Misafir yüzünden eşimle tartıştık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Habersiz anne baba evine bile gidilmez dingonun ahirina mi giriyoruz? Edep adap diye bir şey var insanlar her saniye bizi ağırlamaya hazır olmak zorunda değil
Yok artık sende bacım abartma yaa anamın babamın evine de giderim yani kimse kusura bakmasın

Cat kapı gitmem ben, yorgundur başı agriyordur vs. Yaşlı insanlar, sorulmadan gitmek doğru değil
Yoo valla giderimmm hatta iki gün önce hastaneye gittim dönüşte de uğradım bi iki bişey alıp beni görünce bi sevindiler sanki bana yıllardır görüşmüyoruz gibi

4 kişilik kahvaltı nasıl yetmiyor ki 6 kişiye?
Nasıl ayarladınız ki tam 4 kişilik kahvaltıyı.
Bana 4 kişi gelse en az 8 kişi gelecekmiş gibi yaparım mesela özellikle kendim çağırdıysam.
Sandalye,tabak zaten ayarlanır bir şekilde.
Tamam ayıp etmişler hiç hoş olmamış ama sandalye yoktu,tabak yoktu,yemek yoktu kısmı geçmedi bana ya.
Ben olsam nasıl habersiz gelirler kısmından yürürdüm sadece

Yoo valla giderimmm hatta iki gün önce hastaneye gittim dönüşte de uğradım bi iki bişey alıp beni görünce bi sevindiler sanki bana yıllardır görüşmüyoruz gibi
Tamam bacım sen git :) tabii ki sevinirler ama dediğim gibi yatmak uzanmak isteyebilirler vs. Habersiz iş yapmak bana göre hoş değil.

Kardeşler haber vermeden zart diye gelemez kimse de kusura bakmasın. Gorumcelere buradan duyurulur (görümcem yok şükür)

Onlar haber vermemiş, sormamış çok ayıp etmişler. Siz de görümce ve nişanlısını davet ederken diğer kardeşleri de davet etseniz daha iyi olurdu. Yiyecekler nasıl yetmiyor ona şaşırdım sadece ekstra 2 kişi gelmiş. Fazladan 2-3 yumurta kırsaydınız tavada onunla bile doyarlardı. Peynir zeytin sayıyla mı koydunuz?

Arayipta nisanlini ve seni davet ediyoruz dedim net olarak. Gercekten yasayanlar bilir, lohusayim. 2 yasinda bir evladim daha var. Benim icin zaten cok yorucu oldu hazirlama süreci.

Size yemin ederim, komik gelebilir, inanmiyor olabilirsiniz, yiyecekler yetmedi.

Sofraya herseyi koymayi calistim. Bu konuda cimri de degilimdir asla. Peynirli borek, sigara boregi, mini pizzalar, yumurtalar, salamlar, sucuklar, cesit peynirler, zeytinler, receller ballar, vs vs vs. Sofrada zaten 3 erkek oldugu icin hic bir sey yetmedi ve sabahin korunde kalktim herseyi guzelce hazirlayayim diye. Boyle kotu hissetmek guzel agirlayamamak tan dolayi sinirliyim yani canim sıkıldı.

Neyse
Sanirim cevaplariniz ikiye ayriliyor

1) Evet haklisin habersiz gelinmez

2) Onlar kardesler ya tabiki haberli habersiz her zaman gelebilirler

Lohusa oldugum icin galiba bu konuyu biraz fazla taktim. Gecer bakalim

Ama yinede sinirliyim :)
= DAVET EDILMEDEN GELDIKLERI ICIN
Beni zor durumda biraktiklari icin

Niye etmek zorunda diğer kardeşleri? Çift olarak çağırmış. Bu kardesler neden her şeye dahil olmak ister ya

Tüm sülalesini toplayıp misafirliğe giden o görümce sizsiniz galiba.
Size yöneltilen davet zaten sizedir, tek tek davetli listesi çıkaracak halimiz yok. Bir gün 1 kişi sandığınız misafir kapıda 10 kişi olursa sizi de görürüz

Habersiz gelinmesinden nefret ederim evlendigim ilk yıl ben de biraz ugrasmistim.
Huylarini biliyormuşsunuz işte ya cagirmayacaksiniz ya da her ihtimale karşi azicik fazla yemek yapacaktiniz.
Sizden jest isteyen yok sonucta.

Habersiz anne baba evine bile gidilmez dingonun ahirina mi giriyoruz? Edep adap diye bir şey var insanlar her saniye bizi ağırlamaya hazır olmak zorunda değil
Tam olarak boyle dusunuyorum bende. Ne ayip ya diyorum.
Ben gidemem davet edilmedigim yere. Cagirilmadiysam gitmem ne munasebet

Size ders olsun. Kendinizce hiç anlaşamadığınız birine hoşluk yapmak istemişsiniz, elinizde patlamış. Bilerek yapmış bile olabilir. Tabii ki 2 tabak daha koymaktan zarar gelmez ama karşıdaki ikramlıkların gelecek kişi sayısına göre yapılacağını da düşünebilmeli. Gayet haklısınız, çat kapı misafirliğe gelmek ya da karşıya haber vermeden birilerini çağırmak çok avam bir davranış. Keşke sizin geleceğinizi bilmiyordum diye de belirtseydiniz, mahçup hissetmezdiniz

Niye etmek zorunda diğer kardeşleri? Çift olarak çağırmış. Bu kardesler neden her şeye dahil olmak ister ya
Ya etmek zorunda değil tabiki de, aklıma kendi eltim geldi ben yurt dışından kaynım gelince topluca davet ediyordum, eltim sadece kaynımı davet ediyordu. Bir ailede 1 kişiyi çağırmak tuhaf geliyor bana sonuçta görümce daha evli değil.

Mahçup olmuş utanmışsınız sanırım
Ama böyle durumlarda rahat olun
İnsanların aklında ikram sunum değil sizin tevazu ve misafir perverliğiniz kalacak
Eşinizin kardeşlerini ağırlamışsınız çok hoş bir jest ama istediğiniz şekilde olmamış olsun kardeş bunlar yabancı değiller

Kardeşinin evi de olsa çat kapı birinin evine gitmeyi de normalleştirmeyelim lütfen
Ben hiç takılmam ama öncesinde arayıp '' şu kişilerde gelecek '' denebilir tabii.

Bunca şeyi yiyip doymuşlardır artık canım. Alın masa örtüsünü de yiyin deseydiniz. Biz de az bir şey koydunuz sandık.

Cevaplar 2’e ayrılmıyor habersiz kimsenin evine çat kapı gidilmez, görgüsüzlüktür. Bu konuda haklısınız. 1 kişi kardeşimin evine habersiz giderim dedi. 1-2 gider sonra bir tartışma çıkar ondan sonra hiç gidemez. Benim görümceler de geçerken uğradık diye çat kapı geliyorlardı artık hiç gelemiyorlar, ki başka bir mevzudan görüşmeyi bitirdim.

Davetsiz misafir sevmem o ayrı o konuda hak verebilirim de her şeyi sayıyla mı hazırladınız ki insanlar kuş kadar yedi onu anlamadım ben 4 kişiye bile fazla fazla hazırlarım belki beğenir fazla yer diye yani konuda tek takıldığım yer bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…