Misafir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zehrayt

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mart 2025
80
26
3
37
Kizlar selam ben antalyada oturuyorum sivastan esimin kiz kardeşi geldi. Hava zaten çok sıcak klima var ama yeterli olmuyor mutfakta vs..bunalıyorum.bir bebegim var ona ve eve anca yetiyorum.bu sıcakta misafir ağırlamak işkence gibi. İs yapmak 3 kat zor bu sıcakta.surekli duştayız. Dışarı çıkıp gelmek zor markete gitmek zır yada ben bebekli olduğum için zorlaniyorum ekstra.
Gelen misafir oturuyor ben bisey söylemesem yapmıyor. Yemek de falan gelip yardim ediyor ama bu sıcakta biz yemek vs çok yeniyoruz kendimize gore aparatif hazırlıyordum. Eşim de diyet yapıyor ben de. Ama şimdi evde biri varken olmuyor.ayip olur sonuçta. Ama ben kv nin evine gittiğimde yine ben yemek yapıyorum ,heekes odasinda takiliyor.bulasiga falan zoraki yardim .onu da çoğunlukla ben yapıyorum..
O kadar yoruldum ki.
Esimin Şuan is değişikliği nedeniyle ise başlamadı 2 aydır issız.
Maddi olarak tükendik. Bunun yanında ben bulaşık topluyorum birde.bardaklarini bile makineye koyan yok. Söylensem üzülür kalbi kırılır diye söyleyemiyorum.soylemesem sanki önlerinde eşek var yapmak zorundayım
..
Misafirligin süresi sizce kac gün olmalı eşinizin akrabası gelince nekadar kalır.nekadara tahammülünüz var.yada benim gibi değil misiniz ,,mjsfair seviyor musunuz. Butik durumdayım ya

Kaç yaşında görümceniz?
Ne kadar kalacak?

Yalnız seyahat etti ise eli iş tutacak yaştadır.
Üç günden sonrası misafirlik değil artık ev halkı gibi takılmalı, sorumluluk almalı.
Siz de titizlenip ev sahibi pozu kesmeyin, ne yiyorsanız o, karpuz yanına peynirli sandviç mi mesela, o da onu yesin.
Nazikçe iş bölümü yapın.
Ben bulaşıkları yerleştirirken sen de bi salata yapsan canım, ya da hangisi sana daha kolay vs, deyiverin.
Eşiniz nasıl bu konularda? İş bölümüne dahil mi?

Son düzenleme:
bebeklisiniz ve ekonomik olarak zor bir durum icerisindesiniz boyle bir durumda yatili misafirin direkt gelmemesi gerekir bana kalirsa. eger kalmaya devam edecekse en azindan ufak tefek islerin ucundan tutmasi gerekir. evi supureceksiniz sonrasinda sen silebilir misin vs gibi seyler talep edebilirsiniz. kocaman insanin ictigi bardagi bile kaldirmamasi problem yani

Kvye gidince sen niye iş yapıyorsun yanlarına otur. Kocan var çocukları varken sana düşmez temizlemek.
Markete onu gönder ben bulaşık yıkarken evi süpürür müsün de sonra işler biter kahve içeriz falande. Hergün iyi yemek çıkarmak zorunda da değilsin gayet sizin yedikleriniz yiyilebilir çok kasma ve zorlama kendini.
Ama uzun misafirlik sevmem yılda max 1 hafta olur sonra gönderirim işim var yada gideceğim yer var diye.

bir haftadan sonrası misafirlikten çıkar bence artık.

üstelik hem eşiniz işsiz, hem bebeğiniz var. yapmayın siz de bir şey. siz ne yiyorsanız onu yesin. ya da ağzınızla söyleyin artık. “bugün evi temizleyeceğim, sen de şunu yap, ya da bebeğimi tut” vs.

Bence de kendinize ne yapacaksanız onu yapın. Sonuçta o evinize uzun süreli misafirliğe geldiyse size uyum sağlaması gerekiyor diye düşünüyorum.
Bu arada yazlık bir yerde yaşadığı için annemin de misafiri çok olur. O hep mutfak orda isteyen istediğini pişirip yiyebilir, mutfağa girmişken bana da bir kahve yapsın der.
Alınan gelmesin valla ya. Ben iki geceden uzun gelen misafiri sevmem zaten.

Kaç yaşında görümceniz?
Ne kadar kalacak?

Yalnız seyahat etti ise eli iş tutacak yaştadır.
Üç günden sonrası misafirlik değil artık ev halkı gibi takılmalı, sorumluluk almalı.
Siz de titizlenip ev sahibi pozu kesmeyin, ne yiyorsanız o, karpuz yanına peynirli sandviç mi mesela, o da onu yesin.
Nazikçe iş bölümü yapın.
Ben bulaşıkları yerleştirirken sen de bi salata yapsan canım, ya da hangisi sana daha kolay vs, deyiverin.
Eşiniz nasıl bu konularda? İş bölümüne dahil mi?
31 yaşında galiba yada 30

Görümce bence yabancı biri değil kalksın yapsın bi zahmet. Ben evi süpüreyim sen toz al de. Baktın yapmıyor sende hizmet etmeyi bırak as suratını gider zaten. Böyle durumlarda kırılan kırılsın sen kendini bebeğini düşün. Sen söylemek istemiyorsan eşin söylesin yengene yardım et diye. Ben hasta olayım eşim hemen kaynanamı arar gel yardım et diye. O hasta olsa ben hemen giderim. Sen söylemeye çekiniyorsan kırmak istemiyorsan eşin söylesin

Böyle bir ortamda misafir en fazla 3 gün kalmalı. Eşiniz evdeyse bebek bakımı onda olabilir, ev işlerini bölüştürebilirsiniz. Bütün gün yan gelip yatıyor mu? 10 sene Antalya’da yaşadım hala evim var orda, inanın 9 aydır gitmedim çünkü gidersem bu sıcakta hamile halimle bayılır kalırım ortalıkta. Tahmin ediyorum nasıl zorlandığınızı.

Eşinize söyleyin kardeşini yollasın memlekete geri. Bu Antalya’da yaşayan insanlara da otel tatili gibi insanların gelip uzun uzun kalmasını hiç anlamıyorum. Bize de gelmek isterlerdi, kabul etmezdim, dönüşünüz ne zaman ona göre işimizi ayarlarız derdim.

Eğer gitmiyorsa da ev işlerine dahil edin. Yapar mısın demeyin hatta bulaşıkları sana bıraktım ben bir çocuğa bakayım gibi emrivaki yapın.

Yazık günah su parası, elektrik parası derken eşiniz işsiz nasıl altından kalkacaksınız? Antalya’nın elektrik su faturası meşhurdur.

Koskoca kadın kendi bardağını da yıkasın bi zahmet, kimsenin kölesi değilsiniz. Eşiniz madem evde niye elini sürmüyor bir şeye?
Kv kp senede max 2 kez gelip 2 gece kalıp gidiyorlar, onda da yabancı ev değil, mutfak self servis diyorum.

31 yaşında galiba yada 30

Ooohooo, yapsın tabi.
Niye sıktınız ki kendinizi.
İş yükünüzü yarıya düşürün direkt, paylaşın ev işlerini.
Fırsata çevirin hatta, hazır o varken bırakın çocukları başka işlerinizi falan da halledin.
Ben kardeşime ziyarete gittim, aynı ev halkı gibi iş yaptım, hatta eşi çocukları bana bırakıp markete vs gitti, dışarı işlerine baktı.
Hayat müşterek, rahat olun kısacası

Hadi ayda yılda bir geldi üç beş gün kaldı diyelim sıkıntı yok, lakiinn gelip yan atmak, iş varken çamura yatmak, hizmet beklemek beni fıtık eder.

Kizlar selam ben antalyada oturuyorum sivastan esimin kiz kardeşi geldi. Hava zaten çok sıcak klima var ama yeterli olmuyor mutfakta vs..bunalıyorum.bir bebegim var ona ve eve anca yetiyorum.bu sıcakta misafir ağırlamak işkence gibi. İs yapmak 3 kat zor bu sıcakta.surekli duştayız. Dışarı çıkıp gelmek zor markete gitmek zır yada ben bebekli olduğum için zorlaniyorum ekstra.
Gelen misafir oturuyor ben bisey söylemesem yapmıyor. Yemek de falan gelip yardim ediyor ama bu sıcakta biz yemek vs çok yeniyoruz kendimize gore aparatif hazırlıyordum. Eşim de diyet yapıyor ben de. Ama şimdi evde biri varken olmuyor.ayip olur sonuçta. Ama ben kv nin evine gittiğimde yine ben yemek yapıyorum ,heekes odasinda takiliyor.bulasiga falan zoraki yardim .onu da çoğunlukla ben yapıyorum..
O kadar yoruldum ki.
Esimin Şuan is değişikliği nedeniyle ise başlamadı 2 aydır issız.
Maddi olarak tükendik. Bunun yanında ben bulaşık topluyorum birde.bardaklarini bile makineye koyan yok. Söylensem üzülür kalbi kırılır diye söyleyemiyorum.soylemesem sanki önlerinde eşek var yapmak zorundayım
..
Misafirligin süresi sizce kac gün olmalı eşinizin akrabası gelince nekadar kalır.nekadara tahammülünüz var.yada benim gibi değil misiniz ,,mjsfair seviyor musunuz. Butik durumdayım ya
Ayıp falan olmaz yapma yemek falan bırak mutfakta bardak biriksin. Eli kolu yok mu 30 yaşında görümcenin. Pes artık ya onun yaptığı ayıp asıl. Eşinde işin ucundan tutsun tamam iş arıyor canı sıkkın olabilir ama evdeyken yardım etmesi lazım bunda kalp kırılacak bişey yok. Misafir de sevmem ayrıca sevmek zorunda değiliz.

Geçen gün aynı konuyu açmıştın. Ben de dahil birçok kişi bebekli evde aç susuz bekleme, ailenin yanına git dedi. Yokluktan evde yemek yapamıyorum yazmıştın.
Bacım evinde yemek pişmiyor, daha ne olması lazım?
Valla insanalrın yüzüne git diyemiyoruz tabi biraz anlayışlı olmalı lazım o da yok kat be kat zorluyorlar.ben niye onlarda böyle bi hizmet görmüyorum hem

Uzun süreli kalmaya geldiği baştan belliyse (mesela 10 gün uzun bence) misafirliği 1 gün sürer. Ertesi gün evde iş yapacak, yediğini içtiğini kaldıracak, ben yemek yaptıysam o toplayacak yıkayacak.

Ayrıca da eşek kadar kadınmış. Çocuğu verin iş yapmıyorsa. Sen bebeği tut ben şunu yapayım falan diye işi de söyleyin. Bebeğe bakmak zor gelirse o işi yapar. Zor işler seçin :)

Valla insanalrın yüzüne git diyemiyoruz tabi biraz anlayışlı olmalı lazım o da yok kat be kat zorluyorlar.ben niye onlarda böyle bi hizmet görmüyorum hem
Bence madem onlar evde, siz çocuğa bakın, yemek yapın evi temizleyin ben de iş arayayım diye bir teklifte bulunun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X