Çok teşekkür ederim. Mutlaka araştıracağım.Öncelikle yan binadan duyanların kim olduğunu ve sana şahit olurlar mı onu bi öğrenmeye çalış ses duyduk deseler yeter. Atıyorum bayana bağırıyordu deseler yeterli. Ücrette şöyle ki devlet memurları istifa edebilmeleri için 10 yıl hizmet süresini doldurup edebiliyorlardı ya da kurum değişikliği yapabilmeleri için 10 yılı doldurmuş olmaları gerekiyordu yanlışım olmasın 2018 yılında bunu kaldırdılar diye biliyorum yani öyle okuduğumu hatırlıyorum. Kurum değişikliği için denk istenmişti örneğin uzman çavuşsun ne olabilirsin zabıta ya da özel güvenlik polissin mesala gardiyanlık gibi orman muhafaza memuru olmak gibi denk olması gerekiyor diye okumuştum. Yazıyı bulabilsem işinize çok yarardı aslında. Ücrette eğer eğitim gördüysen onun parasını istiyorlar ya da sana üniforma felan verdiyse ya da ek bir malzeme felan işte onların ücretini istiyordular tabi yine değişmediyse. Aslında istifa etme koşullarını en iyi kurumundan öğrene bilirsin. Senin istifa etmek istediğini öğrenmelerini istemiyorsan arkadaşa lazımmış benden istedi diye bilirsin.
Birlikte çalıştığım diğer hocalarım ve giden birim arkdaşlarımla gayet iyi işler yaptık ama amir rahat vermedi ki... Şu an için birimde yalnızca ben varım. 1 seneden bu yana o kadar güçlü durup,sabrettim ki anlatsam iyi dayanmışsın dersiniz. İster istemez muhatap olacağım hem... Ben artık bu duruma ve varlığına katlanamadığım için artık o birimde çalışamam diyorum,inanın yapamam. Çnkü şahıs diyor ki,ben ne diyorsam o,bana savunmayla gelmeyin. Öğle arama bile karıştı,sigara izni istedğimde insanların önünde git zıkkım iç diyordu,lavaboya bile giderken haberim olacak diyordu. Sayabilirim daha... Şimdi birimde yalnız olduğum için her fırsatta üzerime gelmeye devam edecektir. Dayanabileceğimi sanmıyorum. Psikolojim berbat durumda... Muvafakat olayı genelde eş durumundan veriliyor mahkeme tarafından ama o süreci nasıl geçriricem,şimdilik derdim bu...her mahkeme açan muvafakat alabiliyor mu, biraz araştırın, bu konularda uzman birkaç avukatla görüşün. 5-6 ay mı gerçekten süreç? mahkeme sonucundan eminseniz ve diğer kurum mahkeme bittiğinde hala size aynı şansı tanıyacaksa dilekçeyi imzalamayın, sinirlerinizi aldırın ve işe gidin. başkalarının dedikodularına, bakışlarına ve devam ederse amiriniz mobingine karşı sakin kalın. bu sakinlik sizin ne kadar güçlü olduğunuzu gösterir ve o tip insanlar içten içe imrenir bu güçlü duruşa. dıştan ne kadar farklı davransalar da. akıllı ve umursamaz olun. kim ki bu insan. işten istifa etmenize sebep mi olacak. sizin için bu kadar önemli yer tutmasın. çiğ insanları umursamayı öğreniyor insan. olmamış onlar. imalatta eksiklik var. umutsuz vakalara acıyorum ben sadece. genetik olabilir, vitaminsizlikten, bebeklikteki aile yanlışlarından kişilikleri bozuk gelişmiş olabilir. onları da bu yüzden suçlamamak lazım. sağlıksız bireyler her yerde. ve birlikte yaşamaya mecburuz. iş hayatı stratejik olmayı gerektiriyor. öngörüp olayları büyümeden önlem almaya başlıyor insan deneyim kazandıkça. siz dilekçe vermişsiniz 2 ay önce ama o dilekçeyi verirken olumlu sonuçlanacağına dair kimseden geri bildirim almış mıydınız. neyse herkes yaşar zaman zaman bu tarz emin olun. iş bulamayacaksanız iş bırakmak çözüm değil. iyi düşünün doğru hamleler yapın. kolay gelsin.
Yazıyı bulamadım ben ancak bunu buldum. Umarım istifa etmene gerek kalmaz. Görmemişe makam verince kendini bişey sanıyor. Önce insani değerleri öğrenmeli bi bayanla nasıl konuşulur kendi eşine bağırsalar (istemem bağırmasınlar) hoşuna mı gidecek. Cahil bunlarla uğraşmaya değmez. Size görev dışı görevlendirme yapıyorlarsa görev kağıdınızı mutlaka alın biriminiz vermek zorunda. Gerekiyorsa siz de artık seniniz tonunu daha arttırın. Gazlamak değil aracım yanlış anlamayın. Ya da tamamen susun işinize odaklanın. Hee sensin de geç.Çok teşekkür ederim. Mutlaka araştıracağım.
Kesinlikle çekinmiyor haklısınız. Ben, bana hakaret ettiği esnada gidip x kişisiyle konuşucam dediğimde ki o x kişisi en tepedeki kişi,git istediğinle konuş diye bas bas bağırdı. Kesinlikle müthiş bir güç zehirlenmesi var. Göndermeye çalışsalar keşke, Ama beni göndermiyorlar ki işte. Verin muvafakatımı gidiyim dimi? Ama yok vermiyorlarAcaba gruplasma amaci mi var?
Belirli bir siyasi kanattansa idareciniz,kendi bilincine ve fikirlerine dahil olmayan kimseleri bu sekilde gondermeye calisiyor olabilir.
Veya ust duzey bir yerden hisimcilik ve akrabalik baglariyla yerini saglama almistir.Bu rahatlik da ona istedigi sekilde davranma luksunu saglamistir.
Yani sikayet edilmekten cekinmiyor gibi geldi bana.
tanıdığım memur arkadaşlar çok. bu süreçleri kurum değişene kadar izin ve raporlarla geçirdiler. hemen bir terapiste gidin durumu anlatın, biri vermezse biri verir 1 ay rapor, 2 hafta izin, 2 hafta rapor ... şeklinde devam edin. dava sürecini de bir an önce başlatın. rapor-izin aralarında birkaç gün gidersiniz. veya mahkeme sonucu ve diğer kurum kesinse son 1-2 ayda dilekçe vermeyi kabul ediyorum filan dersiniz. 1-2 ay orda sabredebilecekseniz. insanlar yumruklaşıyor küfürler eşyalar havada uçuşuyor. neler gördük duyduk yaşadık. her yerde oluyor böyle şeyler.Birlikte çalıştığım diğer hocalarım ve giden birim arkdaşlarımla gayet iyi işler yaptık ama amir rahat vermedi ki... Şu an için birimde yalnızca ben varım. 1 seneden bu yana o kadar güçlü durup,sabrettim ki anlatsam iyi dayanmışsın dersiniz. İster istemez muhatap olacağım hem... Ben artık bu duruma ve varlığına katlanamadığım için artık o birimde çalışamam diyorum,inanın yapamam. Çnkü şahıs diyor ki,ben ne diyorsam o,bana savunmayla gelmeyin. Öğle arama bile karıştı,sigara izni istedğimde insanların önünde git zıkkım iç diyordu,lavaboya bile giderken haberim olacak diyordu. Sayabilirim daha... Şimdi birimde yalnız olduğum için her fırsatta üzerime gelmeye devam edecektir. Dayanabileceğimi sanmıyorum. Psikolojim berbat durumda... Muvafakat olayı genelde eş durumundan veriliyor mahkeme tarafından ama o süreci nasıl geçriricem,şimdilik derdim bu...
Çok teşekkürler. Bu bilgiyi biliyorum. umarım istifaya gerek kalmaz. Yürütme durdurma kararı alabilrisem bunların hiçbirine gerek kalmayacak. Ne başka alakasız bi yere görevlendirme ne de eski birime dönmek zorunda kalma durumları yani... Tekrar teşekkür ederim.Yazıyı bulamadım ben ancak bunu buldum. Umarım istifa etmene gerek kalmaz. Görmemişe makam verince kendini bişey sanıyor. Önce insani değerleri öğrenmeli bi bayanla nasıl konuşulur kendi eşine bağırsalar (istemem bağırmasınlar) hoşuna mı gidecek. Cahil bunlarla uğraşmaya değmez. Size görev dışı görevlendirme yapıyorlarsa görev kağıdınızı mutlaka alın biriminiz vermek zorunda. Gerekiyorsa siz de artık seniniz tonunu daha arttırın. Gazlamak değil aracım yanlış anlamayın. Ya da tamamen susun işinize odaklanın. Hee sensin de geç.
Dava sürecini başlatabilmem için muvafakat talebine karşı kurumun red yazısı yazması gerekiyor. Kaç hafta oldu yazmadılar daha... Soruyorum hep, talep fazla olmadığı için komisyon toplanmayı geciktiriyor vs gibi cevaplar alıyorum. Normal süreçte 60 iş günü içinde yazmaları gerekiyor ama benim çok daha erken almam lazım dava sürecini başlatabilmem için... Evet 1-2 ay ise elbette başka birimde de sabredebilirim sıkıntı çıkarmam sadece dilekçe kısmı mide bulandırıyor.tanıdığım memur arkadaşlar çok. bu süreçleri kurum değişene kadar izin ve raporlarla geçirdiler. hemen bir terapiste gidin durumu anlatın, biri vermezse biri verir 1 ay rapor, 2 hafta izin, 2 hafta rapor ... şeklinde devam edin. dava sürecini de bir an önce başlatın. rapor-izin aralarında birkaç gün gidersiniz. veya mahkeme sonucu ve diğer kurum kesinse son 1-2 ayda dilekçe vermeyi kabul ediyorum filan dersiniz. 1-2 ay orda sabredebilecekseniz. insanlar yumruklaşıyor küfürler eşyalar havada uçuşuyor. neler gördük duyduk yaşadık. her yerde oluyor böyle şeyler.
Bu arada evet dilekçemin olumlu sonuçlanacağına dair geri bildirim almıştım ama sonradan bana o birim erkek personel istiyormuş deyip,geri vites yaptılar.her mahkeme açan muvafakat alabiliyor mu, biraz araştırın, bu konularda uzman birkaç avukatla görüşün. 5-6 ay mı gerçekten süreç? mahkeme sonucundan eminseniz ve diğer kurum mahkeme bittiğinde hala size aynı şansı tanıyacaksa dilekçeyi imzalamayın, sinirlerinizi aldırın ve işe gidin. başkalarının dedikodularına, bakışlarına ve devam ederse amiriniz mobingine karşı sakin kalın. bu sakinlik sizin ne kadar güçlü olduğunuzu gösterir ve o tip insanlar içten içe imrenir bu güçlü duruşa. dıştan ne kadar farklı davransalar da. akıllı ve umursamaz olun. kim ki bu insan. işten istifa etmenize sebep mi olacak. sizin için bu kadar önemli yer tutmasın. çiğ insanları umursamayı öğreniyor insan. olmamış onlar. imalatta eksiklik var. umutsuz vakalara acıyorum ben sadece. genetik olabilir, vitaminsizlikten, bebeklikteki aile yanlışlarından kişilikleri bozuk gelişmiş olabilir. onları da bu yüzden suçlamamak lazım. sağlıksız bireyler her yerde. ve birlikte yaşamaya mecburuz. iş hayatı stratejik olmayı gerektiriyor. öngörüp olayları büyümeden önlem almaya başlıyor insan deneyim kazandıkça. siz dilekçe vermişsiniz 2 ay önce ama o dilekçeyi verirken olumlu sonuçlanacağına dair kimseden geri bildirim almış mıydınız. neyse herkes yaşar zaman zaman bu tarz emin olun. iş bulamayacaksanız iş bırakmak çözüm değil. iyi düşünün doğru hamleler yapın. kolay gelsin.
Kadrom çakılı kadro... Kadroma ciddi anlamda ihtyiaç var çünkü birimde kimse kalmadı,herkesi bi şekilde kaçırdı. Giden personeller sonradan o birime ve branşa dahil olan arkadaşlarımdı. Ben direkt o branştan atandığım için beni gönderemediler zaten. Şimdi o şahıs, çiftliği gibi kullanmak istiyor birimi ve gelen insanları da koyun gibi güdeyim derdinde... Tek personel olmama rağmen artık ben dayanamıyorum dediğim için kadrom dışında görevlendirmek istediler zaten. Ve sizin de ifade ettiğiniz gibi madem bana ihtyiaç yok artık,atık memur durumdayım,verin muvafakatı gidiyim demi?. Ama Emsal karar teşkil etmesin diye vermiyorlarmış. :)Muvafakatı vermeme gerekçeleri ne?yani sizi mesleğiniz dışında bir yerde değerlendirmek istiyorlarmış, demekki çokta ihtiyaçları yok kadronuza.Muvafakat verip yerinize yeni memur almak daha çok işlerine gelmez mi?yada muvafaktı verince aynı kadrodan biri alınamıyorda, o adamla çalışacak biri olmayacağı için sizi zorla orda tutmayamı çalışıyorlar?
Ama çakılı kadroda zaten nasıl başka kuruma geçeceksiniz orayı anlayamadım?Kadrom çakılı kadro... Kadroma ciddi anlamda ihtyiaç var çünkü birimde kimse kalmadı,herkesi bi şekilde kaçırdı. Giden personeller sonradan o birime ve branşa dahil olan arkadaşlarımdı. Ben direkt o branştan atandığım için beni gönderemediler zaten. Şimdi o şahıs, çiftliği gibi kullanmak istiyor birimi ve gelen insanları da koyun gibi güdeyim derdinde... Tek personel olmama rağmen artık ben dayanamıyorum dediğim için kadrom dışında görevlendirmek istediler zaten. Ve sizin de ifade ettiğiniz gibi madem bana ihtyiaç yok artık,atık memur durumdayım,verin muvafakatı gidiyim demi?. Ama Emsal karar teşkil etmesin diye vermiyorlarmış. :)
Kurum muvafakat verirse ve siz,sizi kabul edecek bir kurum bulabilirseniz gidebiliyorsunuz. Olmadı,mahkeme yoluyla da gitme şansınız var.Ama çakılı kadroda zaten nasıl başka kuruma geçeceksiniz orayı anlayamadım?
Olmaz mı? Dünya kadar var hem de… Ama maalesef görmek istemiyorlar.Illa ki bir açıgı vardir bu amirin
Yani normalde kurum değiştirirken olan durumla aynı.E o zaman neden çakılı kadro deniyor ki?Mahkeme olayı farklı bir boyut tabi.Hayırlısı olsun hakkınızda,umarım mutlu olacağınız bir yerde çalışırsınız,iş yerinde huzur çok önemliKurum muvafakat verirse ve siz,sizi kabul edecek bir kurum bulabilirseniz gidebiliyorsunuz. Olmadı,mahkeme yoluyla da gitme şansınız var.
Kesinlikle çok fazla önemli… O huzur olmadığı zaman aldığınız maaşın tadı da olmuyor tuzu da.Yani normalde kurum değiştirirken olan durumla aynı.E o zaman neden çakılı kadro deniyor ki?Mahkeme olayı farklı bir boyut tabi.Hayırlısı olsun hakkınızda,umarım mutlu olacağınız bir yerde çalışırsınız,iş yerinde huzur çok önemli
Kendi istediğiniz bir yere görevlendirme.icin uğraşın.Merhaba arkdaşlar... Hep okurdum,takip ederdim sizi ama artık bir konuda görüşlerinize başvurmam gerekli... 657 ye tabii Devlet memuruyum. Birimimde amirim tarafından 1 seneden fazladır mobbinge maruz kaldım. En son bağıra,çağıra bana hakaret etti. Bina inledi resmen. Şimdiden sende sorun vardır belki diyenlere söylemeliyim ki, birimdeki diğer hocalar dahil olmak üzere 3 personel de kaçarak ayrıldı ordan. Bir ben kaldım, Gelen durmuyor anlayacağınız... Bu kadar insan haksız olamaz. Sen nasıl durdun derseniz.. Ben birim değişikliği için dilekçe yazmıştım ama cevap alamadım 2 ay. Neyse,bana hakareti sonrasında kurumun en tepesiyle görüştüm,halimi anlattım. Herşeyden haberdarlar aslında ama buna rağmen o şahsın ettiği hakaret yanına kar kaldı ve beni istemediğim bir birime,üstelik görev tanımım dışında bir yere görevlendirmek istediler. Üstüne üstlük rızam vardır diye dilekçe yazmamı istediler. Yazmadım ben de... Ordan ayrılmak isteyen sensin,verdiğimize razı geleceksin dediler. Yıllık izin aldım ben de zaman kazanmk için... Çünkü farklı bir kurumdan kendime kadro buldum ama şimdi de kurumum muvafakat vermiyor. Mahkeme açsam en az 5-6 ayda sonuçlanır. Dava Lehime Sonuçlansa bile,bakalım kadro açan kurum beni 6 ay sonra kabul edecek mi? Yürütme durdurma kararı alabilirsem işte o zaman önüm açılır. O zamana kadar Hadi onu da bekledim diyelim. Eski birimimde çalışamam o şahısla artık,diğer birim için dilekçe istiyorlar, Arkadaşlarım sakın ola yazma diyorlar. Dilekçe yazsam sıkıntı,onca hakaretten sonra eski yerime de gidemem,muvafakat da vermiyorlar. Ortada kaldım. Huzur kalmadı ne ben de ne eşimde. İstifa etmemek için zor tutuyorum kendimi... Karışık yazmış olabilirim,kafam çorba gibi inanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?