• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlik ne kadar sürmeli?

ayy sen annemlerdeydim hastayim dersende
biz kaliriz evde demezlermi?

ilk evlendigin zaman kendi ogullarinin evi ya
yayildikca yayildilar tamam
ama simdi o evin hanimi senin oldugunu
bir agirliginin oldugunu gostermen gerek
sayet gelirlerse
ise gidersen yatak odanin kapisini kilitle
elinden geldigince az erzak al
arkadaslarin dedigi gibi degisiklikler yaparlarsa
bunun yeri burasiydi bu boyle olacak diye mirildan
ne kiz ne guler yuzlu ol
ama bir yandanda deneyebilirsin bugun arayip
hastayim annemlerdeydim esimde bir kac hafta gelmeyecek diye
hatta kesinlikle ailenden borc aldiginizi duyur!
tamam esini dusunuyorsun basi agrimasin diyorsun ama
esinde bu kadar cit kirildim olmasin
bak onlar daha gelmeden sen gerildin ustelik hastasinda
saygida kusur etmeyecem diyede kendini ezdirme ama

bu durumda sızın esınızle olan sorununuz aılesıyle olandan daha buyuk bence
once sızı esınız anlamalı kı sonrasında aılesının anlamasını beklemelısınız
eger onlardan bır parca olarak en yakınınız esınız anlamıyorsa aılesının yaptıkları normal

oncelıkle esınızle tasları yerıne oturtup aynı tavırla yaklasmanız gerekıyor aılelere
allah yardımcınız olsun
evlılıgın ılk yılları maalesef bu tarz karakter catısmalarını getırıyor
umarım kazasız belasız atlatırsınız dıyorum

bu durumda sızın esınızle olan sorununuz aılesıyle olandan daha buyuk bence
once sızı esınız anlamalı kı sonrasında aılesının anlamasını beklemelısınız
eger onlardan bır parca olarak en yakınınız esınız anlamıyorsa aılesının yaptıkları normal

oncelıkle esınızle tasları yerıne oturtup aynı tavırla yaklasmanız gerekıyor aılelere
allah yardımcınız olsun
evlılıgın ılk yılları maalesef bu tarz karakter catısmalarını getırıyor
umarım kazasız belasız atlatırsınız dıyorum

umarım atlatabiliriz. dediğim gibi o hala koca olmaya alışmaya çalışıyor. bunu da aynen söyledim ona.
sen çocuk olmaktan çıkıp koca olmayı öğrenemedin daha çok yeniyiz dedim. senin ailen artık benim dedim. eşimi bu işe çok karıştırmak istemiyorum çünkü işi zaten çok sıkıntılı. tayin olma ve ayrı kalma durumumuz da var. ufak tefek şeyler olarak görüyor bunu. ama ben ailesine baştan tepkimi koymalıyım. sınırlarımı bilmeliler. çünkü onlar yokken mükemmel bi çiftiz. ben daha evlenmeden eşime söylemiştim. hayatımıza müdahele edilmesini istemiyorum, ben özgürlüğme düşkünüm diye. baştan her şeyi söylediğim için rahatım.
şimdi onlara bana nasıl davranmaları gerektiğini şu 3 günlük dünyada kimseyi kırmadan, kendimi de yıpratmadan anlatmaya çalışıcam.
1 haftadan fazla kalmaya kalkarlarsa ve evime yayılmaya başlarlarsa tepki vermeyi düşünüyorum. oğullarının evine gelmeyin diyemiyorum malesef. her ne kadar oğullarından çok benim evim olsa da. eşeğin değilse de sahibinin hatrı var derler ya...

ben açıkçası daha ilk baştan kıyameti kopartırdım gelecekler benim çeyizlerimi kullanacaklar benden önce...kendi evleri gibi yayılacaklar anammm düşünemiyorum valla...Allah kolaylık versin...dişini göster ezdirme kendini böyle şey mi olur

lili ben okurken katlanamadım sen nasıl yaşadın ve katlandın bu olaylara cnm
bukadr görgüsüz yobaz düşüncesiz bir aile mümkünse evine hiç gelmesin
bunun sonu yok gibime geliyor
bence kibarca müsait olmadığını hasta olduğunu annenlerde kaldığını söyle
laf anlıyan anlar anlamıyan canıma minnettt küsen küssünn....

lilicim diğer taraftan eşinle haftaiçi aynı evi paylaşmamanda kötü bi durum
çalıştığı şehire yerleşemezmisin cnm yaa...umarım kısa sürelidir bu olay..

lili ben okurken katlanamadım sen nasıl yaşadın ve katlandın bu olaylara cnm
bukadr görgüsüz yobaz düşüncesiz bir aile mümkünse evine hiç gelmesin
bunun sonu yok gibime geliyor
bence kibarca müsait olmadığını hasta olduğunu annenlerde kaldığını söyle
laf anlıyan anlar anlamıyan canıma minnettt küsen küssünn....

canım bişeyler yapmam lazım işte. telefonla aramayı düşünüyorum kayınvalidemi. durumumu anlatmam lazım. anlarlarsa ne ala.

lilicim diğer taraftan eşinle haftaiçi aynı evi paylaşmamanda kötü bi durum
çalıştığı şehire yerleşemezmisin cnm yaa...umarım kısa sürelidir bu olay..

ayrı kalmamız tamamen işlerle alakalı canım. ben tayin olamıyorum ankara dışına. o da gelemiyor. doğu görevi var. bi kaç yıl sıkıntılı bizim için ama bilerek evlendik.

Son düzenleme:
arıycam diye stres yapıp durma ara bitsin bu işkence
annemde kalıyorum deme ozmn
annemler bizde kalıyo onlar bakıyolar bana de
belki ozmn sorumluluk onlara geçiceği için vazgeçerler...

Son düzenleme:
aslında aklıma bşey geldi
daha önce para istediğinizde yaygara koparmışlardı değil mi?
şimdi yine isteyin.. nasıl olsa vermeyeceklerinden de eminsiniz.. böylece gelmeyecekleri garanti olur..
boşverin arkanızdan konuşacakları 2 çift lafın derdini düşüneceğinize onlar yokken huzurla geçireceğiniz zamanı düşünün..

eşinide araba alırken yardım etmemişlerdi şimdi bari biraz etsinler hem onlar gelincede çok açılıcaz en iyisi biraz onlar yardım etsin onlar geldiğinde bizde çok bunalmayalım de..
kem küm ederse de benim ailem arkamızda yardım ediyorlar ama senin ailen arkamızda değil mi de..

senin derdin onlardan para almak değil ki
para bahanesine ortalığı bulandırıp onların keyif gezmesine gelmesine engel olmaktır
size verecekleri 3 kuruşu vermemek için valla orayada gelmezler :1::1:
para mevzsunu birdaha üstelemeyeceğim :)

aslında aklıma bşey geldi
daha önce para istediğinizde yaygara koparmışlardı değil mi?
şimdi yine isteyin.. nasıl olsa vermeyeceklerinden de eminsiniz.. böylece gelmeyecekleri garanti olur..
boşverin arkanızdan konuşacakları 2 çift lafın derdini düşüneceğinize onlar yokken huzurla geçireceğiniz zamanı düşünün..

eşinide araba alırken yardım etmemişlerdi şimdi bari biraz etsinler hem onlar gelincede çok açılıcaz en iyisi biraz onlar yardım etsin onlar geldiğinde bizde çok bunalmayalım de..
kem küm ederse de benim ailem arkamızda yardım ediyorlar ama senin ailen arkamızda değil mi de..

senin derdin onlardan para almak değil ki
para bahanesine ortalığı bulandırıp onların keyif gezmesine gelmesine engel olmaktır
size verecekleri 3 kuruşu vermemek için valla orayada gelmezler :1::1:
para mevzsunu birdaha üstelemeyeceğim :)

evet canım aslında haklısın. istesek çok hoş olurdu ama gurur yapar eşim. kayınbiraderimden bi miktar almıştı onu da zaten kendisi ona daha önceden vermişti,yani bir nevi kendi parasını geri aldı.biz istemedik zaten onlardan hiç, isteyeceğiz diye ödleri kopuyor. ne evlenirken ne araba alırken yardım ettiler. yiyp içip gittiler üstüne. şimdi istersek şöyle bi durum olur, bak araba aldılar ödeyemediler bize muhtaçlar, biz size almayın demedik mi dicekler.haklı çıktıklarını düşünüp bi tarafları kalkacak iyice. ama telefonda en azından anca borç ödüyoruz sinyali verebilirim.

:) evet telefonda çok borcumuz var eve bişey alamıyoruz sinyali verde eve bişeyler aldırırlar diye gelmesinler bence de :)

Bende hiç rahat edemem uzun süreli misafire
Doğumuma yani 2 ay sonra annem gelecek onu bile düşünüyorum inş çok kalmaz diye
Kendi annem bile olsa sonuçta,ben nasıl eşimin ailesinin uzun süre kalmasından rahatsız oluyorsam eşimde benim annemin yanında rahat rahat oturamayacak,kalkamayacak...Bi de annem onu bunu laf eden bi insan dışarı çıksa bi kulp takar,evde otursa yine bi kulp takar
Seninkilerde iyice saçmalaşım yani yeni gelin eşyalarına taşınmışlar yuh yani
Eşin evde yokken gelmeleri de ne anlam veremedim doğrusu diğer arkadaşlar gibi.
Canım bi şekilde eşin konuşsun en azından o evde yokken gelmesinler ne işleri varsa ...

benim eşimin annesini ben hiç görmededim yıllar önce vefat etmiş kayınpederimde geçen yıl yeniden evlendi haliyle eşimde ailesini ziyarete babalar günü ve bayramlar harici gitmek istemiyor biz sık gitmeyince onlarda senede 2 defa ancak geliyorlar halbuki bir saatlik mesafede oturuyoruz ama birbirimize sık gidip gelmeyiz buda eşimin isteği olunca haliyle bir problem çıkmıyor

konuya dönecek olursak bence misafirliğin kısası makbuldür aynı şehirdeyse sabah gelir akşam yemekten sonra birde çay içip kalkılır fakat eşinin ailesi şehir dışındaysa senede bir veya iki defa gelinir en fazla bir hafta kalıp gitmeleri uygundur

Son düzenleme:
valla canım konunu okudukça bana darall geldi.....böyle terbiyesizlik olurmu ya..özellikle siz balayındayken sizin evde kalmalarına filan acayip takıldım....bu ne yüzsüzlük...ne görgüsüzlük...

bence hiç kız bana...fazla yüz vermişsin sen canım...öyle şey olurmu hiç..kaynana biraz gelininden çekinecek..öyle hep güler yüz hep anne anne demekle hep alttan almakla oluyormu hiç ? olmuyor işte...

ne zaman güler yüzlü olursun laf sokacağın zaman...şaka yoluyla çarp...

onlara gelmeyin diyemezsin...aranıza soğukluk girer...kocanla aran açılır belki...
ama en azındayım çok hastayım diyip sürekli yat ,yada geç odana bilgisayara takıl....onlar sende diye annene gitmemezlik yapma..yine annene git gel..onlar yokken nasılsa aynen öyle yap...onlar yokmuş gibi davran bazen...bu son gelişleri olsun..bidahada gelmeyti istemesinler..

ama sen sürekli onları rahat ettirirsen onlar bu durumdan memnun kalıp hep gelmek isterler benden söylemesi...

canım cok ıyı anlıyorum senı... benımde kayınvalıdemler fazla rahattırlar yanımızda... neyse mısafırlık uzun surmemelı bencede... bıraz bellı et laf falan sok dıger arkadaslara katılıyorum borc ıste en ıyısı.. belkı gelmezlerrr ozaman hosss boyle rahat ınsanlar hem borc vermezler hemde gelır sende yayılıp yerlesırler bıde utanmadan ... benımkılerde oyle malesef... :26::26::26:

Valla yazdıklarınızı hayretle okudum arkadaşım ..

Bir kere sizin evinize siz yokken nasıl giriyorlar anahtarı niye bırakıyorsunuz..

Çeyizlerinize kadar kullanmışlar ne hakla!

Ben olsam hiç sakin davranmazdım çok büyük saygısızlık bana göre kimse izinsiz kendi annem dahi olsa özelime bu kadar rahat giremez ben olsa kıyameti koparırdım isterse eşim bağırsın hiç sakin olamazdım ne gerek varki hem 1 hafta 10 güne pes doğrusu!

Bence izin vermeyin tavrınızı koyun ikinizde çalışan insansınız sonuçta

düğün ve balayı zamanı zaten bu insanlar yüzünden kabus gibi geçti.hatırlamak bile acı veriyor bana. eşimle sürekli tartışırdık. ailemi kovamam napıyım diyordu. ben de kovma ama biraz çekinsinler diyordum,bu ne rahatlık diyordum. asıl sorun eşimde zaten o bu kadar rahat olmasa onlar da çekinirler oğullarından. ben de kocamla aramda sorun büyümesin diye yüzlerine bişe söylemedim hiç. şimdi ben işe gittiğim için zaten geldiklerinde yine ben yokum eşim yok eve bi yayılacaklar o kesin. ama akşamları geldğimde rahat vermicem. ailemi çağırıcam ya da ben annemlere yemeğe gidiyorum düzenim böyle dicem. oğullarını görmeye gelseler keşke, onu görmek isteyen zaten eşimin çalıştığı ile gider görür, gelip karısının yanına yerleşmez. ama tavrımı koyucam.zaten dediğim gibi hiç davet etmedim. bekliyorlar sanırım.daha çok beklerler benden.

aaa ben şoka girdim walla yeni ewlisin we bir ay evde kalıyorlar sülalece..
aman tanrım ya! nasıl bir zihniyet bu..misafirliğe gelince ben şu kadar desem bile onlar belli ki anlayamazlar we moralini bozmiim uzun da kalırlar.. çünkü eşin de zaten müsade ediyor..

yeni gelin evinde 1 ay kalmak mı:53:ne rahat insanlar var yaaa:26:
şimdi de yanına niye gelecekler anlayamıyorum eşin evde değil sen çalışıyorsun evde değilsin peki bu insanlar 4 duvar görmeye mi geliyorlar
valla yerinde olsam ne yapardım bilemiyorum benimde yüzüm yumuşaktır ama bende sinir olurdum açıkcası:15:davat etme canım boşver yine de gelirlerse fazla yüzünü güldürme soğuk davran çok iş yapma belki bir daha gelmezler yada gelip uzun kalmazlar:6:

keşke vaktinde bu kadar yüz vermeseydiniz tabiki eşiniz bu konuda çok hatalı.
en azından mesafeli olsaydınız ozaman bu kadar içli dışlı olamazlardı ..

ama tabiki iş eşte bitiyor :( bazı arkadaslar acıkca konus vs demıs ama yasayan bılır ve bu ımkansız ...

şunu söyleyeyım eşiniz soylemek yerıne gosterseydınız keske bazı seyleri bak gördunmu yada goruyormusun ben burda perişan oldum,yoruldum uykusuz kaldım vs.. demeniz lazım..

cunku siz ne derseniz deyın ailesini haklı bulacaktır sizide fesat olarak yargılayacaktır..

oyuzden özelıkle sizi üzen bi durum oldugu zaman laf sokma,özel hayata aykırılık vs gibi durumlarda hemen sıkagı sıkağına soyleyın ve gosterın onun artık bazı durumları gormesını sağlayın. üzüldüğünüzü kırıldıgınızı belli edin..
aman eşim üzülcek incincek vs durumları dusunerek hareket edersenız ınanın siz daha çok yıpranırsınız..

**şu zamana kadar evlılıgımde; aman eşim üzülmesin kırılmasın yada eşimin ailesidir deyip sustum sustum sonra benı uzduler aradan zaman gecıp esıme soyleyınce ne oldu ben fesat oldum,şikayetci oldum kıskanc oldum çekemez oldum vsvs..
9aylık evlılıgımde bi karar aldım ben eşim uzulmesın dıye susuyorum iyi hoş ama ben üzülüyorum bu seferde yıpranan hırpalanan kafama taktak hasta olan benım (sağlıgım elden gitmişti)
şimdi herseyı sıcagı sıcagına soyluyorum uzuldugumude belli ediyorum ..eşimin bu zamana kadar görmediklerini gösterdım ve pişmanım keske vaktınde deseymısın gormesını sağlasaymısım..

bence esının ailesi eşini çoktan aramıstır telde ozelıklede bekar kaynın ''abii size gelcem izne çıktım gibilerine'' ve emınım eşin bılıyordur ne kadra kalcaklarını sizde. şu sıralar rahatsızım demıssınız ya belkı esınız siz iyileşin diye bekletiyordıur yoksa neden senın aileni durduk yere aracı soksunlarki..

şimdiye kadar gelmeden önce senin aileni aradılarmıki şimdi arıyorlar? illakı gelceklerse kesınlıkle kendı aileni akrabalarını cagır her aksam caya yada yemege diye ;) rahat edemesınler
haftasonu eşin eve geldigindede sızlan ona ayy çok yoruldum vs diye..

k.validmle aramızda 13 saatlık yol var 17 aylık evlıyım daha bu zamana kadar evimde gelmediler ,eşimden yuz bulsalar çoktan gelirlerdi o ayrı.. bende aynı sekılde oraya gıttıgımde ben MİSAFİRİM DİYORUM anlasınlarki onlarda bana geldıgınde MİSAFİR olcaklar. k.validem bi glemye nıyetli bende en fazla 1haflalıgına alırım dedım suan ben dünyanın en kötü geliniyimmm varsın öyle olsun .. umrum değil..

Back
X