hazır pasta ve kirikirak...:1closedeyes: hiç kusura bakmasın çalışan bir bayanım ben...:Roflol:
istedikten sonra yapacağına eminim....çünkü sen harika bi insansın..:çiçek: :1hug:
Çiğ Börek Malzemeler
250 gr. un
250 gr. kıyma
1 baş soğan
1 yumurta
200 gr. yağ
Tuz, karabiber
Kızartma yağı
1 kaşık salça
Börek İçi:
Kıymanın içine bir baş soğanı doğrayınız, Biraz sulandırılmış, salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız, Ateşten alıp bir tutam tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz ekleyiniz
Hazırlanışı:
500 gr. unu hamur tahtasına eleyiniz Yumurta tuz koyup, ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapınız Yarım limon büyüklüğünde bezelere ayırıp nemli bir bezin altında 15 dakika dinlendiriniz. Her bezeyi 10-15 cm. çapında dairelere açıp börek içini hamurun yarısına koyup diğer yarısını için üzerine gelecek şekilde kapatınız. Kızgın yağda kızartarak kağıt yayılmış tepsiye alınız. Servis tabağına dizip sıcak sevis yapınız
CANIM BENİM BEN SANA GELİRİM ...ÇÜNKÜ PAMUK GİBİSİN GERÇEKTEN BUNU SAMİMİ OLARAK YAZIYORUM..ÇOK TATLISIN KIS MİSAFİR SENİ YER TATLI NİYETİNE DEMİ AMA...:1hug: :çiçek:
saol cancanım ama sanmıyorum bikere ben hamur hazırlamayı bilmiyorum özellikle o yumuşak hamuru ayrıca sen çoooooook beceriklisin anlıyacağın cancanım mutfak mobilyalarıyla ilgili herşeyi biliyorum ancak mutfakta yapılacaklardan henüz habersizim....ama kolay şeyleri yapabiliyorum hihih..
aaa ama milföy hamuruyla çok güzel börek yaparım ayrıca hazır yufkayla gözleme makarna salatası heeeeeeeee bide soslu gözleme yaparım arkadaşlarım bayılır güzel oluyor...............isterseninz tarifini veririm hemde çok kolay
aaa çiğ börek bizim has yemeğimizdir biz tatarızda annem çok güzel yapar ama ben kokusuna bile tahamül edemem eskişehirde heryerde çiğbörek evleri vardır bigün eskişehire yolunuz düşerse size çiğbörek ısmarlayabilirim öptm hepinizi....
Daha nolsun kıs...seni alan yaşadı...her şeyden önce pamuk kalbin güler yüzün yeter...Allah sana daha iyilerini nasip etsin canım sağol....
betüşüm hayatım bu kirikirak ne ilk duydumda......:sm_confused:
cancanım kirikirak:uzun,üstü susamlı ve genelde pastanelerde bulunan bir çeşit tuzlu türü...halka arasında kırıkırak dendiği de duyulmuştur:Roflol:
alıntılama aynlış olunca 2 tane cevap oldu yaa:bbo:
tariflerini bekliyorum...ayrıca eskişehire bu yaz yolum düşecek börek sözünü unutma............
amin cancanım saol :)(tosun bebekler konusunda yani )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?