Misafirimiz mi tuhaf ben mi takıyorum

Alt katımızda yalnız yaşayan genç bir bayan var. Yalnızlık hissetmesin diye iftara çağırıyoruz. Ama dikkatimi bir şey çekti, ne biz sofra hazırlarken ne de toparlarken hiçbir şey alıp mutfağa götürmüyor. Kendimi bir misafirlikta düşününce her şeye el atmaya çalışırım ben toplamadan yıkamaya. Acaba üşengeçlikten mi yoksa bize mi saygısı yok ya da ben mi takıyorum.
Misafirin çağrıldığı yerde sofra hazırlamaya yardım etme yükümlülüğü yok ki iyi de🤦‍♀️ hizmet bekleyecekseniz çağırmayın yalnız evinde oturuyorken çağırdınız diye neden sizin mutfakta bulaşığa girişsin mesela 😅 bir de yalnız komşuya duyarlılığınızı covide karşı da gösterin bizim de yalnız çok tanıdığımız var ne kimseyi çağırıyoruz ne de gidiyoruz

Ev ağırlamalarında restoran muamelesini doğru bulmuyorum.
Sofradan bir iki şey götürmek ya da kendi içeceğini almak kimsenin eline yapışmaz.
Fakat böyle gören, yaşayan çok insan var, kırılmanın manası yok.
Çağırmazsınız olur biter.

Misafir neden kalkip is yapsın ya da yardım edeyim desin ki?
Bunu bir erkek misafir yapmasa göze batar miydi? Sanmıyorum
Kadin olunca beklentiler hic bitmiyor, misafirden bile!
Ben de önceleri yardım ederdim simdi etmiyorum nedeni de ben misafirime hizmet ederken onlar oturur is yaptırmam
Eee ben neden misafirken yine hizmet edeyim ki! Oturur ikramlari kabul ederim.
Lütfen böyle beklentilere girmeyin, girecekseniz cagirmayin
Ayrica benim komşularım da beni çağırır, hatta sen bize hiç gelip.gitmiyorsun/uzak duruyorsun laflarini da duydum ama pandemi var yani kendimi koruyorum ne gerek var riske girmeye?

Bir arkadaşım var misafirlik anlayışı yemekten sonra mutfağı cifleyip de çıkmak. Artık kendini öyle kullandırıyor ki ev sahibi misafirleriyle çayını içerken bu arkadaşım çayı bitenin çayını vermekten kendi bir sıcak çay içemiyor. Ben mutfağıma karışılmasını sevmem mesela.

Belki de o da siz çağırıyorsunuz ve gelmesem ayıp olur diye geliyor, belki kadın yalnız kalmak istiyor... Misafirliğe gidilen yerde aşırı bir samimiyet yoksa zaten iş yapmak yakışık almaz. Bir de o açıdan düşünün.
Bir de sizde bu düşünceler oluştuysa maalesef samimiyetle çağırmayacaksınız, o sebeple hiç çağırmayın daha iyi. İçten gelmeyen yemek daveti o yemeği de haram eder..

Bu dönemde kimse kimseyi ağırlamasın, geçen gün korona topiğinde hangi arkadaşımız yazdı hatırlamıyorum ama 1 yıldır kendini koronadan koruyan, evden bile çıkmayan bir tanıdıkları ekmek getiren apartman görevlisinden korona kapıp ölmüş maalesef:(
Tv'de uzmanlar defalarca uyarıyor, en çok ev gezmelerinden bulaşıyor, ev içi bulaşlar arttı diye, biz hala neye dayanarak ölüme kafa tutuyoruz bilmiyorum, sağlık çalışanlarını da hiç umursamıyoruz.

Hazinedeki paranın maaşlara değil cebe indirilmesi yanlış olan
Devletin aşı alacak parası olmaması yanlış olan
Bu kadar insan işsiz kalıp hala yastık altındakileri de piyasaya sürülmesinin istenmesi yanlış olan.
Yasak getirilip işsizlik maassizliga karşı hazinenin "devletin 10 yıllık parasının" tek bir cepte olması yanlış olan .
Hâlâ hava yollarının çalışması yanlış olan
Ve hala sadece restoran cafe eğlence merkezleri okullar kapatılarak virüsün alt edileceği inancı olması ve, avm lerin açık olması yanlış olan
Turizm sezonunda yasakların kalkması yanlış olan
Mevsimsel hastalık denip gribe dahi virüs teşhisi konması yanlış olan
Mart ayından mayıs ayına kadar eve kapandigimiz 2020 yılında virüsün önüne geçilmemesi sayilarin sallamasyon ekrana verilmesi yanlış olan
1 yıldır tam kapanma bekleyen biz halkın tam kapanma adı altında hala eski sistem kısıtlamanın adına tam kapanma deyip bir parmak bal çalmak yanlış olan

Bu ülkede yanlış olan çok şey var yedi yirmi dort her yerde virus ile korku pompalayarak milleti galeyana getiren birbirine dusurmesini saglayan basin yayin tum medya sagolsun iyi dustuk iyi yozlastik biz.

Yolda yürürken, ekmeğinin peşine giderken iki market öteye gitti diye ceza yazılan bir ülkedeyiz.
Kuzey ülkeleri açık havada maske bile takmıyor onlar halk onlar insan değil mi ? Onlar düzen dikiş tutturuyor bizim kaynanasına giden geline mi kalmış virüsü yaymamak önüne geçmek?

"Bunun halka mal edilmesi yanlış olan."

Biz evde oturalim çünkü parası olmayan alt tabaka insanlar bulastiriyor bu virusu , ozaman yine halka mal edemezsiniz bu ulkenin egitim seviyesini baltalayan halk degil koltuktakiler.

20 gün sonra onlar ceplerini doldurmaya başlar bi güzel yer
Biz de neden misafir çağırdiniz pandemi amaaaa diye birbirimizi yemeye devam ederiz.

"Hazinenin arka kapısına kamyon dayayip kovulmak pardon istifa etmek istiyorum."

Bir yıldır işsiz olan kocamın yanından yazıyorum

Sevgiler Pandemi.
Kuzey ülkelerinde evet açık havada maske takmıyoruz ama burda ev oturmaları buluşmaları yasak. Mesela ingilterede daha iki hafta önce bahçede bir kişi bir diğer kişiyi misafir edebilir izni geldi. Ve insanlar kurallara sımsıkı bağlı. İsterseniz şu an İngilterenin covid verilerini inceleyin.

Kuzey ülkelerinde evet açık havada maske takmıyoruz ama burda ev oturmaları buluşmaları yasak. Mesela ingilterede daha iki hafta önce bahçede bir kişi bir diğer kişiyi misafir edebilir izni geldi. Ve insanlar kurallara sımsıkı bağlı. İsterseniz şu an İngilterenin covid verilerini inceleyin.
Ingiltere ve bu virusu atlatan Avrupa ülkeleri dediğiniz gibi "kurallars sımsıkı bağlı "
Bizde ise kurallar var ama insanlarimizda kural tanimazlik/umursamamazlik var
Amacim siyaset değil ama bu toplumda virüs bizdeki kafayla bitmez. Biz temas seven ve ic ice iliskileri abartan bir milletiz maalesef.
Benim.de komşum "sen bize hiç katılmıyorsun, uzak duruyorsun, samimiyet sevmiyorsun" dedi. Ben de normal süreçte olsak gorusurduk ama malum pandemideyiz ben kronik rahatsızlığı olan biriyim dikkat etmek zorundayim, diye aciklama yapıyorum! Bir kere gittim maskemle mesafeli oturduk, onda bile 1 saat sonra ben ayrilirken "offf ben de evde sıkıldım x ablaya gitcem " dedi 🙄 yani birkac saat evde durmak bile sıkıyor onu!
Bu mantikla virus bitmez ki
Genel.anlamiyla kuralların olmasinin sebebi, toplumun duzenini sağlamaktır. Ama bizdeki mantık "kurallar cignenmek icindir" maalesef.

Bende misafirliğe gittiğimde tabak vs götürmem. .bunun için ev sahibinin hiç sizin gibi düşüneceği agelenklıma gelmedi.zira bende misafirimden iş yapmasını istemem..

Belki o da her gün her gün size gelmek istemiyordur da nezaketen geliyordur.siz de bı daha çağırmayın diye hiç yardım etmiyordur.
Bu açıdan bakmayı deneyin bir de.
Hem iyilik yapıp hem de bu şekilde fesatlanmak.
Kusura bakmayın sırf halis niyetinize bu vesveseyi soktuğunuz için bile iyilik yapmış olmuyorsunuz

Alt katımızda yalnız yaşayan genç bir bayan var. Yalnızlık hissetmesin diye iftara çağırıyoruz. Ama dikkatimi bir şey çekti, ne biz sofra hazırlarken ne de toparlarken hiçbir şey alıp mutfağa götürmüyor. Kendimi bir misafirlikta düşününce her şeye el atmaya çalışırım ben toplamadan yıkamaya. Acaba üşengeçlikten mi yoksa bize mi saygısı yok ya da ben mi takıyorum.
Bizim de üst kat komşumuz vardı. Yalnız kahvaltı yapmasın diye çağırırdık. Kesinlikle eli boş gelmezdi. Sofrayı toplamaya yardım eder kahve bile yapardı bazen. Samimi gördüğümüz için eve çağırırdık o da eve çağırdık diye samimi olurdu. Bu kişilik meselesi diyeceğim ama sizin komşu olayı biraz farklı algılamış bence. Aşevi falan mı sanmış acaba? Biri seni her akşam iftara çağırıyorsa artık misafir olayı bitmiştir bence. Misafirin arkasından konuşma diyen arkadaşlara ithafen söylüyorum bu forumda genelde arkadan konuşuyoruz 😅

Ingiltere ve bu virusu atlatan Avrupa ülkeleri dediğiniz gibi "kurallars sımsıkı bağlı "
Bizde ise kurallar var ama insanlarimizda kural tanimazlik/umursamamazlik var
Amacim siyaset değil ama bu toplumda virüs bizdeki kafayla bitmez. Biz temas seven ve ic ice iliskileri abartan bir milletiz maalesef.
Benim.de komşum "sen bize hiç katılmıyorsun, uzak duruyorsun, samimiyet sevmiyorsun" dedi. Ben de normal süreçte olsak gorusurduk ama malum pandemideyiz ben kronik rahatsızlığı olan biriyim dikkat etmek zorundayim, diye aciklama yapıyorum! Bir kere gittim maskemle mesafeli oturduk, onda bile 1 saat sonra ben ayrilirken "offf ben de evde sıkıldım x ablaya gitcem " dedi 🙄 yani birkac saat evde durmak bile sıkıyor onu!
Bu mantikla virus bitmez ki
Genel.anlamiyla kuralların olmasinin sebebi, toplumun duzenini sağlamaktır. Ama bizdeki mantık "kurallar cignenmek icindir" maalesef.
Burda en sıkı lockdown zamanında da çıkıp günlük spor egzersiz yapmaya teşvik edildi insanlar. Özellikle çocukların gelişimi için. Bizim ülkede bu genişlik olsa yürüyüşe diye çıkıp on onbeş kişi mangal yapacak insanlar biliyorum. İngiltere bu kurallara bağlılığı sayesinde mart ayından beri yüzyüze eğitime geçti. Yaşadığım şehirde son üç haftadır vakıa yok.

Takılmayın.

Zira birçok insan da misafirin mutfağa girmesinden hazetmez. Böyle olan bir akrabası veya tanıdığı varsa o da artık mutfağa girmeyi bırakmıştır.

Neden istemiyorlar derseniz bazıları bulaşık kaldırma işini misafir gittikten sonra yavaş yavaş kendisi yapmayı tercih ediyor. Sonuçta asıl mesele tabağı taşımak değil de makineye yerleştirmek. Makineye yerleştirirken kendi kuralları olan var.

İkinci ve asıl mesele ise misafir gelecek diye bir de mutfağın temiz tutulmasının gerekmesi. Misafir gelmeden önce yemeklere son dokunuşu yapıyorsanız ciddi problem.

Ben gerçekten anlayamıyorum. Şimdi bu kadın gün içinde çalışır mı, kimlerle muhatap olmuştur, nerelere girip çıkmıştır, virüsle enfekte olmuş mudur vs vs vs, ve siz onu kapalı bir mekan ve maskenin çıktığı sofranıza davet ediyorsunuz? Hayır hiç mi korkmuyorsunuz?

Back
X