Misafir ve yemek :()

Ben 2 butla iki tencere yemek cikartirim :olamaz:
3-4 but artik kendin bilirsin guzelce hasla, suyununun bir kismini pilava kullan,bir kismini kuru fasulyeye kullan madem kuru fasulye yapacaksin.( kirmizi etin olmadigini farzediyorum)
Pilavini 2 bardaktan yaparsan yetmez 10 kisiye, en az 1 bardak sehriyeyle pilavi cogalt,bir iki biber alabilirsen al,pilavi tavuklu biberli ( aslinda ben bol sebzeli yaparim) pilavin icine de haslanmis tavugun bi kismini kullan.Lezzetli olur.
Bide un corbasi yap,masrafsiz sipsak iki dk da hazir.
Bitti gitti iste

Çok garip bisey söylemedim
bu kadar şasirmaniza gerek yok yani

Birçok kadın evet düdüklüde pisiriyor

Neyse siz guvecinizle yapın tamam
Valla guvec icin vakit yok tin tin onu mu bekliycem :)

Ben bi gun oncedende islatmam.. bugun karar veririm haslarim sonrada suzup yemegi koyarim..

Valla guvec icin vakit yok tin tin onu mu bekliycem :)

Ben bi gun oncedende islatmam.. bugun karar veririm haslarim sonrada suzup yemegi koyarim..
Aynen canım bende öyle yaparım
gayet te kaymak gibi olur :KK48: herkes beyenir

Akşama yapıyim ben en iyisi canım istedi valla yanında turşuyla oh mis

Kitap yazicam dedim ya :KK70:

Kuru fasulye yapicam yarim kilo bimden kusbasi 15 tl yarisini kullanirim geri kalaniyla kalan gunleri geciririz insallah
Yanina sade 2 bardak pirinc pilavi sonrasina gene biraz pilavim kalir

Tavuk nasil alsam uygun olur sade tavuk patates patates 3 tl tavuk konusunda fikre ihtiyacım var

Ayran 3 kg luk yogurt alirim bimden 10 tl yarisini kullanirim geri kalanini gelecek gunlerde insallah

Etimek 1 tane var 1 paket daha alirim 3 tl 2 bardak seker eritirim uzerine 1 bardakda krenaya annem dedi su kat biraz icine sutun 2 paket sut yeter o zaman 5 tl 2 tl lik hindistan cevizi kremsanti 4 tl

Cayi da indirim varmis sokta galiba dogus cay 6 tl filandi ondan alirim oda vitti evde cunku

Siz sag ben selamet once ayran yaninda yemek tursu cikaririm bide sonra cay yaninda etimek insallah boyle olur ha bide 5 tl lik ekmek alirim

Durun toplim = 60 gibi bizey oldu galiba 5 gun evde ve elde kalanlarla gecinsem allah buyuk misafir bereketiyle gelir gelen teyzeyi cok seviyorum dili kuranda bi kuran okur evimde şenlenir bereketlenir misss :)
Kuru fasulyeyi tavuklu yapabilirsin bence,baget alıp daha uyguna gelir,yada bazı yerlerde parçalanmış yemeklik tavuk oluyor oda olur,10 kişi için 2 bardak pirinç az olur,bence 4 bardak yap derim,gün menüsü tarzında yaparsan elinde ki yağ yetmez,o yüzden yemek tarzıda olur niye olmasın,etimek tatlısı yerine bisküvili pastada olur,hem şeker koymazsın 1 paket süt ile 1 paket puding yeter bimden alırsın ucuza,krem şantiye vs gerek kalmaz.

Her insanın sıkıntılı anı olur bugünlerde geçer elbette.

Aynen canım bende öyle yaparım
gayet te kaymak gibi olur :KK48: herkes beyenir

Akşama yapıyim ben en iyisi canım istedi valla yanında turşuyla oh mis
Guvec tadi olmaz tabii hani o toprak kokusu ama.. gayet guzel oluyo.. kivamida sana kslmis.. kivamli olsun dersen az su koyarsin.. sulu olsun dersen biraz fazla koyarsin suyu

Ayrica zeynepcim kuruyu bence tavuklu yapma.. hersey tavuk tavuk oluyo gibi.. bir cesit et yeterli bir yemege.. etsiz yapabilirsin kuruyu.. pilavida tavuklu yapabilursin ya da yanina koyarsin.. hatta bben ole yerim.. pilav uzeri kuru.. yaninada tabugu koyarsin.. hem goz doyar hem mide:)

Kuru fasulyeyi tavuklu yapabilirsin bence,baget alıp daha uyguna gelir,yada bazı yerlerde parçalanmış yemeklik tavuk oluyor oda olur,10 kişi için 2 bardak pirinç az olur,bence 4 bardak yap derim,gün menüsü tarzında yaparsan elinde ki yağ yetmez,o yüzden yemek tarzıda olur niye olmasın,etimek tatlısı yerine bisküvili pastada olur,hem şeker koymazsın 1 paket süt ile 1 paket puding yeter bimden alırsın ucuza,krem şantiye vs gerek kalmaz.

Her insanın sıkıntılı anı olur bugünlerde geçer elbette.
. Biskuvi tatlisi nasil

. Biskuvi tatlisi nasil
Puding pişir sütle,bir tepsinin üzerine önce bisküvi diz,sonra puding dök düzle,sonra tekrar bir kat bisküvi puding böyle devam et elinde ki puding bisküvi bitinceye kadar :) yaş pasta gibi olur,şerbete vs gerek kalmaZ.

Puding pişir sütle,bir tepsinin üzerine önce bisküvi diz,sonra puding dök düzle,sonra tekrar bir kat bisküvi puding böyle devam et elinde ki puding bisküvi bitinceye kadar :) yaş pasta gibi olur,şerbete vs gerek kalmaZ.
10 kisi icin ne kadar puding lazim

Yemek olmali bende oyle dusundum daha bereketlidi var mi diye sordum ama gercekten uzuldum yorunlara

Daha bi derdim var demem halime sukur en azindan kimseye yargisiz infaz vermiyorum

Sadece tavuk patates dememin nedeeni iki yemek gibi gorunsun zaten pilav tavuk pisecek patates alayom yanina 3 tl lik ikinci gibi olsun

Tavugun firinlik nesi ucuz but baget pahali galiba
Sana patatesli yiyecek onerdim diye benimle dalga geçildi patates tarlası var heralde 10 patates 7 TL ! Dediler :)

Sarımsaklı köfte ( sadece bulgur) , sosu domates. Yanına salata. Yada mercimekli köfte ( mercimek , bulgur) yanına yine salata.turşu falan varsa öğlen çok iyi gider bunlar. Kuru fasulye falan pek olmaz.kek yada poğaça çayın yanına

Gelenlerin 4 u 5 i cocuk korkarim baget yapsam fazla fazla istesinler az gelince cimri desinler :KK70: firin tavugu cok istemezler bageti ama isiriyorlar yarisi uzerrinde kenara atip yeni aliyorlar bnmkinden biliyorum
10 kişinin 5 i cocukmuymus
Yaptığın yemek çok rahat yeter ozaman
Çocuklar çok yemez

Kurufasulyeye et koymasanız olmaz mı?
Zaten tavuk yapmayı düşünüyormuşsunuz.
Bana göre iki ana yemeğe gerek yok ya, ben olsam..
Evde ki malzemelere çorba, (birer tutam mercimek, bulgur, şehriye, pirinç, soğan sarımsak ne varsa artık ohh mis gibi ezogelin)
Birde patates tavuk, (biraz sulu yapardım)
Pilav, artık ne varsa, bulgur yada pirinç, yada en ucuzu kuskus. 1 Paket kuskus 1,5 TL ve yeterde artar bile.
Limonata, ortaya yoğurtlu bir kaç meze, ( küçük bir kavanoz garnitür, közlenmiş patlıcan ikisi 6 TL falan.)
Tatlı da en basiti 2 paket kakaolu 1 paket vanilyalı puding pişir, etimeği kırıp kaselere paylaştır.
Üzerine az vanilyalı puding, geri kalanı kakaolu olarak bölüştür.
Evde varsa hindistan cevizi serp ohh mis gibi ekonomik tatlı. ekstra şeker masrafı olmaz.

Back
X