• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir yüzünden eşimle tartıştık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üzgünüm böyle düşünüyorum 4 kisilikse 4 kişiliktir. Pudingi de 4 kisilik yapmışımdır mesela.niye fazla yapayim
Biri pudingin çok güzel olmuş tadına doyamadım, bir tane daha alabilir miyim derse yok mu diyorsunuz mesela?

Fazladan yaptıklarınızı atıyorsanız o sizin israfınızdır. Biz fazla fazla yapıp artanları güzelce saklama kaplarına falan alıp sonraki öğünlerde tüketiyoruz. Tüketilmeyecek ancak sokak hayvanlarının tüketebileceği tavuk, balık gibi ürünleri de yemekten sonra onlara götürüyoruz.

Kişi sayısına göre ikram hazırlayan insan benim gözümde cimridir.

Biri pudingin çok güzel olmuş tadına doyamadım, bir tane daha alabilir miyim derse yok mu diyorsunuz mesela?

Fazladan yaptıklarınızı atıyorsanız o sizin israfınızdır. Biz fazla fazla yapıp artanları güzelce saklama kaplarına falan alıp sonraki öğünlerde tüketiyoruz. Tüketilmeyecek ancak sokak hayvanlarının tüketebileceği tavuk, balık gibi ürünleri de yemekten sonra onlara götürüyoruz.

Kişi sayısına göre ikram hazırlayan insan benim gözümde cimridir.

Bazı insanların sırf çoğunluğa muhalefet etmek için yorum yaptığını düşünüyorum.

Bu tür durumlarda haber vermeleri gerekir ki ona göre hazırlık yapılsın. Hadi çaya gelinse yine bir derece sorun olmaz. Çayın yanına çıkıp bir şeyler alınır ama yemek sıkıntı oluyor. Kimi insanın eli bol oluyor. Hiç sıkıntı yaşanmıyor. Ben de her şeyi ölçülü yaparım mesela. Elim hiç bol değildir. Oysaki kalabalık ailede büyüdüm. Annem veya kız kardeşlerime gidecek misafirin yanına birkaç kişi de takılsa hiç sorun olmuyor. Herkese yemek çıkıyor ama benim hiç öyle değil. O yüzden habersiz gelmeleri bir tarafa ev sahibinin ağırlamadaki yaşayacağı sıkıntı daha problem oluyor. İki bekar kaynınız evlendiğinde emin olun sizler öyle gidemeyeceksiniz. :) o zaman anlarlar ancak.

1-sen niye iki çocukla böyle bir organizasyonun altına giriyorsun ki zaten sevmediğin insanlarmış?
2-kahvaltıyla mı onure olunuyor o ne demek?
3-kesinlikle haber vermeleri gerekiyordu o konuda haklısın. Haber vermiyorsa bile yanlarında gelirken simit poğaça kıymalı börek bir şey alıp gelmeleri gerekiyordu dur şimdi fazladan gidiyoruz ayıp olmasın diyerek.
4-iki kişi için bu kadar tantana çıkmasına gerek yok bence biraz sevmediğin insan olduğu için sinirlerin bozulmuş. Akşam yemeğine fazladan gelseler evet gerçekten yemek bitebilir pilav sınırlıdır. Yapmak Uğraştırıcıdır örneğin. Ama kahvaltıda en fazla ekstra hazırlananlar tam sayıya göre yapıldıysa bitebilir. Peynir zeytin domates salatalık yumurta sayıyla mı tutuyorsunuz? Yap bol bol onlarlardan yerlerdi. Bir de orası öğrenci evi mi sandalye tabak bu kadar zora girdi anlamadım

Sizi inandiramiyorum ama gerçekten dolu dolu bir masa hazirladim. Hersey en guzel sekilde olsun diye alisverise gittim bir gun onceden, geceden masa ortulerimi utuledim serdim herseyi hazirladim. Sabah erkenden pizzalari borekleri pisirdim. Yani cok guzel agirlamak icin elimden geleni yaptim. Bunca emekten sonra, onlarin habersiz gelmelerinden dolayi, hic birsey yetmeyince, kotu hissettim. Bunu anlayabiliyormusunuz?

Mahcup hissettim

Ve mahcuptan ziyade

Ne demek davet edilmedigin yere gelmek, sormadan aramadan haber vermeden.
Davet edilmeden gidilmez. Nasıl aç insanlarmis bunlar ya boyle

Geçen gün görümcem ve nişanlısını kahvaltıya davet ettim. Ama görümcem haber vermeden diğer kardeşlerini de getirip toplamda dört kişi geldiler. Ben hazırlığı iki kişi için yapmıştım — masa, tabak, sandalye, yiyecek içecek her şey ona göreydi. Görümcem ile normalde aram pek iyi degil. Ama bir jest olsun diye, nisanlisinin yaninda « bak abimlere davetliyiz » desin diye yani onure olsun diye onu dusunerek davet ettim. Bu arada lohusayim, 2 ay önce dogum yaptim.

Kapida 4 kisi gordugumde öyle sinir oldum ki. Her zaman böyleler, habersiz gelip gitmeleri, musaitmiyiz degilmiyiz diye sormadan cat kapi gelmeleri vs vs.

Elimden geldiginde belli etmemeye calistim, yinede ayip olmasin diye güzel agirlamaya calistim. Ama ortamda bi gerginlik oldu dogal olarak, oturacak ne bir sandalye vardi, ne bir yer. Tabak bardak catal bicak hersey 4 kisiye goreydi yani ona gore sofra kurdum. Yiyecekler bile yetmedi, herkes kuş kadar yedi.

Ama herseye ragmen elimden geldigince sicak davranmama ragmen mutsuz ayrildilar. Oturduklari süre boyuncada kalksak da gitsek modundalardi.

Gittiklerinde ise esimle tartismaya sebep oldu. Kendisi buyuk bir ailede buyudugu icin, evlerine giren cikan belli degil, cat kapi bir suru insan gelir, hic bir ozelleri bir mahremiyetleri yok. Bir pazar gunu bile ailecek evde olamazlar illa ki bir hala bir amca bir yenge gelir habersiz, zile bile basmadan direkt kapıyı açar evlerine girer oturur. Bunu normal karsiliyorlar.

Ben ise tek basima buyudum, kardesim yok, sadece annem ile yasadim ve baska bir akrabam yok. Onlarin davranislari bana cok kaba geliyor. Habersiz bir insanin evine gidilir mi? Davet edilmediginiz yere gider misiniz?
Veya siz davet edildiginiz yere, baska insan gotururmusunuz?

Ve bu abinizin evi olsa bile

Kirici olmayan yorumlariniz icin tesekkurler…

İki aylık bebekle normalde aranizin iyi olmadığı görümceyi nişanlısına karşı onore etmek amacıyla kahvaltıya çağırmak nedir orasını ben hiç anlayamadım.

1-sen niye iki çocukla böyle bir organizasyonun altına giriyorsun ki zaten sevmediğin insanlarmış?
2-kahvaltıyla mı onure olunuyor o ne demek?
3-kesinlikle haber vermeleri gerekiyordu o konuda haklısın. Haber vermiyorsa bile yanlarında gelirken simit poğaça kıymalı börek bir şey alıp gelmeleri gerekiyordu dur şimdi fazladan gidiyoruz ayıp olmasın diyerek.
4-iki kişi için bu kadar tantana çıkmasına gerek yok bence biraz sevmediğin insan olduğu için sinirlerin bozulmuş. Akşam yemeğine fazladan gelseler evet gerçekten yemek bitebilir pilav sınırlıdır. Yapmak Uğraştırıcıdır örneğin. Ama kahvaltıda en fazla ekstra hazırlananlar tam sayıya göre yapıldıysa bitebilir. Peynir zeytin domates salatalık yumurta sayıyla mı tutuyorsunuz? Yap bol bol onlarlardan yerlerdi. Bir de orası öğrenci evi mi sandalye tabak bu kadar zora girdi anlamadım
Gel kahvaltiya gidelim birbimizi onore edelim

Tüm bu tantana fazladan 2 kişi için mi bacım? 2. İnsan güleç olsun yeter ki. Karın doyar. Kahvaltı bu yahu sanki akşam yemeği gibi yazdın. Evde peynir mi yoktu? 2 yumurta kıramadın mı hızlıca?

Ya anlamıyom kahvaltı hazırlamak bile zul geliyorsa hangi cesaret ve beceriyle evlenip çocuk yapıyonuz. İnsan nasıl nokta atışı 4 kişilik kahvaltı hazırlar?

Biz masayı donatıyoruz 2 kişi için 😂
Bence konu sahibinin kizdigi surekli cat kapi gelmeleri konu sahibini bu duruma mecbur gorup insan yerine koymamalari belki o gun o cifti davet ederken bu sefer sadece iki kisiyi cagirdim dahasi gelmez diye dusunmustur iyi niyetine karsilik yine nezaketsizlik ile karsilasinca sinir olmustur anladigim kadari ile zaten birbirlerinden pekte haz etmiyorlar cagirilmadan neden gidiyorsunuz yani kadin bebeklere bakmaya cagirsa evi temizlemeye yardim istese biri bile gitmez bence

Memlekette ne cok kaşık düşmanı varmış meğer :) 2 kişi gelecekse ne demek 8 kisilik yemek yapmak sizin elinizin ayarı mi yok nedir? 1 tepsi borek yapmam şahsen 1 yufkadan bilemedin 2 yufkadan yaparim adam başı 1-2 parca borek gibi. Sonra yermisiz yemeyelim sonra günlerce borek mi yicez bi defa misafir geldi diye. Çorbayı bile tabak sayisina gore yaparim ben ya, 4 kisiysek azcik bufferla max 6 tabak corba cikar. Ya cok begenen olursa isterse ya yetmezseymis, evinde yemeye devam etsin benim ev aş evi mi :))) bunun sonu yok ki çatlayana kadar yiyecek insani da mi düşüncem artik yok daha neler.

Ve tabiki size haber vermek zorundalar. Görgüyu fln da geçtim kafa meselesi bu. Ayrica lohusa kadinin evine o kadar adam gidilmez kazmanin sapi erkekler takılıp gelmeyebilirlerdi. Eşinle aranizdaki tartisma ne ustuneydi onu merak ettim o neyi savunuyor yani? Normali bu mu diyor? Yetmedigini görmüyor mu birseylerin?

4 kisilik kahvaltıya davet ettiyseniz 4 kisilik hazirlarsiniz fazlası israftır. Niye herkes böyle ahkam kesmiş anlamadım yok ben 10 kisi hazırlarım falan. Ben ne yapayım dünden kalma omleti mesela yer miyim yemem atarım israftır.
Ben orda yeni damada bak ben 2 kisi cagirmistim 4 kisi gelmişsiniz bu ailede hazırlıklı ol böyle şeylere derim
Hay yaşa kız sonunda normal bir kafa yapisi. Onca sey var zaten kim bi tane daha istiyor ki biten biseyi gorur insan zaten istemez. Restoran mi otel mi burasi devam beklesin acik bufeden herkes. Yoksa yoktur yani ayip mi baska bir sey yesin. Utanilacak sey vermesin Allah basa :) biri fazla ister de veremezsem utanirim diye her sey orduya göre hazirlanmaz.

Aynen ben de. Bugün arkadaşım geldi normal ölcülü poaça yaptım haliyle iki tepsi oldu. Yanına daha yolda yemeye de koydum . Böreği pizzayı zaten nasıl az yapılıyor onu hiç anlamadım. Ne kadar az yapayım desen de bir tepsi oluyor yani
Herseyin grami belli ölçüsü belli miligramla yapilan işler var öyle bir isiniz olsa batiracak misiniz işi :) 2 bardak unla yaparsan insan gibi 8 poğaça cikar mesela. Iki tepsi pogaca mi yapılır? Sonra vay efendim ben niye poğaça gibi oldum. Yok artan yemeyi sokak hayvanlarina verirlermis. Sokakta hayvan olmasa ne yapicaksiniz? Ki olmamasi gerekiyor zaten, o yollara öyle yemekler sacmamaniz da gerekiyor. Arabic arabic haller...

Herseyin grami belli ölçüsü belli miligramla yapilan işler var öyle bir isiniz olsa batiracak misiniz işi :) 2 bardak unla yaparsan insan gibi 8 poğaça cikar mesela. Iki tepsi pogaca mi yapılır? Sonra vay efendim ben niye poğaça gibi oldum. Yok artan yemeyi sokak hayvanlarina verirlermis. Sokakta hayvan olmasa ne yapicaksiniz? Ki olmamasi gerekiyor zaten, o yollara öyle yemekler sacmamaniz da gerekiyor. Arabic arabic haller...
Size çok güzel şeyler söylemek isterdim de lakin banlanmak istemiyorum yaaa değmez çünkü :KK70: :KK70:

Tabi ki sonra onlar için yer ayarladim, mutfaktaki sandalyeleri aldik geldik tabak koyduk vs vs bu tabii ki sorun degil, dedigim gibi elimden geldigince guzel agirladim agirlamaya calistim.

Benim takildigim yer neden haber vermiyorlar, neden söylemiyorlar, neden sormuyorlar? Hersey o kadak eksik kaldi ki, hazirladigim hic birsey yetmedi. Zor durumda kaldim kendimi kotu hissettim. Ve en sinir oldugum sey de habersiz gelmeleri, davet edilmemisler. Ne ayip ya. Ben davet edilmedigim yere gitmem diye dusunuyorum ama onlar abilerinin evi oldugu icin bu hakki buluyorlar kendilerinde.

Iste bunu merak ediyorum
Bana mi anormal geliyor kardesim olmadigi icin mesela? Yoksa normal mi
Belki hic ayri evde falan ogrencilik hayati yasamadiginiz icin garip geliyor olabilir bu durum size. Benim basima gelse artik Allah ne verdiyse hep beraber hazirlardik, birseyler yenilirdi. Bir noktada cok haklisiniz, haber vermeleri gerekiyorlardi. Sebebi de yeni dogum yapmis olmaniz ve herkese full servis yapacak durumunuzun olmamasi. Bir diger sebebi de ya biz kalabalik geliyoruz, evde eksik birsey var mi borek-corek alalim mi diye de sorulmasi lazim. Dingonun ahirina mi geliyorlar.
Ikinci konu esinize asiri gicik oldum. Inanilmaz derecede gicik oldum. Buyuk ailede buyumus olabilir, o aliskin olabilir evin kalabalikligina ama erkek oldugu icin kalabalik aile ortaminda gotunu yaya yaya oturacak olan o hizmet edecek olan da sizsiniz. Madem aliskin, madem cat kapi misafiri yadirgamiyor, o zaman kalkacak herkesi agirlayacak ondan sonra da herkes gidince de evi temizleyip toparlayacak. Siz milletin hizmetcisi degilsiniz. 2 aylik lohusa halinizle hic degilsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X