Misafir geleceği zaman geriliyorum 🤦🏻‍♀️

Benim kendi annem de misafir geleceği zaman çok eftik yapardi sanırım ondan bana da bulaştı 😂 tek kendime değil kayınvalidene veya anneme de misafir geldiği zaman geriliyorum mesela öyle zamanlarda mutfaktan çıkamıyorum sürekli mutfaktayim sürekli biseyler ile uğraşıyorum 😂 hatta misafir varken oturamiyorum bile sürekli hizmet ediyorum falan😂
bence biraz anneden kalma huylar bunlar. bende de var aynısı.
annem misafir geleceği zaman gece uyku uyuyamaz, sürekli bir hazırlık, sürekli bir telaş. evlendim bende öyle oldum. 4 yıldır evliyim bu arada çokta yeni sayılmaz. sadece ilk yılımda iftara almıştım herkesi şimdi ailelerle toplanıp dışarıda yiyoruz öyle bir alışkanlık geliştirdik :KK70:

Kızlar bende bı takıntı var..misafir ağırlamayı çok seviyorum ama geleceği zamanda geriliyorum yani ya memnun kalmazlarsa ya biseyler eksik olursa ya yemeklerim olmazsa diye 🤦🏻‍♀️ yarın akşam ve cumartesi akşamı iftara misafir gelecek beni yine evham bastı 😂yarın gelecek adamlar yabancı değil aslında eşimin ailesi ablası abisi falan ama ben bı geriliyorum 😂 aynı kişilerle az önce kayınvalidemdeyik yani kayinvaldem hepimizi aniden çağırdi görümcem gündüz oturmaya gidince iftarı burda yapalım demiş hemen kalkmış yemek hazırlamaya benim misafirlerimin geleceği 1 hafta öncesinden belliydi akşama kadar saçma sapan temizlik yaptim hatta yemeklere yardım etmesi için kayinvaldemi falan çağırdım 🤦🏻‍♀️ nolacak bu halim bunun sebebi 1 buçuk senelik evli olmam olabilir mi zamanla geçer mi 😂
15 senelik evliyim hala anlattigin gibiyim :işsiz:

9 yıllık evliyim iki çocuğum var biri bebek sayilir. Çat kapı hariç herkesi ağırlamayı çok severim hiç gerilmem ama biraz yapı meselesi bence. Ustuste iftara aldığım olur yada ne biliyim evim hep misafirlidir. Eğer ev temizse yetiştirme korkum olmaz yemekleri çünkü pratik biriyim hazırlık konusunda. Zamanla sizde yapabilirsiniz bence eğer misafir seviyorsanız 💜

Bu benim 😂 bende birbucuk yıllık evliyim evime biri geleceği zaman zannediyorm ki en ufak deliği bile gorcekler çamaşır makinesinden pirizlere kdr siler parlatrm tamamen akılsızlık bence yaparken de içimden hep şöyle düşünüyorum ben misafirliğe gttigm zaman hiç böyle şeyler görmüyorum bakmyorm niye insanlar benim evimde dikkat etsnki ama işte insanın içi rahat etmyo misafir geleceği gece komple uykusuz kalır sabahlar temizlik yaparm temizliği daha önceden yapsam heran kirlencekmis gbi hissedyrm çünkü. Yaptgm her yiyecek de çok güzel olsun diye üstüne titrerm iki üç kisi bile geleck olsa ordu ağırlar gbi hazırlık yaparm. Bütün stresim misafir gelene kdr gelene kdr asla gelmesinler nerden çağırdım dye kendi kendime sinirlerm gelince de hiç kalkmasnlar gece yarılarına kdr yiyip içip oturalım istyrm biraz gamsız olmak lazm bence 😄

Kızlar bende bı takıntı var..misafir ağırlamayı çok seviyorum ama geleceği zamanda geriliyorum yani ya memnun kalmazlarsa ya biseyler eksik olursa ya yemeklerim olmazsa diye 🤦🏻‍♀️ yarın akşam ve cumartesi akşamı iftara misafir gelecek beni yine evham bastı 😂yarın gelecek adamlar yabancı değil aslında eşimin ailesi ablası abisi falan ama ben bı geriliyorum 😂 aynı kişilerle az önce kayınvalidemdeyik yani kayinvaldem hepimizi aniden çağırdi görümcem gündüz oturmaya gidince iftarı burda yapalım demiş hemen kalkmış yemek hazırlamaya benim misafirlerimin geleceği 1 hafta öncesinden belliydi akşama kadar saçma sapan temizlik yaptim hatta yemeklere yardım etmesi için kayinvaldemi falan çağırdım 🤦🏻‍♀️ nolacak bu halim bunun sebebi 1 buçuk senelik evli olmam olabilir mi zamanla geçer mi 😂
😁😁 yapı meselesi bence, ben misafir gelirken makarna yapsam yeter mi diye düşünğyorum çünkü kendime de makarna yapıyorum yani. Veya yemekler yenirken beğendiler mi diye hiç aklıma gelmiyor çünkü banane aman. Hatta beğenilmezse daha iyi çünkü hamarat gelin olarak anılmayı hiç istemem. Eşimle beraber yemekler yapalım, beraber sofrayı kuralım kaldıralım. Eşitlikçi bir aile görünümünde olalım istiyorum.
Gelin de pek hamaratmış, eli pek lezzetliymiş lafları hakaret gibi geliyor. Damatta pek hamaratmış gelin de derlerse olur belki❤️
Senin olayın da kötü değil ama çok geriliyorsan bence bu konuya yğklediğin anlamı araştırabilirsin. Çalışmıyorsan iş hayatına atılılabilirsin, o zaman bu konular önemsiz kalıyor çoğu zaman. Veya kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin, oralarda genelde anda kalmak, akışa güvenmek, önceliklerini süzenlemek konuları güzelce anlatılıyor

Huy neyse odur zamanla pratikleşirsiniz sadece. 10 yıl oldu halen aynıyım, yemekti temizlikti kendimi paralıyorum. Hazır bir şeyde almam asla hepsini kendim yapacağım illa ki😂 ama güzel telaşlar bunlar, misafir neşedir, berekettir. Yemek yenilip çay faslına geçildiği zaman bitiyor stresim oh diyorum güzel oldu. Yoruluyorum ama seviyorum da derdimiz bu olsun Allah güzel günler göstersin🙏

Yok yok merak etmeyin ben 30 yıllık ev hanımıyım hala geriliyorum.Yarın davet vericem 1 haftadır düşünüyorum çağırsammı çağırmasammı diye.halbusi her hafta beraber olduğum insanlar.

bende de oluyor o ama sonradan çok sık gelince umursamıyorsunuz bide mükemmeliyetçiysen normal yani ilerde oturur.

Emrivakiden herkes hoşlanmayabiliyor, bende plan program dahilinde yaşamayı severim.bir de mükemmelliyetçi yanınız varsa insanı zorluyor herşey dört dörtlük olsun diye paraliyoruz kendimizi...bir de gelecek insanlar memnuniyetsiz yada herşeye kulp bulabilecek insanlarsa bu evhamlar değil ikiye, dörde katlanıyor valla

Bu Çarşamba iftara misafir çağırdım yedi kişi evde olmam altıyı buldu yemeklerim hazır sadece pilav salata yapacağım geldim eşim küp gibi klozete lavaboya cifi basmış oda kurumuş yetişmeyecek yapamazsın olmaz derken terör estirdi saçlarımı maşalayacaktım eşimden korkuma maşa yapmadım erkek yasak olmasa konuya çağırırdım dertleşirdiniz

Cocuk yoksa stres yapma. Bir gün önce evi temizle ve yemek listen hazır olsun.
Çorba, ana yemek , pilav makarna vb, mezeler,salatalar tatlı .
Yani benim cocuklar olduğu için zor oluyor.
Ben de bu yüzden sanirim hala öyleyim.

Benim evim temizse hiç sıkıntı yapmam, yemeği bir şekilde hallederim, dondurucumda hep pratik yemekliklerim vardır bu sebeple anı misafir falan rahat agirlarim ama yatılı misafir sevmiyorum yalan yok çünkü çok yorucu oluyor, iftara eşimin ailesini falan ama bugun bana gelsenize diye aniden çok almisimdir, hemenbir çorba, et sote pilav hızlıca yaparım, salatayı eşime kitler tatlı aldiririm 😁 ama çocukla evi derli toplu tutmak çok zor, birinde 7 aylık hamileydim iki arkadaşıma dedim kahvaltıya gelin bana sonra diğer arkadaş duydu sen de gel dedim, sonra AA onlar da gelsin derken 12 kişi olduk 😁🤣🙈 inan kahvaltıyı nasıl hazırladım bilmiyorum, hazır vs birşeyler yaptım sonrasını arkadaşlarım halletti, yakın arkadaşlar olduğu için gerilmedim, mutfağımi ve salonumu da pırıl pırıl yapıp gittiler, hiç çekinmeyiz birbirimizden 3 kişi mutfağı evi vs toplarken, biri bize kahve yaptı ben de çoğunlukla kızlarla oturdum sohbet ettim ❤️ kimse de gönül koymaz, biz herkeste oyleyiz toplar çıkarız

Bu mükkemmelliyetçilikten kaynaklanıyor. Herşey dört dörtlük olsun. Aman rahat ettireyim. Her yer ışıl ışıl olsun bir sürü ikram yapayım. Genelde anne de böyle olunca insan bu şekilde oluyor. Bende de bu var mesela. Ondan çok gerilirim ben de. Ama bir arkadaşım var Allah ne verdiyse onu yersin gidince. Hani ev ışıl ışıl olsun derdi de olmaz. Aslında ona rahat giderdim mesela. Bu şekilde yapınca ister istemez karşıya da yansıyor negatif olarak. Ama işte maalesef yapı meselesi. Ben aşamadım.

Ah canım 17 yıl oldu halâ aynıyım 😮‍💨Bu gün benimde misafirlerim var.Sabahın 7sinde kalktım masalar hazırlandı. Bütün herşeyim tamam ama halâ sebepsizce koşturuyorum evin içinde 💃Geçmiyor o heyecan geçmiyor..

10 senelik evliyim hala aynıyım.
Çat kapı misafir ağırlayan insanlara şapka çıkarıyorum hayatta yapamam en az bir hafta önceden belli olmalı onda bile gerilirim.
Tamamen huy karakter meselesi. Başka konularda da hiç öyle rahat insan değilimdir olamam olamıyorum.
Amaaan huyum batsın 🤣🤣
Kendi kendimin ömrünü yedim 😅
Beni anlattınız sağ olun 😂😂

Bende 8 senelik evliyim hala aynıyım. Yetiştiremem korkusu var bende de 😀 yarın benim de misafirim var iftara ama samimi arkadaşım ondan rahatım
Bende dün kayınvalidemleri ağırladım Şükür sorunsuz geçti hallettim bugünde arkadaşlarımız davete gelecek biraz olsun rahatım 😂

Bende 2 buçuk yıllık evliyim zamanla alışıyorum ama biz onlar gibi olmak zorunda değiliz ki. Ben plan yapıyorum ne yapıcağımı çıkarıyorum eksk listesi yapıp temizlik yapıyorum sonra yemek kalıyor. Bende geçen misafir aldım 12 de başladım yemek yapmaya 😅 az yapmışım yetmiyordu ama olsun napalım 😅
Demekki yanlız değilmişim 😂 dün bende öğlenden sofrayı kurdum biraz mezelerim sulanmıştı ama herkes memnun kaldı Şükür 😂😂

Back
X