Misafir nasıl reddedilir

Merhaba hanımlar. Ben şuanda annemle yaşıyorum. Kendisi kalp hastası ayrıca yüksek tansiyonu var genelde düşmez. Buna ilaveten daha önce kanser geçmişi de var bunları sıralıyorum çünkü bu dönemde bir akrabamız var ve kendisi bize gelmek istediğini söyledi çoluk çombalak. Severim normal koşullarda ki sorunum yoktur. Aradı gelmek istiyorum dedi. Sizin bahçede otururuz dedi ki kendisinin 3 küçük çocuğu var. Annemle temasları olur endişesi ile kabul edemeyeceğini söyledim.Normal zaman olsa her zaman gelin dedim fakat onlar her yere gittiği için bunu anlayamadılar ve sesinde alınganlık vardı. Kızlar ayıp mı ettim diyorum. Siz ne diyorsunuz böle durumlar da.Gelmeyin demek size de zul geliyor mu

Bu dönemde bayram ziyaretleri ertelensin diye sokağa çıkma yasağı geldi zaten, daha neyi anlatacaksınız ki?
Başka yerlerden de red cevabını almıştır, gitsin evinde kafasını dinlesin.

Merhaba hanımlar. Ben şuanda annemle yaşıyorum. Kendisi kalp hastası ayrıca yüksek tansiyonu var genelde düşmez. Buna ilaveten daha önce kanser geçmişi de var bunları sıralıyorum çünkü bu dönemde bir akrabamız var ve kendisi bize gelmek istediğini söyledi çoluk çombalak. Severim normal koşullarda ki sorunum yoktur. Aradı gelmek istiyorum dedi. Sizin bahçede otururuz dedi ki kendisinin 3 küçük çocuğu var. Annemle temasları olur endişesi ile kabul edemeyeceğini söyledim.Normal zaman olsa her zaman gelin dedim fakat onlar her yere gittiği için bunu anlayamadılar ve sesinde alınganlık vardı. Kızlar ayıp mı ettim diyorum. Siz ne diyorsunuz böle durumlar da.Gelmeyin demek size de zul geliyor mu
Hayır ayıp etmiyorsun. Annem rahatsız virüs sebebi ile de şuan tam anlamıyla uygun sayılmayız. Ortam düzeldiği zaman kesinlikle davet edeceğim deseydin

Sen simdi uzuluyosun ama inan onlar yuzunden annenin basina bisey gelse onlar asla ama asla vicdan azabi cekmeyecekler.

Ayıp olan birşey varsa, karşı tarafın böylesi bir zamanda, 3 küçük çocukla size gelmek istemesi hele ki anneniz risk grubundayken.
Yerinizde olsam alındı mı diye düşünmek yerine arayan kişinin düşüncesizliğine sinirlenirdim sanırım.

Bu dönemde bayram ziyaretleri ertelensin diye sokağa çıkma yasağı geldi zaten, daha neyi anlatacaksınız ki?
Başka yerlerden de red cevabını almıştır, gitsin evinde kafasını dinlesin.
Yok yok evde durmuyor kendisi biz böyle yaşayınca herkes öyle yaşıyor sanıyordum. Geçen konuştuğumda yine bir gezmekteydi😐

Ayıp olan birşey karşı tarafın böylesi bir zamanda, 3 küçük çocukla size gelmek istemesi hele ki anneniz risk grubundayken.
Yerinizde olsam alındı mı diye düşünmek yerine arayan kişinin düşüncesizliğine sinirlenirdim sanırım.
Arkadaşlarım reddetmemek adına görüşüyor birileri ile rahatladım bir tek ben değilmişim

Şu anda bende kimseyi evime davet etmiyorum kimseye de gitmiyorum
Kimseden önemli değil benim ve ailemin sağlığı
Hatta çok sık görüştüğüm bi arkadaşım muhtemelen bana kırgın bu konuda uzun zamandır evime davet etmediğim için çünkü onlar ailecek ölüm Allah’ın emri kaderimizde ölmek varsa ne yapalım kafasında oldukları için benim tedirginliğimi abartı buluyorlar
Kısaca iyi yapmışsın alınan da alınsın

Doğrusu bu öncelikle annenize geçmis olsun annenizin rahatsizligi olmasa bile misafir kabuledebileceğimiz bir dönem değil bizler kurallara uyarken uymayanlar yüzünden 2.dalga bile olabilir ben kurallara uumayanlari hakkımı helal etmiyorum özelliklede evladim için

Şu anda bende kimseyi evime davet etmiyorum kimseye de gitmiyorum
Kimseden önemli değil benim ve ailemin sağlığı
Hatta çok sık görüştüğüm bi arkadaşım muhtemelen bana kırgın bu konuda uzun zamandır evime davet etmediğim için çünkü onlar ailecek ölüm Allah’ın emri kaderimizde ölmek varsa ne yapalım kafasında oldukları için benim tedirginliğimi abartı buluyorlar
Kısaca iyi yapmışsın alınan da alınsın
Kırılan kırılsın mantığını oturmam lazım bence de. Annem olmasa onu da yapamazdım da

Corona var gelmeyin diye reddedilir.

Doğrusu bu öncelikle annenize geçmis olsun annenizin rahatsizligi olmasa bile misafir kabuledebileceğimiz bir dönem değil bizler kurallara uyarken uymayanlar yüzünden 2.dalga bile olabilir ben kurallara uumayanlari hakkımı helal etmiyorum özelliklede evladim için
Aşırı titizleniyorum dikkat ediyorum Baya obsesyon geliştirdim. Ben de kimsenin sebebi olmak istemem👍

Kırılan kırılsın mantığını oturmam lazım bence de. Annem olmasa onu da yapamazdım da
Annen olmasa da sen varsın
Kimse senden kıymetli ve önemli değil
Allah korusun yaa taşıyıcıysa gelen misafir ve o ayakta geçirse bile seni yatağa düşürse onun küsmesinden daha az mı önemli senin sağlıklı olman
Ben de acaba alınır mı küser mi diye çok düşündüm hala da düşünüyorum ama kendimi ve ailemi düşünmek zorundayım
Davet etmediğim arkadaşlarımı da sık sık arayıp virüsten dolayı çok tedirgin ve panik olduğumdan bahsedip, onları özlediğimi virüs bittikten sonra ilk işimin onlarla görüşmek olduğunu söylüyorum
Böylece arayı da bozmadan bu zamanı atlamaya çalışıyorum

Back
X