Mutfak Püf Noktaları Misafire yapmay en sevdiiniz tarif hangisi

ani misafir gelirse:mymeka:

kek
börek
patates salatası
difrizde zaten hazır birşeylerim hep vardır :icecream:
kolay yani:Roflol:

KIS ANAHİTA BEN GELİRSEM NE PİŞİRECEN KIS BANA BEN HAZIR İSTEMEM HAAAA...
BEN SU BÖREĞİ İSTERİM KISSS KENDİN AÇÇAN HAAA....:Roflol: :Roflol:

ELİNE SAĞLIK...ANİDEN GELECEK MİSAFİRİ DÜŞÜNMEK....VE ONA GÖRE BİŞELERİ Bİ KENARDA HAZIR BULUNDURMAK....TÜRK TOPLUMUNUN EN GÜZEL
GELENEKLERİNDEN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM MİSAFİRE VERİLEN KIYMET NE GÜZEL YAAA....ZATEN DÜNYADA SADECE EMİNİMKİ TÜRKLERİN MİSAFİR ODASI VARDIR DEMİ YAAA............
ÖPÜYORUM CANIM SAĞOL....

ALLAH İYİLİĞİNİ VERSİN KIS:Roflol: ...SEN HAZIRLAYANA KADAR MİSAFİR KALKAR HAAA AY ALEMSİN:Roflol: .....
ÖPÜYORUM SENİ...

TOST EKMEĞİNİN ÜSTÜNE TAHİNNN:sm_confused: İLK DUYUYORUM...GÜZEL OLUYORMUU BENDE BİR DENEYİM YAAA.....
TEŞEKKÜRLER CANIM...

Aslında habersiz gelenler genelde benim demirbaş diyebileceğim yüzsüz arkadaşlarımdır.. Aç kalmayı hak ediyorlar ama insanlık bende kalsın diyorum!..

SENİ SEVİYOLARDA ONDAN GELİYOLARDIR...YOKSA YEMEK BAHANE..DEMİ:uhm:
GÖRÜŞÜRÜZ:teselli:

3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su

Yapılışı Bütün malzemeleri iyice karıştırın. Yağsız tavada, tavayı 2 veya 3 milim kaplayacak şekilde yayın. Arkalı önlü pişirin.

isteğe göre kavrulmuş kıymaya, peynire veya başka bir garnitüre sarın. Servis yapın.

GÜZEL BİR KREP

TOST EKMEĞİ İLE PİZZALAR

8 dilim tost ekmeği
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı salça
2 dilim salam
12 domates
250 gram dil peyniri
1 dilim jambon
karabiber
tuz

Yapılışı Tost dilimlerini yuvarlak parçalar halinde kesin. Zeytinyağını, tuz ve karabiberle karıştırıp ekmeklerin üzerine sürün. Daha sonra salçayı sürün. Jambonu uzun dilimler halinde, domatesi dilim dilim ve peyniri ufak parçalar halinde kesin.

Tost dilimlerinin üstüne domates dilimlerini ve diğer malzemelerle birlikte peyniri koyun. Kalan yağı üzerinde gezdirin. Peynir eriyenceye kadar orta ısılı fırında pişirin. Servis yapın.

gelırken arıycak elbet bu mısafır....he he yada otomatıkı acmak için zıle dokunacak....gelırken bı ekmek al gel derım...tost yaparım yada kahvaltı türü bişiler hazırlarım..((buzlugumdada herzaman pişirilmek üzere bekleyen sarmısaklı köftelerım mevcuttur tabiiii...herzaman aynı mısafıre gıt ekmek al denılmez ya...hahaha...herzaman mozaık pastam kesılmeye hazır buzlukta bekler zaten..))gel vatandaş gel sende gel,,,,hahahahaaa

İLK ÖNCE HOŞ GELDİN HAYATIM....GİT EKMEK AL HA:Roflol: EE SONRA YANINA CANIN NE İSTİYOSA AL GELİNCE TIKINIRSINMI DİCEN.....:sm_confused: NEYSE CANIM BEN ANLADIM NE DEMEK İSTEDİĞİNİ ŞAKAYDI... ŞU SARIMSAKLI KÖFTEYİ ANLATSANA KIS BİZDE ATALIM BUZLUĞA HAZIR KITA BEKLASİN:Roflol: ...
BEKLİYORUM GEÇ KALMAA....:1yes2:

Çiğ Börek Malzemeler
250 gr. un
250 gr. kıyma
1 baş soğan
1 yumurta
200 gr. yağ
Tuz, karabiber
Kızartma yağı
1 kaşık salça

Börek İçi:
Kıymanın içine bir baş soğanı doğrayınız, Biraz sulandırılmış, salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız, Ateşten alıp bir tutam tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz ekleyiniz

Hazırlanışı:
500 gr. unu hamur tahtasına eleyiniz Yumurta tuz koyup, ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapınız Yarım limon büyüklüğünde bezelere ayırıp nemli bir bezin altında 15 dakika dinlendiriniz. Her bezeyi 10-15 cm. çapında dairelere açıp börek içini hamurun yarısına koyup diğer yarısını için üzerine gelecek şekilde kapatınız. Kızgın yağda kızartarak kağıt yayılmış tepsiye alınız. Servis tabağına dizip sıcak sevis yapınız

Muska Böreği Malzemeler
250 gr. yufka
5 kaşık yağ
3 yumurta
1 çay bardağı süt
İçi için
250 gr. beyaz peynir
½ demet maydanoz

Porselen bir kaseye yumurtaları kırınız, üzerine sütü, erimiş yağı koyup iyice karıştırınız. Yufkaları geniş bir yere serip üzerine hazırladığınız yağlı karışımı bir fırça ile sürünüz. Diğer yufkayıda üzerine koyup tekrar karışımdan sürünüz. Böylece bütün yufkalar bitene kadar sürüp üst üste koyunuz Sonra yufkaları 10 cm. eninde, boyuna kesip tekrar her parçayı ortadan ikiye ayırınız Her parçayı birer bire alıp içine rendelenmiş peynir ve maydanoz karışımını (arzuya göre kıymalı börek içide koyulabilir) yufkanın bir ucunu börek içini kapatacak şekilde kapatıp Muska gibi sararak bir üçgen meydana getiriniz. Hazırladığınız üçgenleri yağlanmış tepsiye koyup üzerlerine tekrar karışımdan sürüp altını üstünü orta hararetli bir ateşte pembeleşene kadar kızartınız. Soğutmadan servis yapınız.

Puf Böreği Malzemeler
500 gr un
2 kaşık yağ
250 gr kıyma
¼ demet maydanoz
1 baş soğan
1 yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için yağ

500 gr unu hamur tahtasın eleyiniz Ortasına bir kaşık yağ 1yumurta, kenarlarına tuz serpip ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız. Hamuru bir ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız Nemli bir bez altında 10 dakika kadar dinlendiriniz. Her bezeyi 10-15 cm çapında dairelere açıp üzerine eritilmiş yağ sürünüz 4 veya beş tanesini üst üste koyunuz, en üsttekini yağlamayınız Bütün bezeleri aynı şekilde hazırlayınız Grubun birini alarak 2 mm. Inceliğinde açınız Hazırladığınız kıymalı içi dairenin üst yarısına koyup hamurun diğer bölümünü üzerine kapatınız. Kalıpla yada bardakla yarım daireler kesiniz Kızdırılmış yağda pembeleşene kadar kızartıp kağıt yayılmış bir tepsiye alarak yağını sızdırınız. Servis tabağına koyulduktan sonra sıcak servis yapınız.

Malzemeler
500 gr un
3 yumurta
20 gr yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı yağ

500 gr unu hamur tahtasında eleyiniz Ortasını açarak mayayı koyup ılık su veya sütle üre yapınız Unun üzeri çatlayınca 2 yumurta, şeker, yağ koyup ılık su ile yoğurarak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapınız. 15-20 dakika dinlendirip mayalandırınız Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız Her parçaya oval şekil verip yağlanmış tepsiye diziniz. Ilık bir yerde 30 dakika mayalandırınız Üzerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pembeleşene dek pişiriniz Sandviçleri tam ortadan ikiye ayrılmayacak şekilde kesip arasına ince bir kat tereyağ sürüp arzu ettiğiniz malzemeyi koyarak servis yapınız (peynir, rus salatası,sosis, salam, tavuk vs.)

Patates Köftesi
Malzemeler
½ kg. patates
100 gr. rende kaşar veya gravyer peyniri
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
Karabiber, tuz
Kızartmak için çiçek yağı, galeta unu

Patatesleri soyup haşlayın. Sonra suyunu süzüp ezerek püre haline getirin. Buna mısır nişastasını, tuzu, karabiberi, rende peyniri, 2 yumurtayı ilave edip pürüzsüz bir hamur haline getirin. Sonra parmak şekiller verin ve her bir köfteyi galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Kısır
Malzemeler
Kısırlık ince bulgur (Yarım paket için)
Domates Salçası
İsteğe bağlı
biber salçası
2 adet soğan
(orta boy)
Taze Soğan
Nar Ekşisi (isteğe bağlı) ya da Limon
Tuz, karabiber, kırmızıbiber (miktarlar isteğe bağlı)

Derin bir kaba yarım paket bulgur boşaltılır. Kaynamış su üzerine azar azar konulup ağzı kapatılarak bekletilir. Yaklaşık 10 dakika sonra kapak açılıp bulgurun diriliğine bakılır.Bulgur hafif şişkin ve tane tane olmalıdır. Kesinlikle sıcak suyla lapa haline getirilmemeli. Şişmiş bulgur elde edilince ayrı bir kapta sıvı yağ ile çok ince doğranmış kuru soğan d. salçası ve b. salçasıyla birlikte kavrulur.Karışım bulgurun üzerine eklenip iyice karıştılır. Ayrı bir yerde taze soğan, maydanoz ince ince kıyılıp karışıma eklenir. Yağ,tuz, limon, baharat ve nar ekşisi oranı isteğe göre ayarlanır.Arzu ederseniz içine ince kıyılmış marul ve domates ilave edip servis yapabilirsiniz ( ancak bulguru ıslatacağından tavsiye edilmez.) Yanında servis yapılması önerilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…