Misafirlik anlayışı mı değişti yoksa???!

epimelides

Profiterol Üye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2016
109
221
103
32
Ya kızlar şu an sinirimi buraya patlayacağım biraz ama kusura bakmayın. Size bir sorum olacak.

Annemin bir arkadaşı var, ananem vefat ettiği için baş sağlığına gelecekler. 4 ay önce öldü ama kadın İstanbul'daydı falan derken anca gelebilecek. Neyse, sorun bu değil. Geliniyle gelecekler. Gelini de bizim akrabanın karısının kardeşiyle komşu. (Dıdısının dıdısı gibi oldu biraz.)

Bize bir şey söylemeden ona da gidelim diye haber vermiş. O kadın da ablasına (akrabanın karısına) haber vermiş. Şimdi biz dünden maksimum 6-7 kişi olacaklar derken çoluk çömbelek bunlar en az 15-16 kişi olacaklar sanırım. Tam saymadım ama neyse...

Ya bu normal mi? Yanında gelirken birini getirmek falan? Üstelik daha 1 hafta önce o iki kardeş bizdeydi. Annemle ikimiz sinir olduk iyice. Sürekli her fırsatta bize geliyorlar. Sebebi de "çocuklar sıkılıyormuş". Ya böyle misafirlik anlayışı mı var? Biz mi anormaliz? Yahu siz gelmişsiniz zaten bir durun daa biz size gelelim demi artık! Sinir ola ola pasta börek yaptım. Misafir bereketiyle gelecekse de bu öfkeyle kaçırdık onları

Ben olsam hazırlık yapmazdım
Annemın bır arkadası ve kızı ıst dısarı tasınmıslardı her defasında akrabalarıan geldıklerınde bıze kahvaltıya ugrarlardı ama ne kahvaltı yer yemez gıderlerdı gezmeye sadece amac yemek yemek bızde bızı sevıyorlar sanırdık. En sonncu gelıslerınde hıc bırsey ıkram etmedık hazırlamadıkta ne ayıp sey

Ayni sey benim de cok basima geldi. Komsular hayirli olsuna geleceklerdi,sadece hanimlar toplaniriz dediler, 6 kisi gelecek dedim, hepsi kocalarini ve cocuklarini da getirmisti idare edeceksiniz bu seferlikcunku bassagligi icinmis. Sonraki seferler evde yokuz deyin

Bas sagligi degil artik bu. Caya misafirlige geliyorlar haberli bir sekilde. Sahsen biz bas sagligina giderken birimiz borek birimiz kek yapariz. Ev sahibi sadece cay demler.

Ben sorun etmem. Kaldı ki, rahmetli anneme gelen misafirler de böyle olurdu.
Gelenin başımın üstünde yeri var.
Size sıkıntı vermiş olabilir ama bence çokta dert etmeyin.

hiç hoşlanmam gelirken yanında başkasını getiren misafirlerden ... gelecekseniz şunlarla geliyoruz uygunmusun deyi verin ne o promosyon gibi üstelik başsağlığı diyorsun 1 kahve içimi uğranır oturmaya gelinir gibi olur mu zaten cenaze sahibinin ayrı bir üzüntüsü var ...

Millete gezme olsun .
Bana göre normal değil.

Can sıkıncı bir durum.
Heleki sürekli kendi evine misafir davet etmeyip sürekli giden insanlar daha da gıcık olunası.

başsağlına falan çocukla giden densizlerden nefret ediyorum. apartman komsusuna bir aksam bassağlına gittik.
babası nı kaybetti .memleketlerinde toprağa verdiler.
cocugunu alan gelmiş terbiyesizler .bırak bi satliğine babasına dimi. ayyy sinirlerim zıpladı aklıma geldi

Sonuçta size, başsağlığına geliyorlar. Pasta börek yapmanıza gerek yoktu.. Güne gelmiyorlar sonuçta...
Bir tepsi kek yapın. Birer dilim kek, yanına da nescafa ikram edin yeterli bence..
Elalem için sinirlerini bozmaya değmiyor.. Hiç kendinizi de yormayın..

bu nasıl başsağlığı ziyareti.ayrıca vefattan aylar sonra başsağlığına gidilmez ,insanların acısını tekrar hatırlatır gibi ayıp bir kere.hadi onu geçtim gelemeyen kadın kimse o gelir oturur yarım saat 1 saat kahve içimi onda da kimseyi takmaz peşine.baştan sona saçmalık işte.Ananenize Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Bunu yapan biri mutlaka vardır. Ya sülaleden ya mahalleden.
En son iki hafta önce beş kişi davet ettiğimiz ve ona göre hazırlık yaptığımız eve 17 kişi gelmişti.
Gelmeden beş dakika önce komşu arayıp ben şunu şunu şunu aradım davet ettim senin adına sende şunu araki bozulmasın ayıp olur demişti.
Sinirden gece uyuyamamistim

Yani misafirliği bilmem ama baş sağlığına bu şekilde gidilmez. Ama bu tip durumlarda alttan almak, yoktan var etmek ev sahiplerine kalıyor biraz.

Nasılsanız, mizacınıza göre sorun etmez ya da söylenirsiniz fakat bu artık çok zaman geçmiş, normal bir misafirlik olmuş. Sürekli yapmıyorlarsa bir seferlik ses etmem ben olsam. Yaşlılar, akrabalar, köylüler böyledir.

Başınız sağolsun ayrıca da.

Onlar resmen gune gelmis ,coluk cocuk bassagligina gelinmez ,aylar sonra hic gelinmez ,onu gectim en fazla 1 kahve icilip gidilir ,
Edepsiz millet ....
Annem rahatsizlandi ,hastaneden ciktik eve geldik 4 5 ay sdonra apartmandakiler gecmis olsuna geldi ,bende yedirdim doyurdum ,gun gibi oldu dediler,hasta kalmadi artik gun gibi olucak tabii dedim bir daha gelemediler

deseydin sen de ''ben sadece size göre hazırlık yaptım başkalarını neden benden habersiz davet ediyorsun'' diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…