Teşekkür ederim, ben yemeden, sadece tavsiye üzerine denedim, lezzetliydi gerçekten
Teşekkür ederimEllerıne saglık sefım cok guzel gorunuyor, basarılar
Hadi ya hatırlamıyorum, öyle mi demişimGeçen demedinmi tadı berbattı diyebyyyy kaçtım
Hadi ya hatırlamıyorum, öyle mi demişim
Teşekkür ederimTadı şahanedir eminim...
Görüntüsünden belli..
Ellerinize sağlık..
Teşekkür ederim tatlımCokkk guzel duruyor canm ellerine saglikkkm
Çok teşekkür ederimçok güzel görünüyor tadıda güzeldir eminimyarışmada başarılar
Teşekkür ederimellerine sağlık başarılarr :))
İlk kurabiye deneyimim hüsranla sonuçlanınca bu tarifin tutacağından yana pek umudum yoktu ama neyseki sorunsuz sıkıntısız, tarifimi becerip, sizlerin beğenisine sunuyorum.
Malzemeler:
Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
400 g mısır nişastası (4 su bardağı)
2 su bardağı un
Üzeri İçin:
400 gr nutella
Yarım su bardağı sıvı yağ
Kahvaltılık mısır gevreği
Eki Görüntüle 1355372
Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini iyice harmanlayalım. Ardından 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Eki Görüntüle 1355373
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım. Hafif yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden iyice 170 derece ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirelim. (25 Dakika)
Eki Görüntüle 1355374
Çok fazla pembeleşmiyor, yakmamaya dikkat edelim.
Eki Görüntüle 1355375
Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınırken nutellayı benmari usulü eritelim. Eriyince altını kapatalım. Sıvı yağ ilave edip homojen kıvama gelene kadar karıştıralım.
Eki Görüntüle 1355376
Mısır gevreklerini elimizle hafif kıralım ve kaseye alalım. Ilınan kurabiyeyi ilk nutellaya ardından mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alalım
Eki Görüntüle 1355377
1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1355378
Teşekkür ederim tatlımPinkim sana basarilar dilememisim
Başarılar cnm cok ttatligozukuyorlar
Teşekkür ederim tatlımOlsun arada 2. sayfaya kayıyorum, gözünden kaçmış olması normal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?