- 28 Kasım 2017
- 4.009
- 5.385
- 73
- Konu Sahibi Zeynep feray
Ya o genel konuştu sana söylemedi ki bir tek
biliyorum tek bana soylemedi ama burdakilerin hepsi sanki zengoymuş gibi konuşmuş

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya o genel konuştu sana söylemedi ki bir tek
Yok filan diyemedi galiba ya . Ben çok güzel ağırlamak istiyorum o yüzden öyle sık sık misafir davet edemem meselabiliyorum tek bana soylemedi ama burdakilerin hepsi sanki zengoymuş gibi konuşmuşbir ay hiç unutmam maaşa yakin evde birsey yok yengemler gelecek annem yarin gelseniz olurmu demis ..onlarda anlamis birsey yapma demisler onlar gelirken pogaca getirmis ama ben genede marketten birseyler almistim ... yani o durumu bildigim için niye kabul ettigini sordum cunku insan utaniyor...
Kitap yazicam dedim yaKiz zeynep neye karar verdin:) aciklada isimuze bakalim bizde :)
Evt baget 12 tl 7 8 adet geliyor daha uygun a var mi tavuk yani butun pilic alsam boldursem firinlik daha uygun olur muKonu Sahibi
Kısır
Poğaça
Kek
Makarna salatası
Mercimek köfte
Tatlı
Kurabiye vs gün menüsü yapsa
Daha fazla para harcar
Bunlar bedava seylermi sanki
Evde çok fazla birsey yok Muş
En iyisi
çorba (mercimek 4 lira kilosu)
Kuru fasulye (ortalama 8 lira kilosu )
Çoban salata
Pilav ve yanında birer Baget (pirinç 5 lira baget kilosu 12 lira felan )
Bitti gitti işte hepsi bukadar
Daha da düşugüde olmaz sanırım
Kanat bence yapmasida kolay pismeside kisa surede oluyo..buarada bence corbada yap.. mercimek yoksa tel hamur ya da sehriye corbasi.. uzerine mis gibi nane gezdir..o da hem basit hem ucuz hemde bi cesit..Kitap yazicam dedim ya
Kuru fasulye yapicam yarim kilo bimden kusbasi 15 tl yarisini kullanirim geri kalaniyla kalan gunleri geciririz insallah
Yanina sade 2 bardak pirinc pilavi sonrasina gene biraz pilavim kalir
Tavuk nasil alsam uygun olur sade tavuk patates patates 3 tl tavuk konusunda fikre ihtiyacım var
Ayran 3 kg luk yogurt alirim bimden 10 tl yarisini kullanirim geri kalanini gelecek gunlerde insallah
Etimek 1 tane var 1 paket daha alirim 3 tl 2 bardak seker eritirim uzerine 1 bardakda krenaya annem dedi su kat biraz icine sutun 2 paket sut yeter o zaman 5 tl 2 tl lik hindistan cevizi kremsanti 4 tl
Cayi da indirim varmis sokta galiba dogus cay 6 tl filandi ondan alirim oda vitti evde cunku
Siz sag ben selamet once ayran yaninda yemek tursu cikaririm bide sonra cay yaninda etimek insallah boyle olur ha bide 5 tl lik ekmek alirim
Durun toplim = 60 gibi bizey oldu galiba 5 gun evde ve elde kalanlarla gecinsem allah buyuk misafir bereketiyle gelir gelen teyzeyi cok seviyorum dili kuranda bi kuran okur evimde şenlenir bereketlenir misss :)
1 tavuk yetmez sanırım 10 kişiyeEvt baget 12 tl 7 8 adet geliyor daha uygun a var mi tavuk yani butun pilic alsam boldursem firinlik daha uygun olur mu
Mercimek var binsuru de fasulye yaninda mercimek olur mu ikiside gaz yapip sisirmesin hem fasulye corba yerine gecer sankinyaKanat bence yapmasida kolay pismeside kisa surede oluyo..buarada bence corbada yap.. mercimek yoksa tel hamur ya da sehriye corbasi.. uzerine mis gibi nane gezdir..o da hem basit hem ucuz hemde bi cesit..
Neden evdeki malzemelerle yemek yapmak yerine çay menüsü oluşturmaya çalışıldığını merak ettim biri bana açıklasa![]()
Cevremde dudukluyle pısırenı ne gordum ne duymustum. Tencerede guvecte pısıren cevremde fazlasıyla var.kuru fasulyeyeyi evinde kaç kişi güveç te pişiriyor?
Gelenlerin 4 u 5 i cocuk korkarim baget yapsam fazla fazla istesinler az gelince cimri desinler1 tavuk yetmez sanırım 10 kişiye
Ben olsam baget alırdım kişi başı
İyide et but alamıyor ya söyledi zaten evdekileri değerlendirmek varken neden zorlanıyor onu anlamıyorumÇay menüsü et but'dan daha uyguna geldiği için söylenmiş olabilir mi?
Hepimizin evinde yumurta un sıvıyağ Margarin vardır bununla poğaça kurabiye kek yapmak daha basit daha uygun.
Ayrıca öğlen o kadar ağır yemek ben yemem o yüzden öyle bir alternatif sundum.
Hayir bence gaz maz yapmaz :) hem corba basta iyi gider bence.. kuruyu pilavin uzerine dokup yemek isteyenlerde olur bence.. o yuzden onden corba iyidir :) dusun biMercimek var binsuru de fasulye yaninda mercimek olur mu ikiside gaz yapip sisirmesin hem fasulye corba yerine gecer sankinya
İyide et but alamıyor ya söyledi zaten evdekileri değerlendirmek varken neden zorlanıyor onu anlamıyorum
Ben hep düdüklüde pişiriyorum ya 15 dk da haşlamam azıcık ıslatırım hemen düdüklüye atarım güzel oluyor . Ama güveci denemek istedimCevremde dudukluyle pısırenı ne gordum ne duymustum. Tencerede guvecte pısıren cevremde fazlasıyla var.
Gelenler yer zaten yasli basli cay menusu sevmez nie sevemdigini yapayim umdugu buldugu meselesine girmeyin ayni masraf daha saglikli ve kadinin istedigiÇay menüsü et but'dan daha uyguna geldiği için söylenmiş olabilir mi?
Hepimizin evinde yumurta un sıvıyağ Margarin vardır bununla poğaça kurabiye kek yapmak daha basit daha uygun.
Ayrıca öğlen o kadar ağır yemek ben yemem şahsen ve gelecek misafirlerden de tercih etmeyen olabilir o yüzden öyle bir alternatif sundum.
Kısık ateste pısıreceksın bı daha dudukluye yanasmazsın.Ben hep düdüklüde pişiriyorum ya 15 dk da haşlamam azıcık ıslatırım hemen düdüklüye atarım güzel oluyor . Ama güveci denemek istedim