• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafir sorunsalı :(

Kendi akrabanizin nisanina gitseniz sizi anliyacagim,ama esinizin amcasini aksama kabul etmeyip,yine esinizin akrabasinin nisanina gitmek icin diretmenizianlayamadim.biraz gec gidin.misFim var diyin.

Ayrica uc cesit yemek sabahtan yap.yenir icilir makinaya atilir.biter.ayrica amcayi cagirip annenler gelmesin demenize de sasirdim.

Misafir yüzünden papaz olduk
Eşimin amcası geldi yurtdışından 20 küsür yıldır gelemiyomuş neyse kayınvalidemlere gittik eşim havaalanından aldı geldi baya oturduk o aksam çıktık geldik
10 gün kalıp dönicekmis dün Esim mail attı amcamı bize davet etmek istiyorum diye bende tamam c.tesi çağıralım dedim annemleride çağırıcam dedi annesiyle görümcem aynı binada onuda çagırcak tabi bende ozaman kalabalık olur (hepsi gelirse 9 kisi)kahvaltıya çagiralim diye konuştum
Çünkü pazar günü erken kalkıp kuzenime ugricam ordan esimin akrabasinin nisanina gidicez 1de
C.tesi aksam yemeğe alırsam onları evi temizleyip toplamam gerekicek pazar günüde yokum ev o haldeyken Nasi gidim nisana zaten p.tesi ise gidiyorum ne ara dinlenim
Yok efendim kahvalti olurmuymus ayipmis bir suru laf saydi bagirdi cagirdi bu arada 3tane halasi var yasadigimiz sehirde bir suru kuzeni var herkes cagirdi bi biz kaldik ayip oldu gibi kendini olduruyo cikti annesine gitti simdide
Çalışan bi insan olarak c.tesi aksamı 10 kişiyi ağırlayamam müsait değilim demem çokmu garip sizce

eşinizin bağırıp çağırıp annesine gitmesi asıl garip olan kısım gibi geldi.. bu kadar büyütmeye ne gerek var ki.. siz fikrinizi söylemişsiniz ama o da illa akşam yemeği olsun diyorsa çok haksız değil.. birinizin tamam demesi lazım.. ben yerinizde olsam eşim çok istiyorsa akşam yemeğine çağırmak tamam derdim.. evet zor olacak dinlenemeyeceksiz.. bu haftasonu da böyle oldu diyip geçemez misiniz? amcası gidiyor ve başka bi c.tesi seçeneği yoksa madem..

Siz haksizsiniz.... Misafiri bu kadar gozunuzde büyütmeyin calısan bayanlarin evine hic mi misafir gelmiyor....Misafir bereketi ile gelir....

Bende çalışıyorum, anlıyorum sizi, yoğun geçen hafta sonlarından sonra iş günleri çok zor geçiyor, düzen karışıyor ama sürekli olan bir durum değil, tolere edebilirsiniz. Programınızda küçük değişikliklerle çözebilirsiniz. Evinizin zaten bir düzeni var, misafirden önce her şeyi kaldırıp temizlik yapmaya gerek yok bence. Mesela yarın perşembe akşamı iş dönüşü bir çeşit zeytinyağlı yapın, sofraya konacak bir iki çeşit meze için malzemelerinizi hazırlayın. Cuma akşamı kaldığınız yerden devam, menünün kalan hazırlıklarını yapın. c.tesi sabahı bir süpürüp, toz alın,ortalığı toparlayın sonra yine geçin mutfağa ana yemeğinizi ve tatlınızı hazırlayın, zamanı kullanabilirseniz çayın yanına bir börek bile yetişir. Misafirler gittikten sonra yatmadan mutfağınızı toplayın, Pazar günü de temizliğe eşinizi yardıma çağırın. Yoğun olur ama gönül kırmaya, tartışmaya değmez. Kayınvalidenizle aranız iyiyse gelirken bir şeyler yapıp getirmesini de isteyebilirsiniz işiniz kolaylaşır

Misafiri çok sevdiğinden midir bilmiyorum çok kolay geliyor bana her sey.
Bugün misafir vardi evde mesela dun bu saatlerde hic birşey yapmamistim.
Sabah kalktim hazir yufkayla börek yaptim.
Onu firina verdim evi supurdum sildim dip köşe .
Pasta kekini yapip firina verdim sonra hemen pastanin muhallebi sini yaptim hazirladim pastati dolaba koydum.
Sebzeli tavuk yapip verdim firina o pişene kadar domates corbasini yaptim .
Pilav koydum.
Firina etli pide göndermiştim o geldi.
Salata yaptim birde ayran kola falan.
5 saat bile almadi.
Ve zevkle yapiyorum bunlari.
Ha ben bunları yaparken biri 4 buçuk diğeri15 aylik iki afacan evdeydi birde :)
Boşuna kalp kirmaya gerek yok:KK50:

"iyi günde, kötü günde"ye ne oldu? kaldı ki bu ne iyi ne kötü gün. altı üstü misafir! eşiniz teklif etmeden sizin bu daveti yapmanız gerekmez miydi? eşiniz ne de memnun olurdu.. ne de keyifli arar davet ederdi "eşim sizi yemeğe bekliyor" diye.. :KK66:

Valla böyle insanlara hayranım! Kim için ve hangi koşulda olursa olsun önce ben müsaitmyim, üstesinden gelicek miyim, ya da üstesinden gelmek istiyormuyum bakalım sorularını sorup, cevabı ona göre belirleyen. Ben olsam oohoooo yemek yemeyi hatta wcyi bile unuturum cumadan başlarım hazırlıklara. Yorgun muyum hasta mıyım çalışıyo muyum evde miyim hiiiç düşünmek gelmez aklıma. Sonuç: insanlar memnun, ben paçavraya dönmüş halde çok memnun .
Valla özendim konu sahibine.

9 kişi aşırı bi kalabalık değil ..

ağırlamak istememişsiniz belli ..

çalışıyorsunuz evet ama ilk kez evine gelecek ..

nolur bi börek , bi kek cok mu zor ..

ha bende 4 senedir kimseye müsait değilim dediğim için ,

hiç bitmez misafirim .. memnunum halimden ;)

ha bende 4 senedir kimseye müsait değilim dediğim için ,

hiç bitmez misafirim .. memnunum halimden :KK66:
ayy kek börek yapmayı bilen insanları da hep kıskanırım :KK23:bende hep kayınvalideme yaptırıyom benimkiler hiç güzel olmaz..Oyüzden misafir geliceği zaman panikliyorum ama kv sağolsun öğretiyo yada yapıp getiriyo..

ayy kek börek yapmayı bilen insanları da hep kıskanırım :KK23:bende hep kayınvalideme yaptırıyom benimkiler hiç güzel olmaz..Oyüzden misafir geliceği zaman panikliyorum ama kv sağolsun öğretiyo yada yapıp getiriyo..

cok basit bebeğim ..
2 yumurta,seker cırp dök ..
hazır yufka varken sar koy dolaba ..
öğrenmek istedikten sonra öğrenirsin ..

cok basit bebeğim ..
2 yumurta,seker cırp dök ..
hazır yufka varken sar koy dolaba ..
öğrenmek istedikten sonra öğrenirsin ..
istiyorum ve yapıyorum ama olmayınca bütün hevesim morlaim alt üst oluyo..Börek yaparım kuru olur kek yaparım çamur gibi olur..Fırın aldım dedim fırından mı diye ama buda kurutuyo sanki konu sahibinden dertliyim sanırım neyse ben gidip konu açim...

istiyorum ve yapıyorum ama olmayınca bütün hevesim morlaim alt üst oluyo..Börek yaparım kuru olur kek yaparım çamur gibi olur..Fırın aldım dedim fırından mı diye ama buda kurutuyo sanki konu sahibinden dertliyim sanırım neyse ben gidip konu açim...

cnm sana tarif bile yazabilirim ..
netten de bakabilirsin istersen ..

Bencede esiniz hakli. Sizin amcaniz teyzeniz okadar sene sonra gelse onu sadece bir kahvaltiylami agirlardiniz? Nisana gidiyorsunuz, kuzeninize gidiyorsunuz gezmeye zamaniniz var ama 1 gun esin icin misafir agirlamaya kopuruyorsunuz. Her hafta olsa derim haklisin ama esiniz heveslenmis cagiralim demis nevar yani...

Esiniz hakli ,sizin nisan onemli de 20 yil sonra gelen akraba onemsiz mi?istedikten sonra toparlayacak ara bulunur.birde 9 kisi yani ordu degil ya

Evet Cumartesi akşamı için davetli kabul etmemek çalışan bir bayan için garip. Pazar olsa anlayabilirim sizi, ayrıca kuzeninize gitmeyi iptal edebilirdiniz, öbür davet misafirin uzaktan gelmesi sebebiyle daha önemli olduğu için ama şart değil neden misafir sonrası evi temizlemeyi gözünüzde daha çok büyüttüğünüzü anlamadım ben.

Zaten misafir gelmeden önce evi güzelce temizlemiş ve hatta ertesi gün sizi doyurmaya yetecek kadar yemek hazırlamış oluyorsunuz, misafirler gidince tek dağınıklık yemek odasını süpürmek, bulaşıklarıı yıkamak ve klozeti temizlemek kalır. Servis bulaşıklarını yemek sonrası çay demleme sırasında hızlıca halledersiniz zaten, tek yapmanız gereken bir bezle kabalarını sıyırıp makineye yerleştirmek, misafirler gidince çay bardaklarını yerleştirip, tencere tepsilerin içlerine su doldurur yatarsınız. Pazar günü ben mutfakla banyoyu temiZlerken sende şu odayı süpürür müsün canım diyip süpürme işini eşinize kitleseniz p mutfaktaki kiri yumuşamış tepsi-tencereyi yıkayıp klozeti temizlemek yarım saatinizi almaz, pazarınızın kalanını istediğiniz gibi geçirirsiniz yine.

Misafir yüzünden papaz olduk
Eşimin amcası geldi yurtdışından 20 küsür yıldır gelemiyomuş neyse kayınvalidemlere gittik eşim havaalanından aldı geldi baya oturduk o aksam çıktık geldik
10 gün kalıp dönicekmis dün Esim mail attı amcamı bize davet etmek istiyorum diye bende tamam c.tesi çağıralım dedim annemleride çağırıcam dedi annesiyle görümcem aynı binada onuda çagırcak tabi bende ozaman kalabalık olur (hepsi gelirse 9 kisi)kahvaltıya çagiralim diye konuştum
Çünkü pazar günü erken kalkıp kuzenime ugricam ordan esimin akrabasinin nisanina gidicez 1de
C.tesi aksam yemeğe alırsam onları evi temizleyip toplamam gerekicek pazar günüde yokum ev o haldeyken Nasi gidim nisana zaten p.tesi ise gidiyorum ne ara dinlenim
Yok efendim kahvalti olurmuymus ayipmis bir suru laf saydi bagirdi cagirdi bu arada 3tane halasi var yasadigimiz sehirde bir suru kuzeni var herkes cagirdi bi biz kaldik ayip oldu gibi kendini olduruyo cikti annesine gitti simdide
Çalışan bi insan olarak c.tesi aksamı 10 kişiyi ağırlayamam müsait değilim demem çokmu garip sizce
Alt tarafi bir hafta sonu, ve amcasini gormeyeli yillar olmus. Ya bir hafta sonu dinlenmeyiverin, ya da birakin eviniz bir hafta daginik kaliversin nolucak ki ?

Aynı benim kocamın ailesi :) Birbirine bağlı kalabalık aile iyi hoş ta bazen çok zor oluyor.
Memleketten akrabası geldi mi illa yemeğe almalıyız! Ve sürekli geliyorlar. Bıkıyor insan bir yerde.
Ama bu amca yurtdışından 20 sene üzerine gelmiş. Bu kabul edilebilir. Yalnız kahvaltıyla kurtarırım derken oturup öğle yemeğine kalırlarsa şaşmayın:)
Kavgayla değil güzellikle ikna edin eşinizi. Önemli olan beraber olmak değil mi ben anlamıyorum bu saçma işleri. Gelin ne kadar çok yemek yapıp yorulursa o kadar iyi ve sahip çıktı anlamına geliyor sanırım.

Back
X