Misafir ve muhabbet kusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

AmberLight

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2021
33
21
3
Merhabalar,

kahvaltiya cagirildim ve odaya girdigimde sofra kuruluydu ve odada kus ucuyordu. Kahvaltiya gittigim yerde kus oldugunu biliyordum yalniz kusu kafesine koyduklarini düsünmüstüm. Ben tam da kusun kafesinin yanina oturmak zorunda kaldim (kafes sofrayla dibdibe, arada 10 cmlik bi ara var) ve kuslari zaten sevmedigim ve onlardan tiksindigimden bisey yiyemedim. Kusun uctugu yerde sofranin kurulu olmasi midemi kaldirdi, asla hijyenik bulmuyorum ki tozler ucusup sonra yemeklerin üstüne iniyor.
Bu durumdan ötürü ev sahibine defalarca istahim olmadigini söylemek zorunda kaldim. Onlarda abarttigimi, kusun pis olmadigini vs söylediler. Ben de genel olarak kuslardan cok hoslanmadigimi söyledim ama maalesef bana abartiyorsun dediler. Yine de kusu kafesine koydular cünkü oturdugum yerden direkt kafamin üstünden (10-15cm) ucup tekrar kafesine gidiyordu kus ve bunu 3-5 dk da bir yapiyordu.

Tavrim normal degilmiydi?

Senin tavrında sıkıntı yok misafirin tavrı çok yanlış. Kuşu çok sevsen bile yemek yenilecekse kafesinde durması mantıklı olan. Düşüncesizlik etmişler

kafesine koymuslar sıkıntı ortadan kalkmış. . Yani tiksinilecek canlar değil ama hoşlanmıyorsanız yapacak bir şey yok..
benm görumcem evde 3 tane köpek besliyor. Alman kurdu , dogo diğerinin cinsini bilmiyorum. ben onlarda yiyip içiyorum ama kişiye göre değişir tabi. .

Annemin muhabet kuslari vardi zamaninda ve kafesin cevresine yemlerinu felan dagatiyorlardi. Acik sofra oldugu yerde kusu bende cikartmazdim. Asil onlar ayip etmis. Misafirin korkuyorsa veya istemedigini belirtiyorsa yan odaya al. Kedilerimiz oldugu zaman annemin bir arkadasi cok korkardi. O gelse hep yan odaya alip oturma odasina birakmazdik. Hayvanlari cok severim. Ama korkan insanlar cok

Korkmak degil benimkisi. Köpege kediye dur desen, anlayip duruyor ama kus öyle degil. Ucuyor, kafana konuyor filan. Hoslanmiyorum, tedirgin oluyorum. Otururken ucmasi o kadar rahatsiz edici degil ama sofrada yemek görünce bi tiksindim. Icimden gelmedi bisey yemek.

Hayvanlar evlerin bireyleridir. Nasıl ki bir insandan tiksindiğinizde evine gitmiyorsanız evdeki diğer canlılardan tiksiniyorsanız da o eve gitmeyin.

Kuşlarım, köpeklerim, kedilerim oldu hep evde. Şu anda da kedim var. Kediden korkan, tiksinen, tüyünden rahatsız olan insanları kabul etmiyorum ben evimize.

Tavrınız abartı olduğu gibi aynı zamanda irite edici. Kafese koyalım diye teklif etseniz eminim koyulurdu zaten. Ama siz ay tiksindim, ay iştahım kaçtı diyerek ortamı sevimsizleştirmişsiniz. Böyle durumlarda ev sahibi, “ev sahibi” olduğu için dışarda koyacağı tepkiyi veremiyor tabi.

Kuşlar da sana bayiliyordu.
Kuslari sevmiyormus
Dunyanin en zararsiz canlisini sevemeyecek bir kalbe sahipsin. Bence sen ilk once bunu dert edin..
Korkarsin anlarim da, sevmemek..
Ne kadar gereksiz bir yorum. Sanirim KK‘nin kurallarini okumadiniz.

yiyeceğim yemegın üstünde uçsa asla o masadan birşey yemem ,

bu temiz olmasıyla alakalı değil , kanatlarındaki proteinler herkesede iyi gelmez ,

Böyle şeyler kişiden kişiye değişir tiksinmek ya da tiksinmemek de insanın elinde olan bir şey değil ki abartıyorsun demek asil sacmalik kasıtlı yapılan bir durum olamaz bu konularda
Ben sizi haklı buldum

evde yasayan kusun pıs olmuyor habıre kus tuyde dokmuyor ,tuy dokmelerı donemsel , benım kusumda var kedımde ıkısıde yemege batmaz
yemek ortada dursa yaklasmazlar belkı onların da kusu oyledır ona guvenmıslerdır sız hayvanları sevmıyorsunuzdur anlıyorum o kusun da sıze bayıldıgını sanmıyorum ,evde hayvan beslendıgını bılıyorsunuz gıttıgınız yerde
sofra hazırlanırken odanın kapısını kapatmıs hazırlamıslardır belkı sonucta kendılerı de yemek yıyor pıs olsa bırakırlar mı

sız gelmeden 5 dk once kafese koymus olsalar bıle o evde ucan her yere konan bır kus var sonucta bu kadar ıgrendıgınız hayvanın oldugu eve kahvaltıya gıtmenız bana daha enteresan geldı
kendı acımdan yazarsam ben mısafırım gelecek olsa kusu kafese koyarım pıslık cıkardıgı ıcın degıl bızımkısı fazla sevecen gıder oper omuzdan ayrılmaz habıre askım cici kus dıye konusur belkı gelen kısı bu kadar geveze kustan rahatsız olur dıye ,ama kafese koymayanlara da bırsey dıyemem cunku o da evın bı bıreyı oluyor cocukları nasıl odaya kapatamıyorsak hayvanlarımızı da kafese kapatamıyoruz :)

sahsen ben bu kadar tıksınsem,ve o tıksındıgım sey orada varsa hıc gıtmem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…