana her misafir geldiğinde gelmek ister. bir keresinde görümcem gelmişti. duydu koştur koştur geldi alışverişe gitmişti yapmadan gelmiş. sadece ikisi sohbet ettiler haliyle. büyüklerle gençlerin sohbeti aynı mı

öyle sinir oldum ki anlatamam. bana gelen her misafirde onları çağırmamı beklerlermiş ilk zamanlar. sonra alıştılar

İnsan kayınvalidesini çağırmayınca merhametsiz mi oluyor? 5 aydır sadece onlarla görüşen bir gelin var burada. Misafirleriyle yalnız kalmak hakkı diye düşünüyorum. Biz de aynı sokaktayız bazen çağırırım bazen çağırmam bazen de ben çağırırım o gelmez. Hiç problem bile olmadı aramızda. Ama nedense gelinler çağırmak zorunda gibi hissediyorlar yoksa çoğu kayınvalide ya oğluna ya kızına gelin beni çağırmadı diye laf ediyor.
evet biraz merhametle alakalı kadının bir zararı yoksa çağırsada azıcık kadıncağızın da gönlü olsa fena mı olur. Her misafirinde çağırmak zorunda değil tabi kadının kendi dünürü de gelecek uygun ve yerinde olur. .

Annemler de bi binada oturuyorlar karsilikli altli ustlu falan. Yengemlerin misafirleri geldiginde hic soylemezler, bizimkiler gördükleri icin gidip hos geldin derler, biraz otururlar sonra da kalkarlar.
En son olarak da misafir gidecegi zaman annemlere ugrar Allaha ismarladik der ve giderler.
Kimse de alinmamis kirilmamis olur.
Ben uzakta olmama ragmen kaynanam cagirmami ister bi de tek kendisini degil eltilerimi bile. Ya zaten ailemden uzagim, birakin da yanliz kalalim. Cagirmam ama söylerim. Bi kere ima etti kaynanam, neden eltilerini cagirmadin dedi. Ben de dedim ki onlar beni cagiriyorlar mi ki? Gerek yok demistim. Bi daha da konusu acilmadi zaten...
Siz soyleyin iste anne misafirim gelecek haberin olsun diye. Illa cagirmaniza gerek yok ki...

Yerinizde olsam oncedrn soylemem. Son dk. Ozellikle ikram kisminda kayinvalidemi cagiririm. Cagirdim mi cagirdim. Ne sis yansin ne kebap

• Beğen
Reactions: ZOE
Bence nezaketen cagir alt kattaymis kadin.dunuru geliyo bide diger arkadaslarin da dedigi gibi kendi akranlarin arkadaslarin gelse cagirmada ama annen geliyo sonucta o da ister sizle beraber oturmayi.bi art niyeti de yoksa cagirmanin mahsuru yok diye dusunuyorum.bana 10 kere misafir gelse 3 kere gelir.gerci benim kv anlayisli.seviyorum ben kv mi.karismaz hicbiseye sagolsun.cagirmasam niye cagirmadin da demez.normalde ben cagiririm onu misafir gelmese bile nerdesin gel ozledim diye.bizimde boyle bi iliskimiz var.

Back
X