- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.845
- 298
Offfff o çikolata sosu ne güzel çıkmış öylee Başarılarr ve birinciliğinizi kutlarım.. yasemin ile ikiniz arasında kalmıştım...napcaz biz ya napcaz biz yaa nasıl oy kullanıcaz hepsi harikaaİlk kurabiye deneyimim hüsranla sonuçlanınca bu tarifin tutacağından yana pek umudum yoktu ama neyseki sorunsuz sıkıntısız, tarifimi becerip, sizlerin beğenisine sunuyorum.
Malzemeler:
Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
400 g mısır nişastası (4 su bardağı)
2 su bardağı un
Üzeri İçin:
400 gr nutella
Kahvaltılık mısır gevreği
Eki Görüntüle 1355372
Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini iyice harmanlayalım. Ardından 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Eki Görüntüle 1355373
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım. Hafif yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden iyice 170 derece ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirelim. (25 Dakika)
Eki Görüntüle 1355374
Çok fazla pembeleşmiyor, yakmamaya dikkat edelim.
Eki Görüntüle 1355375
Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınırken nutellayı benmari usulü eritelim. Eriyince altını kapatalım. Sıvı yağ ilave edip homojen kıvama gelene kadar karıştıralım.
Eki Görüntüle 1355376
Mısır gevreklerini elimizle hafif kıralım ve kaseye alalım. Ilınan kurabiyeyi ilk nutellaya ardından mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alalım
Eki Görüntüle 1355377
1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1355378
Çok teşekkür ederimOfffff o çikolata sosu ne güzel çıkmış öylee Başarılarr ve birinciliğinizi kutlarım.. yasemin ile ikiniz arasında kalmıştım...napcaz biz ya napcaz biz yaa nasıl oy kullanıcaz hepsi harikaa
He vallaa ya.... canımcım bişi sorucam katılanlarda oy kullanabiliyorlarmı yani ben katıldım kendime değilde bir başkasına kullanabiliyorum değilmi...Çok teşekkür ederim
Valla işiniz zor, millet kurabiye değil şaheser yapıyor
Valla canım ben hep başkasına kullandığım için bilmiyorum ki, sorarım onuHe vallaa ya.... canımcım bişi sorucam katılanlarda oy kullanabiliyorlarmı yani ben katıldım kendime değilde bir başkasına kullanabiliyorum değilmi...
Tembel mi sanıyordun beniBen seni hiç böyle bilmezdim canımEllerine sağlık çok harika görünüyorlar
Tembel sanmıyordum da bu kadar hamarat olduğunu bilmiyordumTembel mi sanıyordun beni
Teşekkür ederim tatlım
Seninde yaptıklarını görürüz inşallahTembel sanmıyordum da bu kadar hamarat olduğunu bilmiyordumÇorba gibi buda çok hoşuma gitti rica ederim canım
Ben çok severim mutfağı canım ama burada paylaşacak kadar cesur değilimSeninde yaptıklarını görürüz inşallah
Bende değildim, et yemeklerinde bi paylaştım sonradan beni durduramadılar, her yaptığımı koyuyorum şimdiBen çok severim mutfağı canım ama burada paylaşacak kadar cesur değilim
Kurabiye de değil de belki başka yarışmalarda olabilir canım aslında kimse tanımıyor zaten beni sonuncu olsam da kime rezil olcamBende değildim, et yemeklerinde bi paylaştım sonradan beni durduramadılar, her yaptığımı koyuyorum şimdi
Bak sende bi kurabiye yap koy, hoşuna gidecek bırakamayacaksın
Yok canım ya neden rezil olasın, olmadığın gibi çok eğleniyorsun, sonraki kategoriye alalım o zaman seniKurabiye de değil de belki başka yarışmalarda olabilir canım aslında kimse tanımıyor zaten beni sonuncu olsam da kime rezil olcam
İnşallah sevdiğim birşey olursa olabilir tabiYok canım ya neden rezil olasın, olmadığın gibi çok eğleniyorsun, sonraki kategoriye alalım o zaman seni
Teşekkür ederimEline emeğine sağlık canım
Başarılar dilerim
Sağol kuzum, görmemişim kusura bakmaMarifetli hatun eline sağlık
Teşekkür ederim, ben yemeden, sadece tavsiye üzerine denedim, lezzetliydi gerçektenGeçenlerde kız kardeşim yapmış göndermiş agızda dagılıyordu, harikaydı ..
eline saglık pink .....
İlk kurabiye deneyimim hüsranla sonuçlanınca bu tarifin tutacağından yana pek umudum yoktu ama neyseki sorunsuz sıkıntısız, tarifimi becerip, sizlerin beğenisine sunuyorum.
Malzemeler:
Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
400 g mısır nişastası (4 su bardağı)
2 su bardağı un
Üzeri İçin:
400 gr nutella
Kahvaltılık mısır gevreği
Eki Görüntüle 1355372
Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini iyice harmanlayalım. Ardından 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Eki Görüntüle 1355373
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım. Hafif yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden iyice 170 derece ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirelim. (25 Dakika)
Eki Görüntüle 1355374
Çok fazla pembeleşmiyor, yakmamaya dikkat edelim.
Eki Görüntüle 1355375
Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınırken nutellayı benmari usulü eritelim. Eriyince altını kapatalım. Sıvı yağ ilave edip homojen kıvama gelene kadar karıştıralım.
Eki Görüntüle 1355376
Mısır gevreklerini elimizle hafif kıralım ve kaseye alalım. Ilınan kurabiyeyi ilk nutellaya ardından mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alalım
Eki Görüntüle 1355377
1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1355378
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?