Misafir geleceği zaman geriliyorum 🤦🏻‍♀️

Anaymbenana

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2022
1.788
865
53
Kızlar bende bı takıntı var..misafir ağırlamayı çok seviyorum ama geleceği zamanda geriliyorum yani ya memnun kalmazlarsa ya biseyler eksik olursa ya yemeklerim olmazsa diye 🤦🏻‍♀️ yarın akşam ve cumartesi akşamı iftara misafir gelecek beni yine evham bastı 😂yarın gelecek adamlar yabancı değil aslında eşimin ailesi ablası abisi falan ama ben bı geriliyorum 😂 aynı kişilerle az önce kayınvalidemdeyik yani kayinvaldem hepimizi aniden çağırdi görümcem gündüz oturmaya gidince iftarı burda yapalım demiş hemen kalkmış yemek hazırlamaya benim misafirlerimin geleceği 1 hafta öncesinden belliydi akşama kadar saçma sapan temizlik yaptim hatta yemeklere yardım etmesi için kayinvaldemi falan çağırdım 🤦🏻‍♀️ nolacak bu halim bunun sebebi 1 buçuk senelik evli olmam olabilir mi zamanla geçer mi 😂

Kızlar bende bı takıntı var..misafir ağırlamayı çok seviyorum ama geleceği zamanda geriliyorum yani ya memnun kalmazlarsa ya biseyler eksik olursa ya yemeklerim olmazsa diye 🤦🏻‍♀️ yarın akşam ve cumartesi akşamı iftara misafir gelecek beni yine evham bastı 😂yarın gelecek adamlar yabancı değil aslında eşimin ailesi ablası abisi falan ama ben bı geriliyorum 😂 aynı kişilerle az önce kayınvalidemdeyik yani kayinvaldem hepimizi aniden çağırdi görümcem gündüz oturmaya gidince iftarı burda yapalım demiş hemen kalkmış yemek hazırlamaya benim misafirlerimin geleceği 1 hafta öncesinden belliydi akşama kadar saçma sapan temizlik yaptim hatta yemeklere yardım etmesi için kayinvaldemi falan çağırdım 🤦🏻‍♀️ nolacak bu halim bunun sebebi 1 buçuk senelik evli olmam olabilir mi zamanla geçer mi 😂
Bunu kuzenim de söylüyor. Olur öyle ya zamanla aşilir bence. Hiç takmaya bile değmez siz misafirlerinizi ağırlamak için emek vermişsiniz zahmet etmişsiniz, varsın her şey güzel olmasın. Hiç önemi yok bunlarin. Birlikte güzel vakit geçirmek en guzeli

10 senelik evliyim hala aynıyım.
Çat kapı misafir ağırlayan insanlara şapka çıkarıyorum hayatta yapamam en az bir hafta önceden belli olmalı onda bile gerilirim.
Tamamen huy karakter meselesi. Başka konularda da hiç öyle rahat insan değilimdir olamam olamıyorum.
Amaaan huyum batsın 🤣🤣
Kendi kendimin ömrünü yedim 😅

Bunu kuzenim de söylüyor. Olur öyle ya zamanla aşilir bence. Hiç takmaya bile değmez siz misafirlerinizi ağırlamak için emek vermişsiniz zahmet etmişsiniz, varsın her şey güzel olmasın. Hiç önemi yok bunlarin. Birlikte güzel vakit geçirmek en guzeli
Aynen öyle ama ne bileyim kafama çok takıyorum misafir geleceği zaman

Çat kapı misafir ağırlayan insanlara şapka çıkarıyorum hayatta yapamam en az bir hafta önceden belli olmalı onda bile gerilirim.
Tamamen huy karakter meselesi. Başka konularda da hiç öyle rahat insan değilimdir olamam olamıyorum.
Amaaan huyum batsın 🤣🤣
Benim kendi annem de misafir geleceği zaman çok eftik yapardi sanırım ondan bana da bulaştı 😂 tek kendime değil kayınvalidene veya anneme de misafir geldiği zaman geriliyorum mesela öyle zamanlarda mutfaktan çıkamıyorum sürekli mutfaktayim sürekli biseyler ile uğraşıyorum 😂 hatta misafir varken oturamiyorum bile sürekli hizmet ediyorum falan😂

Bende 2 buçuk yıllık evliyim zamanla alışıyorum ama biz onlar gibi olmak zorunda değiliz ki. Ben plan yapıyorum ne yapıcağımı çıkarıyorum eksk listesi yapıp temizlik yapıyorum sonra yemek kalıyor. Bende geçen misafir aldım 12 de başladım yemek yapmaya 😅 az yapmışım yetmiyordu ama olsun napalım 😅

Hep yaptığınız ve beğenilen yemeklerinizin listesini yapabilirsiniz. Geçen sene tek yaşıyordum, bekarım. İftara arkadaşlarımı gruplar halinde çağırdım ama korkuyordum çünkü hep tek kişilik yemek yaparım hadi birileri geldi 3-4 olsun hiç kalabalığa yemek yapmamıştım. Mezeleri, çorbayı akşamdan hazırlıyordum ki işten gelince bir iki saat kalıyor ancak yetişmezdi. Ana yemek de bildiklerimden şaşmadım . Tatlı da hazır alınca rahat oluyor hiç öyle bir hafta düşünmeye gerek yok. Misafirler için risk almaya gerek yok bence .

Tek yaşadığım için çat kapı çok misafirim gelirdi ya da anlık planlar. O zaman da buzluk imdadıma yetişiyor ve ızgara et,tavuk gibi şeyler . Kurtarıcı çorbalar mercimek, tarhana . Yanına da pilav , salata. Hop sofra oldu bile . Sofra kalabalık dursun diye de havuç tarator tarzı meze yaparım genelde .

Bende gerilieim eşime filan kızarım hep
Dört yıldır hep ayni

Hayır geçmez hala aynıyım. Yapı meselesi.
Herşey düzgün olsun takıntısından kaynaklanıyor. Ben bi yere gittiğimde hiç bir şey beklemem. Nedense bana gelenler ben onu yemem bunu yemem diye yemek seçenler. Bu da beni zorluyor. Rahat olmak lazım ama maalesef olmuyor.

Bunun yeni evli olmanızla ilgisi yok ,ilk gün bile bugun yaptığım her şeyi yapiyordum,çünkü evlenmeden önce de misafir ağırlıyordum. Zamanla azalır

Herşey mükemmel olmak zorunda değil yemeğin temizliğin güzel olmasa da hoş sohbetin güler yüzün misafire yeter . Bir eve sen gittiginde aklında kalan yemekler mi oluyor sohbet davranış mi ? Misafir ev sahibinin kaşığına değil kaşına bakarmis çatık mi diye 😊

Elinizden gelenin en iyisini yapın, mükemmel olmayın. En guzeli bu rahat olun. Insaniz her sey olabilir. Ben ilk evlendigimde misafirlerim gelecekti hayirli olsuna ne oldu bilin bakalim fırın şalteri attırdı firin kullanmadan bir şeyler yapmaya çalıştım. Guzel bi tecrubeydi. Dert etmeden tadını çıkarın

Vallahi aynisiyim:KK70: esime o kadar cok catip iş yaptırıyordum ki bana sen artık misafir cagirma dedi🤣🤣 o zamanda senin kadar evli falandım.Ama artık saldım olduğu kadar 😊

13 yıllık evli biri olarak çok kalabalık ağırlayacaksam stres oluyorum eşimin ailesini örneğin ramazanda ağırlarken kalabalık oluyor haliyle eksik olsun istemiyorum ama kendi ailem şuan çok kalabalık değil kolay oluyor 🤣yıllar önce teyzemleri dayımları yemeğe almıştım yanlış hatırlamıyorsam 23 kişi falandık biraz zor oldu ama herkes yardımcı oluyor zaten stres yapılacak bir şey yok 🥰

Amaaan huyum batsın 🤣🤣
Bu mesajı ben yazmışım sanki :)
Konu sahibi iyiki bu konuyu açmışsın.Ne kadar da benden insan varmış :)

Back
X