Miskinlikte level değil çağ atlamak

Miskinliğin ilacı arı gibi vızır vızır çalışmaktır.
Çalıştıkça insan kendine gelir, dinçleşir.
Ama sizdeki sadece miskinlik olmayabilir. Bazen depresyon, karamsar ruh hali, takıntılı kişilik, boşluk hissi vs de uyuşuk yapıyor insanı. Bir de bazı sağlık sorunları da uyku hali veriyor diye biliyorum.
Büyükler ne demiş, "yatak çeker insanı". Yani yattıkça yatasın gelir.

Bir de benim dikkatimi İnşirah suresinin anlamı çok çeker bu konuda. Sanki orada "ferahlamak, rahatlamak için çok çalışmamız gerektiği" söyleniyor gibi anlıyorum ben. İnşallah doğru anlıyorumdur:

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
1- Senin için bağrını açmadık mı?
2- İndirmedik mi senden o yükünü?
3- O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü?
4- Senin şanını yüceltmedik mi?
5- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.
6- Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!
7- O halde boş kaldığında yine kalk yorul!
8- Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!

Aynı ben :110: ben pek uykuyu sevmem onun yerine bi tv izlemek video izlemek gibi boş boş şeylerle vakit öldürüyordum. Benim de hayatımı çok etkiledi gidebileceğimden çok daha kötü bi üniversiteye girdim, neredeyse mezun olucam ama mesleğe hakim değilim sadece dersleri geçebilecek kadar çalıştım. Arkadaşlarımla dışarı çıkmaya bile üşendim o yüzden eğlenceli bi dönem olmadı benim için herşeyi hep erteledim her zaman yapmaya vaktim olacakmış gibi şimdiyse bi sağlık sorunu yaşıyorum ve çok yavaş hareket edebiliyorum, sabahları kalkıp koşmaya çalışır hep ertelerdim şimdiyse düzelince her yere koşarak gidicem diye yeminler ediyorum. O yapmadığım egzersizleri yapabilmek için içim gidiyor, normal yürüyebilmek için yalvararak dua ediyorum . Size bunları anlatıyorum çünkü tembellik hastalık değil, seçimdir. Hiç birşey yapmamayı seçmek bende doktor doktor gezdim halsizlik mutsuzluk ve isteksizlik için ama bunların hepsi spor yapmayıp kötü beslemekten . Önce beslenmenizi yola koyun ve sevdiğiniz bi sporu 1 ay sadece 1 ay düzenli yapın , hayatın tadına varacaksınız inanın. Uzun zaman yaşayacağımızı düşünüyoruz yaşayabiliriz belki ama sağlığım el verecek mi? Benimki şu an için el vermiyor ve delicesine pişmanım bu yüzden bu kadar uzun yazdım :KK16: Elinizdeyken kıymetini bilin diye sonra kayıp gidiyor :KK42:
Bi de bana sağlığıma kavuşmak için bol bol dua lütfen :dua:

Aynı ben :110: ben pek uykuyu sevmem onun yerine bi tv izlemek video izlemek gibi boş boş şeylerle vakit öldürüyordum. Benim de hayatımı çok etkiledi gidebileceğimden çok daha kötü bi üniversiteye girdim, neredeyse mezun olucam ama mesleğe hakim değilim sadece dersleri geçebilecek kadar çalıştım. Arkadaşlarımla dışarı çıkmaya bile üşendim o yüzden eğlenceli bi dönem olmadı benim için herşeyi hep erteledim her zaman yapmaya vaktim olacakmış gibi şimdiyse bi sağlık sorunu yaşıyorum ve çok yavaş hareket edebiliyorum, sabahları kalkıp koşmaya çalışır hep ertelerdim şimdiyse düzelince her yere koşarak gidicem diye yeminler ediyorum. O yapmadığım egzersizleri yapabilmek için içim gidiyor, normal yürüyebilmek için yalvararak dua ediyorum . Size bunları anlatıyorum çünkü tembellik hastalık değil, seçimdir. Hiç birşey yapmamayı seçmek bende doktor doktor gezdim halsizlik mutsuzluk ve isteksizlik için ama bunların hepsi spor yapmayıp kötü beslemekten . Önce beslenmenizi yola koyun ve sevdiğiniz bi sporu 1 ay sadece 1 ay düzenli yapın , hayatın tadına varacaksınız inanın. Uzun zaman yaşayacağımızı düşünüyoruz yaşayabiliriz belki ama sağlığım el verecek mi? Benimki şu an için el vermiyor ve delicesine pişmanım bu yüzden bu kadar uzun yazdım :KK16: Elinizdeyken kıymetini bilin diye sonra kayıp gidiyor :KK42:
Bi de bana sağlığıma kavuşmak için bol bol dua lütfen :dua:
Kesinlikle herkes bana spor öneriyor. Ah ederim tabi ki Allah yardımcınız olsun şifa versin. Disiplinsizlik tembellik bunların telafisi yok ve geleceği yakabiliyor cidden. Dedikleriniz iyi geldi teşekkür ederim

Miskinliğin ilacı arı gibi vızır vızır çalışmaktır.
Çalıştıkça insan kendine gelir, dinçleşir.
Ama sizdeki sadece miskinlik olmayabilir. Bazen depresyon, karamsar ruh hali, takıntılı kişilik, boşluk hissi vs de uyuşuk yapıyor insanı. Bir de bazı sağlık sorunları da uyku hali veriyor diye biliyorum.
Büyükler ne demiş, "yatak çeker insanı". Yani yattıkça yatasın gelir.

Bir de benim dikkatimi İnşirah suresinin anlamı çok çeker bu konuda. Sanki orada "ferahlamak, rahatlamak için çok çalışmamız gerektiği" söyleniyor gibi anlıyorum ben. İnşallah doğru anlıyorumdur:

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
1- Senin için bağrını açmadık mı?
2- İndirmedik mi senden o yükünü?
3- O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü?
4- Senin şanını yüceltmedik mi?
5- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.
6- Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!
7- O halde boş kaldığında yine kalk yorul!
8- Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!
Aa olabilir, inşirah suresi ezberimde sık sık okuyacağım inşallah çok teşekkür ederim

Sürekli uyuma isteği psikolojik olabilir mi acaba? Yani o bende de var , ben artık bir şeyleri düşünmek istemediğimden sürekli uykuya veriyorum kendimi. Uyurken kafam rahat , mutluyum ee o zaman uyuyabildigim kadar uyuyayim diyorum. Bu da bir yerden sonra tak etti psikologa gitmeye başladım. Sizin de acaba ayrılık acısını bastırmak için beyniniz bu tarz bir şeye başvuruyor olabilir mi?
Bu benim küçüklüğümden beri var, bir şeye mutsuzsam uyurum canım sıkılınca istemsizce oluyor gözlerim kapanıyor ve geri açamıyorum bir süre. Beyin de kendini kapatıyor haliyle

Bende hiç uyumadan yasayabilirim
Hatta keske hic uyku saati olmasa veya günler 40 saat falan olsa anca yeter diye düşünürüm
Acaba kansızlık falan mı var sizde değerleriniz normal mi ?
Kansızlık vardı eskiden şimdi ne durumdayım bilmiyorum baktirmaliyim teşekkür ederim

Bana da çok başka bir sebepten tadı güzel demir şurubu vermişti doktorum. Şurubu kullandım saçlarımin dökülmesi durdu,enerjim yükseldi, gece uykularim bile bir düzene girdi. Bazen durduk yere yüzüm beyazlar dudaklarım karincalanirdi falan...meğer hepsi demir eksikliğindenmis.
Belki siz de aksatmayin gidin bir doktora. Ayrıca bir çingene atasözü der ki: evde oturan erken ölür
:)
Öyle bir şurup benim için de uygunsa ben de isterim inanin. Vallahi böyle hayat çekilmiyor

Öyle bir şurup benim için de uygunsa ben de isterim inanin. Vallahi böyle hayat çekilmiyor
İşte siz de bir kan verin. Doktora şikayetlerinizi anlatın. O zaten sizin hangi vitamininiz eksikse ona gore bir takviye verir ^^
Eğer tek seferlik kırılıp içilen kan şeklinde ampullerdense benimkindendir:KK50:

Depresyonda olabilirsin :KK51: keşke bende uyuyabilsem:olamaz: senin için hiçbir şey yapmayan insana dönme zaten:KK66:

Back
X