• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlik ne kadar sürmeli?

evet canım çok haklısın ben de bu konuda anneme dün çıkıştım zaten. neden seni arayıp sana söylüyor senin evine değil benim evime gelecek dedim. ya işte kadın senden çekiniyor falan dedi annem de. çekiniyorsa sorumlusu yine kendisi dedim, beni adam yerine koymayıp ne diye seni arıyor dedim.
annem çok yufka yürekli, sesini yükseltmeyen, kibar bir kadındır. korkuyor arada kalıyorum diye. beni karıştırmayın diyor. ama kadın sürekli annemi aradığı için, annem aramadığı halde, çocuklara ulaşamadım da sizi aradım diyor bir de. güya cuma günü ikimizi de aramış eşmle ama ulaşamamış annemi aramış. yalan tamamen. ne benim telefonumda ne de eşimin telefonunda o gün tek bir tane arama yok. kontrol ettim. direkt annemi aramış. sanki onun evine gidecek. annemi de arada bırakıyor ki bi sorun çıktığında aa ben annenle konuşmuştum da size söylemedi mi diyecek.

Canım senin bu kayınvaliden çok kurnaz bir kadın. Annenin iyi niyetini kullanıyor.

Madem annen kayınvalidene ağzının payını veremeyecek kadar nazik bir kadın o zaman sen de aç telefonu anneme böyle böyle demişsiniz bir daha bu konuları benimle görüşürseniz daha iyi olur çünkü annem bizim ne zaman müsait olup olmadığımızı bilmiyor de. Annen aracılığı ile sana her istediğini kabul ettiremeyeceğini anlasın. Yeri gelince anneni bile dinlemeyeceğini kimsenin sana istemediğin birşeyi yaptırtamayacağını anlasın. Bunu ne kadar erken anlarsa o kadar iyi olur ilişkileriniz.
Eşinin de pek kabahati yok gibi duruyor, çok üstüne gitme istersen.

işte ben istiyorum ki bunu eşim yapsın. ben ararsam sonra eşimi dolduracak bana böyle böyle dedi diye ağlayacak bizim huzurumuzu bozacak.

canım ne yazık ki benzer durumlardan muzdaribiz. benim eşim de konu ailesi olunca laf ettirmez. ben konuyu açınca hemen ortam gerilir. önceleri çok uğraşıyodum görsün diye. her şeyi söylüyodum. ama erkekler böyle sanırım. biz onlara göre çok büyütüyoruz. eşyalarımızın kullanılması, ailelerinin bizim adımıza plan yapmaları çok küçük olaylar onlar için. biz de düğün sonrası arabamızı sattık. babam düğünde bana takılan ne varsa kuruşuna bile dokunmadan bize verdi. o parayı da ekleyip daha iyi bi model amayı düşünüyoduk. daha almadınız mı diye sorupdurdular. hatta pek sevgili kayınpederim bize araba aramayı ve gönlüne göre bir araba bulmayı görev edinmişti. her akşam arayıp şurda bi araba var burda bi araba var deyipduruyodu.neymiş eltınları falan bozdurmayalımmış ev alalımmış o parayla. şimdi çocuk yapalımmış yarın öbür gün kaynanam gelip bakamazmış, annemin de gelmesi zor olurmuş. hayatımızı planlamışlardı yani. ben de çektim eşimi bi gece dedim ki sen kaç yaşındasın? 27 dedi. ben de 25 yaşındayım dedim. yani annenin 2 çocuk doğurduğu 3. ye hamile olduğu yaştayım. annen benden 4 yaş küçüğkken kendi hayatını planlayabiliyormuş da ben salak mıyım dedim? güzel bi çıngar çıkardım yani. 1 hafta kadar konuşmadık. (aynı evde de küslük pek tuhaf oluyo) eşim bunların hepsini "dırdır" olarak algıladı. yani biz ne kadar anlatsak bile erkekler anlamıyo. şimdi gözüyle görüyo. ama bu sefer de kötü niyetle söylemedi oluyo. biz surat asınca ne oldu neden surat asıyosun oluyo. ben vajinismus oldum. neden mi: çünkü eşim arkamda durmuyo. ben kendimi ona teslim edersem daha neler olacak düşünmek bile istemiyorum. beni eşimden soğuttular. laf başı gelince de oğlumuz mutlu olsun oluyo. evet oğlunuz çok mutlu sayenizde vajinismus olan gelininizle çooooooooooooooooooooooookkkk mutlu

canım ne yazık ki benzer durumlardan muzdaribiz. benim eşim de konu ailesi olunca laf ettirmez. ben konuyu açınca hemen ortam gerilir. önceleri çok uğraşıyodum görsün diye. her şeyi söylüyodum. ama erkekler böyle sanırım. biz onlara göre çok büyütüyoruz. eşyalarımızın kullanılması, ailelerinin bizim adımıza plan yapmaları çok küçük olaylar onlar için. biz de düğün sonrası arabamızı sattık. babam düğünde bana takılan ne varsa kuruşuna bile dokunmadan bize verdi. o parayı da ekleyip daha iyi bi model amayı düşünüyoduk. daha almadınız mı diye sorupdurdular. hatta pek sevgili kayınpederim bize araba aramayı ve gönlüne göre bir araba bulmayı görev edinmişti. her akşam arayıp şurda bi araba var burda bi araba var deyipduruyodu.neymiş eltınları falan bozdurmayalımmış ev alalımmış o parayla. şimdi çocuk yapalımmış yarın öbür gün kaynanam gelip bakamazmış, annemin de gelmesi zor olurmuş. hayatımızı planlamışlardı yani. ben de çektim eşimi bi gece dedim ki sen kaç yaşındasın? 27 dedi. ben de 25 yaşındayım dedim. yani annenin 2 çocuk doğurduğu 3. ye hamile olduğu yaştayım. annen benden 4 yaş küçüğkken kendi hayatını planlayabiliyormuş da ben salak mıyım dedim? güzel bi çıngar çıkardım yani. 1 hafta kadar konuşmadık. (aynı evde de küslük pek tuhaf oluyo) eşim bunların hepsini "dırdır" olarak algıladı. yani biz ne kadar anlatsak bile erkekler anlamıyo. şimdi gözüyle görüyo. ama bu sefer de kötü niyetle söylemedi oluyo. biz surat asınca ne oldu neden surat asıyosun oluyo. ben vajinismus oldum. neden mi: çünkü eşim arkamda durmuyo. ben kendimi ona teslim edersem daha neler olacak düşünmek bile istemiyorum. beni eşimden soğuttular. laf başı gelince de oğlumuz mutlu olsun oluyo. evet oğlunuz çok mutlu sayenizde vajinismus olan gelininizle çooooooooooooooooooooooookkkk mutlu

ah canım ya çok üzüldüm vajinismus olmana, gerçekten bu tamamen güvensizlik demek. umarım atlatırsınız. evet hep iyi niyetli olduklarını söylüyorlar ama eşlerine verilen zarardan haberleri yok malesef.
ben de bu yüzden çocuk istemiyorum işte. güvenemiyorum. bana bile sahip çıkamazken çocuğumuza sahip çıkabilecek mi kocam?
şu anda kazayla hamile kalsam kocama haber bile vermeden aldırabilecek psikolojideyim. ne hale geldim.:43:

vlla şimdi susarsan yani içine atarsanda illaki bir süre sonra patlayacaksın ve durum daha kötüye gidecek. yani aslında sonuç olarak sen her halükarda sesini çıkartacaksın şimdi olursa şiddeti daha az olur ama sonra olursa bence daha fazla kıyamet kopar. o yüzden şimdi dişini göster kavgaysa şimdi çıksın illaki o kavga çıkacak boşuna bekleterek kavgayı körüklemenin anlamı yok.
herkesi yerini yurdunu bilecek ne o öyle bee aaa

canım ben de ne haldeyim bilsen. 8 aydır bu durumu yaşıyorum. bazen evlendiğim adam bu mu diyorum, çok güvendiğim, arkama aldığım adam bu mu? bizim de başbaşayken bi sorunumuz yok. yani bizi bize bıraksalar çok mutluyuz. ama hep aklımda yaptıkları, bana ve aileme yaşattıkları. bi kızları daha var eşime diyorum ki allah ona benimkiler gibisini versin aynı şeyleri o da görsün diyorum. eşim kızıyo. ben de beddua etmiyorum ki. sana göre benim yaşadıklarım çok kötü değil o zaman ben de dua ediyorum diyorum:)

işte ben istiyorum ki bunu eşim yapsın. ben ararsam sonra eşimi dolduracak bana böyle böyle dedi diye ağlayacak bizim huzurumuzu bozacak.

Eşin zaten söylemiş, beklemeyin beni demiş. Ama kayınvaliden eşini de takmıyor ki.

Huzurum bozulur demişsin ama şu an çok mu huzurlusun ki? Böyle eşine sürekli söylenmek çok mu iyi? Eşinin gözünde dırdırcı bir kadın olmak...

Bence sen sorununu kayınvalidenle hallet, güzelce söyle planımız var diye. Eğer eşini doldurmaya kalkar ağlar sızlarsa dırdır yapan baş eti yiyen taraf kendisi olur. Şu an eşinin gözünde sürekli sorun çıkaran taraf sensin. Ama seni şikayet etmeye kalkarsa o olur sorun çıkaran. Sen saygını bozmadan söylersin evin hanımı benim annem değil bana söyleyin ne söyleyecekseniz diye. Eğer eşin de sana birşey söylerse ben güzel güzel konuştum kendisi yanlış anladı dersin kestirir atarsın.

Ben senin yerinde olsam durumum da iyiyse eğer o tatili asla evde geçirmem. Yaptırırım bir rezervasyon, alırım eşimi de sürpriz yaptım diye tatile çıkarım. Kayınvalidene de ben rezervasyon yaptımıştım parasını bile ödedim tatile çıkıcaz dersin olur biter. Hem senden de çekiniyormuş laf da söyleyemez. Tatilinin tadını çıkar eşinle beraber. Zaten ayrı yaşıyorsunuz tatilinizi başbaşa geçirmek en doğal hakkınız. Hay kayınvalide ne dedi hay o mu gelcek bu mu gitcek niye yıpratıyorsun ki sen kendini bunlarla? Mutlu olmaya bak :34:

Ayrıca kendini çok üzme eşin karısını ezdiren, onun arkasında durmayan kötü bir eş değil. Bu forumda bahsedilen çoğu eşlerin gibi değil yani... Sadece yoğun iş temposunun yanında bir de bunlarla uğraşmaktan bıkmış. Emin ol senin kadar annesine de kızgın, sadece biraz huzur istiyor. Güzel bir tatil planı ile ona aradığı huzuru verebilirsin...

canım ben de tatil planı yapmaya başlamıştım ama eşim gözünden lazer ameliyatı olacağını söyledi. gözlük kullanmak istemiyormuş artık sürekli gözlük kırıyo her hafta. dünya göz hastanesinde ameliyat için gün alacak izninde. 3-4 gün zaten evde olması gerkir sanırım, etkisi sürüyomuş bi süre.
tek başıma tatile gitmeyi bile düşünüyorum. çok bunaldım.
eşimin benim arkamda durmak gibi bi derdi yok ki, ona göre bunlar sorun değil ben abartıyorum.
kayınvalidem aramaya başladı bakalım ne diyecek. bi süre açmıcam öğlen tatilinde ben ararım

canım ben de tatil planı yapmaya başlamıştım ama eşim gözünden lazer ameliyatı olacağını söyledi. gözlük kullanmak istemiyormuş artık sürekli gözlük kırıyo her hafta. dünya göz hastanesinde ameliyat için gün alacak izninde. 3-4 gün zaten evde olması gerkir sanırım, etkisi sürüyomuş bi süre.
tek başıma tatile gitmeyi bile düşünüyorum. çok bunaldım.
eşimin benim arkamda durmak gibi bi derdi yok ki, ona göre bunlar sorun değil ben abartıyorum.
kayınvalidem aramaya başladı bakalım ne diyecek. bi süre açmıcam öğlen tatilinde ben ararım

Kötü olmuş ameliyat olayı.

Sen tek başına tatile filan çıkma bence, evini sahipsiz bırakma. Eğer gelirlerse oranın senin evin olduğunu hissettir. Şimdi sen evde olmazsan iyice benimserler evi otel gibi kullanırlar.

Madem eşinin senin arkanda durmak gibi bir niyeti yok o zaman sen kendi arkanda kendin durmak zorundasın. Kayınvalidene gereken cevabı ver saygı çerçevesinde. Onunla konuşmaya hiç çekinme. Zaten bunda kayınvalideni üzecek, kıracak birşey yok. Sizin kendinize ait bir hayatınız, planlarınız programınız var. Birinin pat diye emrivaki yapıp sizin düzeninizi bozmaya hiç hakkı yok. Kaldı ki onların düşünmesi gerekir bu insanlar yeni evliler ayrı yaşıyorlar tatillerini başbaşa geçirmek isterler diye. Ayrı yaşamasanız bir derece ama senin durumunda çok normal tatilde yanında kimseyi istememen.

Eşin sana gelip de bir şey derse (hani demişsin ya doldurur eşimi diye) abartıyorsun normal konuştum dersin. Uzatma ortada annenin kırılacağı bir durum yok, sorun yok abartıyorsunuz dersin. Kendi silahlarıyla vurursun onları.

Annen de en azından ... Hanım bu konuları lilpos'la konuşun sonra bana kızar benim planım vardı sen niye bana sormadan tamam diyorsun diye desin veya en kolayı ben unutuyorum kendisine söylemeyi siz arayınca söylersiniz diyebilir. Bunda birşey yok. Anneni haber güvercini olarak kullanmaktan vazgeçsin.

canım ,bende önceden esınden için arkasında dus anlasın dıyordum ama dediğin gibi eşin anlamak istemıyor anlaşılan :( bu saatten sonra sende okadar ustune dusme bari yanı yapcak bişey yok gibi gorunuyor :(( bi kaç arkadas demısya dırdırcı durumuma dusurme kendını dicem ama bu erkeklerın genel olarak bize karsı savunması işte işlerine gelmeyeınce bizler hep DIRDIRCI oluruzzz :(:(:(
baska bi çözüm yolu aramak gerek ??
eşinin ya gercekten haberı yok yada senın gazabından kaçmak için böyle diyor napsın ;)

canım senı çok iyi anlıyorum cunku aynıları yasadım ben.. öyle kavgalarımız oldukı en sonunda dedım benim arkamda durmuyosun benı sahıpsız bırakıyorsun ,anladımkı bu hayatta tek basımayım vs.. ama eşim olaya geyik katma derdındeydı ben arkamda durmuyosun deyınce ii ozaman önunde durayım..niye arkanda durim yanında olmak varken filan sacma sapan seyler soleyıp benı hepten deliye cevıriyorduuu...

ben kocamı adam ettiysem aile kavramını anladıysa senın kocan haydı haydi anlayacak canım bunu biraz sabret arayada soğukluk verıpte kaynananı hepten sevındırme ..
benım kocam karadenız erkeği (senınkısı gibi)fazla pohpohlanmıs erkek evlat baska golzerınde eşim 6 yasında eline tufek vermısler büyüdün artık geyik vurabılırsın diye..sonra eşim sülalenın tek erkek torunu ve benım eger oğlum olursa (ama ben şideetle kız istiyorumkı bu ailenın soyadı tarih olsun!)soyad devam edecek.. vs.. kocamı oyle bi pohpohlamıslarkı yanı yıkarı anlattım adam azcık sınırlenıo evden saglam tabak kalmıyordu oyle soliim.. haa bu zamana kadar evlilik yıprattı mı evet ! yıpratmazmı eve terkedesim geldi senın gibi tek basıma tatıller yapasım geldi bunaldım artık cunku...
ben sana sakin ol diyorum ama ben hiç sakin değildim.sana oyle dememin nedeni aranızdakı porblem belkı cozulur umudylaydı ,çunku senın sert olman onunda sert olması anlamına gelır.. huzuru daha çok bozmamak adına sana sakin ol diyordum canım..

neyse bundan sonra kendını sakin olacam diye sartlandırma duygularının gidişatı ne yondeyse ona ögre sakin yada sert olursun..
bu arada annende kaynanan aradıgı zaman acmasın tel.nu evde yokmus imajı versın madem çok yufka yureklı..
sende kaynananla sözde saygı cercevesı altında bıldıgın inceden incede laf sokarak konus bak bakalım bidaha böyle kafadan planlar yapabılıomu... eger yuzune dıyebılıyorsan yuzune de hemde esının yanında boylece eşinide dolduramaz.. kaynanan yanınızdayken bunları soyle ve esıne bakarak ''biz boyle istiyoruz''de oda umarım tastık eder seni..
canım sen sessiz kaldıkca bunlar senı ezmeye deavm eder benden solemesi.. varsın sana cadı gelın desınler ama sen kendını ezdirme yeter..

bu arada dedım gibi esınle aranı iyi tutmaya calıs cunku benım eşim en azından bız kavga edelım hemen anasını abassını arardı ne hıkmetse?!! yanı biz kavga ettiğimizde ben ondan nası soguyorsam oda benden soguyordu ve ailesine daha çok baglanıyordu bu dedğimde aklının bi kösesınde dursun.

şurda 1 aydan berı annemdeyım eşim yok görevde malum ..kaynanamın karnı ağrımıs hemen eşimi arayıp ültimatonu vermıs , bundan sonra uzun seyırlerde bızde kalacak diye :47::47: sıkıyosa benı arasın :23::23: oğluyla haber gonderıo aklı sıra :4:
bende aynen soyle dedım hatta dun aksam konustuk : valla benı zorla göndersende bindirsende otobuse ben molada iner geri gelırım dedim.. kendimi ezdırmeye meraklı değilim ben dedım.. daha ağzını açmaya fırsat vermeden hadi kapatalım tlfnu yoksa bırbırımızı yıycez durduk yere yere deyip kapattım.. budur yani.
ezdirme canım kendını ezdırme senı senden baskası korumuyor cunku.eşin diyemıyorsa sen de ama esınınde yanında.. tlfda dıceksende esın yanında olsun bolece esını dolduramaz..

doğru söylüosunuz kızlar. kendimi ezdirmemekten başka çarem yok. yoksa beni hastanelik edicekler. aramadım kayınvalidemi. iş çıkışı arayıp çok yoğundum telefonlara bakamıyorum dicem. gelme konusunu da açarsa ben de annemden bişeyler duydum ama eşimin de haberi yokmuş süpriz yapacaktınız heralde demeyi düşünüyorm. bi şekilde lafı sokucam.artık eşimi de dolduramaz çünkü oğlunun mutsuz olacağını biliyor. ben zaten kadına kızmıyorum başından beri diyorum. 50 yaşındakini kadının huyunu derğiştiremem ki ben. saygısızlık da edemem. ama eşimden istedim ki beni desteklesin, tamam hayatım sen haklısın ben konuşurum bizden habersiz iş yapmazlar desin. ama yok. hemen sen benim ailemi istemiyorsun. söylerim bi daha gelmezler. bi daha görüşmezsiniz gibi atıp tutuyor. karadeniz erkeği işte, 5 dk sonra da arayp orda yağmur yağıyor mu iyimisin diye soruyor.
ben anladım ki bu çocuk ruhlu büyük bedenli adamla işi çözemicem. zamanla alışıcak.
artık k.valideyi direkt muhattap alıcam yapıcak bişey yok.
ben kırıcı olmayayım kötü gelin olmayayım diye uğraştıkça baktım ki psikiyatr arar hale gelmişim.
annemle de konuştum, bi daha sana bi planından bahsederse ben bilmiorum çocukların bi planı var mı onlara bi söyleyin de dedim. annem de kadn senden koruyor aslında o yüzden bana söylüyor diyor. korkuyorsa da sebebi düğün zamanı bana yaptıkları. suçlu olduğunun farkında.

doğru söylüosunuz kızlar. kendimi ezdirmemekten başka çarem yok. yoksa beni hastanelik edicekler. aramadım kayınvalidemi. iş çıkışı arayıp çok yoğundum telefonlara bakamıyorum dicem. gelme konusunu da açarsa ben de annemden bişeyler duydum ama eşimin de haberi yokmuş süpriz yapacaktınız heralde demeyi düşünüyorm. bi şekilde lafı sokucam.artık eşimi de dolduramaz çünkü oğlunun mutsuz olacağını biliyor. ben zaten kadına kızmıyorum başından beri diyorum. 50 yaşındakini kadının huyunu derğiştiremem ki ben. saygısızlık da edemem. ama eşimden istedim ki beni desteklesin, tamam hayatım sen haklısın ben konuşurum bizden habersiz iş yapmazlar desin. ama yok. hemen sen benim ailemi istemiyorsun. söylerim bi daha gelmezler. bi daha görüşmezsiniz gibi atıp tutuyor. karadeniz erkeği işte, 5 dk sonra da arayp orda yağmur yağıyor mu iyimisin diye soruyor.
ben anladım ki bu çocuk ruhlu büyük bedenli adamla işi çözemicem. zamanla alışıcak.
artık k.valideyi direkt muhattap alıcam yapıcak bişey yok.
ben kırıcı olmayayım kötü gelin olmayayım diye uğraştıkça baktım ki psikiyatr arar hale gelmişim.
annemle de konuştum, bi daha sana bi planından bahsederse ben bilmiorum çocukların bi planı var mı onlara bi söyleyin de dedim. annem de kadn senden koruyor aslında o yüzden bana söylüyor diyor. korkuyorsa da sebebi düğün zamanı bana yaptıkları. suçlu olduğunun farkında.

bak canım sunu soyleyeyım benım kaynanam bana sunu dedi ozamnlar 9 aylık evlkyız ama bunu ilk aylardan berı dıyordu ''sakın cocuk yapmayın masraf olur'' ki benım yıkıldıgım an (şuan bile gözlerim doldu)okadar gücüme gittiki anlatamam , sonra hızını alamamıs annemlere tlf etmıs ''kızınız yeterınce masraf torun olursa masraf 2ye katlanır''diyecek kadar seviyesini dusurmus bi kadın canım . hadi benım canımı yaktın ailemden ne istiyorsun bee kadın..
ben bunları eşime deyınce eşim ne dedi bılıyormusun??
- ee nolmus yani.. ne dıyecektı baska bızı dusunuyor herseyıde tersınden anlarsın zaten böylee cımbızla cekıyorsun burda annemde suc bulacagına kendıne bi bak fesat.. dedi... II.kez yıkıldım hemde sevdıgım dedim adamdan bunları duymak okadar canımı yaktıkı canım anlatamam sana :(((
niye anlattım bunu : dusun ben boyle bi kocayı adam ettim.. nasıl adam ettim ''deli deliyi görunce sopasını saklar prensbiyle'' o deliyse ben ondan daha deliyim dedim.. o imansızsa ben dinsizim dedim vs.. ama insallah bu hadlere gelmezsınız canım.
özelıkle kaynanamı esım varken aradım ve esımınde duymasını sagladım bana ne hakaretlerde bulunuosa hepsını duydu esımde sonra hak verdi bana.. son olarak ben ne konuscaksam esımın yanında soluyorum (yüzsüz cadı gelın olarak :1: ) böylece kaynanamın sesi çıkmıyor daha..
cunku senın kaynanan benımkısı kadar kötü bi insan değil sadece kurnaz.. eşinde iyi birisi (benımkının yanında :34: )

bu işi kaynananla cözeceksınya telde konusurken laf sokacagın zaman (öyle pat diye değil inceden incede erkekler bunu cozecek kadar zekı değiller :34: ) eşin yanında olsunkı onu doldurmaya göze alamasın arada esınlede konus kaynanana bunları soylerken ozaman daha artık hayatınıza karısamaz.. yada kaynananın dedıklerını eşinden duysun (hani eşin bazı seylerı gorsun dedımya baslarda bunun gibi ,bilsin annesının sana karsı tavrını)

aynen benimki de hep fesatsın der bana. hastasın sen, nasıl böyle düşünebiliyorsun vs...
gerçekten hasta olucam böyle giderse ondan korkuyorum. evlenmeden önce ben ne kadar mutluydum bu adamla... tanıyamıyorum şimdi.

ayol bizim gelin bizim hakkımızda böyle bi topic açsa yolarım onun saçını başını :47:

şaka bi yana okurken kanım dondu ayol bu ne...
ben abimlerin evinde ısrar kıyamet 1 gece kalsam kendi yatağımı özlerim.
40 yılda bir gitsem wc ye girmek için bile davulla duyuru yaparım gireyimmi diye :S
olur ha wc temiz değildir falan.
hatta ablamda (abimin eşi) yaptığınıda rapor et bari der :90:

güler yüzlü mesafeli ve ters piskoloji yap bence..
onlar parasızlıktanmı yakınıyorlar..
arkadaşın dediği gibi "bende maaşımı alamıyorum anne/baba walla bu yüzden annemlerde kalıyorum siz geldiniz iyi oldu buz dolabı erzak görecek..." falan de..
baktılar paracıklar gidiyor çok fazla dırmazlar...:64:

canım senı okudukça ben burada yoruldum inanki... gerçekten zor durum... ezdirme lütfen kendını... ogularını evlendırmek için yanıp tutuşurlar, evlendımı o evlılıgı bozmaya çalişirlar... anlayamıyorum ben bu insanları

kızlar eşimle uzun uzun konuştuk. her şeyi. en başından beri her şeyi. içimde biriktirdiklerimi.
daha sakindik ikimiz de.
sonuç: beni anladığını ve haklı olduğumu söyledi. annesinin tutumundan onun da rahatsız olduğunu her şeye karıştığını ama bunu ona nasıl söyleyeceğini bilemediğini, iş hayatının yoğunluğundan dolayı hiç bişeyden haberi olmadan annesinin her şeye karışabildğini ve bu konuda onu suçlamamın onu üzdüğünü söyledi. annesiyle başbaşa plan yapabileceğini nasıl düşünürmüşüm ben. beni adam yerine koymadığını düşünmem onu üzmüş. ben de içimde ne varsa söyledim. benim çok ısrar ettğimi bu yüzden de annelerinin gelmesini istemediğimi düşündüğünü söyledi. ben de durumun böyle olmadığını ama bana yapılanları unutmadığımı, tek istediğimin onun desteği ile bir aile olmabilmeyi başarmamız oldıuğunu söyledim.annenin bu tutumundan dolayı çocuk yapmayı bile düşünmüorum dedim. öyle olur mu canım karıştırmayız yeri geldiğinde anneme bağırırım sen bile yapma dersin dedi. ben de bağırmana kadını kırmana gerk yok tatlı dille annenii üzmeden bu işi hallet dedim.ben söylemek ve anneni üzmek istemiorum dedm. ben böyle söylersem annemin sennle arası bozulur diye korktum dedi. ben de asıl ben söylersem bozulur dedim. yani kısacası her şeyi konuştuk. onunla bu tarz şeyleri konuşurken onu suçlamadan ve sakince konuşmamı istediğini söyledi. güzelce söylersem anlarmış. hala annesini aramadı. biliorum ki o bile annesiyle konuşmak istemiyo şu noktada.bak dedim annein bu kadar herşeye karışması bizi ne hale getirdi. sen stresliyken ben sana yüklendim sen beni kırdın ne gerek vardı dedim. nerden buluyolar bu yüzü dedim.
kardeşinin şımarıklıklarına katlanamayacağımı onun koskoca bi adam olduğunu söyledim.
düğün ve balayı zamanı o kadar fedakarlık etmeme rağmen kimsenin bana bi teşekkür etmediğini kendisnin bi hakkını helal et hatun demedğini söyledim. mağarada yaşayan bi insanın bile gelin bornozu kullanmaması gerektiğini bilebileceğini ama kardeşinin benden bi özür bile dilemediğini, benim üzülmeme izin verdiği için de eşimi affedemediğimi söyledim. bana sahip çıkmanı bekledim dedm.
yani hesap kitap yapıldı kızlar. annesine izninin ilk beş gününü dinlerenek evde benmle geçirmek istediğini daha sonra gelmelerini söyleyecek. iznin son beş gününde zaten isterse benim ailesini çağırabileceğimi söyledim. annesinin onu özlediğini bildiğimi ama sadece beni insan yerine koymasını beklediğimi söyledim.bundan sonrasını izleyip göreceğim.:31:

anlamadığım siz bu konuyu taaa şubatta açmıştınız gelmedilermi daha eger gelmedilerse bu kadar zaman bunu kafaya takmanıza üzüldümmm kimsenin bişeyden haberi yokken siz kendi kendinize üzülüyosunuz

anlamadığım siz bu konuyu taaa şubatta açmıştınız gelmedilermi daha eger gelmedilerse bu kadar zaman bunu kafaya takmanıza üzüldümmm kimsenin bişeyden haberi yokken siz kendi kendinize üzülüyosunuz

şubattaki konuyu halletmiştik canım ama tekrar başka sorunlar oluştuğu için konuyu da bilen arkadaşlar olduğu için burdan devam ettirdim. misafirlik sorunu değil yani artık. herkesin herşeyden haberi var artık ama bizi muhattap almadan hayatımıza karar verdikleri için sorun yaşıyoruz, eşimle aramı açıyorlar, bizim bir aile olduğumuzu kabul edemiyorlar.derdim bu yani.:31:

ayy canım benım ınan çok sevındım bu konuyu sakince halletmenizee :61::61:

eger eşin cekınırde arayamazsa artık vazife sana dusuyor gibi.. bunu da unutma :34: eşinde bıkmış belli ama sonucta ailesi yani atsa atılmaz satsa satılmaz.. çok afedersın canıma ma aklıma bi söz geldi ''eşşeğim diyene semer vuran çok olur'' ne sen ne eşin ,eşin diyemıyorsa sen hallet kendınızı eşşek yerıne koydurtmayın sessz kalmayın lütfen.. ezdirmeyin artık daha fazla olur mu..

neyse bakalım insallah eşin arar k.valideni :6:

Back
X