• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir

Uc aylik evliyim,esim yegenlerini yolda gormus benden habersz davet etmis,tartistik,ben bu evin neyiyim diyo,rahatsizim ev birbrnde cok kizdim
Kaynim surekli bizde bide yatili kalir kayinvalide de ayni bide habersiz gelirler yada emri vaki yaparlar artik bıktım defalarca konuştum ama arsizlar anlamiyorlar

[QUOTEnasilsaskiz, post: 49924789, member: 705352"]Cok kotu Allah sabir versin,eminim ki cok bunalmissinizdir[/QUOTE]
Hemde nasil defalrca konustuk izah ettik küstük görüşmedik ama degisen hiçbirşey yok malesef

Tartistik gitti,ben biraz kendime hakim olamadim,sert konustum,ona kac kere soyledim emrivakiden hoslanmadigimi,esim normalde cok anlayisli,sakin bi adam,ama rahatsizim biraz,mahcup olmak istemiyorum,en cok kizdigim yegenlerine fazla yuz vermesi,sokkata goruyo ,gonullri olsun diye davet ediyo,hazirlanmam icin 3-saatim vardi,evimi temizlim biseylermi hazirlim,bi de evlendikten sonra ailesnden kimseyi davet etmedim,esimle bende henuz ziyarete gitmedim,anlayissizliklrndn dolayi ,bazi sikintilardan ,esim benim aileme anlayisli,esimin ablalri,yegenlri evim duzuldugunde evi gezdiklrnde hep kas altndan goz suzduler,begenmemis gibi tavrlar yptilar,iki guzel soz soylemediler,mahcup olmk istemedimden gerildim,cunku ukala ukala koniscaklr,adimda yeni gelin
Canım konuyla alakalı değil ama msj in la alakalı bir şey söyleyeyim bende çeyizim duzeltilirken kv leri çağırdık çeyizi görsünler diye ve dediler ki biz gelmeyelim siz rahat rahat düzeltin evi ki çeyizi evden çıkarken bir küçük kamyonet kadar vardı yani azımsanmayacak kadar ihtiyacım olan herşeyim vardı neyse evlendim 1 yıllık evliyken eşimin kuzeni evlendi ne alakaysa kendi gelininin evine çeyiz görmeye yardım etmeye tenezzül etmeyen kv o gelinin evine gidip yardım etti ve geldiğinde ne dese beğenirsiniz gelinin evi bir harika oldu bir sürü çeyizi vardı senin bile o kadar eşya cevizin mi vardı dedi resmen benim annemin el emeklerini babamın dişinden tirnagindan biriktirip binbir emekle benimle ugurladiklari çeyizimi yerin dibine serdi ve bu konu benim çeyizi nerden geldi anlamadım bile seninkiler yine gormuste beğenmemiş benimkiler hiç görmeden beğenmediler şaka gibi

Kocan nezaketeb buyrun gelir demistir bos yere kavga etmissin buyutmussun olayi

Tartistik gitti,ben biraz kendime hakim olamadim,sert konustum,ona kac kere soyledim emrivakiden hoslanmadigimi,esim normalde cok anlayisli,sakin bi adam,ama rahatsizim biraz,mahcup olmak istemiyorum,en cok kizdigim yegenlerine fazla yuz vermesi,sokkata goruyo ,gonullri olsun diye davet ediyo,hazirlanmam icin 3-saatim vardi,evimi temizlim biseylermi hazirlim,bi de evlendikten sonra ailesnden kimseyi davet etmedim,esimle bende henuz ziyarete gitmedim,anlayissizliklrndn dolayi ,bazi sikintilardan ,esim benim aileme anlayisli,esimin ablalri,yegenlri evim duzuldugunde evi gezdiklrnde hep kas altndan goz suzduler,begenmemis gibi tavrlar yptilar,iki guzel soz soylemediler,mahcup olmk istemedimden gerildim,cunku ukala ukala koniscaklr,adimda yeni gelin
Canım yanlış yapmissin.esin haber vererek de davet edebilirdi ama olan olmuş ve bunun üzerine tartışma yaratmak hiç hoş değil .yapacağın hazırlanmak ve onlar gittiğinde eşine bir kuralımız olsun, bir mecburiyet olmadıkça birbirimizden habersiz misafir cagirmayalim gerçekten bugün zorlandım aşkım demek.boyle esin seni anlarsın ve tekrar etmezdi ne gerek var tatsızlık çıkarmaya.ben de yeni evlendigimde hiç yemek yapmayı bilmiyordum daha 10 günlük evliydik ramazandi,esim de bana sormadan 2 arkadaşını yemeğe çağırmış iftara.hem de yemeğe 2 saat vardi.hicbirsey demedim alelacele birşeyler uydurduk 2 kere pilav döküp yeniden yaptım.a ma halloldu yeni evliyken bunun için tatsızlık yaşamış olmamistik

3 aylık evlisin ve esinin ailesini daha cagirmadin ve sebebi senin evini eşyalarını begenmemeleri değil mi?

Öncelikle aileyi çağırmamakla bütün suçu üstüne alıyorsun yemeğe kahvaltıya caya çağır ağırla eleştirileri onlara kalsın en azından üstüne düşeni yapmış olursun.

Esin tabii ki yeğenini akrabasını gördüğünde veya özel olarak çağırır bunu sende yaparsın önemli olan size göre kriz anıni yönetmek. 3 saatiniz varsa evi toplar bir kek çırpıp hazır edebilirsiniz ama siz eleştitir gibi tavır yapmalarına kızdığınız için bunlar içinizden gelmemiş. Yeni evlisiniz ve bazı ufak şeyler sizi birbirinize daha çok bağlar ve baglayacaktirda bu durumda bunlardan bir tanesi.

"3 aylık evliyim gitmedim,davet etmedim anlayışsız olduklari için" demissiniz. Kusura bakmayın anlayışsız olan sizsiniz... Kotusunuz... Yeğenim canimdir... adam yeğenlerini çağırmış kıyamet kopmuş... El insaf ya..
Evlenince adamin tapusunu almis gibisiniz... Esinize yazık çok üzüldüm...

Canım konuyla alakalı değil ama msj in la alakalı bir şey söyleyeyim bende çeyizim duzeltilirken kv leri çağırdık çeyizi görsünler diye ve dediler ki biz gelmeyelim siz rahat rahat düzeltin evi ki çeyizi evden çıkarken bir küçük kamyonet kadar vardı yani azımsanmayacak kadar ihtiyacım olan herşeyim vardı neyse evlendim 1 yıllık evliyken eşimin kuzeni evlendi ne alakaysa kendi gelininin evine çeyiz görmeye yardım etmeye tenezzül etmeyen kv o gelinin evine gidip yardım etti ve geldiğinde ne dese beğenirsiniz gelinin evi bir harika oldu bir sürü çeyizi vardı senin bile o kadar eşya cevizin mi vardı dedi resmen benim annemin el emeklerini babamın dişinden tirnagindan biriktirip binbir emekle benimle ugurladiklari çeyizimi yerin dibine serdi ve bu konu benim çeyizi nerden geldi anlamadım bile seninkiler yine gormuste beğenmemiş benimkiler hiç görmeden beğenmediler şaka gibi
Canim ben ceyiz sermedim ,ama altkatimda oldugundn ve evlndgmz gun imam nikahi kiyilrken filan goruldu,bohca getrdigimde filan,benden habersiz evime basksni sokmus gezdrmis ,esyalarim geldgde hersye karisti sadece ayak bagi oldu,

"3 aylık evliyim gitmedim,davet etmedim anlayışsız olduklari için" demissiniz. Kusura bakmayın anlayışsız olan sizsiniz... Kotusunuz... Yeğenim canimdir... adam yeğenlerini çağırmış kıyamet kopmuş... El insaf ya..
Yegenlerine beni saydrcak,ozaman,nikahima,balayima,cocuguma dogmamis dayi soyle yapin diye yorum yapamzlar,anlaysszlar ailecek

Ben yeni gelinken daha 5 gunluk annelri bna iftira attginda hassaskiz demistr dedi,esimi kendilerne cekmye calistlr duygu somurusyle,kalbimn sogumasni istedim hep biseylr cikti

3 aylık evlisin ve esinin ailesini daha cagirmadin ve sebebi senin evini eşyalarını begenmemeleri değil mi?

Öncelikle aileyi çağırmamakla bütün suçu üstüne alıyorsun yemeğe kahvaltıya caya çağır ağırla eleştirileri onlara kalsın en azından üstüne düşeni yapmış olursun.

Esin tabii ki yeğenini akrabasını gördüğünde veya özel olarak çağırır bunu sende yaparsın önemli olan size göre kriz anıni yönetmek. 3 saatiniz varsa evi toplar bir kek çırpıp hazır edebilirsiniz ama siz eleştitir gibi tavır yapmalarına kızdığınız için bunlar içinizden gelmemiş. Yeni evlisiniz ve bazı ufak şeyler sizi birbirinize daha çok bağlar ve baglayacaktirda bu durumda bunlardan bir tanesi.
Ben yeni gelin olarak esimle kolkola giderim agrlanirim,sonra misafr agirlarim,ama onlar olur olmz zmnda cagrdilar daha ucuncu gun 4.gun sonra lafini ettilr,annelri canimi ck skti,bunalm gibi skntlr yasadim,ve esime gecildim

Eşiniz gibi adamlara üzülüyorum açıkçası. Siz insanın tüm ömrünü yersiniz yahu, kimi kadınlar da kavgadan, düşmanlıktan besleniyor galiba. Evladım kadar yakın olduğum yeğenimi de evime çaya çağıramayacaksam, çağırdığımda karım/kocam evde kıyameti koparacaksa yemişim öyle evliliği de hayatı da. Böyle hayat geçmez. 3-4 tane yeni yetme çocuğun ettiği lafla ( saçma da olsa, hadsiz de olsa) bu kadar düşmanlık çıkardıysanız sorunu kendinizde arayın bence. Kusura bakmayın, ben de sizin kötü bir gelin olduğunuzu düşündüm. Sanki evinizi yakmışlar gibi kin gütmüşsünüz çoluk çocuğa. Fenasınız bence.

Bir de iftira iftira diye tutturmuşsunuz. Kim ne iftirası attı size?

Yeğenlerine çok yüz vermek ne demek bacım ya o lafın seni dibine kadar haksiz yaptı bana göre.. Bende emrivaki sevmem ama yegenlerimse konu evim dağınık olsun hic umursamam gelecekler tabiki... Canımın parçası onlar tabiki gördüğünde gel dicek herkes der...

Ben yeni gelinken daha 5 gunluk annelri bna iftira attginda hassaskiz demistr dedi,esimi kendilerne cekmye calistlr duygu somurusyle,kalbimn sogumasni istedim hep biseylr cikti
Eşiniz onlarında evladı... Ne demek kendilerine çekmeye çalıştılar,çok talihsiz bir söylem bence... Düğünden bir kaç gün sonra gidilir el öpülür,türk örf ve adetleri böyledir zaten... Komşumun gelini sizin gibiydi. El öpmeye gelmedi ,kimseyi kabul etmedi. Neymiş efendim düğünde tatsızlık çıkmış,hanımefendi kizginmis. Sonuç 6 ay içinde çocuk boşanma davası açtı. Aile herkesin hassas noktasidir. Dikkatli olun esinizinde bir sabri var unutmayın... Hani "iftira" diyorsunuz ya bir açıklayın bizde bilelim neymiş... Bu arada aile apartmanında 3ay oturup gitme gelme olmadıysa sandığınız kadar anlayışsız değiller bence...

Yegenlerine beni saydrcak,ozaman,nikahima,balayima,cocuguma dogmamis dayi soyle yapin diye yorum yapamzlar,anlaysszlar ailecek
Burda zibilyon tane eşinin ailesi tarafından sizin tabirinizle sayılmayan gelin var. Ama hepsine eşiniz iyiyse onun hatrina saygı duyun,siz artik ailesiniz küçük şeyleri buyutmeyin diyoruz. Bekletiniz olmasın, daha mutlu olursunuz. Eşimin yeğenleri tarafından çok sevilirim,sayilirim. Ama beni saysinlar diye bir derdim hic olmadı. Farklı şehirlerdeyiz geldiler evimde yatılı ağirladim,hic de problem yapmadım. Dayıları sonuçta tabiki de gelecekler, geldiler birlikte vakit geçirdik çok da eğlendik...

Canim ben ceyiz sermedim ,ama altkatimda oldugundn ve evlndgmz gun imam nikahi kiyilrken filan goruldu,bohca getrdigimde filan,benden habersiz evime basksni sokmus gezdrmis ,esyalarim geldgde hersye karisti sadece ayak bagi oldu,
Allah merhamet akıl fikir versin ne diyelim canım annem.hep şunu der bu saatten sonra kimseyi değiştiremezsin he de geç kendi bildiğini yap der sende takma boşver canım eşinle kavga etme bende ettim ama ters tepiyor yani sen tatlı dilli ol canım daha çok yeni evlisin tadını çıkar huzurun kaçmasın kimseye bişey olmuyor olan size oluyor

ayyyy valla bayılcam. ne kadar prensipli ! hatunlar var ya bu klüpte. gençliğimde buralarda olaydım, çok taktik öğrenirmişim sizden. :confused:
adam yolda görmüş davet etmiş. naapsın yolda görsün. o sırada sizi arayıp müsade isteyip ona göre mi çağırsın. nedir yani? bi çay koyup bi kek çırpacaksınız. ya da bi pilav bi çorba. ne bu şiddet bu celal. prensipli olmak ile sıkıntı yaratmak arasında fark var, kaçırmayın o farkı.

Back
X