• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misk'in başı çatlıyor

hayatımda ufak tefek değişiklikler oldu yazmıştın ilk mesajda bu da tuzu biberi oldu...

bakış açını değiştirmeden bu işi tam anlamıyla kotaramassın... önce bakışımızı değiştiriyoruz... bebeğin hobi değil hayatının en önemli gerçeği şu anda..
kafa yapısını değiştirmessen daha çok sinir krizi gelir.
O benim mucizem .bakis acimdan kastiniz nedir. Tam anlayamadim. Daha acik yazarmisiniz

ya bir de çocuklarla çok ilgili biri değilseniz, bazı ipuçlarını kaçırıyor olabilirsiniz.
ben de sizin gibiydim.
ailelerden de fayda yok, açıkçası yöntemlerini çok anlatmıyorlardı, genelde biz yapalım sen gör muamelesi yapıyorlardı, benim de bu şekilde içime sinmiyordu.
ben de bazı kitaplar edindim. Tracy Hogg'un mesela kitabı bu yönde çok faydalı oldu.
işte şöyle şöyle ise çocuğun uykusu gelmiştir, şöyle şöyle ise bebeğin karnı acıkmıştır gibi.
deneyimli annelere saçma gelebilir ama ilk çocukta insanda hep bir tereddüt oluyor. bu da insanı geriyor.
Adem hocanin kitaplarini okumustum dogum oncesi bahsettiginiz kitaba da bakayim

Adem Güneş de bebek psikolojisi tarzındaki yazılarıyla benim psikolojime iyi gelmişti.
onun bakış açısı çok pozitif olduğu için, insanın gerginliğini alan bir yanı var.
size uymuyorsa fikirleri, size uyan tarzda bir pedagoğun yazılarını takip edebilirsiniz. bu kişiler kullandıkları dile çok dikkat ettikleri için, direk sakinleştirici etkileri oluyor.
:) Adem gunes gozumde bir numara

O benim mucizem .bakis acimdan kastiniz nedir. Tam anlayamadim. Daha acik yazarmisiniz

yani ufak tefek değişiklik veyahut kitap okumaya alternatif bir şey değil ki bebeğin. çok daha fazlası. demek istediğim zamanın ve önceliğin %100 bebekte olduğunu baştan kabul edersen kalan zamanları değerlendirirken daha çok haz alırsın.

aynı şeyleri yeni doğum yapan kadınların hemen hemen hepsi yaşıyor..
işe başlayıp bir düzene girerse hayatınız hepsi bitecek inş..
ben doğumdan önce eve gideceğim dakikaları sayardım doğumdan sonra evden kaçmak için yer aradım durdum. zira çocuk büyütmenin ne kadar ciddi ve zor olduğunu gördüm. sonra işe başladım. eski günlere döndüm. eve gidip oğluma sarılmak için dakikaları saydım. zamanla da her şey düzeldi..
kendinize kızmayın zaman verin.. evladınız hayırlı olsun. Allah uzun sağlıklı ömürler versin inş.

aynı şeyleri yeni doğum yapan kadınların hemen hemen hepsi yaşıyor..
işe başlayıp bir düzene girerse hayatınız hepsi bitecek inş..
ben doğumdan önce eve gideceğim dakikaları sayardım doğumdan sonra evden kaçmak için yer aradım durdum. zira çocuk büyütmenin ne kadar ciddi ve zor olduğunu gördüm. sonra işe başladım. eski günlere döndüm. eve gidip oğluma sarılmak için dakikaları saydım. zamanla da her şey düzeldi..
kendinize kızmayın zaman verin.. evladınız hayırlı olsun. Allah uzun sağlıklı ömürler versin inş.

evet ya benim temizlikten anlamayan arkadaşım, bebekten sonra annesi gelince, bebeği annesine fırlatıp bahar temizliğine kalkışmaya başladı.
hani maksat bir dönem bireysel bir aktivite yapabilmek , yöntem olarak da bunu bulmuş :)

yani ufak tefek değişiklik veyahut kitap okumaya alternatif bir şey değil ki bebeğin. çok daha fazlası. demek istediğim zamanın ve önceliğin %100 bebekte olduğunu baştan kabul edersen kalan zamanları değerlendirirken daha çok haz alırsın.
Ufak tefek degisiklik ten kastim. Suan evimde degilim esimin Isi sebebiyle. Bahsettigim buydu. Kitap okuma derkende en azindan uyudugu vakitte okuyayim diyorum o bile olmuyor.onceligim Elbette o. Tamamen farkli anlamissiniz

Bende ilk kez bikaç saatleriğine bebeğimi anneme bırakıp eşimin yeni evli arkadaşına ziyarete gitmiştik. Orada hep kızımın ağlama sesini duyuyordum. Hep diyordum kızım beni istiyor beni istiyor diye. Benden on yaş küçük kız dedi senin psikolojin bozulmuş sorunların var doktora gitmen gerek :KK70:
Koptumm

evet ya benim temizlikten anlamayan arkadaşım, bebekten sonra annesi gelince, bebeği annesine fırlatıp bahar temizliğine kalkışmaya başladı.
hani maksat bir dönem bireysel bir aktivite yapabilmek , yöntem olarak da bunu bulmuş :)

hahaha insan hem biraz nefes alayım hem de aradan bir iş çıkarayım diye düşünüyor :D

Selam Misk
Oluyo öyle şeyler maalesef
Bende ilk 5,5 ay fenalardaydım
Sonra işe döndüm, akşamı iple çekiyorum kızıma kavuşmak için
Zamanla o sana sen ona adapte oluyosun, kolay değil
Büyüdükçe daha çok kendini ifade edebiliyo, sende ağlamasından anlıyosun az çok
Geçecek, böyle düşün.

Selam Misk
Geçecek, böyle düşün.

ah cekirge, senin çocuğa annen bakıyor tabi, rahat rahat anlatıyorsun.
benim işe başlamam da psikolojik olarak kötü bir süreçti.
hatta kreşe başlayana kadar pek iyiye gitmedi :(

ah cekirge, senin çocuğa annen bakıyor tabi, rahat rahat anlatıyorsun.
benim işe başlamam da psikolojik olarak kötü bir süreçti.
hatta kreşe başlayana kadar pek iyiye gitmedi :KK43:
Başlarda bende zorlandım
5,5 aylık bebek arkamı dönsem ağlarken annem bile olsa nasıl bırakacam, emmek isteyecek filan gibi
Kendimi de kötü hissettim
Ama zamanla alıştık hepimiz, şimdi bana by by yapıyo bazen şaşırıyorum nasıl ağlamıyo diye
Ama 404 gibi yapışma huyu aynı, akşamları ayrılmaz dibimden :KK46:

Başlarda bende zorlandım
5,5 aylık bebek arkamı dönsem ağlarken annem bile olsa nasıl bırakacam, emmek isteyecek filan gibi
Kendimi de kötü hissettim
Ama zamanla alıştık hepimiz, şimdi bana by by yapıyo bazen şaşırıyorum nasıl ağlamıyo diye
Ama 404 gibi yapışma huyu aynı, akşamları ayrılmaz dibimden :KK46:

hiç bir zaman arkamdan ağlayan bir bebek olmadı benimki.
ama özlerdi çok anlardım elbette, ama kayınvalide -iyi hissedeyim diye herhalde-, çok iyiyiz hiç seni aramıyor falan derdi, ben pek iyi hissetmezdim :)

hiç bir zaman arkamdan ağlayan bir bebek olmadı benimki.
ama özlerdi çok anlardım elbette, ama kayınvalide -iyi hissedeyim diye herhalde-, çok iyiyiz hiç seni aramıyor falan derdi, ben pek iyi hissetmezdim :)
Annemde hep öyle der
Ama bilirim ki aklım kalmasın diye diyo
Bi de şu var aslında benim kızım oyun oynuyo eşimle veya başkasıyla, beni görünce nazlanıyo mu nedir hemen ihiii yalancıktan ağlamaya başlıyo : )

annesi bağırma ona, ona kavuşabilmek için çektiğin sıkıntıları düşün. sarıp sarmala bebeğini. babası yardımcı olmuyomu, bütün yük senin üstündemi.

Selam Misk
Geçecek, böyle düşün.
Toparladim biraz kendimi. Tsk ederim cek.

eşim de hala söyler..yani bu kadar mı bunalıyorsun ki,ben eve gelince kendini bulaşığa,banyo ovmaya falan stıyorsun diye :KK70: hem stres atıyordum hem de sanki kendim için birşey yapıyordum aklımca..bir de yalnız kalmayı özlemek duygusu oluyor insanda..
SUHAN SUHAN bu hisseetiklerin çok normal..bakma sen o "mükemmel anne" lerin laflarına..insan kitap da okuyacak,yalnızlığı da arayacak,işe de gidecek..hem de önce kendisi için..bunun annelikle ilgisi yok.anne olunca insna benliğini unutmamalı..ilk zamanlar anneye muhtaç olduğu için bebek insanın bunalması çok normal..
şöyle sakince oturup kahvesini ,içip kitap okumayı özlemesi normal...bu ne evlat sevgisiyle ne ilgiyle alakalı değil..

Sağlıkla büyütün bebeginizi.
Hepimiz geçtik aynı dönemlerden (en azından anne olanlarımız) derdini anlatamayan ,sebepsiz ağlayan minikler yoruyor insanı,zaten uykusuz günler gecelerde ekleniyor üzerine haliyle insan yorgun bıkkın mutsuz hissedebiliyor.
Yapmanız gereken basit,o uyurken dinlenmek,uyuyarak mı olur yoksa bir kahve ićip kitap okuyarak mı siz karar verin ama dinlenmeye çalışın her fırsatta. Ben o aylarda emzirerek uyuturdum kızımı,o uyurken kitabımı alırdım okurken uyuyakalırdım çoğu zaman. Dinlenmeye ihtiyacınız var sadece

Back
X