Miyom hakkında konuşalım

fatma2277

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2021
13
4
36
43
Hanımlar miyom ultrason sonucumda 7.5x 6 cm yazıyor . Ben bunu anlamadım bir adet miyomum var . Ama 7 cm 6 cm mi onu anlamadı. . Bu konuda bilgisi olan varmı ? Biede ameliyat olmak istemiyorum . Bitkisel şifa arıyorum .. kullanıp fayda gören paylaşabilirmi ? Teşekkürler .

7,5 cm uzunluğunda 6 cm genisliginde. 7,5 cmlik bir miyomunuz var. Bende de subseröz miyom var yani rahmin icinde değil dış duvarında. Gebelikte hormonlardan dolayı büyüyor maalesef. 4,5 cmdi 6 cm olmuş. Bitkisel çözüm hiç duymadım bu konuyla ilgili sonucta yumurtalik kisti gibi bir şey değil bu et gibi bir dokusu var. Eğer sezeryan gerekirse doğumda aldırmak istiyorum.

Hanımlar miyom ultrason sonucumda 7.5x 6 cm yazıyor . Ben bunu anlamadım bir adet miyomum var . Ama 7 cm 6 cm mi onu anlamadı. . Bu konuda bilgisi olan varmı ? Biede ameliyat olmak istemiyorum . Bitkisel şifa arıyorum .. kullanıp fayda gören paylaşabilirmi ? Teşekkürler .
Benim de bu ölçülerde bir miyomum vardı. İlk öğrendiğimde 4 cm di ve 6 ayda bir kontrole gidiyordum en son bu ebata ulaştığında doktorum gebelikte ve doğumda problem yaşayacağımı söyledi. Benimki subseröz yani rahimin dışındaydı aslında diğerlerine görece en iyisi ama gebelikte erken doğuma sebep oluyormuş hamilelikte de büyümeye devam ettiği için, düşüğe neden oluyormuş. Ya da hamilelikte ağrısını tolere edemeyip gebeliğini sonlandırma kararı alanlar oluyormuş. Bir ihtimal hemen hamile kalsaydım sezaryen doğumda da alınabilirdi. Ama çok büyüktü ve açıkçası hamile olduğumda bebeğimi tehlikeye atmak istemedim ve ameliyat oldum. Birebir sezaryen oluyorsunuz hiçbir farkı yok alındıktan sonra miyomumun aslında 10 cm olduğunu öğrenmiştik. Bitkisel bir tedavisi yok maalesef çünkü kist değil iyi huylu bir tümör. Doktorunuza danışıp ameliyat olabilirsiniz. 6 ay geçti ameliyatımın üstünden şu an hiçbir sıkıntım yok..

İlk gebelikte miyomlarim büyüdü sonra küçüldü benim. Şimdi yine gebeyim yine miyomlar var. Sezaryen olursam milyonlarım da alırım dedi doktorum. Bazı doktorlar almıyormuş sezaryen sırasında ama benim doktorum miyomlari bir daha ameliyatı olunmaması için sezaryende temizlediğini söyledi. Normal doğurursam da bakacağız artık takibe göre sanırım.

Benim de bu ölçülerde bir miyomum vardı. İlk öğrendiğimde 4 cm di ve 6 ayda bir kontrole gidiyordum en son bu ebata ulaştığında doktorum gebelikte ve doğumda problem yaşayacağımı söyledi. Benimki subseröz yani rahimin dışındaydı aslında diğerlerine görece en iyisi ama gebelikte erken doğuma sebep oluyormuş hamilelikte de büyümeye devam ettiği için, düşüğe neden oluyormuş. Ya da hamilelikte ağrısını tolere edemeyip gebeliğini sonlandırma kararı alanlar oluyormuş. Bir ihtimal hemen hamile kalsaydım sezaryen doğumda da alınabilirdi. Ama çok büyüktü ve açıkçası hamile olduğumda bebeğimi tehlikeye atmak istemedim ve ameliyat oldum. Birebir sezaryen oluyorsunuz hiçbir farkı yok alındıktan sonra miyomumun aslında 10 cm olduğunu öğrenmiştik. Bitkisel bir tedavisi yok maalesef çünkü kist değil iyi huylu bir tümör. Doktorunuza danışıp ameliyat olabilirsiniz. 6 ay geçti ameliyatımın üstünden şu an hiçbir sıkıntım yok..
Merhabalar benimde 3 cm rahmin en tepesindenn submükoz miyom dejenere olmuş dedi. Ameliyatı onerdi ama bende ameliyat olmak istemiyorum cunku bir bebeğimi kaybettim.Zorunlu kürtaj oldum bebeğimin kalbi durdu. Hemen hamile kalmak istiyorum ama sorun yaratır mı bilemiyorum kafam oldukça karışık 😢😢😢

Merhabalar benimde 3 cm rahmin en tepesindenn submükoz miyom dejenere olmuş dedi. Ameliyatı onerdi ama bende ameliyat olmak istemiyorum cunku bir bebeğimi kaybettim.Zorunlu kürtaj oldum bebeğimin kalbi durdu. Hemen hamile kalmak istiyorum ama sorun yaratır mı bilemiyorum kafam oldukça karışık 😢😢😢
Benim de kafam çok karışıktı 4 doktora gittim hepsi önce ameliyat olmamın daha sağlıklı olduğunu söyledi. Tabii ki karar sizin hamile kaldığınızda sizinki anne ve bebek sağlığını olumsuz etkiler mi bilemiyorum. Benim içim çok rahatladı iyi ki ameliyat olmuşum diyorum sizin doktorunuz niye ameliyat önerdi

Ameliyatı nerede oldunuz ? Bir de sizinki dışarıda benimki içeride ama tek farkı miyom dejenere olmuş dedi bunu anlamadım, iyi bir şey mi kötü bir şey mi ? küçülmüş demek gibi anladım ama tekrardan büyüyecek galiba gebe kalırsam zaten benim gebelikte oluşmuş büyümüş sanırım 😢😢😢😢

Kanteper çiçeği iyi geliyormuş benimde miyomum var bende ameliyat olmak istemiyorum. Çoban çantası bende fayda etmedi

Benimde sizinki gibi dışta 13 santim olmuş dedi doktor

İlk gebelikte miyomlarim büyüdü sonra küçüldü benim. Şimdi yine gebeyim yine miyomlar var. Sezaryen olursam milyonlarım da alırım dedi doktorum. Bazı doktorlar almıyormuş sezaryen sırasında ama benim doktorum miyomlari bir daha ameliyatı olunmaması için sezaryende temizlediğini söyledi. Normal doğurursam da bakacağız artık takibe göre sanırım.
Meraba kaç cm sizin miyom

Eger cocuuk dusunuyorsanız kesın amelıyat olun,hamılelıkte cook sıkıntı cekersınız.kanamalar agrılar sancılar ,cocuk dusunmuyorsanız bı takıp edın buyuyormı buyuyorsa yıne keskn amelıyat olun,aynı yerınde sayıyorsa sıze sıkıntı vermeye basladıgında olursunuz.benımde 7cmdı ben oldum cok sukur ıyıkıde olmusum.bıtkısel seyler zararlı olabılır mutlaka dr a danısmanızı tavsıye ederım

Ben de bir çok yöntem denedim ama malesef miyom büyümeye devam etti. 11 cm oldu 7 cm di 2 yılda büyüdü. açık ameliyat oldum . geciktirmemenizi ve bir çok doktora danışmanızı öneririm.

İki kez açık miyom ameliyatı oldum. Bu konuda yeterince tecrübem oldu. Miyomun bitkisel kürü yoktur en azından 5 cm üstü miyomlarda asla işe yaramıyor. Hatta her duyduğunuzu uygulayıp 6 ayda miyomunuzu kocaman hale getirebilirsiniz. Miyom için tedavi beslenmedir. Fitoöstrejenik gıdalardan uzak durmalısınız. En bariz bildiğim nar suyu. Ki tecrübe ettim bir yaz çok içmiştim ve 2-3 cm miyomumu büyütmüştü. Gebelik düşünüyorsanız ameliyat olun. Henüz öyle niyetiniz yoksa biraz daha dayanın. Maalesef tekrar edebiliyor.

Kaç cm.di miyomlarınız

Back
X