Misafir ve yemek ....

ayln35

Kalbimin tek sahibi...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
293
77
38
Kizlar selam dert degil aslinda ama bu foruma cok alistigim icin buraya actim konuyu.2 bucuk yillik ewliyim.ewime ilk defa ozel bir misafir geliyor yarin 1 haftaligina.esimin uniden arkadasi esi ve ogluyla birlikte.ben oyle ahim sahim yemek yapabilrn biri degilim.elim ayagima dolandi.onlari cok iyi karsilamak istiyorum.ilk gun icin yemek planim var tavuk incikle pilav salata yapicam.ama diger gunler ne yapayim bilemiyorum.cok telasliyim aklima cok takiliyor.17 aylik cooook hareketli bi oglum var.bana 1 haftalik monu verebilirmisiniz.ama cok agir olmamak sartiyla.dedigim gibi yemekte cok tecrubem yok.lutfennn yardim edin kardesinize

nerede yasıyorsunuz bilmiyorum ama yoresel yemeklerinizden yapabilirsiniz.anne kayınvalide varsa yardım alabilirsin.bir iki akşamda dısarıda ağırlayabilirsiniz olmaz mı?

taze fasulye-pilav-cacık
tavuk sote-makarna-salata
köfte-patates-patlıcan kızartma yanında salata ya da pilav
türlü-bulgur pilavı-salata ya da cacık
dolma- fırında börek

aklıma gelen kolay seçenekler...

yani daha değişik menüler çıkarabilirdim ama kolay olsun dediğiniz için :)

nerede yasıyorsunuz bilmiyorum ama yoresel yemeklerinizden yapabilirsiniz.anne kayınvalide varsa yardım alabilirsin.bir iki akşamda dısarıda ağırlayabilirsiniz olmaz mı?
Mugaladayim.ama izmirliyim.yakinimda ne benim aileden ne esimin ailesinden hi kimse yok yardim alabilecegim

taze fasulye-pilav-cacık
tavuk sote-makarna-salata
köfte-patates-patlıcan kızartma yanında salata ya da pilav
türlü-bulgur pilavı-salata ya da cacık
dolma- fırında börek

aklıma gelen kolay seçenekler...

yani daha değişik menüler çıkarabilirdim ama kolay olsun dediğiniz için :)
Tesekkur ederim.bu kofte patatesin yanina salatadan baska ek yemek ne yapabilirim sizce

İslim kebabı (kürdan kebabı diyor kimileri) yapabilirsin. Yanına da pilav. Yapılışı çok kolay ve görüntü olarak güzel sunum sağlıyor.
Bu arada en çok hayalini kurduğum şeylerden biri. Evlenince kendi evimde yemeğe almak birilerini.:D

İslim kebabı (kürdan kebabı diyor kimileri) yapabilirsin. Yanına da pilav. Yapılışı çok kolay ve görüntü olarak güzel sunum sağlıyor.
Bu arada en çok hayalini kurduğum şeylerden biri. Evlenince kendi evimde yemeğe almak birilerini.:D
Benimde oyleydi ewlenmeden once ama ewlenince bide yemek yapmayi pek bilmeyince inan iskence oluyor.tutturamzsam bide olaya bak sen ayy dusunmek bile istemiyorum tam bi fiyasko

Yapacağınız yemeklerden çok samimiyetiniz önemli.
Bu kadar heyecanlandığınıza göre misafirlerinizi rahat ettireceksiniz.
Kasmayın kendinizi..

Benimde oyleydi ewlenmeden once ama ewlenince bide yemek yapmayi pek bilmeyince inan iskence oluyor.tutturamzsam bide olaya bak sen ayy dusunmek bile istemiyorum tam bi fiyasko

Pilavı yapmadan önce pirinci sıcak suda beklet 1 saat kadar. İçine de azcık tuz at. iyice ununun gitmesini sağla lapa olmaması için. Pirinci iyi kavur ve ölçerek suyunu koy. 1 bardak pirince 2 pardak sıcak su ekleyerek. 2-3 damla limon suyu beyaz gözükmesini sağlıyor. Piştikten sonra Sofra bezine sar. İyice dinlensin. Bu şekilde pilav yaparsan güzel tutar :)

oooo tam benlik konu yaa:KK71:

fırın yemekleri çok kolaydır ve görselleri şahanedir ben örnek vereyim sen seç beğen al :KK31:

fırında kaşarlı mantar , güveçte tavuklu mantar , fırında köfte patates püresi eşliğinde , lazanya

gelelim çorbalara :KK31:

domates çorbası , yayla çorbası , yoğurtlu buğday çorbası(bu biraz aman alıcı ama tam bir yaz çorbası)

aperatifler :KK31:

kısır , mercimek köftesi , yoğurtlu makarna salatası , havuç mezesi , sigara böreği

tatlılar :KK31:

irmik helvası yap ve yanına dondurma koy
cicibebeli bir tarifim var krem şantili falan çok pratik
mozaik pasta(buzluğa giren türünden)

aklıma gelen en kolay yemekleri yazdım tarfiler konusunda yardımcı olurum :KK19:

Kizlar selam dert degil aslinda ama bu foruma cok alistigim icin buraya actim konuyu.2 bucuk yillik ewliyim.ewime ilk defa ozel bir misafir geliyor yarin 1 haftaligina.esimin uniden arkadasi esi ve ogluyla birlikte.ben oyle ahim sahim yemek yapabilrn biri degilim.elim ayagima dolandi.onlari cok iyi karsilamak istiyorum.ilk gun icin yemek planim var tavuk incikle pilav salata yapicam.ama diger gunler ne yapayim bilemiyorum.cok telasliyim aklima cok takiliyor.17 aylik cooook hareketli bi oglum var.bana 1 haftalik monu verebilirmisiniz.ama cok agir olmamak sartiyla.dedigim gibi yemekte cok tecrubem yok.lutfennn yardim edin kardesinize
misafirlik için 1 hafta çok değil mi?
nereden geliyorlar?

oooo tam benlik konu yaa:KK71:

fırın yemekleri çok kolaydır ve görselleri şahanedir ben örnek vereyim sen seç beğen al :KK31:

fırında kaşarlı mantar , güveçte tavuklu mantar , fırında köfte patates püresi eşliğinde , lazanya

gelelim çorbalara :KK31:

domates çorbası , yayla çorbası , yoğurtlu buğday çorbası(bu biraz aman alıcı ama tam bir yaz çorbası)

aperatifler :KK31:

kısır , mercimek köftesi , yoğurtlu makarna salatası , havuç mezesi , sigara böreği

tatlılar :KK31:

irmik helvası yap ve yanına dondurma koy
cicibebeli bir tarifim var krem şantili falan çok pratik
mozaik pasta(buzluğa giren türünden)

aklıma gelen en kolay yemekleri yazdım tarfiler konusunda yardımcı olurum :KK19:
Evde misafir varken, bu kadar mutfakta kalmak hem de içeriyi oyalamak çok yorar insanı.

Birlikte yapılacaksa olur ama mezesi, tatlısı bilmem neyi 1 hafta boyunca pestilini çıkartır insanın.

Yapacağınız yemeklerden çok samimiyetiniz önemli.
Bu kadar heyecanlandığınıza göre misafirlerinizi rahat ettireceksiniz.
Kasmayın kendinizi..
Misafire cok cok onem veriyorum.inanin dun bi tatil gununde sirf onlar gelecek diye 4 odali ewde perdelere varana kadar yikadim.temiz olan camlarimi kapilarimi yeniden sildim.resmen dip kose genel temizlik yaptim ( ewim mis gibidir ona ragmen) bana gelen mutlu donmeli.hosnut kalmali.ailemden gelen bi ozellik sanirim

böyle uzun kalcak misafir olursa,
bazı yemeklerin ön hazırlığını yapar dondurucuya atarım..
müthiş kolaylık oluyor, hem yanlarında daha fazla zaman geçirirsiniz hem de sakinleştirir sizi biraz..
örneğin izmir köfte, mantı, sigara böreği, haşlanmış fasulye, barbunya, közlenmiş biber..
çıkarıp kolayca hazırlanır bunlar..

köfte, patates k, salata
tava, pilav, cacık
sote, patates püresi, salata
dolma, cacık
balık, salata
bir gün dışarı çıkarırsınız yemeğe
bir gün de mangal..tamam işte

rus salatası gibi birkaç çeşidi de hazır bulundurursanız çıkarırsınız yemeklerin yanına..
kolay gelsin;)

Evde misafir varken, bu kadar mutfakta kalmak hem de içeriyi oyalamak çok yorar insanı.

Birlikte yapılacaksa olur ama mezesi, tatlısı bilmem neyi 1 hafta boyunca pestilini çıkartır insanın.

ya inan bana o havuçlu meze 15 dk lık bişey...hiçbirisi abartlı değil gerçekten aklımdaki en basit en pratik tarifleri yazdım...

hem mezeler önemli çünkü yazın sıcak yemeklerin hepsi ertesi güne kalır ama her gün bir meze hem sofradaki görsellik açısından hemde yani bir yemek açısından hayat kurtarıcıdır ve ayrıca yoğurtlu olmasıda yazın vazgeçilmezleri arasındadır yani :KK68:

Back
X