Miyopi ve bebegim ...cok uzgunum

Allaha bin şukur evet ama anne yuregi iste korkuyorum

Ben de miyopum hem de küçüklükten beri.
Ve çok şükür yaşıyorum yok bi şeyin sağlıklıyım:))
Allah büyük dert vermesin

Annem astigmatlı,ben astigmatlıyım ve kızım da astigmatlı :) iki yaşında farkettik kızımın astigmatını ve hemen gözlük verildi. İlk Zamanlar zor olsa da şimdi alıştı gözlüğüne.

Anlıyorum seni ben de şoke oldum,doktor doktor gezdim ama hepsi aynı şeyi söyledi. Rabbim dermansız dert vermesin. Her şeye alışılıyor.

Ne kadar garipsiniz ya.
O kadar ağlayacağınıza bir kontrol ettirin, bir şey çıkarsa ağlarsınız yine. Lütfen önce kendi psikolojinizi düzeltin, bu şekilde çocuğunuza bir faydanız dokunmuyor.

Artik doğumdan sonra ameliyatla çözüm bulabiliyorlar bende miyopum ama ileri değil 8 yaşına kadar tedavi oldum ve şimdi gözlük bile kullanmıyorum abimin kızı da miyop ailede başka yok o birazda şans gibi bisey

annem kardeşim ve ben miyobuz.11 yaşından beri numarasını bile artık unuttuğum gözlüklerimi bir an bile çıkarmadım sanırım biri 3 diğeri 4.kızımda geçen sene 7 yaşından beri gözlük kullanıyor.evet böyle bir ihtimal var ama bunu bu kadar sıkıntı edecek ne var anlamadım.kızımın gözlerinin bozuk oduğunu öğrenince güldüm geçtim ne diye karalar bağlıyım,gözlük kullanır genç kızlığında lens kullanır ileriki dönemde de lazer olur geçer.Allah dermansız dert vermesin bu kadar hassas ve karamsar olmayın lütfen

Annem babam miyoptu.babaannem,dedelerim, anneannem de. genetik yani . 21 yasimdayken lazer oldum,3.75miyop 0.50astigmat. İki gözümde sifirlandi bu kadar buyutecek birşey yok.

Aglamaktan harap olmak... Sadece bir ihtimal uzerine... Abartmayin ya. Cocugunuzu muayene ettirin eger varsa o zaman harap olun. Hadi var diyelim, dunyada gozluk/lens kulanacak ilk kisi de degil son kisi de degil. Allah dermansiz dert vermesin.

Esimin annesinin gozleri pek görmez. Gozleri bozuk hani sama bakar ama baska tarafa nakar gibi olur iste oyle.ileri derece gozluk kullaniyor. Esimde sukur sorun yok. Ayni zamanda kizinda ve diğer oglundada yok.

Allaha bin şukur evet ama anne yuregi iste korkuyorum

korkmayin,Allahin gucune gidecek kadar aglayip sizlanmayin.
bi suru kalp hastasi solunum yetmezligi ceken yavrularda var,onlari da dusunun.
ben 14 sene gozluk kullandim,ailede kimsede yok hemde,sonra tedavilerle gozum cok iyi duruma geldi ama ben gozlugu cok sevdim ve goz kontrollerinde harfleri yanlis okurdum ki bana gozluk versin doktor yuzume yakisiyor diye
Allah baska dert keder vermesin.

Babamın annemin kız kardeşimin gözleri bozuk.. özellikle kız kardeşim ilerlemiş, gözlük kullanıyor.
Ben yazılımcı olduğum halde bunu neden söylüyorum eğitim hayatım da dahil neredeyse 8-9 yıldır bilgisayar kullanıyorum. Kullanmanın ötesinde kod yazıyorum bazen de çizim yapıyorum hem de öyle böyle değil.. bazen saatlerce gözümü çekmeden bakıyorum.
Hala maşallahım var, çok şükür gözlerim çok çok iyi görüyor.
Evet genetik olabilir belki ama olmayada bilir.
Bunun en büyük örneklerinden biriyim.. öyle olsa bile Allah dermansız dert vermesin..
Tedavisi olan bir hastalık sonuçta.

İyide miyop olacaksa da ilerde olacak ve belki de dünyanın yüzde 30 u miyopludur.niye böyle dert ettin.ben miyobum eşim miyop.iki kızım var ve büyük ihtimal ilerde onlar da olacak.sakin olmalısın,miyoba bile böyle üzülürsen hayat çocuklarımız neler getirecek bilemeyiz

Sen de bi garipsin esin de..

Benim esimdede göz tembelligi var bir gözü anyaya bakiyor biri konya ya..1 gozu görmüyor.kizimi bu yuzden her yil kontrol amacli goturuyoruz.doktor hipermetropi gbi bise soledi dikkat edecegiz dedi.ben camdan atliyim bari..gece gece aglayacak yer mi ariyorsunuz allah dermansiz dert vermesin.sinirleniyorum bole konulara.

canım ağlama üzülme bende öleydim 27 yaşına geldim hala gözlük kullanıyrum artık herşeyin tedavisi var korkma birebir yaşadığım için sana söylüyorum için rahat olsun tıp çok ilerledi

Tatlım hiç üzülme benim abim 10 derece miyop ne annem de var ne babam da doktora sormuslar doktor bir aileden bahsetmiş kadın da adam da yüksek miyopiymiş ama çocuklarında çıkmamış.Yani genetik burda sözkonusu olmuyormuş için rahat olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…