Mutfak Püf Noktaları Misafire yapmay en sevdiiniz tarif hangisi

Kabak Pane
Malzemeler
5 kabak
3 yumurta
2 çorba kaşığı un 1 bardak çiçekyağ Tuz, karabiber, kırmızı biber
Kabakların üstünü kazıyın ve soyun ve uzunlamasına ince ince dilimleyin. Bir kabın içine kırdığınız 3 yumurtaya, 2 tatlı kaşığı kırmızı biber,1 çay kaşığı tuz, karabiber ve 2 kaşık unu ekleyip, karıştırarak boza kıvamına getirin. Dilimlemiş olduğunuz kabakları, önce una sonra da yaptığınız bulamaca batırıp, bir tavada kızartmış olduğunuz bir bardak çiçekyağında iki yüzü pembeleşinceye kadar kızartın. Kızarmış kabakları teker teker çıkarıp yağlarını damlattıktan sonra içine kağıt yayılmış bir tepsiye koyun. Kabakları sarmısaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Haydari
Malzemeler
1 su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı beyaz peynir rendesi
3 diş sarmısak
Kuru nane
1 fincan zeytinyağı
Kimyon, tuz
Üzerine serpmek için kırmızı biber
Arzuya göre sivri biber

Sarımsağı ezin. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştırın. Arzu ederseniz sivri biberleri ince ince lıyıp ilave edin. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapın

Poğaça

Malzemeler:

250 gr tereyağı (yumuşak)
2 yumurta (1 sarı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kaşık şeker
1 çay fincanı süt
1 paket maya
un
Hazırlanması:

Hamuru yoğurup hemen şekil verin. İçini koyup yuvarlak poğaça yapın.
Hafif bastırın. Yumurta sarısı sürüp çatalla çizin. 10-15 dak. bekletin. 200 derecede pişirin

renkli patates topları:

40-45 adet

malzemeler:

8-9 orta boy patates
1-2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
3 adet havuç, rendelenmiş
küçük bir demet dereotu veya maydanoz, doğranmış
kırmızı biber
hazırlanması:

patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. ezme aleti ile hepsini geniş bir kapta ezin. tereyağını ilave edin. patateslerin sıcaklığı ile yağın erimesini sağlayın. en son tuzunu ekleyip karıştırın.
ayrı ayrı tabaklara havucu, dereotunu ve biberi koyun. patatesten bir miktar alıp avcunuzda top yapın. daha sonra bu topu havuca bulayıp tabağa yerleştirin. bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın.

bende kek ve fırından çıkmış simit(ama bendeki dipfrizden çıkmış simit ve kek)yada tost yanınada kısır veya patates salatası
bu menüden akraba ve bütün arkadaşlar bıktığı için bu sıralarda ayakları çekildi uğramıyorlar.simitmi ööööööööööööö diyorlar kusacaklar artık

Pastaneler, sağolsun:Roflol: Yemeğe de kalırlarsa kebapçılar sağolsun:Roflol:

Ben bu renkli patatesleri yapiyorum havuclusunu bilmiyordum dikkatimi cekti :)))

Bazen cok SIKISINCA patates kaynatmaya vaktim olmayinca hazir toz pureden yapiyorum ben biraz oyun bozanlik oluyor ama daha cabuk oluyor vede puruzsuz :)))))))

birazda biz gelelim mi ne dersin ...kekinden yemek isterdim..sevgiler...

eline sağlık canım..eeee bir günde bize yaparsın .....öpüyorum canım sağol.....

ben çok becerikliyimdir ilk önce su böreği yaparım öyle yalancısından değil sahicisinden sonra hazır kekle değil kendim yaptığım kekle pastamı yaparım sonra poğaça yaparım sonra patates makarna ve italyan salatası yaparım bitane de kek ooohhh bunların hepsi yarım saatte biter sonrada misafirim gelir bunları yer ve gider işte ben bukadar becerikliyim deeermişim:))))))))))))))))))hihihihi............

hazır pasta ve kirikirak...:1closedeyes: hiç kusura bakmasın çalışan bir bayanım ben...:Roflol:

istedikten sonra yapacağına eminim....çünkü sen harika bi insansın..:çiçek: :1hug:

ben gelicem şilam üstelik balayına evrenle sana geliyoruz ama haberin olsun evren çok iştahlıdır öptm canım şilam benim tatlı şekerim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…