misafirlikte:))

beren_89

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
32
0
16
Artvin
evet sevgili arkadaşlar misafirliğe bir yere gittiğinizde hekese serrvis yapılıpta sizi unuturlarsa tepkiniz ne olur? bir de sonradan fark edilip te ayyy hayatım sen almamışmıydın? neden söylemedin gibi laflar duyunca daha da bozuluyor insan.. evet sizlerri dinliyorum:))

Karşımdaki kişiye göre değişir
Samimiyetine inanmadığım bi insan yaparsa,niyeti belli der dert etmem
Çok moralim bozulursada sokuştururum bi laf olur biter

bozulurum açıkcası ama birşey demem ne denilir ki çocuk gibi huysuzluk yapamayacağıma göre önemli değil gibi birşeyler gevelerim heralde

hmm soyle soyleyeyım samımıyetım varsa zaten tabagımı ayagıma beklemem.. arkadasıma yardım ederr.. en son tabagıda kendime alırım,alıyorum yani.

hatta basıma soyle bişi gelmısti arkadasla baska bi arkadasa gidicez ama hiç haz etmeyız bırbırımızden -yıldızımız tutmadı anlasamadık acıkcası- neyse herkese getırmıs bi bana yok..bende acıkcası bozuldumm.. sonra benle gelen arkadasım kendi tabagını bana verdi(hiç bozmamıstı) kendine tabak istedi benım ona minnetim olmasın diye..

bikerede aksam ustuydu sanırım eşlerle gidilmişti arkadas acık büfe tarzı masaya dizmiş herseyı, tabaklarıda dizmiş.. sonra yine o dediğim -haz etmedigim- kişi vardı eşiyle gelmişti.-doğum gunu kutlaması vardı- haz etmediğim güya yardım edıyor ama en basta eşine ve 15aylık ikiz kızlarınada ayrı ayrı tabak koymus şimdi gıcıklıktan baska nedir yahuu .. baktım masada hiç tabak kalmamıs eşimin ne çayı nede tabagı var... hemen mutfaga gittim artık bi kupaya cay doldurdum -soranlara benım eşim buyuk içer diye bahane soyledım- bitabagada öte beri koydum,aynısını kendime yaptım geldim ama arkadasım samımı olmasa hayatta yapamazdım sımdı bu gercek.. samımı olmadıgım baska bi yerde olsak dusunemıyorum sanki dıslanmıs gibi... ozamanda çaktırmadan laf soylerdım heralde yada mutfaga su içmek bahanesıyle ev sahıbınden rica ederdim eşimle benım tabagım yok diye..ayy bilemiyorum.

kişi evinde misafir ağırlayacaksa boyle seylere dikkat etmeli nihayetınde..

evet ben de gelen misafirlerde özellikle çok dikkat ediyorum tekrar tekrar bakıyorum ben nerde olsam da biraz bozuluyorum hele sonra herkes üstüne yüklenince daha da bir beter oluyorum evet başka anısı olan paylaşsınnn:)

eve gelen misafire servis yaptıktan sonra ortaya sorarım "tabak ve çay almayan var mı? çay yerine soğuk birşey içmek isteyen var mı? Çaya limon ister misiniz" isteyene getiririm.

misafirliğe gittiğim yer samimiyse zaten ne teklif beklerim, nede kendime servis yaptırırım. gider alırım. hatta arsızlık yapar, ikinciyi de isterim. sevdiklerimi yer sevmediklerimi tabağa koymam.

samimi değilse ve unutulduysam, açıkçası hiç umursamam... günümü böyle şeylere üzülerek, sıkılarak, kızarak mahvetmem...

her ne olursa olsun, ister unutsun, ister unutmasın "elinize sağlık" demeyi unutmamaya çalışırım.

eve gelen misafire servis yaptıktan sonra ortaya sorarım "tabak ve çay almayan var mı? çay yerine soğuk birşey içmek isteyen var mı? Çaya limon ister misiniz" isteyene getiririm.

misafirliğe gittiğim yer samimiyse zaten ne teklif beklerim, nede kendime servis yaptırırım. gider alırım. hatta arsızlık yapar, ikinciyi de isterim. sevdiklerimi yer sevmediklerimi tabağa koymam.

samimi değilse ve unutulduysam, açıkçası hiç umursamam... günümü böyle şeylere üzülerek, sıkılarak, kızarak mahvetmem...

her ne olursa olsun, ister unutsun, ister unutmasın "elinize sağlık" demeyi unutmamaya çalışırım.

Ben böyle bir durumla karşılasam, "canım ben unutulacak kadın değilim ama beni unutmuşsun" der bozulur ama olayı kapatırım

bizim gelin hanım hep anneme unutur tabak vermeyi bir kaç kez oldu böyle abimle nişanlılarken bi kere yemeğe çağırmışlardı bizi anneme sadece çorba verildi yemek konmadı bi kerede çay servisi yapıldı birinci bardak bitince ikinci bardağa çay döküp getirmeyi unuttu üçüncüdede düğünden sonra oturmaya gittiğimizde yine anneme tabak gelmedi annemde takmaz böyle şeylere ama ben sık olunca bilinçli olduğunu düşünmüyor değilim hani...

samimi olduğum insanların evinde zaten kalkıp servise yardım ederim,son olarak da bana hazırlanan tabağı alırım.yok yeni tanıştığım biriyse gözden kaçmış olabilir diye düşünür,hiççç olumsuz bişi düşünmem ..neden bir evsahibi kasıtlı olarak böyle bişi yapsın ki??yapacak kadar hoşlanmıyorsak birbirimizden evinde de ne işim var ama dimi?misafir telaşından olabilir böyle şeyler.ben yapmam ayrı mesele,çok dikkatliyimdir bu konularda

öyle birşey olmadı da beni es geçtiklerinde söylerim ki, bana kalmadı mı diye hele de ikram ettikleri şey hamur işi meyve sütlü tatlı gibi ana yemek harici şeylerse. ana yemekler pek ilgimi çekmiyor.

Fazla samimiyetim yoksa ses çıkarmam farkedilmeyi beklerim,olmadı aç kalırım.Samimiyetim varsa zaten mutfakta yardımdayımdır en son kendime tabağı alır çıkar gelirim birde üstüne eksik olan varmıydı derim tabağımı göstererk öyle otururum yerime

ılk gıttığım yerse almam o tabağı ben..

tanıdıksa zaten kuş kadar yıyorum sorun olmaz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…