Misafir yüzünden eşimle tartıştık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2 yaşında çocuk,2 aylık da bebekle çok lazımdı görümce ve nişanlısını kahvaltıya çağırmak. Siz kaşınmışsınız biraz kusura bakmayın.
Bu yemeklerin yetmemesi, içeceğinden, saldalyesine kadar her şeyin sorun olmasını anlayamadım sadece.
Birde kardeşler gidince eşinizle tartışmayı siz mi neden geldiler diye çıkardınız, eşiniz mi tavrınızdan rahatsız oldu?
Aranızdaki ilişkiye göre kardeşler yenge biz de geliyoruz diyebilirler ama onda da yine öncesinde haber verilir. Sizin zaten öyle bir yakınlığınız yok anladığım kadarıyla bu şekilde gelmeleri doğru değil tabi.

Haberiniz olsa iyi olurmuş ama artık olan olmuş.. Ama ben şuna takıldım. Tek çocuksunuz diye acaba paylaşmayı sevmiyor musunuz? Eliniz sıkı mıdır?

Misal kahvaltıda börek yaptınız yada patates kızarttınız hepsini sadece 4 kişinin doyacağı kadar mı yaptınız?

Yani bu biraz şaşırtıcı yani bana 1 kişi kahvaltıya gelse bile 1 tepsi börek yaparım kalanı da sonra yeriz diye..

Masanız 4 kişilik mi genelde en az 6 kişilik olur. Sanki gelmelerine kızmışsınız da bahane arıyor gibisiniz.

Evet. Benimde gorumcelerim, kayinvalidem, hatta kayinpederim ve kaynim, cat kapi gelirlerdi. Ama bildigimiz cat kapi degil. Dis kapiyi acip evin icerisine girerlerdi, sonra bi bakardik aa oturma odasina girmisler. Cok ciddi ugraslar verdim cunku bu davranislarini asla tasvip etmiyorum. Cok sukur sinirlarimi bastan koydum ve bu durum cok uzun surmedi. Yol yordam edep adap bilmiyorlar. Ama ailede bu sekilde olan, boyle dusunen bir ben varim. Bana uzayli gozuyle bakiyolar, tuhaf buluyolar bu tavrimi. Benim kapim onlarin kapisi gibi her zaman acik degil, hatta bazen kilitliyorum kapimi. Dusunebiliyormusunuz? Dis kapimi kitliyorum ve neden kilitli diye sorup sasiriyorlar. Bilmiyorum degisik insanlar. Anlayamadim.
Ilk gunden beri sinirlarimi net koymama ragmen hala bu konularda sinirlerimi hoplatiyorlar.

Ilk zamanlar evin icine kadar girmek, habersiz gelmek gibi konulari atlattik

Simdide davet edilmeden geliyorlar, bi arayip soylemiyorlar bile. Yoruldum

Ben de o kadar çok davet ettim ki asla kıymet bilmiyorlar. Ben artık görüşmüyorum. Ne derseniz diyin insanın içinden geliyor. Bir daha davet etmeyeceğim diyordum işte onlar çağırınca ben de çağırıyordum. Onlar içini hazırlayıp fırına lahmacun gönderiyorlar yanına soğan maydonoz, ayran. Ben ana yemek, çorba, pilav, salata, zeytinyağlı bir kaç çeşit.

Sizi inandiramiyorum ama gerçekten dolu dolu bir masa hazirladim. Hersey en guzel sekilde olsun diye alisverise gittim bir gun onceden, geceden masa ortulerimi utuledim serdim herseyi hazirladim. Sabah erkenden pizzalari borekleri pisirdim. Yani cok guzel agirlamak icin elimden geleni yaptim. Bunca emekten sonra, onlarin habersiz gelmelerinden dolayi, hic birsey yetmeyince, kotu hissettim. Bunu anlayabiliyormusunuz?

Mahcup hissettim

Ve mahcuptan ziyade

Ne demek davet edilmedigin yere gelmek, sormadan aramadan haber vermeden.

Anahtar mı onlarda nasıl giriyorlar? Dışarıdan açılabiliyor mu kapı? Bizim köylerde bile asla çat kapı habersiz gidilmez, kapı dışarıdan açılır kimse dingonun ahırı gibi dalmaz. Bunlar normal şeyler değil. Tam tamına görgüsüzlük, kültürsüzlük.

Evet kapi disaridan acilabiliyor. Bu yuzden artik kontrol ediyorum kapiyi kilitledim mi diye emin olmak zorundayim

Dediginiz gibi görgüsüzluk…

Kıymet bilmeme durumu ayrı tabi ama ben de davet ettim, ediyorum. Eşimin ailesiyle genel bir sorunum da yok ama konu sahibinin durumundayken son düşüneceğim görümcemle nişanlısını kahvaltıya çağırmak olurdu açıkçası çünkü daha 2 ay önce doğum yapmış ve 2 yaşında bir çocuk var evde. Yapmaman gereken zamanda kendini bir şeylere zorladığında, oluşan bir aksilikde daha tepki verirsin, belki haksız duruma bile düşersin.
Konu sahibi eş ailesiyle ilgili ayrıntılar vermiş, onların habersiz gelmesi çok anormal değil aslında. Ben olsam bunu da düşünerek hareket ederdim mesela. Aileyi az çok tanımış olmalı.

Son düzenleme:
Abi ne yetmeyecek zaten. Oldu da iki kisi daha geldi ikişer yumurta daha kırarsın niye doyulmasın? Niye devlet meselesi olsun ben anlayamıyorum. Ben kahvaltıya devetliysem zaten poğaça börek simit bi şey alırım mesela. Hadi alamadın uğrayamadın ters yerdesin ekmek alırsın. Doyulmamak gibi bi şeyi asla anlamıyorum. Ramazanda üst üste misafir alamam çünkü artanları ertesi gün de biz yeriz anca biter.

Bu kadar şeye de herkes kuş kadar yemiş olamaz ya.
Bir de ben olsam dış kapıyı kayınvalide,şu,bu gelir mi diye kilitlediğimden emin olmazdım onlar hadi neyse başkası da gelebilir.
Ben de alışık değilim böyle duruma ondan başta zaten kimseyi oturma odamda görmezdim.
Dış kapı vs açık kalması 40 yıl önce de kaldı her türlü ya

Böyle bir huyları olduğunu biliyormuşsunuz. O zaman davet etmeseydiniz, hadi ettiniz huylarını bildiğiniz için 3-4 kişilik fazla hazırlasaydınız. Muhtemelen yüzünüze yansımış memnuniyetsiz ayrılmışlar.
Sevmiyorken istemiyorken niye böyle bir maceraya atıldığınızı anlamadım.

Bence de haklısınız konu sahibi hiç bu işlere girmemeliydi hadi girdi diğerlerin de geleceğinin tahmin etmeliydi. Kv kp iyi gelmemiş. Anlattığı ailede hepsi gelse şaşırmam.

Onlar da benim huyumu biliyorlar ama ona ragmen benim evime davet edilmeyen kisileri getiriyorlar. Sormadan ve haber vermeden. Iyi niyetimden dolayi davet ettim, misafir etmek istedim. Bir daha yapmam

Onlar da benim huyumu biliyorlar ama ona ragmen benim evime davet edilmeyen kisileri getiriyorlar. Sormadan ve haber vermeden. Iyi niyetimden dolayi davet ettim, misafir etmek istedim. Bir daha yapmam
Siz daha önce bu konuda rahatsızlığınızı kayın aileye bildirdiniz mi yani net bir dille?

Şu da olmuş olabilir belki onlar diğer kardeşlere size geldiklerini söylemek zorunda kaldılar. Onlar da alınır diye hadi gidelim kahvaltıya dediler. Tabi önceden bi şunlar da geliyo bildirimi yapabilirlerdi hoş olurdu. Ama ben kendi kardeşim ve eşimin kardeşleri için çatkapı gelebilsinler isterim. Onları ailemden görürüm. Ben yine de bi şey lazım mı diye davetli gittiğim arkadaşımı filan ararım şuradayım şu kadar dakikikaya ordayım diye de eklerim. Fazla dakiğimdir. Yani sekizde gelin denilen yere en fazla sekizi beş gece giderim. O da son dakika kontrolü gibi bir sey kalsın diye.

Gelen iki kardeş erkekmiş, gelişim çağında 15-20 yaş arası erkek çocukları çok yer, benim kuzenim kahvaltıda dolu olan zeytin kasesini bitirmişti, çocuk gittiği yere kendine fazladan 1 ekmek alıp gidiyordu. Gelirken de elleri boş geldilerse yetmeyebilir. Ama yine de doyarlar ya, herkes kuş gibi yedi yazmış.

Lohusayken, cocuklarla ugrasmaktan basimi kasiyamiyorken böyle bir maceraya atilmam bir daha.

Kimseye jest mest yapmaya da calismam bundan sonra. Yorulan sinirlenen yine ben oldum.

Ve 2 kisilik misafire en az 8 kisilik hazirlik yaparim bundan sonra.

Dersimi aldim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…