misafirinizin evinize davranis bicimi

ebrutolga : kadın bizim antre de çocuğu çırılçıplak soymuş, tuvalete sokmaya çalışıyordu Çocuk dediğim de 5-6 yaşların da erkek , yani o sonucda cocuk o yasdaki cocuklar birbirini ciplak görse ne olur , biraz abartmisin.:)

ama kadin cok ilgin sonra gire bildimi tuvalete :))))

cok komik ya...

İnan abartmadım canım.. Benim yeğenim 10 yaşındaydı o zaman ve erkek-kız ayrımını yapıyordu doğal olarak.. 6 yaşındaki erkek bir çocuğu çırılçıplak görmesi hiç normal değil.. Ben şok olmuştum kadının yaptığını görünce.. :ssz:

Ve evet sonra tuvalete girebildi ama baya sonra çıktı, sanırım alışık değildi :44:

Sinir oluyor böyle ebeveynlere ya.. Çocuğun bir suçu yok ama annesinde babasında suç var.. Yere damlayan idrarı giysiyle silmek ne demektir ya, benim bildiğim ev sahibinden bir bez istersin o bezi iyice sabunlayıp damlayan yeri silersin, sonra da yine iyice yıkayıp makinaya atıyorum dersin. Uyuz oluyorum kendi evinde dur, yapma, gebertirim onu ellersen, çekil şurdan deyip; misafirliğe gidince çocukları saldım çayıra mevlam kayıra gibi bırakmalarına..

Bize de gelmişti böyle bir misafir.. İlk defa geldiler, biz zannediyoruz ki sadece eşler gelecekler.. Kadın, kocası, 2 çocuğu, kayınvalidesi ve kayınpederi hep birlikte geldiler.. Tamam başımızın üstünde yerleri var ama insan ilk defa misafirliğe geldiği bir yerde dikkat eder ya.. Kadın bizim antre de çocuğu çırılçıplak soymuş, tuvalete sokmaya çalışıyordu :53: Çocuk dediğim de 5-6 yaşların da erkek çocuğu ve benim de yeğenim (kız, 10 yaşında) evdeydi.. Yeğenimi mutfağa nasıl soktuğumu bilemedim (mutfağa yakındık).. Çocuk ortalığı yıkıyor annesinin sesi çıkmıyor, annem devamlı dur çocuğum yapma etme diyor. Gittikleri zaman ablamla dedik ki " sakın bir daha çağırmayın bu aileyi lütfen", annemde dedi ki" yok çağırır mıyım ya perişan oldum" :27: Evde 2 tane tuvalet var kadın tuvaletleri beğenmedi.. Ablamla aralarında geçen diyalog şu;

Kadın:tuvalet nerede ?
Ablam: Tuvaleti gösteriyor "buyrun"
Kadın: bunlar değil normal tuvalet yok mu(yer tuvaletinden bahsediyor)
ablam: bunlar normal tuvalet, siz nasıl istemiştiniz? :27:
Kadın: Normal tuvalet, bunlardan değil, yok mu?
Ablam: Haa malesef yok, bizde bunlardan mevcut.. :27:

Böyle misafirliğe gittiği evde illaki yer tuvaleti yokmu diye soruyorsa emin olun klozete ayakları ile çıkıyordur.Bizede gelmişti böyle bir misafir o zamnlar ben çocuktum annemlerin evindede yer tuvaleti yoktu.Eve gelen misafir tuvaletin kapısını kilitlememiş bende kapıyı bir açtımki oda nee:53::53::53:Kadın ayağındaki terliklerle klozetin üstüne tünemiş hala gitmez gözümün önünden çok komik görünüyordu:1::1::1:

Son düzenleme:
yerinizde olsam ben de garipserdim,işte her insan bir değil.
demek ki gelenin temizlik ve dikkat anlayışı bu.en azından misafirliğe giderken altını bezleyebilir.
ev sahibi misafiri nasıl ağırlıyorsa,gelen misafir de ev sahibine aynı derecede davranmalı.
misafirliğe çocuklarıyla giden ama onlara hiç müdahale etmeyen ebeveynlere kızıyorum.
gelen çocuk evimi oda oda gezemez,orayı burayı kurcalayamaz.anne müdahale etmiyorsa ben ederim.

Böyle misafirliğe gittiği evde illaki yer tuvaleti yokmu diye soruyorsa emin olun klozete ayakları ile çıkıyordur.Bizede gelmişti böyle bir misafir o zamnlar ben çocuktum annemlerin evindede yer tuvaleti yoktu.Eve gelen misafir tuvaletin kapısını kilitlememiş bende kapıyı bir açtımki oda nee:53::53::53:Kadın ayağındaki terliklerle klozetin üstüne tünemiş hala gitmez gözümün önünden çok komik görünüyordu:1::1::1:

Annemde ondan şüphelenmiş olacak ki onlar gidince banyoları iyice bir temizledi. :9:

arkadaşlar çok abartmışsınız çocuk bu, nekadar kollasanda o yapacağını yapıyor siliverirsin olur biter ,anneside istememiştir böyle bişey yaşamayı mahçup olmuştur,anne nin tutumuda önemli tabi demiyorumki saldım çayıra mevlam kayıra

sorumsuz ebeveynlik eğer böyle bir durum varsa bir yere çıkma o zaman bizde teyzemden çok çektik kuzenime hiç sahip çıkmazdı oda koltuk halı çişini yapar teyzem bakar gülerdi eşyalara zararda verirdi sinir olurum böyle insanlara.

Vala kızlar bende çok yaramaz bir çocukmuşum. Annem " gittiğim yerde 1 saat oturamazdım, bazen çayımı yarım bırakıp kalktığım olurdu senin yüzünden. Tanıdık bir yere gidiyorsam eve girer girmez ev sahibinden izin alıp kırılacak eşyaları yüksek bir yere koyardım ki sen kırma diye, tanımadığım ilk defa gittiğim bir yerdeysem devamlı peşinden koşardım oturamazdım ki insanların evine zarar verme diye. Gerçi sen kafana bir şeyi koyunca onu yapardın. Bir vazo gördüğün zaman gözlerin açılırdı, ben anlardım onu kıracağını koşardım sağ elini tutana kadar sol elinle devirirdin" derdi. :27: Bazen yaramazlıklarıma dayanamayıp bir iki yapıştırmışlığı da vardır :27:

İşin özü arkadaşlar; çocukta hiç bir zaman suç bulmadım, bütün suç ebeveynindir.

Arkalarından çamaşır suyuyla silseydin onlara göstererek belki rahatsız olduğunu anlarlardı akıl veriyorum ama ben yapabilrmiydim acaba bunu :)

bende huylanırdım canım idrardan çünkü bende namaz kılıyorum evde insan namazım kabul olmaz die düşünüyor çünkü
bendde oğluma tuvalet eğitimi verdim ve bu süreçte kimsye gitmedim tam alışıncaya kadar şimdi çocuğum bile o kadar titizki başkasına gidince anne pipimi güzel sil damlamasın diyor aynı titizliği arkadaşımda gösteriyor dün bizdelerdi oda benim gibi bu konularda itinalı
yani iş annesinde bitiyor bu tür insanlara müsamaha göstermeyin

Ben çocuğuma tuvalet eğitimi verdiğim sıralarda kimsenin evine misafirliğe gitmedim. Annenin de böyle düşünmesi gerekirdi.
Evet namaz kılan insanlar bu duruma titizlenirler öyle de olmak zorunda. Çünkü bir damla idrarın bulunduğu yerde namaz kılınamaz diye biliyorum. Necis olarak kabul edilir.

demek ki, bi benim başıma gelmiyormuş :( sana sonuna kadar hak veriyorum bence sorgulanması gerekenler çocuklar değil aileler.

2. gün önce komşum aşağıdan zile bastı, "evde misin, kapıyı aç?" dedi. dış kapıyı açtım 2. dk sonra evin zili çaldı 2 çocuğuyla birlikte işten gelmişler büyük oğlan 9 yaşında anahtarı evde unutmuş kapıda kalmışlar ben de girin dedim. onlardan yarım saat önce de ben gelmiştim eve yemek yok ev dağınık neyse bişe demedim, insanlık hali diye.

küçük oğlu 4.5 yaşında ama korkunç bir çocuk, düz duvara tırmanma eylemini süper şekillerde gerçekleştiriyor. yere düşmüş, pantolonu çamur olmuş annesi çıkardı, donuyla ortada geziyor, koltuğa yüzüstü yattı, bizim bilgsayarı da aldı. neyse sesini çıkarmasın diye gözünün içine bakıyorum, yarım saat sonra başka bir komşum geldi, o da çalışıyor ama bekar. pılını pırtını topladı çıktı komşum, benden sonra bi baktım çocuğun koltukta oturduğu yerde iz var, çocuk işemiş. sinirimden ağladım. ben zaten kendi işimi yetiştiremiyorum bi' de bu çıktı. insan bi özür diler ya, "kusura bakma" falan der. yok resmen kaçar gibi eşyaları toplayıp gittiler.

kucak tepsim vardı 2 gündür bulamıyorum sabah eşime sordum "sen mi kaldırdın?" o da çocuk bi yere sokuşturmuştur dedi ve dediği çıktı tv ünitesinin arkasına sokmuş, kendi gitti huzursuzluğu kaldı. daha önce bu kadar kızdığımı hatırlamıyorum ama baktım annesi dilinin ucuyla söylüyor her şeyi. "aman oğlum, yapma oğlum". ben de çocuk oldum yemin ederim kimsenin ne eşyasını karıştırdım ne izinsiz bir şeyler yedim içtim. kardeşim var 7 yaşında o bile yapmıyor. zamanla alakası vardır mutlaka ama anne relax olunca çocuklar daha bir fırlama oluyor.

sadece ben degilmişim demekki benim cocugum daha yok mahna vermek istemiyorum.. benimde var böyle 2 cocugu var bize geliyo ben titiz biriyim biri 1 yasında oglu, biri 4 yasında kızı var. kız çok yaramaz,ortalıgı öyle bi dagıtıyorki kremalı bisküvileri televizyona kadar sürdügünü bilirim bide sürekli yatak odama giriyo cekmeceleri heryeri karıstırıyo sürmeli dolabım kapakları bi oraya bi buraya cekip carpıyo.. annesi hiçbişey demiyo daha kendiside girip nesi var nesi yok diye bakıyo kıskançdır biraz,hiç durdurmuyo cocugu, yapma etme demiyo.. ben kimsenin yatak odasına girmem asla bakmam bile nasıl diye o kadınınkini bile görmedim.. bi gün geldiklerinde yatak odasının kapısını cektim nasıl somurtuyo kadın anlatamam suratını astı resmen.. yatak odasının yerini degiştirdim onlar yüzünden hala giriyolar ya.. kapılarımın kilidi yok malesef kilitliyemiyorum bi gün geldi baska birinin evine gitmiş oda cocugun karnını ısırmış kızımın canını yaktı deyip duruyo mızırdanıp duruyo bu arada kızıda yaramazlık pesinde tabi.. niye dedim bi kaç keree,en sonunda bana yatak odasına giriyo dedi kadın kaç kere uyardı dinlemedi dedi.. bende eee haklı dedim gizlisi saklısı vardır kadının dedim somurtdu tabi.. her geldiklerinde evi bastan temizliyom bazen eşim bana acıyo yardım ediyo böyle işte.. eşimin arkadasının eşi gelmede diyemiyoz.. zoraki arkadaşlık benimkisi...

Son düzenleme:
Çişi pantolonla silmek? Herkes kendi adetini gösterirmiş, ben öyle insanların su ve tuvalet kağıdı kullandıklarından şüphelenirim. Muhtemelen tuvaletten kalktıkları gibi şeylerini donlarıyla sıyırıp çıkıyorlardır. Allahım sabır ver, ne insanlar var.

Çişi pantolonla silmek? Herkes kendi adetini gösterirmiş, ben öyle insanların su ve tuvalet kağıdı kullandıklarından şüphelenirim. Muhtemelen tuvaletten kalktıkları gibi şeylerini donlarıyla sıyırıp çıkıyorlardır. Allahım sabır ver, ne insanlar var.

Ah tatlım sen annemle benim yerimde olsan napardın acaba.80 yaşında yürüyebilen, eli ayağı tutan bir babaannem var.Amatembellik yapıp yürümüyor.Tuvalete her girdiğinde o terlikler ve yerler çiş oluyor.Bazen çok afedersin büyük şeyi falan düşmüş oluyor.Bu da teharet falan olmadığının bariz kanıtı.Sifona basma falan yokE üstüne de bulaşıyor.Çıkarttıramıyoruz değiştirtemiyoruz inan ki.Banyo yaptırıyoruz 2 güne bir, ben işe girmiyorum aşa girmiyorum niye yıkıyosunuz beni diye tantana yapıyor.Çiş bu sonuçta 1 damlası dahi ahır gibi kokutuyor.Sabretmeye çalışıyoruz... :( O her tuvalete lavaboya girdiğinde hemen dezenfekte edp temizliyoruz tabi.

Son düzenleme:
Ah tatlım sen annemle benim yerimde olsan napardın acaba.80 yaşında yürüyebilen, eli ayağı tutan bir babaannem var.Amatembellik yapıp yürümüyor.Tuvalete her girdiğinde o terlikler ve yerler çiş oluyor.Bazen çok afedersin büyük şeyi falan düşmüş oluyor.Bu da teharet falan olmadığının bariz kanıtı.Sifona basma falan yokE üstüne de bulaşıyor.Çıkarttıramıyoruz değiştirtemiyoruz inan ki.Banyo yaptırıyoruz 2 güne bir, ben işe girmiyorum aşa girmiyorum niye yıkıyosunuz beni diye tantana yapıyor.Çiş bu sonuçta 1 damlası dahi ahır gibi kokutuyor.Sabretmeye çalışıyoruz... :( O her tuvalete lavaboya girdiğinde hemen dezenfekte edp temizliyoruz tabi.

Ayy canım Allah sabırlar versin, ama sizi çok takdir ettim maşAllah sabrınıza

Ayy canım Allah sabırlar versin, ama sizi çok takdir ettim maşAllah sabrınıza

Yapacak bişey yok ki tatlım sabretmekten başka.Babam da durumun farkında.O da birşey diyemiyo.Zaten memlekette kalıyor normalde.Arada sırada geliyor.Orda durum daha vahimdir diye düşünüyorum.Ama yapacak da birşey yok :/

Yapacak bişey yok ki tatlım sabretmekten başka.Babam da durumun farkında.O da birşey diyemiyo.Zaten memlekette kalıyor normalde.Arada sırada geliyor.Orda durum daha vahimdir diye düşünüyorum.Ama yapacak da birşey yok :/

öyle canım haklısın, yaşlılık olunca kırıgnlıkda artıyor, bebek gibi avutman lazım, Allah sizden razı olsun, yaşlı bir insanı gönlünü hoş tutmak kırmamak ne kadar önemli:) bnde böyle insanlara hayran kalıyorum çünkü ben çok pimpirikliyim:(( ne diyeyim maşAllah size kybelecim

boyle vurduymaz sorumsuz mosafırlerden nefret edıyorum .

coluk cocugu sankı parka salar gıbı salıyorlar evın ıcın de

sahıp cıkmıyorlar .

canım bencedıp kose temızlık yap.ıdrar hem pıslıktır

hem de namaz kılınan ev de ıdrar damlası bıle olmamalı

boyle vurduymaz sorumsuz mosafırlerden nefret edıyorum .

coluk cocugu sankı parka salar gıbı salıyorlar evın ıcın de

sahıp cıkmıyorlar .

canım bencedıp kose temızlık yap.ıdrar hem pıslıktır

hem de namaz kılınan ev de ıdrar damlası bıle olmamalı

evet ya.öyle misafirlere ben de deli oluyorum.bi de gittiği her yerden birşey götürmek isteyen, "bu benim olsun mu?" diyen çocuklar vardır.onlar ayrı bir sinir eder.yani tamam önemli değil diyosun, götürsn dyosun ama bunu her yerde yapmak istemesi büyük sorun diye düşünüyorum.öyle çocukları da görünce "Allah'ım bi gün çocuğum olduğunda nolur böyle olmasın." diyorum :)

Ona annem de ben de çok dikat ediyoruz canım.1 damlası bile ahır gibi kokutmaya yetiyor.büyük insan idrarı sonuçta.

öyle canım haklısın, yaşlılık olunca kırıgnlıkda artıyor, bebek gibi avutman lazım, Allah sizden razı olsun, yaşlı bir insanı gönlünü hoş tutmak kırmamak ne kadar önemli:) bnde böyle insanlara hayran kalıyorum çünkü ben çok pimpirikliyim:(( ne diyeyim maşAllah size kybelecim

80 yaşına gelmiş bi insan canım.huzurdan başka bişey istemez.biz de elimizden geldiğince kırılmasın diye gayret ediyoruz.sonuçta bizler de bir gün yaşlanıcaz. :)

Back
X