Misafir ve yemek :()

Siz en pratik kek yapın , üstüne evde varsa çikolatınız eritin veya azcık süt kakao ile puding pişirin üzerini süsleyin, hem görsel olarak güzel olur hem pratik

öğlen yemek yenmez cnm .. kahvaltıya gelin 11 de deyin. bi menemen yumurta salatası hamur kızartma yeterli ve çokta kolay ..
Yoksa öğlen kahvaltı yapıp çıkacaklardır.
Patates salatası fln elinde olan malzemeden 3 çeşit salata yap poğaça ve Tatlı tamamdır. Yemekle uğraşma sonrası çayı tatlısı bitmez

Bana bu konu çok tuhaf geldi.
Yanlış anlaşılmak istemem,geçim zor elbette,Allah olmayanlara versin,kimseyi darda bırakmasın.

Ama sizde bir "ev geçindirmeyi bilmeme" durumu söz konusu gibi geldi bana.
Herkes lüks içinde yaşamıyor elbette.
Azsa aza göre...

Siz bu konuda çay,şeker,tuz hesap ediyorsunuz,sahiden onlar da tükenmiş durumda mı yani şuanda?
Tuz yok yani öyle mi?

Önceki konu dediler diye baktım.
İki konu arasındaki bu uçurum sizin misafir ağırlamayı da,evi geçindirmeyi de bilmediğinizi gösteriyor malesef.
Biraz buraya odaklanın.
Har vurup harman savurmak,iyi ağırlayacam diye 500 liralık masraf etmek de çok uç,tuzu hesap etmek de.
Dengeleyemiyorsunuz sanırım.

Allah herkesin kesesine bin bereket versin diyeyim.
Akıllıca kullanmak nasip olsun paramızı.

Yanlış anlaşılmak istemem,geçim zor elbette,Allah olmayanlara versin,kimseyi darda bırakmasın.

Azsa aza göre...

Siz bu konuda çay,şeker,tuz hesap ediyorsunuz,sahiden onlar da tükenmiş durumda mı yani şuanda?
Tuz yok yani öyle mi?

İki konu arasındaki bu uçurum sizin misafir ağırlamayı da,evi geçindirmeyi de bilmediğinizi gösteriyor malesef.
Biraz buraya odaklanın.
Har vurup harman savurmak,iyi ağırlayacam diye 500 liralık masraf etmek de çok uç,tuzu hesap etmek de.

Saka yapiyordum ama gercekten kitap yazicam

Ciglik aticam simdi

Yine tekrarliyorum
Gecen ay parayi baska yere verdim soylemek zorunda degilm evdeki mazl kullandim deterjan falan bu aya bitti bu ay basinda. Eksik tamamlayalim derken 500 giti elimde kalan parayla gecinmek zorunda kaldim evin eksikleri tamamlanirken bu misafir cikti bide sorun dgil agirlamak mecburiyetindeyom kendilerini de zaten severim uygun yemek sordum ne ye nasil laf soyleyeyim bugun egomu tatmin edeyim diyenlerle doldu sayfa

Yabi artik kusura bakmayin bende de bir sinir var akli basinda bi kac cevap alabildim sadece yarım yarim okuuup gelmeyin konu kapandi zaten

Ya tamamini okuyun her satiri cumleyi bide okurken ters okuyanlarda var ben kimse darlik cekmesin diyorum adam.darlik cekin de gununuzu gorun diye yanitliyor ben anlamadim her turlu insan olur da akli basinda anca yuzde 30 40 larda mi kalir bu ne is size yazdigima yazacagima pisman ettiniz valla bir derdim var denmemeli dertsizim dert verin yazilmali basliga gayet stressiz sordugum aklimdaki sorulara iki bolumde de ne sacma cevaplar geldi

Size degil bu yazdiklarimin hepsi yarim okumayin kismini uzerinize alin

mağdem yemek yapacaksınız o halde tavuk alın haşlayın suyuna şehriye çorbası yapın tavugu bıkaç patatesle bıraz fırınlayın (tavugu haşlarken patatesleri butun halde soyup yanına atın fırında çok kalmamış olur) yanına bulgur pilavı yapın birde salata... tatlı olarak pudıng alın petiborle pasta yapın çaylada onu ikram edin... misafir berekeyile gelir evinizden bişi kaybettirmez...

mağdem yemek yapacaksınız o halde tavuk alın haşlayın suyuna şehriye çorbası yapın tavugu bıkaç patatesle bıraz fırınlayın (tavugu haşlarken patatesleri butun halde soyup yanına atın fırında çok kalmamış olur) yanına bulgur pilavı yapın birde salata... tatlı olarak pudıng alın petiborle pasta yapın çaylada onu ikram edin... misafir berekeyile gelir evinizden bişi kaybettirmez...
Evimden bisey kaybettirir kim dedi

Bir bütün tavuk al haşlayıp didikle ve pilav üzeri ikram et, bittikçe istemek gibi durum olmaz çocuklar için de.
Kuru fasulyeyi de pişir güzelce. Patatesi de elma dilim yapabilirsin fırında, sulu yapma zaten kuru fasulye sulu yemek.. Bence bir de çorba yap önden çorba içerler, sonra da pilav fasulye ve patatesi servis yaparsin tabaklarda..

Saka yapiyordum ama gercekten kitap yazicam

Ciglik aticam simdi

Yine tekrarliyorum
Gecen ay parayi baska yere verdim soylemek zorunda degilm evdeki mazl kullandim deterjan falan bu aya bitti bu ay basinda. Eksik tamamlayalim derken 500 giti elimde kalan parayla gecinmek zorunda kaldim evin eksikleri tamamlanirken bu misafir cikti bide sorun dgil agirlamak mecburiyetindeyom kendilerini de zaten severim uygun yemek sordum ne ye nasil laf soyleyeyim bugun egomu tatmin edeyim diyenlerle doldu sayfa

Yabi artik kusura bakmayin bende de bir sinir var akli basinda bi kac cevap alabildim sadece yarım yarim okuuup gelmeyin konu kapandi zaten

Ya tamamini okuyun her satiri cumleyi bide okurken ters okuyanlarda var ben kimse darlik cekmesin diyorum adam.darlik cekin de gununuzu gorun diye yanitliyor ben anlamadim her turlu insan olur da akli basinda anca yuzde 30 40 larda mi kalir bu ne is size yazdigima yazacagima pisman ettiniz valla bir derdim var denmemeli dertsizim dert verin yazilmali basliga gayet stressiz sordugum aklimdaki sorulara iki bolumde de ne sacma cevaplar geldi

Size degil bu yazdiklarimin hepsi yarim okumayin kismini uzerinize alin
Zeynep feray,siz kitap yazmayı boşverin de burada düzgün yazın bana kalırsa.

Yazdıklarınızdan hiçbirşey anlaşılmıyor.

Size sorulan sorulara da cevap vermediniz mesela.

Misafirleri eliniz bollaşınca mı kabul etseniz acaba dediler ilgilenmediniz.
Bu bir öneridir mesela.

Şimdi de akşam napıcam yeeaaa diye bir mesaj yazıyorsunuz.ne alaka?
Akşam da mı kalacaklar?

Yani siz kopuk kopuk,dalga geçer gibi,seviyesizce yazıyorsunuz ve buna rağmen diğer üyeler size çözüm üretmeye çalışıyor.
Kusura bakmayın,tablo dayanılmazdı.

Neyse,size kolay gelsin.

88 tl var fazlasi olursa borc alacagim annem var

Ama ben para isteme benden buz gibi sogurum senden sozunu ilke edinmisim kimseden para istemek istemiuorum borc yigidin kamcisidir diyende var ama ben o soze inanmiuorum birine borckanirsam annem de olsa gozume uyku girmiyor neden 50 diyorsun derseniz ona da aciklama yapayim cocugun bezi de qzaldi beklemedeigim paralarda cikiuor her zmana kenara az da olsa 20 30 tl kalsin istiyorum olur ya ani biay ol
Canım niye kendini kasıyorsun ki bu gelecek 10 kişiden hiç yakın arkadaşın dostun akraban yok mu ?
Şahsen bana gelecek kalabalık misafirde davetli olmayan komşum bile bir şey yapıp getirir. 12 saat çalışmasına rağmen!
Ben genelde davetli olduğum yerlere birşey yapar veya alır giderim.
Misafiri çok sevdiğim için gelelim diye teklif ettiklerinde tabi gelin, gelirken de salata veya kek yap getir derim.
Yani ordu şeklinde gelinip bir insana maddi manevi yük olunmasını doğru bulmuyorum.

Maddi gucunuz yoksa misafir fln bosverin bahane bulun bazi insanlar malesef yoktan anlamiyor oyle ikiniz icim olani onlara verin misliyle gelirede katilmiyorum sonra ac kalip zorlancak olan sizsiniz once kendinizi dusunun oglen gelcekler ve iptal edemiyosaniz kek kisir pogaca fln yapin yanina da cay tamam bukadar

Ben anlamadim. Oglen yemegine demissiniz de Tr'de aksam oldu. Coktan gelmis olmalılar, degil mi?

Azsa aza göre...

Tuz yok yani öyle mi?

Biraz buraya odaklanın.

Şöyle bir durum vardır belki , aydanaya verilen ticketlar , multinetler market alışveriş fişi yani. Bunun dışında market bütçesi ayırmamışlardır. Ay sonu oldumu mesela evde bişey kalmaz bizde 1 inden 1 ine alışveriş yapıyoruz. Ama çocuklar olunca mutfapın boş kalması söz konusu olmuyor. Böyle birşey yoksa haklısınız

Kitap yazicam dedim ya :KK70:

Kuru fasulye yapicam yarim kilo bimden kusbasi 15 tl yarisini kullanirim geri kalaniyla kalan gunleri geciririz insallah
Yanina sade 2 bardak pirinc pilavi sonrasina gene biraz pilavim kalir

Tavuk nasil alsam uygun olur sade tavuk patates patates 3 tl tavuk konusunda fikre ihtiyacım var

Ayran 3 kg luk yogurt alirim bimden 10 tl yarisini kullanirim geri kalanini gelecek gunlerde insallah

Etimek 1 tane var 1 paket daha alirim 3 tl 2 bardak seker eritirim uzerine 1 bardakda krenaya annem dedi su kat biraz icine sutun 2 paket sut yeter o zaman 5 tl 2 tl lik hindistan cevizi kremsanti 4 tl

Cayi da indirim varmis sokta galiba dogus cay 6 tl filandi ondan alirim oda vitti evde cunku

Siz sag ben selamet once ayran yaninda yemek tursu cikaririm bide sonra cay yaninda etimek insallah boyle olur ha bide 5 tl lik ekmek alirim

Durun toplim = 60 gibi bizey oldu galiba 5 gun evde ve elde kalanlarla gecinsem allah buyuk misafir bereketiyle gelir gelen teyzeyi cok seviyorum dili kuranda bi kuran okur evimde şenlenir bereketlenir misss :)

10 kisi gelicek demedin mi ?
250 gram kusbasiyla 10 kisiye 2ser et duser
2 bardak pirincle 10 tabak pilav cikmaz ogüne yetmez ki sonraya kalsın
Yogurt alip ayran yapmaktansa hazir ayran daha ucuz olur yogurt 3 kilo 8-9 lira
Tavuk bütün daha ucuz kilosu 5-6 lira

Kurufasulyeyi etsiz yapıp kuşbaşı yerine kıyma alabilirsin tamamıyla köfte yapıp fırında izmir köfte yapabilirsin ama o da ucu ucuna yeter hatta yetmez bile

Bidaha etimek o bu almak yerine sekerin varmış süt ve irmikle irmik tatlısı yapabilirsin yada kek

Tarhana çorbası - Kapama - herhangi bir sebze yemeği aklıma gelen en ucuz menü bu.

Tavuğu direk ikram etmek ekonomik değil, didikleyip yemeğin içine karıştırmanız gerek sizin. Kapama bu sebeple mantıklı ama zayıf kalır derseniz kapama yerine düz pilav yapıp, haşlanmış didiklenmiş tavuğu havuç+bezelyeyle karıştırıp üzerine (un+sütle)beşamel döküp fırına verebilirsiniz. Aynısını kıyma+kabakla yapabilirsiniz kıyma olarak tavuk kıyması kullanmayı deneyebilirsiniz göze batmaz belki beşamelin içinde.

Ayva'nın fiyatı nedir bilmiyorum, eğer uygunsa ayva tatlısı yapabilirsiniz. Üzeri için kaymak yerine 200ml bir paket kremayı 3-4 dk çırparsınız, katılaşıp kaymak kıvamına geliyor o zaman.

Back
X