misafir

sedhak

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2015
510
250
103
41
Kızlar ben mi çok dert ediyorum bilmiyorum ama konu şöyle:

Ben çalışıyorum, hafta sonları evdeyim.
Eşim kalabalık bir sülaleye sahip ve hepsinin eşleri de ev hanımı yani bir çalışan benim. Ayrıca hepside en az 2'şer küçük ve çok haşarı çocuklara sahip, bende ilk bebeğime hamileyim.
Şimdi konu şu; bu insanlar evde otur otur sıkılıyorlar , kendilerine gezecek yer arıyorlar. Durum böyle olunca da sık sık size misafirliğe gelicez diye söylemlerde bulunuyorlar. E tabi bende buyur ediyorum. Haliyle temizliği, ikramlıkları, hizmetleri derken ,birde gittikleri zaman ortada bıraktıkları bir savaş alanı, inan bitap düşüyorum.
Ben onların evine çok sık gitmem, çocukları var, işleri güçleri vardır rahatsız etmeyim diye düşünürüm( hayır zaten ikide bi görüşmenin de bi anlamı yok ) ortak noktamız da yok zaten. Pek konuşkan tiplerde değiller, hep ben bi konu bulup konuşmak zorunda kalıyorum onlarda yorum yapmadan dinliyorlar. Bir de amaç arada bir araya gelip zaman geçirmekse, ben genelde dışarda bi etkinlik düzenleyip buluşma taraftarıyım, Yani hem kimse yorulmuyor, kimsenin evi alt üst olmuyor.
Neyse durum bu işte paylaşmak istedim.

Hani muhabbetleri iyi olsa sevdigin insanlar olsa yine zor gelmez ama hem çalışıyorsun hem hamilesin hem hos sohbet değiller birde uzerine hasari cocuklar...Kabul etmeme ve surekli gorusmeme hakkina sahipsin.

Hani muhabbetleri iyi olsa sevdigin insanlar olsa yine zor gelmez ama hem çalışıyorsun hem hamilesin hem hos sohbet değiller birde uzerine hasari cocuklar...Kabul etmeme ve surekli gorusmeme hakkina sahipsin.
değil mi yaa, ah bide yüzüm tutsa hayır diyebilsem :( gerçi bu sefer biraz gönülsüz buyur ettim ama anladılar mı bilmem

benim eşimin aileside kalabalık, aynen senin gibi sadece hafta sonum var.hafta içi ben kimseye gitmem kimsede bana gelmez zaten ama hafta sonu evim hiç boş kalmaz özellikle cumartesi.gelsinler ya ben misafiri severim ,siz hamilesiniz o yüzden dinlenmek sizin için çok önemli ki haklısınız,insanlar maalesef karşı tarafı düşünmeyebiliyor

çalıştığın için hamileliğinin zor geçtiğini söyle her yerde, belki o zaman size gelmek için müsade istemeye çekinirler

değil mi yaa, ah bide yüzüm tutsa hayır diyebilsem :KK43: gerçi bu sefer biraz gönülsüz buyur ettim ama anladılar mı bilmem
Halsizim rahatsizim de hamilesin ustelik bahanende var ileriki aylarda daha da zor olur bence şimdiden alistir kendini hayir demeye

Üstelik bir de hamileliğimden önce hafta içi de gelirlerdi, ben işten çıkıp akşam kostur koştur eve giderdim yemek yapmaya
( yani yemeğe geliyorlardı düşünün) şimdi aklıma geldi de daha bir sinirlendim :)

Üstelik bir de hamileliğimden önce hafta içi de gelirlerdi, ben işten çıkıp akşam kostur koştur eve giderdim yemek yapmaya
( yani yemeğe geliyorlardı düşünün) şimdi aklıma geldi de daha bir sinirlendim :)
valla arkadaşım sen de hatalısın o zaman

hiç düşünmezler arkadaşım bende çalışıyorum benim eşimin aileside kalabalık ben cumartesi bir güzel evi temizlerim yemeğimi yaparım tam oturacam zil çalar çoluk çombalak birde evden gelip aç gelirler yaptığım temizlk boşa pazar tekrar gelde sinir olma ama ne bileyim yapacak birşey yok heralde

var işte var bende de var insanlara hayır diyemiyorum. Aman kötü olmayım, aman kırılmasınlar, aman laf etmesinler. Sanki çok kıymet biliniyormuş gibi
laf etsinler, kötü ol, kendi sağlığından ve rahatından önemli mi ya?

Evliliğimin ilk aylarında böyle bir sorun yaşadım.
Baktım ki habire bizim evimizde toplanılıyor, benim daha gitmediğim evler mevcut.
Tabi bir yandan büyükleri de ağırlamaya devam ediyorum derken 1 oldu 2 oldu 3 oldu 4 oldu.
E bende sabır bitti.
Bir daha size geleceğiz, toplanalım görüşelim dendiğinde eşimi de tembihleyerek 'dışarı çıkalım çok istiyorsanız, hep evdeyiz' cümlesiyle ayaklarını bir güzel evimden kestim.
Sonralarında birkaç sefer gelmek istediklerinde uygun olmadığımı, başka misafirlerim olduğunu belirttim.
O gün bugündür ancak ben davet ettiğim zaman gelebiliyorlar.
Siz de aynı şeyi yapın, kendilerini davet ettirmeye çalıştıkları an 'dışarıda program yapalım 'deyin.
Muhtemelen zaten çocukları oldukları için dışarıda yapılan programa sıcak bakmayacak ve iptal edeceklerdir.
Eşinize söylediklerinde ise 'malum eşim hamile hem de çalışıyor, uygun değiliz' desin.
Yazık size de...

Evliliğimin ilk aylarında böyle bir sorun yaşadım.
Baktım ki habire bizim evimizde toplanılıyor, benim daha gitmediğim evler mevcut.
Tabi bir yandan büyükleri de ağırlamaya devam ediyorum derken 1 oldu 2 oldu 3 oldu 4 oldu.
E bende sabır bitti.
Bir daha size geleceğiz, toplanalım görüşelim dendiğinde eşimi de tembihleyerek 'dışarı çıkalım çok istiyorsanız, hep evdeyiz' cümlesiyle ayaklarını bir güzel evimden kestim.
Sonralarında birkaç sefer gelmek istediklerinde uygun olmadığımı, başka misafirlerim olduğunu belirttim.
O gün bugündür ancak ben davet ettiğim zaman gelebiliyorlar.
Siz de aynı şeyi yapın, kendilerini davet ettirmeye çalıştıkları an 'dışarıda program yapalım 'deyin.
Muhtemelen zaten çocukları oldukları için dışarıda yapılan programa sıcak bakmayacak ve iptal edeceklerdir.
Eşinize söylediklerinde ise 'malum eşim hamile hem de çalışıyor, uygun değiliz' desin.
Yazık size de...
çok haklısın canım, sen çok iyi yapmışsın. İyi taktik yani ;) işe eşimi tembihlemekle başlayım ne de olsa onun akrabaları, ilk ona söylüyorlar. Tabi o da benim gibi hayır diyemediğinden bana yönlendiriyor:) bende artık bahane bulmalıyım

bahane uydur gelemesinler... görüşmek gerekince de onlar gelmeden siz gidin bir de benden demesi bebek gelince senden çıkmazlar artık ııyyyyy

bahane uydur gelemesinler... görüşmek gerekince de onlar gelmeden siz gidin bir de benden demesi bebek gelince senden çıkmazlar artık ııyyyyy
:) EVEY IYYY :) Birde grip oldum mu üstüne, işte bilinç altı herhalde bünye yenik düştü. Şimdi daha çok düşünmeye başladım bu halde nasıl ağırlayacağım diye. Aslında onlar içinde kötü bu durum, hepsinin küçük çocuğu var ya bulaşırsa değil mi?
Söylemeli miyim ki grip olduğumu?

:) EVEY IYYY :) Birde grip oldum mu üstüne, işte bilinç altı herhalde bünye yenik düştü. Şimdi daha çok düşünmeye başladım bu halde nasıl ağırlayacağım diye. Aslında onlar içinde kötü bu durum, hepsinin küçük çocuğu var ya bulaşırsa değil mi?
Söylemeli miyim ki grip olduğumu?
heralde kızıııımmm.... canım sen bana gel ben sana vicdan azabı duymadan, utanmadan, çekinmeden, her türlü koşulda bahane uydurma kursu geçeyim... 3 seansta kesin çözüm... memnun kalamzsan paran iade :KK70:

şunları çalış: dışarıda bir kahve içelim

bu hafta mesaim var evden çalışmam gerek

nezleyim

eşim nezle

sularımız kesik ev dandini

evde yokuz

dokora gideceğim

bu hafta çok yoğun çalıştım, çok yorgumun haftaya buluşalım olur mu?? bizim için de çok iyi olur hemdeğişik bir yerlere gitmiş oluruz, çok sıkıldım iş ev iş ev.

bizim de iadei ziyaretlerimiz birikti bir bir yerine getirelim diye konuştuk asıl bizim bir size gelmemiz gerek,çok ayıp oldu vallaha, ne zaman müsatisiniz??? (akşam yemeğine git :KK70: )

VE BEBEK GELİNCE: DOKTOR BEEK HASSAS İLK 40- 60 (V.S. )GÜN ÇOK FAZLA İNSANLA TEMASA GEÇMEYİN DEDİ İLERİDE ALERJİK SORUNLAR ÇIKMASIN DİYE MİSAFİR KABUL EDEMİYORUZ AMA BEN ÇOK SİTİYORUM SİZE GÖSTERMEK VE HERKESLE BİR ARADA OLMAK, ONUN İÇİN BİR MEVLÜT YAPACAĞIM MUTLAKA HABER BEKLEYİN HASTNAEDE GÖRÜŞTÜK ZATEN

Son düzenleme:
heralde kızıııımmm.... canım sen bana gel ben sana vicdan azabı duymadan, utanmadan, çekinmeden, her türlü koşulda bahane uydurma kursu geçeyim... 3 seansta kesin çözüm... memnun kalamzsan paran iade :KK70:
:) sağol tatlım. Yanlız ben gerçekten grip oldum, bu bahane değildi yani, zaten bu kadar hızlı bahane üretemem:)
Bundan sonra sana çok danışacağım konu olacak o zaman;)

:) sağol tatlım. Yanlız ben gerçekten grip oldum, bu bahane değildi yani, zaten bu kadar hızlı bahane üretemem:)
Bundan sonra sana çok danışacağım konu olacak o zaman:KK66:
ödev yazdım yukarı su gibi ezberle yarın sınav yapacağım, son bahaneye çok iyi çalış onu kesin soracağım :KK53:

Millet karnını doyuracak yer arıyor.. Bi de hamilesin yani millete hizmet mi ediyorsun, hamilenin elinden su bile içerken utanırım iki canlı diye. Milletin sana pişirip kotarıp göndermesi lazım. Eşin alıştırmış onları öyle. Aradıklarında diyecek zor bi hamilelik geçiriyor istirahat ediyor, bağışıklığı çok düşük yatıyor. Bu kadar basit yani

Millet karnını doyuracak yer arıyor.. Bi de hamilesin yani millete hizmet mi ediyorsun, hamilenin elinden su bile içerken utanırım iki canlı diye. Milletin sana pişirip kotarıp göndermesi lazım. Eşin alıştırmış onları öyle. Aradıklarında diyecek zor bi hamilelik geçiriyor istirahat ediyor, bağışıklığı çok düşük yatıyor. Bu kadar basit yani
çok haklısın canım, insanlar maalesef çok düşüncesiz. Seni senden ve ailenden başka düşünen olmaz

Back
X