Mutfak Püf Noktaları Misafire yapmay en sevdiiniz tarif hangisi

istedikten sonra yapacağına eminim....çünkü sen harika bi insansın..:çiçek: :1hug:

saol cancanım ama sanmıyorum bikere ben hamur hazırlamayı bilmiyorum özellikle o yumuşak hamuru ayrıca sen çoooooook beceriklisin anlıyacağın cancanım mutfak mobilyalarıyla ilgili herşeyi biliyorum ancak mutfakta yapılacaklardan henüz habersizim....ama kolay şeyleri yapabiliyorum hihih..
aaa ama milföy hamuruyla çok güzel börek yaparım ayrıca hazır yufkayla gözleme makarna salatası heeeeeeeee bide soslu gözleme yaparım arkadaşlarım bayılır güzel oluyor...............isterseninz tarifini veririm hemde çok kolay

aaa çiğ börek bizim has yemeğimizdir biz tatarızda annem çok güzel yapar ama ben kokusuna bile tahamül edemem eskişehirde heryerde çiğbörek evleri vardır bigün eskişehire yolunuz düşerse size çiğbörek ısmarlayabilirim öptm hepinizi....

CANIM BENİM BEN SANA GELİRİM ...ÇÜNKÜ PAMUK GİBİSİN GERÇEKTEN BUNU SAMİMİ OLARAK YAZIYORUM..ÇOK TATLISIN KIS MİSAFİR SENİ YER TATLI NİYETİNE DEMİ AMA...:1hug: :çiçek:

ay cancanım daha yeni gördüm ve cevap yazamadan edemedim saol tatlım benim canım benim asıl sensin tatlı şeker şey .......öptm kocman kocman o tatlı suratından

Daha nolsun kıs...seni alan yaşadı...her şeyden önce pamuk kalbin güler yüzün yeter...Allah sana daha iyilerini nasip etsin canım sağol....

tariflerini bekliyorum...ayrıca eskişehire bu yaz yolum düşecek börek sözünü unutma............

Daha nolsun kıs...seni alan yaşadı...her şeyden önce pamuk kalbin güler yüzün yeter...Allah sana daha iyilerini nasip etsin canım sağol....

cancanım kirikirak:uzun,üstü susamlı ve genelde pastanelerde bulunan bir çeşit tuzlu türü...halka arasında kırıkırak dendiği de duyulmuştur:Roflol:

cancanım kirikirak:uzun,üstü susamlı ve genelde pastanelerde bulunan bir çeşit tuzlu türü...halka arasında kırıkırak dendiği de duyulmuştur:Roflol:

:Roflol: :Roflol: :Roflol:Allah iyiliğini versin betüşüm...birincisi pamuka yazılan cevabı alıp senin meşhur kirikirakı açıklamışsın alemsin valla çok yaşa emi...Allah sana tosun bebekler nasip etsin....................

tariflerini bekliyorum...ayrıca eskişehire bu yaz yolum düşecek börek sözünü unutma............

tamam bebişim sen yeterki gel canım benim .
ozaman soslu gözleme tarifimi vereyim

SOSLU GÖZLEME

1kişilik

malzemeler
1adet hazır yufka
2 adet haşlanmış patates
1adet küçük soğan(rendelenmiş şekilde)
1tatlı kaşığı salça
istediğiniz kadar kırmızı biber
istediğiniz kadar kara biber
istediğiniz kadar tuz

sosu için;
1kase yoğurt
1 diş sarmısak(isteğe göre)
1kaşık salça
biraz sıvı yağ

Hazırlanışı;
ilk önce haşlanmış patates, soğan rendesi, kırmızı biber, kara biber,tuz ve birazda salçayı karıştırıyoruz. sonra yufkamızı açıyoruz içine bu harçı koyuyoruz kapatıyoruz kare şeklinde olmalı (gerçi gözlemeyi hepiniz yapmasını biliyorsunuzdurda) sonra hiç yağlamadan teflon tavda güzelce pişiriyoruz
piştikten sonra bir kenara koyuyoruz gözlemeyi,diğer bir tarafta yağı kızdırıp içine salça koyup pişiriyoruz sos haline geliyor . sonra kenara koyduğumuz gözlemeyi keskin biz bıçak yardımıyla küçük kareler halınde yani boyutları max 3*3 olacak şekilde kesiyoruz sonra sevis tabağımıza 3*3 cm boyutunda kestiğimiz gözlemeciklerimizi koyuyoruz sonra üzerine arzuya göre sarmısaklı veya sarmısaksız yoğurt döküyoruz onun üzerinede hazırlamış olduğumuz salçalı sosuda döküyoruz ve misafirimize veriyoruz.
afiyet bal şeker olsun efendim..

NOT: bu yemeği inanınki tarifini yazarken harcadığım zamandan daha kısa sürede yapıorum
hepinizi öptm....

SOSLU GÖZLEME

1kişilik

malzemeler
1adet hazır yufka
2 adet haşlanmış patates
1adet küçük soğan(rendelenmiş şekilde)
1tatlı kaşığı salça
istediğiniz kadar kırmızı biber
istediğiniz kadar kara biber
istediğiniz kadar tuz

sosu için;
1kase yoğurt
1 diş sarmısak(isteğe göre)
1kaşık salça
biraz sıvı yağ

Hazırlanışı;
ilk önce haşlanmış patates, soğan rendesi, kırmızı biber, kara biber,tuz ve birazda salçayı karıştırıyoruz. sonra yufkamızı açıyoruz içine bu harçı koyuyoruz kapatıyoruz kare şeklinde olmalı (gerçi gözlemeyi hepiniz yapmasını biliyorsunuzdurda) sonra hiç yağlamadan teflon tavda güzelce pişiriyoruz
piştikten sonra bir kenara koyuyoruz gözlemeyi,diğer bir tarafta yağı kızdırıp içine salça koyup pişiriyoruz sos haline geliyor . sonra kenara koyduğumuz gözlemeyi keskin biz bıçak yardımıyla küçük kareler halınde yani boyutları max 3*3 olacak şekilde kesiyoruz sonra sevis tabağımıza 3*3 cm boyutunda kestiğimiz gözlemeciklerimizi koyuyoruz sonra üzerine arzuya göre sarmısaklı veya sarmısaksız yoğurt döküyoruz onun üzerinede hazırlamış olduğumuz salçalı sosuda döküyoruz ve misafirimize veriyoruz.
afiyet bal şeker olsun efendim..

NOT: bu yemeği inanınki tarifini yazarken harcadığım zamandan daha kısa sürede yapıorum
hepinizi öptm....[/QUOTE]

CANIM BU TARİFİ DENİYECEGİM ÇOK GÜZELE BENZİYO SAOL

Malzemeler
6 Dilim Ekmek
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Su Bardağı Beyaz Peynir
1 Su Bardağı Kıyılmış Maydanoz
1 Adet Yumurta
Kırmızıbiber

Yemeğin Tarifi
6 dilim ekmeği ortadan ikiye kesin. Üzerlerine 1 çorba kaşığı margarini sürün. 1 su bardağı beyaz peyniri, 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Kırmızıbiber ekleyin.
Hazırladığınız karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika kızartıp, servis yapın

ANİ GELEN MİSAFİR İÇİN PRATİK BİR TARİF.....

Malzemeler HAMUR KIZARTMASI
HEM ÇOK PRATİK HEMDE KOLAY
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat, tuz
Kızartmak için : Sıvıyağ

Yemeğin Tarifi
Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur oluncaya dek un katın. Karbonat ve tuzunu da ilave edip iyice yoğurun.
Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıp, iki parmak eninde istediğiniz boyda şeritler kesin. Kızdırılmış sıvıyağlı tavada, şeritler halindeki hamurları, kabarıp pembeleşinceye kadar kızartın.
Servis tabağına aldığınız çay lokmalarını sıcak servis yapın.

Malzemeler EKMEK BÖREĞİ
HER EVDE BAYAT EKMEK MUTLAKA BULUNUR
MİSAFİRİNİZ GELİNCE ONUNLA SOHBETTEYKEN RAHATLIKLA
YAPABİLECEĞİNİZ GÜZEL VE MASRAFSIZ BİR TARİF.

1.5 Ekmek veya 1 Paket Tost Ekmeği (Ekmekler bayat olmalı)
3 Yumurta
1.5 Litre Süt
10 Dilim Kaşarpeyniri
2 Çorba Kaşığı Eritilmiş Margarin

Yemeğin Tarifi
Normal ekmek kullanıyorsanız kabuklarını çıkarın ve çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Tost ekmeği kullanıyorsanız kenarlarını kesin. Ekmeklerin yarısını ısıya dayanıklı cam bir tepsiye dizin. Üzerine biraz eritilmiş margarin gezdirip kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin. Peynirin üzerini yine ekmek dilimleriyle kapatıp biraz daha yağ gezdirin.
3 yumurtayı sütle çırpıp ekmeklerin üzerine dökün. 24 saat buzdolabında bekletin.
Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz sıcak olarak servis yapın.
Not: Kullandığınız ekmeğin kenarlarını atmayın. Fırında kızarttıktan sonra robottan geçirerek galeta unu olarak kullanabilirsiniz

Malzeme
150-200 gr. ceviz,
1 yemek kaşığı biber salçası (az tuzlu),acılı olursa daha güzel olur
Sarımsak
Kimyon karabiber susam kekik kurunane
maydanoz
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincan su.

Hazırlanışı

Cevizler rondoda yağı çıkana kadar çekilir.
yağ tavaya koy üzerine salçayı daha sonra baharatları sarımsağı ince kıyılmış maydanozu ve suyu ekleyip güzelce karıştır.Altını kapat..kapalı bir kapta buzdolabında günlerce kalsa hiç birşey olmaz...
tost ekmeğinin üzerine sürülüp üçken şekilde ortadan kesilerek çok şık olur.....yada küçük kanepe olarakta olabilir......

Ekmek üstüne sürülür veya meze olarak kullanılır.

CEVİZLİ BİBERRRRRR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…