Tamam bak işte, Ramazan sonrası yapmaya başla sporunu, şöyle sıkı ve fit bi görünümün olsun, beğendiğin elbiseleri al giyin, yakıştır çek fotoğraflarını, kendi hayatına bak. Kin insanın kendine zarar bir huy, bırak düşünme kendi işlerine bak, umursama ki bu yükü taşıma. Takipten çıkar geç yani kafaya takacaksan bu kadar, engelle, görme...
Herkesin hayatında vardır böyle vaktinde gıcık aldığı bi eski arkadaşı, benim de vardı. Seneler önce çok samimi iki arkdaştık biz de, sonra ben zor bir dönem geçirdim ve gördüm bu insanın dostum, arkadaşım olmadığını. Tek kalemde sildim geçtim, ardıma da dönüp bakmadım. Ne yapmış ne etmiş umurumda olmadı. Ama bir mail attım kendimi rahatlatmak için, "Teşekkür ederim, bana dostluğun ne demek olmadığını öğrettin, tecrübem oldun. Ben belki biraz zaman kaybettim senle ama sen sağlam bi dostunu kaybettin" diye. Ivır zıvır bi cevap gelmiş, okumadım bile sildim. Okuyup ne sinirlendireyim ki kendimi değil mi?
Seneler sonra faceden ulaşmış bana, özür dilemeler bilmem neler. Özrünü kabul ettim, kin tutmam, affettim insan olarak ama arkadaşım olamazdı artık. Onu hayatıma tekrar katsaydım, kendime saygısızlık etmiş olurdum.
En olmadı sen de böyle yap, içini rahatlatacak, kendini dökecek, lafını da esirgemeyecek bir mail yaz at ve engelle o insanı...
Kin tutmamaya çalış, kendini yıpratırsın.
Artık takılma, kendini yenilemeye, geliştirmeye bak...