Misafir ve yemek :()

Etimek tatlisi yap
Borcamda etimegi serbetle islat (3bardak suya 1 buçuk bardak şeker kaynat kıvam alcak dök etimege) şerbeti çekince üstüne 2 bardak süt 2 kaşık un 5 kaşık şekerle yaptığın muhallebiyi dök ortaya bu çıkacak Eki Görüntüle 2092402 üstüne birşey serpmen şart değil varsa toz tarçın da uyar

Kalan un ile puaca yap

Kuru fasulye pilav yap

Bu kadar :)

tarifini aldim:KK70:

Her neyse anladim kuru fasulye pilavdan patates tavukdan daha uygun yemek yok herkese tesekkurler yargısız infaz yapip sirf elestirmek icin gelenler size ayrica tesekkurler zamanin hocasi nasrettin hocanin sozlerinin dogrulugunu kanitladiniz :)

Elin agzi torba degil ki buzesin :D

Tuzlu kurabiye tarifi. Denedim ve cok guzel oldu.

Eklentiler

• Screenshot_2017-12-19-13-41-44.webp
    Screenshot_2017-12-19-13-41-44.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 75
  • Screenshot_2017-12-19-13-41-49.webp
    Screenshot_2017-12-19-13-41-49.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 65
Yukaridaki tuzlu kurabiyeyi, pudingli buskuvi tatlısı, sade poğaça ve bir cesit salata yapsaniz zaten yeterli. Ustelik internet kullaniyosunuz az malzemeyle yapilabilen bircok tarif bulunuyor nette

Cokcokcok tesekkur ederim kirk kelime yazdim kirmammak icin bi daha sildim en iyi kelimeleri bulmussun
Ben anladım seni rahat ol akşam fasulye ıslat yemek yap 10 tl lik te eksikleri alırsın ekmek etimek al bir paket daha sonra bir paket krem şantı . Şehriye filan olsa şehriye çorbası yaparsın mercimek almaya gerek kalmaz

A bu o mu

O zaman bizimle kafa buluyordur

O zmn bizimle dalga gecio galiba : (

O canım şuan baktım da . Ama kafa bulmuyordur ya bence neden böyle birşey yapsın ki ? O kardeşe parayı harcadı ya o zamanda paranın kalmadığını yazmıştı zaten şimdi de aynı durum mevcut
Evet bu o kişiymiş ve bence bu arkadaş para biriktirme uğruna eve hiçbir şey almıyor, adım gibi eminim. Diğer konuda da sormuştum cevap vermemişti. Ama yüzde yüz emin oldum artık. Sırf para gitmesin diye eve hiçbir şey almamak da akıl karı değil. İnsan yaşıyor o evde.

Durumunuz müsait değilken 10 kişi çağırmak neden ?
Misafir 10 şeyin 1 ini yer 9 unu bırakır öyle berekettir ve daha hazırlamadan mirin kırın ediyorsunuz hiç yapmayın daha iyi bu durumda

Neden evdeki malzemelerle yemek yapmak yerine çay menüsü oluşturmaya çalışıldığını merak ettim biri bana açıklasa :KK50::işsiz:

bende para yokken niye misafir cagriliyor onu merak ediyorum hemde on kişi ...yani mantikli gelmiyor bana .
. param yok 10 kişi gelecek ama ben yemekli yapacam tobe yapmam

Evet bu o kişiymiş ve bence bu arkadaş para biriktirme uğruna eve hiçbir şey almıyor, adım gibi eminim. Diğer konuda da sormuştum cevap vermemişti. Ama yüzde yüz emin oldum artık. Sırf para gitmesin diye eve hiçbir şey almamak da akıl karı değil. İnsan yaşıyor o evde.
Iyide o zmn 500 lira harcadigini solemisti misafir icin..

Iyide o zmn 500 lira harcadigini solemisti misafir icin..
İşte evde malzeme olsa 500 lirayı bir seferde harcar mıydı sizce? Hem de bir kişi için? Bana şu an misafir gelse eksik neyse onu alırım. 500 liralık eksik varsa demekki evde hiçbir şey yok. Onu demek istiyorum.

Evet bu o kişiymiş ve bence bu arkadaş para biriktirme uğruna eve hiçbir şey almıyor, adım gibi eminim. Diğer konuda da sormuştum cevap vermemişti. Ama yüzde yüz emin oldum artık. Sırf para gitmesin diye eve hiçbir şey almamak da akıl karı değil. İnsan yaşıyor o evde.[/QUOT

Ben size bu aylik boyle diyorum siz para biriktirme diyorusnuz para biriktirme derdim olsa para biriktirmek icin ne yapmaliyim derdim biriktirdigim para da elimde kalmadi zaten gecen konu da demistim

Su an sukur ediyorum bu aylik bu sikintilari yasadigima arkadaslar her ay boyle olsaydi ne yapardim acaba kimse halden anlamiyor dedikleri de bu olsa gerek

Kizlar misafir gelecek 10 kisi oglen yemegine izzet ikram olsun ama masrafsiz olsun evde herseyden az kalmis normalde 2 kisiyiz ayin 1 ine kadar yeter bize ama misafir gelirse nasil idare edecem

Yemek onerileri bekliyorum
Biri kuru fasulye pilav tavuk patated ve etimek tatlisi yanina ayran dusunuyorum daha az masrafsizi var mi et lazim tavuk lazim sut yogurt seker çay offf offf

Pilav,salata, fırın poşetiyle bide tavuk patates attınız mı fırına. Tarhana veya mercimek evde ne varsa onunla da bi çorba,salata,basit malzemesiz bir sütlü tatlı yeter de artar bile Allah bereket versin.

Bence çaylık hazırlamaktan hem daha basit, hemde daha az malzeme kullanmış olursunuz. Hemde tabi daha az zahmete girmiş olursunuz bana göre.

Back
X