- 14 Eylül 2014
- 21.069
- 101.193
- 798
- Konu Sahibi AmberLight
-
Bu durum karşılıklı kırıcı bir hal alıyor maalesef, korkan insanlar olunca evde evcili olanlar ona göre tedbirini almaya çalışıyor ama tiksinme olunca evcili olan kırılıyor çünkü evdeki kuş, kedi, köpek kısa bir süre sonra ailenin ferdi oluyor, onunla uyumaya, yemek yemeye, birlikte zaman geçirmeye alışıyorsunuz, hiçbir şeyi tiksindirici gelmiyor haliyle biri tiksindiğini söyleyince kırılıyorsunuz, tiksinen kişi de tepki görünce kırılıyor.Korkmak degil benimkisi. Köpege kediye dur desen, anlayip duruyor ama kus öyle degil. Ucuyor, kafana konuyor filan. Hoslanmiyorum, tedirgin oluyorum. Otururken ucmasi o kadar rahatsiz edici degil ama sofrada yemek görünce bi tiksindim. Icimden gelmedi bisey yemek.
Kurallari gayet iyi biliyorum.. Mesajimi sikayet edebilirsin. Yorumumu yazarken bunu goze alarak yazdim..Ne kadar gereksiz bir yorum. Sanirim KK‘nin kurallarini okumadiniz.
Hayvan sevmeyenler bu hissi anlamıyorlar. Kedi benden önemli mi odaya kapatsın, kuş benden kıymetli mi kafese koysun... Kıymetli valla. Bir insana çocuğunu odaya kapat ben gelince diyemiyorsan diğerlerini de söyleyemezsin.Yanlış yapmışsınız.
Evcil hayvanlar o evin bir ferdidir. Ha bebeğinize pis demişler ha kuşunuza. Aynı derecede rahatsız edici geliyor kulağa.
Ben olsam sizi bir daha evime kabul etmezdim
Benim de kuşlarım kedilerim oldu. Hepsi evladım gibiydi. Hala hatırlarken burnum sızlar. Asla kimse için bir odaya da kapamam, tiksiniyorum diyeni de evime almam. Tüylü evlat onlar daHayvan sevmeyenler bu hissi anlamıyorlar. Kedi benden önemli mi odaya kapatsın, kuş benden kıymetli mi kafese koysun... Kıymetli valla. Bir insana çocuğunu odaya kapat ben gelince diyemiyorsan diğerlerini de söyleyemezsin.
hayvanlar o kadar tatlılar kı bır soz var ''bır ınsanı sevdıgınızde nasıl karsılık verecegını bılemezsınız ama bır hayvanı sevdıgınızde ne olacagını bılırsınız'' en ıyı arkadaslarım hayvanlarım ne yalan soyleyeyım kosulsuz sartsız hep yanımda uzgun oldugumda patısını dızıme koyup mınnos gozlerle mıyav dıyen sokulan bır kedım agzımdan yanagımdan open askım askım dıye pesımde ucan kusumKurallari gayet iyi biliyorum.. Mesajimi sikayet edebilirsin. Yorumumu yazarken bunu goze alarak yazdim..
Tiksinirsin, korkarsin anlarim da dunyanin en zararsiz, en sirin canlilarindan biri bu ve sen "sevmiyorum" diyorsun. Boyle mesajlari okuyunca direkt olarak hayvanlari zehirleyen, eziyet eden sevgisiz, merhametsiz kalpler geliyor aklima. Sinirlerim zipliyor.
Senin aklina gelenden ben mi sorumluyum?Kurallari gayet iyi biliyorum.. Mesajimi sikayet edebilirsin. Yorumumu yazarken bunu goze alarak yazdim..
Tiksinirsin, korkarsin anlarim da dunyanin en zararsiz, en sirin canlilarindan biri bu ve sen "sevmiyorum" diyorsun. Boyle mesajlari okuyunca direkt olarak hayvanlari zehirleyen, eziyet eden sevgisiz, merhametsiz kalpler geliyor aklima. Sinirlerim zipliyor.
Korkmak degil benimkisi. Köpege kediye dur desen, anlayip duruyor ama kus öyle degil. Ucuyor, kafana konuyor filan. Hoslanmiyorum, tedirgin oluyorum. Otururken ucmasi o kadar rahatsiz edici degil ama sofrada yemek görünce bi tiksindim. Icimden gelmedi bisey yemek.
Bu da çok yanlış anlaşılıyor çünkü evcili olanla olmayanın bakış açısı aynı olmuyor, onlar için bir köpek kedi ya da kuş ama o evcille yaşayan için hayatının bir parçası, bakışından çıkardığı sesten hareketlerinden ne istediğini anlayacak hale geldiğiniz biri, karşılıklı empati yapmak lazım.Hayvan sevmeyenler bu hissi anlamıyorlar. Kedi benden önemli mi odaya kapatsın, kuş benden kıymetli mi kafese koysun... Kıymetli valla. Bir insana çocuğunu odaya kapat ben gelince diyemiyorsan diğerlerini de söyleyemezsin.
hareketlı hıc yerınde durmayan cocugu olsaydı gelen mısafıre sızın ıcın bır sakıncası var mı dıye sormalımıydı :) ev sahıbı nıye sorsun orası kusun da evı yahuOlabilir. Her insan ayni degil böyle konularda. Insanlar birbirlerine biraz dikkat etse böyle durumlar ortaya cikmaz. Evet kuş da o evde yasiyor, ama acik ucurmadan ev sahibinin sormasi gerekirdi bir sakincasi var mi diye. Bence nezaket bunu gerektirir, en azindan o kisi ilk defa evine geliyorsa
hareketlı hıc yerınde durmayan cocugu olsaydı gelen mısafıre sızın ıcın bır sakıncası var mı dıye sormalımıydı :) ev sahıbı nıye sorsun orası kusun da evı yahuasıl nezaket mısafırın yerını bılmesı olur
tam olarak dagdan gelmıs bagdakını kovuyor durumu sahsen :)
tamam hoslanmadıgınız yere neden gıdıyorsunuz onu merak ettımBenim de kedim vardi. Ben sadece kuslardan hoslanmiyorum.
Olabilir. Her insan ayni degil böyle konularda. Insanlar birbirlerine biraz dikkat etse böyle durumlar ortaya cikmaz. Evet kuş da o evde yasiyor, ama acik ucurmadan ev sahibinin sormasi gerekirdi bir sakincasi var mi diye. Bence nezaket bunu gerektirir, en azindan o kisi ilk defa evine geliyorsa
Ne guzel yazmissiniz, keske hissedebilse. Kucucuk bedenlerindeki, minicik kalpleriyle kocaman seviyorlar sahiplerini. Hayvanlarinkisi tamamiyle cikarsiz, saf, gercek sevgi. Mahrum kalana cok uzuluyorum.hayvanlar o kadar tatlılar kı bır soz var ''bır ınsanı sevdıgınızde nasıl karsılık verecegını bılemezsınız ama bır hayvanı sevdıgınızde ne olacagını bılırsınız'' en ıyı arkadaslarım hayvanlarım ne yalan soyleyeyım kosulsuz sartsız hep yanımda uzgun oldugumda patısını dızıme koyup mınnos gozlerle mıyav dıyen sokulan bır kedım agzımdan yanagımdan open askım askım dıye pesımde ucan kusum
mınık kalplerıyle kocaman merhametlerıyle harıka dunyaları var bazılarının bundan mahrum olmasına cok uzuluyorum keske o kusun gagasından cıkan sıcaklıgı hıssedebılse keske o kedının mırlamasıyla uyuyabılse keske sahıbını gordugu an heyecanla kucagına atlayan kopegın sıcaklıgını o kalbının atısını hıssedebılse .emınım hayata bakıs acıları daha baska olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?