• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafirliğe evet ev sahipliğine hayır anlayışı

şunuda anlatayım bi arkadaşım şehir dışına taşınmıştı davet etti gittim güya kalıcam kaç gün.
akşamları gidiyor telefonla konuşuyor 5.6 saat
ben odada tek oturuyorum.
dışarı cıkarken bi şal vardı onu alayım dedi bi türlü vermek istemedi
ama kendisi sevgilisiyle buluşmak istediğinde ben ceketime varana kadar verdim takılarım da dahil çantamda.
gülermisin ağlarmısın:D
akşam gitmiştim o gece ve ertesi kaldım hemen sabah döndüm.
aman allahım bune!
bole şeyleri sevmiyorum bole kalitesiz insanlarıda çevremizde tutmayalım.

ay bu anlattığım yeğenim dün telefon etti (ben onun teyzesiyim ama fazla yaş farkımız yok).muhabbet şu:
yeğen-teyzoş naber
ben-iyiyim x.. senden.
yeğen-ya biz size çarşamba gelin demiştik ya.şimdi benim okul başlayacak ,sizi ilerde bir hafta sonu alırız artık.

(bu arada ben sinir oluyorum bana kaç defa gelmişler kendi ayrı,anası babası ayrı dört dönmüşüm etraflarında.okul başlayacak dediği üniversite ve ilk hafta ne dersi olacaksa...üstelik şu gün de demiyor,belirsiz bir tarihe atıyor,gelmeyin yani )

ben-(gülerek)satıldık yani.
yeğen-nası anlarsanız artık.tabi bu görceli bir kavram.

böyle dedi ya kaç yıllık yeğenim ve ben onu tatillere mi götürmedim,kıyafetlerimi mi vermedim.bana gelir yüzümü yıkadığım sabunumu bile kullanır da bir şey demem.çok sinirlendim evet görüşmeyeceğim ha soran olursa da anlatırım yaptığını.kim utanmalıysa o utansın.

yanlış mıyım kızlar?

hahha ne güldüm ya nası anlarsanız artıkmı :D
bence evine alma artık bunu

misafirliği de,misafir ağırlamayı da çok severim.ayrıca kalabalık misafirdense az insanla vakit geçirmeyi severim.bu nedenle sık sık misafirim olur ve keyifli zamanlar geçiririz.en son 12 gün içinde 4 ayrı grup ağırladım. 2 kişilik,3 kişilik,5 ve 8 kişilik gruplardı.hatta arkadaşımın biri aynı güne toplasaydın dedi.fakat birbirlerini tanımayan kişilerin bir arada oturmasından hoşlanmıyorum.
misafirlerimi 4*4lük ağırlamayı severim.aynı şekilde ağırlandığım yerde çoktur.daha basit ağırlandığım yerlerde vardır.ben bunu ters karşılamam.bazı şeyler imkan dahilindedir,arkadaşlığını sohbetini seviyorsam yeme içmeyi umursamam.enayi yerine koyuluyorum diye hiç düşünmedim.gayet güzel ağırladığım kişinin evinde bisküvi ve çay içmişliğim çoktur ama olbilir.evinde rahatsam bu benim için sorun olmaz:34:

sacma bir yorum olmuş bizde kimseden aman kek yapsın yemek yapsın istemiyoruz ama ağırladığımız gibi ağırlanmak istiyorum %50 side olur:Dama oda yokÇD

sacma bir yorum olmuş bizde kimseden aman kek yapsın yemek yapsın istemiyoruz ama ağırladığımız gibi ağırlanmak istiyorum %50 side olur:Dama oda yokÇD

nesi saçmaymış,ben yaptıklarımı karşılığını göreceğim diye yapmıyorum ki,ben bana yakışanı yapıyorum:34:
karşılık beklemediğim içinde hiç mutsuz olmuyorum,güleryüz yetiyor bana:16:

kimse aç olduğu için misafirliğe gitmiyor ki yada karşılığı gelsin diye hazırlanmam yani bu bir görgüdür nezakettir zerafettir gelen misafire rağbet iyi ağırlamak güler yüz önemli şeyler bunlar ben gelen misafirime dört dörtlük hazırlanıyor ve en iyi şekilde ağırlıyorsam aynı rağbeti görmek isterim önemsendiğimi hissederim...

nesi saçmaymış,ben yaptıklarımı karşılığını göreceğim diye yapmıyorum ki,ben bana yakışanı yapıyorum:34:
karşılık beklemediğim içinde hiç mutsuz olmuyorum,güleryüz yetiyor bana:16:

valla diyelimki birini cok güzel ağırlıyorsunuz sonra evine gidiyorsunuz ancak ilgilenmiyor denildiği gibi pc vs başka şeylerle uğraşıyor emin olun bunlar kırıcı şeyler kim olursa olsun kırılır bozulur.

valla diyelimki birini cok güzel ağırlıyorsunuz sonra evine gidiyorsunuz ancak ilgilenmiyor denildiği gibi pc vs başka şeylerle uğraşıyor emin olun bunlar kırıcı şeyler kim olursa olsun kırılır bozulur.

ben zaten yeme içme konusunu yazdım.benim için güleryüz yeterli dedim.45 yaşındayım.birçok il ve ilçe gezdim,şu ana kadar hiç kötü insanla karşılaşmadım allaha şükür.istanbul da bile 2 ayrı semtte oturdum ve 2 taraftada komşuluklarımız mükemmeldi:16:ne kapısını çaldığım surat etti,ne de gel deyip iptal etti.herkes tarafından güler yüzle karşılandım.tabii bende onları aynı şekilde karşıladım.benimde şu anda hayatımda çok güzel ağırladığım 2 arkadaşım biraz yedirme konusunda sıkıntıları var ama önemsemiyorum.güler yüzleri yetiyor.arkadaşlıkları çok güzel,rahatlıkla sıkıntılarımı onlara açabilirim,:34:
allaha şükür akrabalarımda gayet iyiler.ben çok şanslıyım galiba akraba ve arkadaş konularında:16:

yeni nesil şansız o zaman ben böyle birşeyi komşumda birde eşimin arkadaşının eşinde gördüm(arkadaş sayılırız) ve gerçekten çok kızıyorum kimse misafir kabul etmemekle zengin olmaz aksine misafir gelen evde bereket vardır ...

ben zaten yeme içme konusunu yazdım.benim için güleryüz yeterli dedim.45 yaşındayım.birçok il ve ilçe gezdim,şu ana kadar hiç kötü insanla karşılaşmadım allaha şükür.istanbul da bile 2 ayrı semtte oturdum ve 2 taraftada komşuluklarımız mükemmeldi:16:ne kapısını çaldığım surat etti,ne de gel deyip iptal etti.herkes tarafından güler yüzle karşılandım.tabii bende onları aynı şekilde karşıladım.benimde şu anda hayatımda çok güzel ağırladığım 2 arkadaşım biraz yedirme konusunda sıkıntıları var ama önemsemiyorum.güler yüzleri yetiyor.arkadaşlıkları çok güzel,rahatlıkla sıkıntılarımı onlara açabilirim,:34:
allaha şükür akrabalarımda gayet iyiler.ben çok şanslıyım galiba akraba ve arkadaş konularında:16:

canım sen şanslıymışsın gerçekten.benim de çok seviğim,misafirperver dostlarım var Allaha şükür.ama bu tipler de var malesef.dediğin gibi yeme içme o kadar problem değil ama pc başına geçmek yeteri kadar ilgi göstermemek,telefonla konuşmak kırıyor insanı.ama ben bu tipler için çok kendimi paralamayacağım artık bana değer verdiğini hissettirenlerle görüşürüm olur biter.

ay dün akşam nişanlımla iş çıkışı bize gittik. akşam yemeği için.. bende hemen eve gider gitmez ıslak kek yaptım.. annem sofrayı kurana kadar onu fırına verdim ..aman yengem hemen geldi. ya ailecek bi oturamıcaz mı.. hep böyle..nişanlım geldiğinde illahi gelcekler.. yemeğimizi yedik.. çay koycam ne yalan sölim yengem gitsin die bekliyorum.ya bi üst katta oturuyo... biizm konuşcaklarımız vardır belki dimi nerdeeeee.. sonra ben çay sofrasını kurdum..tabaklarımızı hazırladım.daha ilk bardakta oğlu geldi. ben daha yiyemeden o hemen yerime geçti kuruldu.. sonra dedemler falan derken ben 4 demlik çay yaptım.. ya bi rahatça oturamıcak mıyım beeen..
ben ona gidim kalkmaya yakın çay içer misin.. evde de bişey yok du gideyim alayım.. dalasım gelio bu kadına yaaaaa......

ben konuya baska yonden yaklasmak ıstıyorum
sen kek borek yaptın o cay koydu meyve koymadı önemli değil
birde çok ihtiyacın oldugunda ölüyorum bittim hastayım gel cocuguma az bak yada bı telasımız var cocugumuza 2 saat bak deyıp
ders calısıcam , dizi var filancaya goturun dıyen bırıncı derece akrabalarım var
onları cok sevıyorum sık sık bıze gelır kalır kızlar
en son ısteme gunumde oldu benım oglum var onlar gelınc eonlara gıtsınler orada yatsınlar uyusunlar ıstedık arka sokak evlerı kocaman ıstemedıler
oturup aglamayı begenmedım o kadar uzuldum annemde oyle o sırada bıze o aksamdan bı oncekı gun oluyor komsumuz vardı normal derece samımıyet dedı olurmu bıze gelsınler cocuklara bakıcak bır kısıde gıdıcek 2 tane 2 yasında bebek benımkı erken uyuyor dıgerıde kardesımın oglu oda oynar sessız bırde basında ınsan var akraba yanı
ınsan boyle duyunca buz oluyorsun
daha cok ornek var
bende sımdı evıme yatıya davet etmeycegım yada gecıstırıcem cunku benım annem babamda yorgun oluyor evımızde 1+1 babam erkenden ısıne gıdıyor oturacak yer olmadıgı ıcın kızlarla odada yattıgımız ıcın
yanı meyve koydu vay cay koymadıdan zıyade boylelerı var ınanın bana ınsanı daha cok uzuyor suan bıle aglamak geldı ıcımden

yazacak çok şey var.. da kucuk bır anımı anlatayım... köyde bır yakınımız vefat ettı.. neyse cenazaye gıttık... ben ozaman hamıleyım 3 aylık... sık sık acıkıyorum. yolda yemeye fırsat olmadı.. sabah ucaktan indık, direk köye geçtık.. öyle yol kenarında duzgun yenılecek restoranda yok yanı.. neyse bagırıyorum resmen açımmm dıye..kimse tınmıyor... ne yengelerım, ne annem... sonra kuzenımı çagırdım.. dedım, her şey kokuyor yemek zor yapıyorum zaten. gel yardım et, bana bır şeyler yapalımda yıyelım.. ben çok açım başım dönuyor artık dedım..

neyse zor mutfakta 2 sogan 2 patetes bıraz bulgur bulduk.. bızım oranın usulune göre pateteslı bulgur pılavı, yanınada buzlukta buldugum kıymayla, kıymalı yumurta yaptık.. yere sofrayı serdık. tepsıye koyduk.. ben arka bahçeden yeşil sogan, domates falan bulduk öylesıne bır salata yaptık.. tam sofraya oturduk, mutfaga sırayla gırmeye başladılar yemekte ne var dıye... amcalarım, kuzenler, babaannem, vs derken bır anda mutfakta 10 kişi oldu.. baktım herkes bır kaşık alsa bana kalmayacak, ve görem sofraya oturmak üzere ve düşünen yok.. kokuyu duyan gelmiş...

baktım baktım olmayacak dedim: ben hamıleyım, yoldan geldım açım... bu ancak bana ve bebegıme göre.. sız ne bulursanız onu yıyın dedım.. hepsını postaladım.. sadece babaannem, annem, yengem, kuzenım, ben bı kişi daha vardı.. oturduk yedık.:)) tanı herkes 2 kaşık alınca yemek falan kalmadı bana. sonra suzme yogurt buldum. ekmegın arasına surdum tuzladım yedım... ::))

ben evlendikten sonra farkettim böyle insanlarında olduğunu benim aillemde yoktu çünkü herkes misafir gelsin isterdi halada hep çağırırlar ama eşimin teyze kızlar var hepside evli en az on kez geldiler bana bi kere çağrılmadım daha :D Bi kere kayınvalidem dedi ki "daaire de size gelmek istiyor merak ediyormuş evinizi" diye nasıl utandım ben ama onlar bu lafın üstüne üç kere daha geldiler hala müsait olupta beni çağırcaklar ne insanlar var gerçekten birde her geldiklerinde neler hzırlıyodum hayır yani bişey hazırlamasınlar ondanda değl ama bi kere olsun çağırır insan ya bi kuru çayda mı yok

Son düzenleme:
Kendini bilen misafirin başımın üstünde yeri var.Yatılı misafiri asla sevmem,ne kendim başkasında kalırım,ne de ben de kalsınlar isterim.Bazıları da yatılı kalır gitmek bilmez.Eskidenmiş o .:7:

ay dün akşam nişanlımla iş çıkışı bize gittik. akşam yemeği için.. bende hemen eve gider gitmez ıslak kek yaptım.. annem sofrayı kurana kadar onu fırına verdim ..aman yengem hemen geldi. ya ailecek bi oturamıcaz mı.. hep böyle..nişanlım geldiğinde illahi gelcekler.. yemeğimizi yedik.. çay koycam ne yalan sölim yengem gitsin die bekliyorum.ya bi üst katta oturuyo... biizm konuşcaklarımız vardır belki dimi nerdeeeee.. sonra ben çay sofrasını kurdum..tabaklarımızı hazırladım.daha ilk bardakta oğlu geldi. ben daha yiyemeden o hemen yerime geçti kuruldu.. sonra dedemler falan derken ben 4 demlik çay yaptım.. ya bi rahatça oturamıcak mıyım beeen..
ben ona gidim kalkmaya yakın çay içer misin.. evde de bişey yok du gideyim alayım.. dalasım gelio bu kadına yaaaaa......

şaka gb yaaaa :47::47:

gerek ailemde gerekse çevremde böyle tipler var maalesef..
değişik şeyler yapmayı severim bende,özenirim etrafıma
göre daha çok...o yüzden ilgi çekici gelir...acaba bizim ki
bugün neler yaptı falan diye dedikleri olur yüksek sesle..
yanii maaelsef işin sadece yeme içme kısmı...:26:

ama nedense kendileri çağırmazlar,misafirliği sadece
kendilerinin gitti bir durum sanırlar çünkü hizmet etmek,
hazırlık yapmak çoookkk zor bir şeydir..

ben nabza göre şerbet veriyorum artık.:37:
baktım karşımdaki bu düşünce de bir tip
hiççç işim olmaz..benimde vaktim,emeğim kıymetlii..
kendime zaman ayırırım...bunu sorun etmediğim yakınlarım
da uzakta..aramızda bu tür şeylerin hiç yaşanmadığı...onlar
gelince zaten başımın üstünde yerleri var....en güzeli
kendinden uzak tutup mesafeli davranmak...:31:

nasil dertlendim nasil efkarlandim Allahim bu konuyu görünce demek ki bi bana degilmis diye düsündüm:50:benim etrafim da da var böyle tipler. kendisi 10 sefer gelir üst üste demez ki ya bi kere de sen gel. telefon acar cok özledim seni. ya özlediysen cagir yani cay demle yap bi kilodan poaca cokm zor. durumlari olmasa diycem yoktur parasi. o kadar ki benim ona dememi bekliyor. özlediysen hadi cik gel diye. önceden yapiyodum valla ama simdi hic isim olmaz.hele bi arkadasim var benden büyük bayramlar da bile bendeler. o kadar cagirddim ettim türlü türlü hazirladim senelerce ne kadar aptalmisim. yani pisirdigim de hazirladigim da da degilim yanlis anlasilmasin. daha evlerine 4 sene olmus gitmedim. sözde arakadas yani. kocasiyla karsilasiriz niye gelmiyosunuz niye hic kapimizi acmiyosunuz diye sürekli soruyor. bi kere gidelim dedik. müsait degilim dedi. deyis o deyis. olabilir insaN müsait olmayabilir. ama ondan sonra ki 4 sene icerisin de hicmi müsait olmadin! valla esi bi daha böyle sorarsa söyliycem esin cagirmiyoki diye. yani cok elzem degil beni cagirmasi ama is o degil. niye canim ben de yerken icerken oh ne güzel. cok dertliyim bu konu da cok. valla simdi telefonlarina bile cevap vermiyorum. koleranin dedigi gibi kusurlu dostum olcagina bosver kalalim yaya :)))

böyle insanlar hepimizin başında var anlaşılan benimde görümcem öyle bana hep gelir iki tane evli kızlaarı var gündüz gelirler akşam kocaları gelir otururlar yerler içerler tamam gelsinler ben misafiri severim ama oturup beklerler hiç yardım etmezler kızlarınada demez hiç kalkın yengenize yardım edin diye birde etrafı inceler görümcem çok titiz ya camlara tüllere sağa sola balkar sinir oluyorum o huyuna ona neyse ama heryerde öyledir birde evden çıkarken başlar dedikoduya yapılan şeyleri hep az bulur doymaz kendisi 110 kilodur :1: az yiyeyim demez o kiloya rağmen neyse gelince çok mutludur ama giderken sende gel oturalım demez yine gelirim der:53::53::53: yada bi akşam çaya gelin der çayıda bana yaptırır gidince :41: bende böyle insanları sevmiyorum evine kimse gelmesin istemiyorsAN SENDE GİTMEYECEKSİN EVİNDE OTUR OZAMAN :40:

Back
X