• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlik ne kadar sürmeli?

zaten çok fena hastayım. Raporluyum annemlerde kalmak zorunda kaldım o derece yani. Eve gidip yemek yapacak misafir ağırlayacak halde değilim. Eşim de biliyor durumu ama ona bile sormazlar ki biz ankaraya gelelim mi oğlum müsaitmisinz sen eve gelebilecek misin? Dediğim gibi anlayışlı bi ailesi yok ki, gelin hasta evde bişe yoktur diye düşünmezler. Küçük oğulları-yani kaynım- rahat etsin, ankarada gezsin tozsun, ki onun da benden fazla maaşı var, abisinin yepyeni evinde yayılsın.
Ben düğün gecesi, yani ilk gecemiz için çeyizlik saten geceliğimi bile eşimin erkek kuzeninin yanında ütüledim, daldı ütü odasına napıosun die soruyo, düşünün yani...

bak ne de biliyomusun çok hastayım biraz annemlerde kalıcam de kalıyo gibi yap bak ailende yakınmış hatta onların gelmesinme yakın annenlerde kal biraz eşinde hasta sonu geliyo bak

canım sevindim halletmene. umarım eşin de bir an önce sağlığına kavuşur. mutlu mutlu yaşaaaarrr gidersiniz:)

bu arada beni eşime şikayet etmeyi de ihmal etmemişler. aradık ulaşamadık falan diye. eşim de annemle konuştun mu diye sordu, ben de ne zaman dedim. bu aralar dedi. yoo dedim kaç gün oldu bilmiorum. ulaşamamşlar sana dedi. ben de önceden tedbirimi almıştım tabi, cep telefonumdaki cevapsız çağrıyı silmiştim annesinden gelen. yok dedim ben görmedm aradılarsa da, ama bi dahakine dikkt ediyim bari de beni kocama şikayet etmesinler dedim.hem bak telefona inanmazsan dedim, o yok canım ne gerek var ben de aradığımda ulaşamamıştım bugün lavabodaydın ya hani o ara kapalıyken aramışlardır dedi. niye alınganlık yapıorsun cnm dedi. ben de aramıza kimseyi sokma dedim,sarılmıştı bana,zaten kimse sığmaz dedi:1:
haftaya da izin aldım, bi hafta evde başbaşayız ameliyat işinden sonra.:32: ondan sonra ki hafta da benden bekliorlarsa senin ameliyatından sonra arar çağırırım dedim eşime de.
hım iyi fıkırrr ;)
eşinde artık senın tarafında ailesının yanlıs yaptıgının farkında NİHAYETT aslında senın sayende tabıkı :65:
ayy şu sıkayet etme faslıları olmazsa sasarım..benıde sadece bi kez aramıslar k.validemlere gidiyoduk otobuste bende sesini kısmıstım mılelt rahatsız olmasın dıye ama eşim kıss demıstı yanı bende suc yok :)) molada aa benı aramıslar dedım eşime gosterdım tmm ben onları rarımn dedi ilk aloda hemen benı söylemısler..eşimde biliyoırum gordum dedi,molada konussak daha iyi olur diye tekrar size donmedik dedi :21::21:

ama bunun adı ne oldu bundan sonra...seni arıyoruzzz 100 defa acmıyosun bi tlfnu...

neyse önemli olan eşim herseyıyle en doğru sekılde bılıyor ,bu yeter bana gerisi boşş :21::21:

bu arada beni eşime şikayet etmeyi de ihmal etmemişler. aradık ulaşamadık falan diye. eşim de annemle konuştun mu diye sordu, ben de ne zaman dedim. bu aralar dedi. yoo dedim kaç gün oldu bilmiorum. ulaşamamşlar sana dedi. ben de önceden tedbirimi almıştım tabi, cep telefonumdaki cevapsız çağrıyı silmiştim annesinden gelen. yok dedim ben görmedm aradılarsa da, ama bi dahakine dikkt ediyim bari de beni kocama şikayet etmesinler dedim.hem bak telefona inanmazsan dedim, o yok canım ne gerek var ben de aradığımda ulaşamamıştım bugün lavabodaydın ya hani o ara kapalıyken aramışlardır dedi. niye alınganlık yapıorsun cnm dedi. ben de aramıza kimseyi sokma dedim,sarılmıştı bana,zaten kimse sığmaz dedi:1:
haftaya da izin aldım, bi hafta evde başbaşayız ameliyat işinden sonra.:32: ondan sonra ki hafta da benden bekliorlarsa senin ameliyatından sonra arar çağırırım dedim eşime de.

canım herşeyin hallolmasına çok sevindim, eşin de seni anlamaya başlamış hem ne güzel demiş,aramıza kimse sığmaz diye:46:

bundan sonra da mutluluğunuz başkaları yüzünden hiç bozulmasın inşallah:nazar:

kızlar hepinize çok teşekkür ederim zor zamanlarımda beni yalnız bırakmadınız.
biraz önce kayınvalidemle konuştuk baya uzun. samimi ama yüzeysel bir konuşmaydı. ben işten güçten sıkıntılarımızdan bahsettim o da gireceği ehliyet sınavından. eşimin iş durumundan tayinininden falan konuştuk. ama hiiiç gelme gitme misafirlik lafı açmadık. izin konusunda belirsizlik olduğunu söyledim sadece. anladım ki ipler benim elimde, bana karşı hiç neden açmadım gibisinden sitem de etmedi. bellli ki eşimin konuşması etkili olmuş. sınavından sonraki hafta ben davet etmeyi düşünüyorum kendilerini, eşimin yanındayken hem de. hem onun gönlü olur hem de ailesinin. evin asıl reisi kimmiş onu da görürler böylece.

Son düzenleme:
kızlar hepinize çok teşekkür ederim zor zamanlarımda beni yalnız bırakmadınız.
biraz önce kayınvalidemle konuştuk baya uzun. samimi ama yüzeysel bir konuşmaydı. ben işten güçten sıkıntılarımızdan bahsettim o da gireceği ehliyet sınavından. eşimin iş durumundan tayinininden falan konuştuk. ama hiiiç gelme gitme misafirlik lafı açmadık. izin konusunda belirsizlik olduğunu söyledim sadece. anladım ki ipler benim elimde, bana karşı hiç neden açmadım gibisinden sitem de etmedi. bellli ki eşimin konuşması etkili olmuş. sınavından sonraki hafta ben davet etmeyi düşünüyorum kendilerini, eşimin yanındayken hem de. hem onun gönlü olur hem de ailesinin. evin asıl reisi kimmiş onu da görürler böylece.

Sevindim canım konunun hallolmasına..:9:
Sen en zaman davet edersen o zaman gelirler, olması gereken de bu..

konuyu takip edenler için son durumu yazıyorum kızlar. dediğim gibi eşim göz ameliyatını olmak üzere eve geldi, ben de bir hafta izin aldım. benim iznimin bitişinden itibaren gelsinler diye kayınvalidemleri çağırdık. eşim de ben de kaç kere söyledik. hatta eşim gelecekseniz şimdi gelin bi daha beni evde bulamazsınız göreve gideceğim bile dedi. ama ondan öncesinde eşim maddi durumumuzun kötü olduğunu belirten bi konuşma yapmıştı, tamamen farklı bir konuyla ilgili olarak.ameliyatı dünya gözde yaptırdığımız içib zaten bu ay baya bi eksilerdeyiz.maaşımızın birini zaten arabaya harcıyoruz.bunları ifade etmişti eşim. bu konunun ardından da eve davet edince reddettiler. paraları yokmuş. :1: masrafları varmış, bu ay sıkışıklarmış vs diye eşime bahane sıralamışlar. maddi drumları kötü olsa gerçekten anlayacağım ama eşim de ben de biliyoruz ki 50 bin lira bir birikmişleri var.( hatta bu paranın üzerine bizim kredi çekmemizi ve ortak ev almamızı teklif edecek kadar ileri gitmişler ama eşim tabi ki reddetmiş. ben de gerekli tepkiyi verdim zaten:34:)
kaynım laptop alması için bi haftadır eşimi sıkıştırıyor, kaldı ki bizden iyi maaşı var ve bekar. o konuda da gerekli tepkiyi koydum tabi. bu kadar varyemez insanlar olduklarına inanamıyorum kızlar. ben asıl eşime üzüldüm, 3 kuruş yol parası için gelmediler. neredeyse oğlum yol paramızı yolla diyecekler ama diyemiyorlar altlarında son model arabaları var. eşimin müsait olduğu bi 3-4 günü vardı. gelmeleri için başka uygun zaman bulmayacağımızı belirttik. resmen geldklerinde para harcıyacaklarını anladılar ve gelmekten vazgeçtiler. oğlumu özledim diye herkese yayıyormuş kayınvalidem ama özlediyse insan kolundaki elli bilezikten birini bozar benzinini doldurur gelir dimi. ama yok. eşimin biz nişanlıyken kardeşine aldığı laptopa el koymuşlar, kaynıma da yeni laptop al abinle görüş demeyi biliyorlar. aklım almıyor benim bu insanları:44:

konuyu takip edenler için son durumu yazıyorum kızlar. dediğim gibi eşim göz ameliyatını olmak üzere eve geldi, ben de bir hafta izin aldım. benim iznimin bitişinden itibaren gelsinler diye kayınvalidemleri çağırdık. eşim de ben de kaç kere söyledik. hatta eşim gelecekseniz şimdi gelin bi daha beni evde bulamazsınız göreve gideceğim bile dedi. ama ondan öncesinde eşim maddi durumumuzun kötü olduğunu belirten bi konuşma yapmıştı, tamamen farklı bir konuyla ilgili olarak.ameliyatı dünya gözde yaptırdığımız içib zaten bu ay baya bi eksilerdeyiz.maaşımızın birini zaten arabaya harcıyoruz.bunları ifade etmişti eşim. bu konunun ardından da eve davet edince reddettiler. paraları yokmuş. :1: masrafları varmış, bu ay sıkışıklarmış vs diye eşime bahane sıralamışlar. maddi drumları kötü olsa gerçekten anlayacağım ama eşim de ben de biliyoruz ki 50 bin lira bir birikmişleri var.( hatta bu paranın üzerine bizim kredi çekmemizi ve ortak ev almamızı teklif edecek kadar ileri gitmişler ama eşim tabi ki reddetmiş. ben de gerekli tepkiyi verdim zaten:34:)
kaynım laptop alması için bi haftadır eşimi sıkıştırıyor, kaldı ki bizden iyi maaşı var ve bekar. o konuda da gerekli tepkiyi koydum tabi. bu kadar varyemez insanlar olduklarına inanamıyorum kızlar. ben asıl eşime üzüldüm, 3 kuruş yol parası için gelmediler. neredeyse oğlum yol paramızı yolla diyecekler ama diyemiyorlar altlarında son model arabaları var. eşimin müsait olduğu bi 3-4 günü vardı. gelmeleri için başka uygun zaman bulmayacağımızı belirttik. resmen geldklerinde para harcıyacaklarını anladılar ve gelmekten vazgeçtiler. oğlumu özledim diye herkese yayıyormuş kayınvalidem ama özlediyse insan kolundaki elli bilezikten birini bozar benzinini doldurur gelir dimi. ama yok. eşimin biz nişanlıyken kardeşine aldığı laptopa el koymuşlar, kaynıma da yeni laptop al abinle görüş demeyi biliyorlar. aklım almıyor benim bu insanları:44:

İşte bunlar bu kadar açgözlüler.
Sakın ama sakın yumuşama.
Ne demek ya laptop aldırtmak falan...
Ya benimkiler de böyle maalesef :47:
Sinir oluyorum böyle çocuğunun yakasından düşmeyen ailelere.
Halbuki çevremde büyükler çocuklarına destek olmaya çalışıyorlar.
Bizde tam tersi..
Şansımıza..

Canım senin eşinle aran iyi olsun da bu kalan insanları Allah'a havale et artık. Belli ki bizim aklımızın alamadığı bi şekilde düşünüp yaşıyorlar. Şahsen ben hayatımda hiiiççç böyle insanlar ne gördüm ne de duydum. O yüzden sen artık onların entrikalarına, oyunlarına kafanı yorma hiç çünkü içinden çıkamayacaksın :9: Sizin ağzınızın tadı olsun da gerisi boş. Eşine ameliyatı için, sana da bu atlattığın sıkıntılar için çok geçmiş olsun canım :9:

canım gelmemeleri daha iyi olmus,bu arada esınde ailesinin ne mal oldugunu oğrenmıstır umarrrımmmm.. gerci eşin için uuzldum ailesinin bu durumunu gormesı sanırım onıu uzmustur nede olsa öz anne ve babası yani.. lapton işinide esın fazla ciddiyete almasın hem bekar calısıyor işide gıcır yani diyosan daha kocan bişey vermesın bence.. canım bir ister iki ister siz vermezsenız bı daha yakanızdan duserler diye tahmın edıyorum..

cunku benım k.validem durup durup esımın okul masraflarını hep gorumcem cekmıs onu der sureklı.. haa gorumcemle eşim arasında 3 yas var nasıl karsılamıs hayret yanı.. hem eşim zaten askeri okulda okudu ne masrafı olacak anlamadım yani.eşimde atık bu durumdan oyle sıkıolmıskı gorumcemın dugunde 20.000tlik para gondermıs ne demek yaa 20bin az uz değil.. şimdi eşim dıyorkı benım kımseye borcum kalmadı yok ole dıyıp durtmayın..eşime demıslerki yatak odası 10.000lik çok pahalı yok su su fıyat ee dugun yapmak kolay değil hem vaktınde ablan senın masrafını çekmıstı vs kızz ben yatak odamı tepeden aldım 2.800e yanı tobee yarabbım sımdı bişii diceemm olmucak... esım dugunde bide cumhutiter takmıs..
biizm oldu 5 kurus gormedık (iykide gormedık daha iyi oldu) ablası ne altın taktı ne dugun hediyesi aldı bu ölee kaldı ayrıca 4kalın bilezikten 3ünü taktıklar ee hanı diğeri nerde.. eşim o son bilezik için parası yetmedıde bankadan para cekıp geldi böyle olacıgını bılsek 3 alırdık heralde.. yaanı ne ınsanlar var tamam ama bu bıyerden cıkacak illaki merak etme sen,,Allah bi yerde cıkatıyor bunları ,kımsenın hakkı kımseden kalmazmıs derler..

sağolun kızlar, eşim iyi çok şükür işe gitti. ailesinin bu durumunu görse de benim ailem ne kadar cimri demez tabi, ama bu kadar varyemezliklerine de şaşıyorum doğrusu. anneme de anlattım şaşırdı kaldı kadın. bizden uzak dursunlar bişey istemesinler de yeter bize. ne arıyorum ne soruyorum artık soğuttular beni kendilerinden. yukarda allah var, oğlu para sıkıntısı çekerken bu hesapları yapanları görüyordur. para harcamamak için gelmemiş olmaları gerçekten onlardan utanmama sebep oldu, ne de olsa soyadlarını taşıyorum:68:

kızlar eşim annesini aramış, daha doğrusu ben ara anneni ne zmn gelceklermiş öğren dedim.
aradı beni sonra, gelmiceklermiş ki diyo. nasıl yani dedim. 16sında sınavı varmış zaten diyo. onu biliorum ondan sonraki hafta geliceklermiş öyle demişler dedim. bilmiolarmış, onda da belli olmazmış belki 2-3 günlüğüne gelirlermiş falan. eşime böyle demişler. dedim ki ben de eşime sana farklı anneme farklı konuşuyolar annemi yalancı durumuna düşürüolar dedim. bu kadın gerçekten çok kurnaz. sen çağırsaydın madem dedim, çağırmadım ne gerek var dedi. bana sen de izin al tatil yapalım dedi. ben de bakarız dedim.bu haftaki gidişata göre bi karar verip izin konusuna karar vermeliyim, eşim ameliyat olucak dersem belki izin alabilirim. eşim annesi karışıp huzurunu kaçıracak diye gözden ameliyat olacağını bile söylemiyo. olduktan sonra söylicekmiş. düşünün artık gerisini.

canim konunun üzerinden byagi zaman gecmis ama yine de yorum yapmak istedim. Daha dogrusu nacizane tavsiye...

anladigim kadariyla esin de ailesinin icyüzünü anlamis neyseki senin tarafinda davranmis.. gerci bence en basindan beri ailesini tabi ki taniyor ve de anliyordu ama hic kimse ailesi icin kötü diyemez ki ... o yüzden bir süre direndi bence ama bakti ki olmuyor bi sekilde uyari yi yapmis ailesine..

tavsiyem : evet cok kirginsin cok kizginsin ve de yapilanlar hemen unutulacak seyler degil. Ama bence k.validenle iligi cok fazla olumsuz seyler söyleme artik esine kaldi ki o da herseyin farkinda özellikle altini cizdigim gibi bir cümle kullanma ki cok daha gücüne gider bence esinin. bunun hos olmayacagini düüsünüyüorum. Aslinda bu zaman kadar olaylari ele alisin verdigin tepkiler gayet yerindeydi ki bu yasta gayet olgunsun tebrik ederim seni ama dedigim gibi bundan sonrasi icin diyorum. Mutluluklar dilerim

Son düzenleme:
canim konunun üzerinden byagi zaman gecmis ama yine de yorum yapmak istedim. Daha dogrusu nacizane tavsiye...

anladigim kadariyla esin de ailesinin icyüzünü anlamis neyseki senin tarafinda davranmis.. gerci bence en basindan beri ailesini tabi ki taniyor ve de anliyordu ama hic kimse ailesi icin kötü diyemez ki ... o yüzden bir süre direndi bence ama bakti ki olmuyor bi sekilde uyari yi yapmis ailesine..

tavsiyem : evet cok kirginsin cok kizginsin ve de yapilanlar hemen unutulacak seyler degil. Ama bence k.validenle iligi cok fazla olumsuz seyler söyleme artik esine kaldi ki o da herseyin farkinda özellikle altini cizdigim gibi bir cümle kullanma ki cok daha gücüne gider bence esinin. bunun hos olmayacagini düüsünüyüorum. Aslinda bu zaman kadar olaylari ele alisin verdigin tepkiler gayet yerindeydi ki bu yasta gayet olgunsun tebrik ederim seni ama dedigim gibi bundan sonrasi icin diyorum. Mutluluklar dilerim

teşekkürler canım yorumun için. kaç kere çağırmamıza rağmen gelmediler. ameliyat sıkıntılarımızda, tayin sıknıtılarımızda yanımızda olmadılar. ama eşimin güneydoğuya tayini çıktığı içinı mecburen(!) önümüzdeki hafta gelicekler. ben çalışıyor olacağım, artık oğulllarını görüp gidecekler. biz evde yokken tatildeyken evimizde kalmaya devam etmek istemişler, eşime bunu kabul etmeyeceğimi söyledim. o da konuşup göndereceğini söyledi. bakalım, kaç gün kalıp neler yapacaklar tekrar paylaşacağım sizlerle.

canim son durum ne oldu sizin konunuzda ? bayagi gecmis gerci ama merak ettim

merhaba canım, merak ettiğin için teşekkür ederim.
şöyle bi sistem oluştu artık, eşimin ailesi ayda 1 gelip 1 hafta kalıyorlar. kaynımı da getirmeyi hiç ihmal etmiyorlar.
ilk daveti biz yapıp ağırladık. ikincisini ise kendileri karar verip geleceğiz dediler, sorun yapmadık.
değişen çok fazla bişey olmamasına rağmen artık eşim bu konudaki hassasiyetimi bildiği için ailesine gerkli konuşmaları yapabiliyor.
kayınvalidem yemeği kendisi yapıyor, benim yaptıklarımı beğenmiyor. benim de işime geliyor.
bu arada belirteyim ki eşim şehir dışında görevlendirildi, güneydoğuda. 3-4 ayda bir ancak eve gelebilecek durumda.ev hayatı söz konusu değil, terörle mücadelede dağlarda çalışıyor.
eşim geldiğinde başbaşa kalmaya ihtiyaç duyacağız zaten. belki biz görmeye gideriz ama onları çağıramayacağız.
eşimi güneydoğuya gönderdikten sonra ailesiyle bi kaç gün yalnız kaldım.
evdeki her türlü erzak bitmişti.
benim de evde yalnız kalacağım belliydi.
bi ekmek bile almadılar bana, bu kız oğlumuzun emaneti dolabını dolduralım diye düşünmediler.gelmediler alışverişe.
arabayı kullanmayı yeni öğrenmiştim, eşim gittiği gün silvanda 13 şehit haberi geldi. ben o korkuyla ve üzüntüyle alışverişe çıkmak zorunda kaldım. ama anladım ki çok şükür hiçbirine ihtiyacım yok.
eşimi yolladıktan sonra havaalanında hüngür hüngür ağlıyordum tabi, arabanın park parasını bile o halimde arka koltukta oturan bana ödettiler.
onların bu tavırları da beni uzak durmak konusunda daha da cesaretlendirdi. eşim de ailesiyle konuştu ve ben yalnızken gelmemelerini, benim istemediğimi açıkca söyledi.

cok ilginc gercekten cok zor durumun bende asker kizi olarak durumunu anlayabiliyorum bir de üstüne düsüncesiz insanlar ...

Allah yardimcin olsun canim ama tavsiyem hic bir sekilde düsünme onlari ve yapacaklarini bak ne güzel esinde söylemis tamamdir artik anlamislardir (umarim )

hayatta ne yüzsüz ebeveynler var..doğurdular, büyüttüler diye her yaptıklarını makul görüyorlar. hem de hiç empati yapmadan..sen gerçekten çok sabırlısın. ben balayından döndüğümde, evi o halde gördüğümde kıyameti kopartırdım..çünkü bi kere o sizin eviniz, sizin eşyalarınız..öyle sormadan etmeden istedikleri gibi davranmayı kendilerine hak göremezler..bu ne pişkinlik..boş mezar bulsalar oraya da dalacak türden insanlar :1:
aslında böyle durumlarda, iş biraz da erkeklerde bitiyor..yani bu tip durumlarda bizlerin hiç devreye girmesine gerek kalmadan, durumu eşimiz söylemeli kendi ailelerine..çünkü gelinlerin söyledikleri kaynanaya batabiliyor, yada anlamak istedikleri anlıyorlar ve 10 katıyla çarpıp oğullarına şikayet ediyorlar bana bunu dedi, şunu yaptı gibi, sanki çocuk gibi..
ama hangi erkek bunu becerebiliyor ki? erkeklerin becerebilmeleri için de, kullanılma durumunu ille hissetmeleri gerekiyor.. yani, böylelikle, ailesine katlanılan belli bir sürenin yada deneyimin ille de yaşanmış olması şart..bu deneyimleri yaşarken de, asıl bizler yıpranabiliyoruz. senin eşin en azından bu süreci biraz kısa tutmuş..ve seni gerçekten anlayabildiğini düşünüyorum..objektif bir tutum sergilemeye çalışmış..sevmek, aslında emek demektir..ama bazı aileler bir çaba göstermedikleri gibi, ''oğlum da oğlum'' lafı hiç dillerinden düşmez nedense..sadece lafta sevdiklerine inanıyorum.
sen eşinle iyi olmaya bak, çünkü en önemlisi eş..normalde, ailesi ne kadar iyi olsa da, eğer eşin kötü biriyse, o evlilikten bir umut olmuyor..ama sen eşinden yana şanslısın..inşallah mutluluğunuz bir ömür boyu devam eder..

Back
X