Misafirimiz mi tuhaf ben mi takıyorum

Ben mi yanlış düşünüyorum diye merak ettim. İş beklediğimden değil nezaketen de olsa sofradan bir şey götürülür diye düşünmüştüm. Benim ailemin yetiştiriş tarzı dolayısıyla sanırım bu düşünceye kapıldım
Ben de götürmem açıkçası, çünkü biri evime geldiğinde de elletmem kimseye, benim düzenim sonuçta 🤷🏻‍♀️

Misafire de tabak mi tasitacaksiniz, adı üstünde misafir
Beni davet edenin böyle beklentileri olduğunu duysam daha da gitmezdim. İyilik için , sevabına yapıyorsanız yapın. Size ağır geliyorsa, rahatsız oluyorsanız da yapmayın.
Bu kadar basit

Valla ben şu yaşa geldim gittiğim paşa evi de olsa kalkıyorum yardıma ya da teklif ediyorum. Asıl el el üstüne koyunca insan rahatsız olur.

Farklı milletlerden arkadaşlarım oldu, yedi düvelden insan tanıdım sofra kurulunca yada toplanınca hepsi bir tabak da olsa alıyor yada teklif ediyor.

Şükran günü yemekleri, noel yemekleri hep insanların iç içe samimi olduğu günler bunlar. İnsanların tavrına bakın. Ev sahibi iş beklediğinden değil ama insan daha bir samimi hissediyor ev sahibi de rahat oluyor.

Alt katımızda yalnız yaşayan genç bir bayan var. Yalnızlık hissetmesin diye iftara çağırıyoruz. Ama dikkatimi bir şey çekti, ne biz sofra hazırlarken ne de toparlarken hiçbir şey alıp mutfağa götürmüyor. Kendimi bir misafirlikta düşününce her şeye el atmaya çalışırım ben toplamadan yıkamaya. Acaba üşengeçlikten mi yoksa bize mi saygısı yok ya da ben mi takıyorum.
Hem misafirliğe çağırıp bir de iş bekliyorsunuz.Çağırmayın o zaman

Mutfağa fazladan 1-2 tabak taşımak yük geliyorsa çağırmayın, bu kadar basit. Misafirden iş beklendiğini de ilk kez burada gördüm ben. 3-5 tabak fazla götürsün de işiniz kolaylaşsın diye mi çağırıyorsunuz kadını?
Ayrıca korona varken zaten çağırmayın. Millet anasıyla babasıyla görüşmüyor şu dönemde. Çok dert ediyorsanız evine götürüp kapıdan verin ne verecekseniz.

Valla ben şu yaşa geldim gittiğim paşa evi de olsa kalkıyorum yardıma ya da teklif ediyorum. Asıl el el üstüne koyunca insan rahatsız olur.

Farklı milletlerden arkadaşlarım oldu, yedi düvelden insan tanıdım sofra kurulunca yada toplanınca hepsi bir tabak da olsa alıyor yada teklif ediyor.

Şükran günü yemekleri, noel yemekleri hep insanların iç içe samimi olduğu günler bunlar. İnsanların tavrına bakın. Ev sahibi iş beklediğinden değil ama insan daha bir samimi hissediyor ev sahibi de rahat oluyor.
Beni çok iyi anlamışsınız. Sofradan bir şey alınmış ya da alınmamış benim için yük değil. Benim bahsetmek istediğim nezaketen insan yardım çabasında bulunur bir iki şey de olsa götüreyim diye.

Evet insan misafir de olsa en azindan yemek yedigi tabagi mutfaga götürür. Yasli, hasta biri olmadigi surece boyle olmali ama sizin bu konuyu acma amacinizi anlamadim. Bu bir dert degil, cunku cozumu belli. Bir daha cagirmazsiniz olur biter.

Mutfağa fazladan 1-2 tabak taşımak yük geliyorsa çağırmayın, bu kadar basit. Misafirden iş beklendiğini de ilk kez burada gördüm ben. 3-5 tabak fazla götürsün de işiniz kolaylaşsın diye mi çağırıyorsunuz kadını?
Ayrıca korona varken zaten çağırmayın. Millet anasıyla babasıyla görüşmüyor şu dönemde. Çok dert ediyorsanız evine götürüp kapıdan verin ne verecekseniz.
İş beklediğimden değil. Nezaketen olsa yardıma ihtiyaç var mı diye insan girişimde bulunur diye düşünmüştüm yanlış düşünmüşüm

Genç bir bayan iş beklentim olduğundan değil sadece nezaketen de olsa bir şey sofradan alınır diye düşündüm ama öyle değilmiş herkes için
Siz busekilde düşünmüş olabilirsiniz ama aslında şu yani belki siz ölü gormussunuzdur tamam olabilir. Fakat bu davranışu nezaketsizlik veya saygısızlık olarak adlandırmayiz doğru değil .çünkü misafir mecbur değil ..yapar veya yapmaz ..bunu nezaketsizlik olarak adlandırmaniz doğru degil

Böyle dusunuyorsaniz cagirmayin zaten gittikçe daha çok gözünüze batar çünkü. Ve yaptığınız iyiliğin anlamı kalmaz. Zaten şu pandemi zamanı hiç cagirmayin kimse kimseyi çağırmasın hatta eski hayatımıza dönelim artık bir an önce :(

İş beklediğimden değil. Nezaketen olsa yardıma ihtiyaç var mı diye insan girişimde bulunur diye düşünmüştüm yanlış düşünmüşüm

Evet nezaketen en azından kendi tabağını kaldırabilir. Ama "nezaketen". Bu bir görev değil yani.
Dolayısıyla ortada bir sorun yok.
Sizin pandemi dönemi iftara komşu çağırmanız dışında tabii.

Ben de kuzenlerim ve annemin evi dışında kimsenin mutfagina biseyler taşimam. Bana gelenden de tabak taşimasini beklemem.
Ama kimsenin evinde devamli yemek yemiyorum tabi ki bizde oyle gelmeli gitmeli misafirlik çok sık olmaz. 🙄 Cagirmayin bu kadar basit.
Aynen bende öyleyim ..annem ve kayınvalide dışında ..öyle misafirliğe davetliysem hiçbir şey ellemem ..benim evime gelenede elletmem

Alt katımızda yalnız yaşayan genç bir bayan var. Yalnızlık hissetmesin diye iftara çağırıyoruz. Ama dikkatimi bir şey çekti, ne biz sofra hazırlarken ne de toparlarken hiçbir şey alıp mutfağa götürmüyor. Kendimi bir misafirlikta düşününce her şeye el atmaya çalışırım ben toplamadan yıkamaya. Acaba üşengeçlikten mi yoksa bize mi saygısı yok ya da ben mi takıyorum.
Ben de böyleyim. Yakın tanıdıklarım dışında Birinin evine gittiğimde yardım etmeye utanıyorum. Ama biri bana gelse kimseyi yerinden kaldırmam.

Ben yardım ederim. Sonuçta benim için emek verilmiş zahmete girmiş insanlar bir tabak çatal kaldırmakla kimse ölmez heralde.
Ama bu yetistirilme şekliyle alakalı bence.
Ben hiçbir gittiğim yerde yan gelip yatmayı sevmem mecbur olduğum icin degil saygımdan yaparım.

Misafir neden iş yapsın ki? Ben de tam tersi misafirim otursun, rahat etsin isterim. Zaten hepimiz hergün bir sürü işle uğraşıyoruz 😂 bari misafirlikte rahat edelim 😄

Back
X