• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir yüzünden eşimle tartıştık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani gelenler eşinin kardeşi sonuçta, eğer yetmeyen bir şey, utanılacak bir durum varsa kendisi düşünsün 🫠 Hiç de kendimi davetsiz yere gelen kişi aç kaldı diye üzemem. Zeytin peynir gibi şeyler hariç bazı şeyler gerçekten de sayılı olabiliyor. Airfryera sığacak kadar atıp başında durmak istemediğim ürünler olabilir. 4 kisilik değil 6 kişilik yapayım bol olsun dediğim seyi 6 kisi gelip bi tane daha isteyebilir. Nihayetinde yetmemiş oluyor. Sonuçta yapılan şey ayıptır. Davet edilmediğin yere habersiz gidilmez. Gidersen de misafir umduğunu degil bulduğunu yer. Stres olma yahu niye olasın.

Millet geldiğine gelmediğine pişman olmuştur zaten hissetmişlerdir yüzünden. alt tarafı kahvaltı yani önemli olan kardeşler beraber oturalım demişlerdir abilerinin evi durup dururken çat diye gelmemişler de bi kahvaltı hazırlığı var. Ben de tek çocuğum ama kuzenlerimle kardeşten öteyim halam dayımla evli çifte kuzeniz. Geçen işim vardı evlerinin orada aradım çay koy geliyorum dedim simit aldım gittim evlerine yedik muhabbet ettik. evlendiğimde nişanlımın 2 kardeşi var gelmeden randevu mu alacaklar? Ne yetmemiş olabilir

Bence erkek tarafı haksız. Ben olsam sizle ömür boyu görüşmem konuşmam. Surat 5 karış. Kuş kadar kahvaltı. Sizin eve gelinmez 😂 kahvaltıda bunu yapan, akşam yemekte napar kim bilir. Evet kimi arkadaşlar haklı. Ancak cimri insanlar böyle minimal sofra hazırlar. Evde yoktu demiyorsun çünkü, net olarak az hazırladım diyorsun. Özellikle erkekler çok yer. Bunu hiç mi gözlemlemedin. İnsanın azcık önsezisi olur. Ön görür. Tedbirli olur. Ama canın istemiyorsa her şey zor gelir tabii. Senin evine gelinmez.

Geçen gün görümcem ve nişanlısını kahvaltıya davet ettim. Ama görümcem haber vermeden diğer kardeşlerini de getirip toplamda dört kişi geldiler. Ben hazırlığı iki kişi için yapmıştım — masa, tabak, sandalye, yiyecek içecek her şey ona göreydi. Görümcem ile normalde aram pek iyi degil. Ama bir jest olsun diye, nisanlisinin yaninda « bak abimlere davetliyiz » desin diye yani onure olsun diye onu dusunerek davet ettim. Bu arada lohusayim, 2 ay önce dogum yaptim.

Kapida 4 kisi gordugumde öyle sinir oldum ki. Her zaman böyleler, habersiz gelip gitmeleri, musaitmiyiz degilmiyiz diye sormadan cat kapi gelmeleri vs vs.

Elimden geldiginde belli etmemeye calistim, yinede ayip olmasin diye güzel agirlamaya calistim. Ama ortamda bi gerginlik oldu dogal olarak, oturacak ne bir sandalye vardi, ne bir yer. Tabak bardak catal bicak hersey 4 kisiye goreydi yani ona gore sofra kurdum. Yiyecekler bile yetmedi, herkes kuş kadar yedi.

Ama herseye ragmen elimden geldigince sicak davranmama ragmen mutsuz ayrildilar. Oturduklari süre boyuncada kalksak da gitsek modundalardi.

Gittiklerinde ise esimle tartismaya sebep oldu. Kendisi buyuk bir ailede buyudugu icin, evlerine giren cikan belli degil, cat kapi bir suru insan gelir, hic bir ozelleri bir mahremiyetleri yok. Bir pazar gunu bile ailecek evde olamazlar illa ki bir hala bir amca bir yenge gelir habersiz, zile bile basmadan direkt kapıyı açar evlerine girer oturur. Bunu normal karsiliyorlar.

Ben ise tek basima buyudum, kardesim yok, sadece annem ile yasadim ve baska bir akrabam yok. Onlarin davranislari bana cok kaba geliyor. Habersiz bir insanin evine gidilir mi? Davet edilmediginiz yere gider misiniz?
Veya siz davet edildiginiz yere, baska insan gotururmusunuz?

Ve bu abinizin evi olsa bile

Kirici olmayan yorumlariniz icin tesekkurler…
Daha 2 aylık bebeğiniz varken anlaşamadığınız görümcenizi kahvaltıya davet etme gereksinimi diye duydunuz? Görümcenizin habersiz başkalarınıda getirmesi tabii ki yanlış ancak gelen gelmiş 2 sandalye 2 çatal 2 tabak koymak zor değildir. Yedikleri yetmedi diyorsunuz ben her zaman gelen kişi sayısına göre değil de fazlaca hazırlarım, ikinciyi isteyende olabilir çünkü. Bunu alışkanlık haline getirmelisiniz. Beklemediğiniz misafirleriniz geldiği için surat asmış olabilirsiniz o sebeple herkes kalksak da gitsek moduna girmiş olabilir..

Size ne kadsr değer veriliyorsa sizde o kadar değer verin.

Bence erkek tarafı haksız. Ben olsam sizle ömür boyu görüşmem konuşmam. Surat 5 karış. Kuş kadar kahvaltı. Sizin eve gelinmez 😂 kahvaltıda bunu yapan, akşam yemekte napar kim bilir. Evet kimi arkadaşlar haklı. Ancak cimri insanlar böyle minimal sofra hazırlar. Evde yoktu demiyorsun çünkü, net olarak az hazırladım diyorsun. Özellikle erkekler çok yer. Bunu hiç mi gözlemlemedin. İnsanın azcık önsezisi olur. Ön görür. Tedbirli olur. Ama canın istemiyorsa her şey zor gelir tabii. Senin evine gelinmez.
Artisan mutfak diye bi kavram duydunuz mu mesela? Ne alakası var cimrilikle. Asıl sizin gibilerin evine gelinmez aç köpek doyurur gibi hesapsizca yaptiginiz yemeklerin asla lezzeti olmuyor genelde.

Geçen gün görümcem ve nişanlısını kahvaltıya davet ettim. Ama görümcem haber vermeden diğer kardeşlerini de getirip toplamda dört kişi geldiler. Ben hazırlığı iki kişi için yapmıştım — masa, tabak, sandalye, yiyecek içecek her şey ona göreydi. Görümcem ile normalde aram pek iyi degil. Ama bir jest olsun diye, nisanlisinin yaninda « bak abimlere davetliyiz » desin diye yani onure olsun diye onu dusunerek davet ettim. Bu arada lohusayim, 2 ay önce dogum yaptim.

Kapida 4 kisi gordugumde öyle sinir oldum ki. Her zaman böyleler, habersiz gelip gitmeleri, musaitmiyiz degilmiyiz diye sormadan cat kapi gelmeleri vs vs.

Elimden geldiginde belli etmemeye calistim, yinede ayip olmasin diye güzel agirlamaya calistim. Ama ortamda bi gerginlik oldu dogal olarak, oturacak ne bir sandalye vardi, ne bir yer. Tabak bardak catal bicak hersey 4 kisiye goreydi yani ona gore sofra kurdum. Yiyecekler bile yetmedi, herkes kuş kadar yedi.

Ama herseye ragmen elimden geldigince sicak davranmama ragmen mutsuz ayrildilar. Oturduklari süre boyuncada kalksak da gitsek modundalardi.

Gittiklerinde ise esimle tartismaya sebep oldu. Kendisi buyuk bir ailede buyudugu icin, evlerine giren cikan belli degil, cat kapi bir suru insan gelir, hic bir ozelleri bir mahremiyetleri yok. Bir pazar gunu bile ailecek evde olamazlar illa ki bir hala bir amca bir yenge gelir habersiz, zile bile basmadan direkt kapıyı açar evlerine girer oturur. Bunu normal karsiliyorlar.

Ben ise tek basima buyudum, kardesim yok, sadece annem ile yasadim ve baska bir akrabam yok. Onlarin davranislari bana cok kaba geliyor. Habersiz bir insanin evine gidilir mi? Davet edilmediginiz yere gider misiniz?
Veya siz davet edildiginiz yere, baska insan gotururmusunuz?

Ve bu abinizin evi olsa bile

Kirici olmayan yorumlariniz icin tesekkurler…
Bende sizin gibi tek cocugum, annemde ayni bu sekilde ne cat kapi gitmeyi ne de gelinmesini sever, bende boyle buyudum yani.

Ama seyi anlayamadim, simdi sizin evinizde toplam 6 kisiyi agirlayacak sandalye, tabak, canak yok muydu?

Bir de kahvalti dedigin nasil 2 kisilik hazirlanabilir onu anlayamadim, zaten yumurta gibi pisirmeli seyleri 2 dkda cogaltabilirsiniz? Digerleri de peynir zeytin, bittikce eklerdiniz olur biterdi.

Esiniz neye kavga etti?

(Konudaki 100 kusur mesajin hepsini okumadan yaziyorum)

iyorlar, neden sormuyorlar? Hersey o kadak eksik kaldi ki, hazirladigim hic birsey yetmedi. Zor durumda kaldim kendimi kotu hissettim. Ve en sinir oldugum sey de habersiz gelmeleri, davet edilmemisler. Ne ayip ya. Ben davet edilmedigim yere gitmem diye dusunuyorum ama onlar abilerinin evi oldugu icin bu hakki buluyorlar kendilerinde.

Iste bunu merak ediyorum
Bana mi anormal geliyor kardesim olmadigi icin mesela? Yoksa normal mi
hayır haklısınız haber vermeleri gerekliydi ama nasıl yetiremediniz bende çözemedim, en kötü kendime ayırdığım ürünü koyarım misafire eşime de sen yumurtadan ye börek alma falan derim ne biliyim, ekmek peynir zeytin neticede.

Hoş olmamış tabi davetsiz misafir. Ama nasıl yettiremediniz? Ben mi aç gözlüyüm anlamadım. Bize iki kişi gelecek bile olsa bi sürü çeşit koyuyoruz on kişi bile doyar. Masada neler vardı ben onu merak ettim.
aynen bende bunu soracaktım
konu sahibi ne kadar güler yüzlüydüm deseniz de insanlara hissettirmişsiniz kızdığınızı
görümcenizin yaptığı da hoş değil ama siz de olan oldu diyerek idare edebilirdiniz

Ben hamur işi yapacagım zaman valla misafir haricinde kendimize de yaparım.
2 tepsi poğaça yap, iki tepsi minik pizza ne bileyim yani ille de 4 kişilik mi yaptınız ?
Kahvaltı bu ya az ya da çok yerler o farklı mesele de bana çok ilginç geldi :)
Sonra da yenebilecek şeyler bunlar.
bir tepsi poğaça yapsan benim tepsilere 16 tane sıgıyor hadi küçük tepsi olsun 12 tane sıgar ne bileyim çok garip geldi.
Tabak çanak sandalye yetmedi derken ?
Sonuçta tabagınız çanagınız ve sandalyeniz vardır illaki koyar geçersiniz.
Bu arada evet haberli gelmeleri lazım

Arayipta nisanlini ve seni davet ediyoruz dedim net olarak. Gercekten yasayanlar bilir, lohusayim. 2 yasinda bir evladim daha var. Benim icin zaten cok yorucu oldu hazirlama süreci.

Size yemin ederim, komik gelebilir, inanmiyor olabilirsiniz, yiyecekler yetmedi.

Sofraya herseyi koymayi calistim. Bu konuda cimri de degilimdir asla. Peynirli borek, sigara boregi, mini pizzalar, yumurtalar, salamlar, sucuklar, cesit peynirler, zeytinler, receller ballar, vs vs vs. Sofrada zaten 3 erkek oldugu icin hic bir sey yetmedi ve sabahin korunde kalktim herseyi guzelce hazirlayayim diye. Boyle kotu hissetmek guzel agirlayamamak tan dolayi sinirliyim yani canim sıkıldı.

Neyse
Sanirim cevaplariniz ikiye ayriliyor

1) Evet haklisin habersiz gelinmez

2) Onlar kardesler ya tabiki haberli habersiz her zaman gelebilirler

Lohusa oldugum icin galiba bu konuyu biraz fazla taktim. Gecer bakalim

Ama yinede sinirliyim :)
= DAVET EDILMEDEN GELDIKLERI ICIN
Beni zor durumda biraktiklari icin
dediğiniz gibi bu kadar çeşit yaptıysanız illa ki yeter :)
bunları da 4 er 5 er mi yaptınız anlamadım ki
bir de bir daha böyle şey olursa eşinizi yorun
"hayatım yetmeyecek git simit poğaça şunu bunu al" gibi gönderin dışarı

Kahvaltı nasıl yetmemiş bende anlayamadım valla.Ortaya zeytin peynir domates salatalık eh bide yumurtayı fazla pişirdiniz mi bunlar sayıyla olmuyor zaten sıcak pide ekmekle bunlarla bile doyulur.Ekstra börek çörek de varsa daha ne olsun.Gelenler altı üstü 2 kişi fazlaymış.Birer tabağa daha peynir zeytin domates salatalık koysanız bile çözülecek bi sorun yani

Ben hamur işi yapacagım zaman valla misafir haricinde kendimize de yaparım.
2 tepsi poğaça yap, iki tepsi minik pizza ne bileyim yani ille de 4 kişilik mi yaptınız ?
Kahvaltı bu ya az ya da çok yerler o farklı mesele de bana çok ilginç geldi :)
Sonra da yenebilecek şeyler bunlar.
bir tepsi poğaça yapsan benim tepsilere 16 tane sıgıyor hadi küçük tepsi olsun 12 tane sıgar ne bileyim çok garip geldi.
Tabak çanak sandalye yetmedi derken ?
Sonuçta tabagınız çanagınız ve sandalyeniz vardır illaki koyar geçersiniz.
Bu arada evet haberli gelmeleri lazım
Ay ne arabic arabic şeyler, hamurişi falan. Bakery olsa hadi neyse. O da kişi sayısından bir eksik yapılmalı. Ne o öyle tepsi tepsi. Fusion kitchendan haberiniz yok mu? Ortadoğulu gibi pişi falan mı yapıyorsunuz. Çok banal(!)

Hiç açıkça söylediniz mi habersiz çat kapı gelinmesinden rahatsız oluyorum diye, bundan sonra önce müsait misiniz diye sorun diye. Asla normal bir davranış değil bu devirde tamamen görgüsüzlük ve kötü niyet.
Söyledim bende eşimde defalarca uyardık ama anlamıyorlar.biz şehir merkezindeyiz onlar ilçede aramızda 1 saat var ordan gelirken bile aramazlar.koyde yaşadıkları için eski kafa kapıyı vurup içeri girelim mantığı.

zıkkım yesinler hiç davet etmem elinize sağlık siz insanlık yapıp davet etmişsiniz ben onu da yapmazdım bu sülaleye insanlık yakışmıyor belli

Herseyin grami belli ölçüsü belli miligramla yapilan işler var öyle bir isiniz olsa batiracak misiniz işi :) 2 bardak unla yaparsan insan gibi 8 poğaça cikar mesela. Iki tepsi pogaca mi yapılır? Sonra vay efendim ben niye poğaça gibi oldum. Yok artan yemeyi sokak hayvanlarina verirlermis. Sokakta hayvan olmasa ne yapicaksiniz? Ki olmamasi gerekiyor zaten, o yollara öyle yemekler sacmamaniz da gerekiyor. Arabic arabic haller...
Aklıniz çok hoş güle güle kullanın

Sizi inandiramiyorum ama gerçekten dolu dolu bir masa hazirladim. Hersey en guzel sekilde olsun diye alisverise gittim bir gun onceden, geceden masa ortulerimi utuledim serdim herseyi hazirladim. Sabah erkenden pizzalari borekleri pisirdim. Yani cok guzel agirlamak icin elimden geleni yaptim. Bunca emekten sonra, onlarin habersiz gelmelerinden dolayi, hic birsey yetmeyince, kotu hissettim. Bunu anlayabiliyormusunuz?

Mahcup hissettim

Ve mahcuptan ziyade

Ne demek davet edilmedigin yere gelmek, sormadan aramadan haber vermeden.
Yetmezse de eşime git fırından simit al gel derdim misafir de beklerdi

Çok detaycısınız sanırım görümceye kalk çay koy derim vs mesela 😂 hele bebekliysem o da yardım eder yani zaten misafir gelirken poğaça alır

Herkes cimri sanırım 😜

İlk hata 2 küçük çocukla kahvaltıya çağırmak sevmediğiniz eş ailesini. Bana kalırsa benim yada eşimin kardeşlerden biri bana kahvaltıya geliyorsa diğerini de çağırım. Çağırmadan gelse gene sorun olmaz. Yabancı değil. Yaptıklarım azsa hadi derim birini simit ekmek alıp gelin. Amaç ne yediğin değil huzur içinde yemek olmalı. Bu durum için eşinizle kavga edeceğinize keşke hiç çağırmadaydınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X