MissA'nın Vitrini

Evliya Çelebi - Yusuf Çetindağ

Evliya Çelebi'yi herkes bilir
Bir gece rüyasında Peygamber Efendimize "Şefaat Ya Resulallah" diyeceğine "Seyahat Ya Resulallah" diyerek o günden sonra gezmeye başlamıştır.
Bu geziler esnasında başına birçok olay gelmiş ve ölümlerden dönmüş Evliya Çelebi
İşte kitapta bunlardan bahsediliyor, Seyahatnameden alınarak yazılmış zaten
Tüm olaylardan bahsedilmese de yazar okura onu anlatıcak önemli olaylardan bahsetmiş.
İçinde yalnızca Evliya Çelebinin başından geçenler değil o dönemde duydukları da var
Yani kendi yaşamadığı ama geçmişe dair bazı önemli yada ibret verici olaylardan bahsetmiş
Ancak kitabın başında yazar bizi uyarıyor her okuduğumuza inanmamamız konusunda
Şöyleki Evliya Çelebi doğru olup olmadığını tam olarak bilmediği olaylardan da bahsettiği için, Seyahatnameyi de okusak tam olarak "evet o zamanlarda böyle birşey olmuş olmasa adam yazmazdı" diyemeyiz.
Buna örnek olarak okuyunca daha iyi anlayacağınız bölümler var
Zaten oraları okurken yok artık diyorsunuz da
Onun dışında biyografi olmasına rağmen sıkılmadan okuyabileceğiniz bir kitap çünkü gerçekten renkli bir karakter var karşımızda:)

Yazarın türk geçmişinin önemli düşünce insanlarını yazdığı bir serisi var
Bana Evliya Çelebi'yi okumak tanımak kısmet oldu. Umarım diğerlerini de okuma fırsatı bulurum

Şu indirim sitelerinin hemen hemen hepsinden mail geliyor sanırım bana
Bugünkü mailimde markaponda İstanbul Tarihi Yarımada Gezisi indirimi gördüm
Açıkçası ilgili çekmedi desem yalan olur
Ne zamandır İstanbul'daki tarihi yerlere toplu gidiş için bir fırsat kolluyordum
İstanbul'da yaşamama rağmen heryerini tamamıyla keşfetmiş değilim:83:
Üstelik profesyonel eşliğinde heryeri detaylıca öğrenmek te fena olmaz yani
Ancak sadece ayasofya, topkapı sarayı, hipodrom ve sultan ahmet geziye dahil
Bence çok kısıtlı bir alan ve bunların hepsi bildiğim yerler
O nedenle bu fırsattan yararlanmamaya karar verdim
Birde bu gezi normalde 60 liraymış indirimli 29 lira
60 fazla değil mi normalde:26:
...

İlgilisi varsa markapona uğrayabilir

Şu indirim sitelerinin hemen hemen O nedenle bu fırsattan yararlanmamaya karar verdim
Birde bu gezi normalde 60 liraymış indirimli 29 lira
60 fazla değil mi normalde:26:
...

İlgilisi varsa markapona uğrayabilir

merhabalar,
yeni gördüm bu başlığı. hayırlı olsun! topkağı sarayı'na giriş 2 bölüm için 20 lira falan diye biliyorum. arkadaşlar müze kart çıkarıyordu, zaten bir topkapı'ya gitsek kart ücretinin çoğu çıkmış olur diye.

bir de indirim sitelerinden hiç kupon falan aldınız mı diye sormak istedim. bazı forumlarda, restoranlarda 2. sınıf muameleye maruz kaldıklarını yazanlar olmuş. porsiyonlar küçük, yemekler farklı ya da muamele kötü olabiliyormuş. ancak etkinlik biletlerini alanlar daha memnun sanırım, yani indirim kuponlarını. :44:

canim topigini inceledim.cok yararli ve guzel seyler paylasiyorsun.benimde sana bir sorum olacak.makyaj malzemeleri hakkinda pek bilgim yok.fondotene ihtiyacim var.arkadasim bir fondotenden bahsetti.yuzu cok guzel kapatiyor diye.maybeline miydi yoksa max factor muydu.karistirdim.yardimci olursan cok sevinirim tsk

Yemeklerle ilgili pek bilgim yok, açıkcası öyle birsey duymadı canim
Doğruluk payı olabilir netten yorumlara bakmak lazim yemek için değil ama organizasyon vs için problem olacağını sanmıyorum

Öncelikle topigimi beğendiğin için teşekkürler:) canım ben mac factor lasting performanse kullanıyorum ve memnunum istersen sende deneybilirsin zaten test ederken az çok anlarsın sana uygunluğunu olmadı başka birsey denersin benim cildim kuruya yakın o yüzden bana uyuyor olabilir

bnde fondöten arayışı içindeyim. bnm cildim de kuruya yakın. bi bakiim max factor lasting performance a..

Cok tsk canim.benm cildimde kuruya yakin.cild rengim bugday rengi.hangi tonu almam lazim

Cok tsk canim.benm cildimde kuruya yakin.cild rengim bugday rengi.hangi tonu almam lazim

Benim cildim çok açık renk olduğu için en açık rengini kullanıyorum sanırım sana da bir yada iki ton koyusu uygun olacaktır

Kate Middleton'u gazetenin ilk sayfasında gördüğüm anı hatırlıyorum da bayıldım ya
Ne kadar zarif, ne kadar sade, rüya gibi

Bu sabah tek başıma oturmuş kahvaltı yaptığım mekanda önümde televizyon açık bir yandan haberlere bakarken bir yandan da fondaki radyoyu dinliyordum
Birden bir haber ve bir şarkı aynı anda başladı ve sanki kafamda bütünlük oluşturdu
Haberlerde şehit polisin eşi ve çocuğu vardı, birbirlerine sarılmış aile reislerinin, babalarının, kocalarının, canlarının, herşeylerinin naaşını bekliyorlardı
Fonda ise Emre Aydın'ın Son Defa şarkısı çalıyordu
Sanki o şarkı onlara yazılmıştı
"Son defa görsem seni, dokunsam yüzüne son defa..."​

Kızlar birçoğumuz internetten uluslararası alışveriş yaparken beden konusunda zorlanıyoruz.
Aşağıdaki tabloda bu sıkıntıyı çözecek formül yatıyor umarım işinize yarar...

Uluslararası standartlarda beden ölçüleri tablosu

Avrupa 32 34 36 38 40 42 44 46 48 50
İngiltere 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22
Japonya 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23
ABD 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20
ABD Harf XS S S M M L L XL 1X 2X

Uluslararası standartlarda çocuk kıyafetleri ölçüleri tablosu

Avrupa 28 30 32 34 36 38 40 42
İngiltere 3 5 7 9 11 13 15 17
Japonya 0 2 4 6 8 10 12 14
ABD 1 3 5 7 9 11 15 15

Uluslararası standartlarda kadın blüz ve süveter ölçüleri tablosu

Avrupa 40 42 44 46 48 50 53
İngiltere 34 36 38 40 42 44 46
ABD 32 34 36 38 40 42 44

Uluslararası standartlarda sütyen ölçüleri tablosu

Avrupa 85A-DD 90B-F 95B-F 100B-F 105B-F 110B-F
İngiltere 32B-DD 34B-F 36B-F 38B-F 40B-F 42B-F
Japonya A-D70 A-F75 A-F80 A-F85 A-F90 A-F95
ABD 32A-D 34A-F 36A-F 38A-F 40A-F 42A-F

Uluslararası standartlarda ayakkabı ölçüleri tablosu

Avrupa 35 35 ½ 36 37 37 ½ 38 38 ½ 39 40 41 42
İngiltere 2 ½ 3 3 ½ 4 4 ½ 5 5 ½ 6 6 ½ 7 7½
Japonya 21 21 ½ 22 22 ½ 23 2 3½ 24 24 ½ 25 25 ½ 26
ABD 5 5 ½ 6 6 ½ 7 7 ½ 8 8½ 9 9½ 10

missa h&m yi seninle keşfettim.güzel şeyler var özelliklede ayakkabılar.fiyatlarıda uygun gibi acaba sen buradan alışveriş yaptınmı.bu konuda beni bilglilendirirmisin.

H&M Ballerinas çok güzel ya.Acaba Türkiye'de de mevcut mu bunlar? Herhangi bir H&M mağazasına gidince bulabilir miyiz?

missa h&m yi seninle keşfettim.güzel şeyler var özelliklede ayakkabılar.fiyatlarıda uygun gibi acaba sen buradan alışveriş yaptınmı.bu konuda beni bilglilendirirmisin.

Vesile olduğum için mutlu oldum. Ben zaman bulduğum her fırsatta giriyorum, ürünleri çok çeşitli ve mağazalarının büyük olması çok büyük bir avantaj. Benimde dolabımda birkaç parçası var. Ama özellikle takıları çok beğeniyorum. Fiyatta uygun olunca insan kendini tutamıyor.

H&M Ballerinas çok güzel ya.Acaba Türkiye'de de mevcut mu bunlar? Herhangi bir H&M mağazasına gidince bulabilir miyiz?

Son zamanlarda bakmaya fırsatım olmadı ama bence muhakkak olurlar. Üstelik sadece bu modellerle de sınırlı kalmayacaktır. Yaz boyu daha ne papiler gelir

64. Cannes Film Festivali'nde öyle bir elbise giyildiki şahane
Hem yöresel çizgileri taşıyor hem çok modern hem de çok çekici
İşte karşınızda...

Fan Bing Bing​

Kendi eklediğim resmi kendim bile göremiyorum oyüzden birdaha ekledim

Fan Bing Bing

Aaaahhhhh Missaa bunu burada gördüm. Baktım ki süper bir şeye benziyor aklıma not ettim, sonra Ankara Beğendik'te gezinirken bir baktım ki bademli vişneli mekik, şeffaf bir kabın içindeydi pastane bölümünde. Aayyy nasıl sevindim. Hemen aldım tabi. Gerçi senin yediğin fıstıklıymış, o da eminim çok lezzetlidir ama bademli vişneli olan da nefisti. Fıstıklı bulursam onu da hemen denerim.

Bademli vişnelisi de mi varmış... İnş bulurum da yerim... Henüz başka bir yerde karşılaşmadım kendileriyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…