Aslında söz konusu kişiyle zorunlu bir işbirliği yok. Gönüllü bir Sivil Toplum Kuruluşu başkanı kendisi. Bize gönüllü yardımcı oluyor güya ama adam kendi çıkarları için bu pozisyonu ve beni kullanmak istiyor. Bana da yanındaki diğer çalışanlar gibi muamele yapıyor ama ben kaldıramıyorum,zorunda da değilim. Geçen yılki arkadaş tamamen iletişimi kesmiş iki ay sonra,sene sonunda da görevi bırakmış. Benim de son 9 ayım kaldı.Üstünüzden sizi yüzleştirmemesini isteyin, nedenlerini belirtin.
Ancak bu kişi size mobbing uygulayan çalışanla konuşması gerektiğinde ne diyecek? Altında çalışan tek kişi sizsiniz, şikayetin sizden geldiğini tahmin eder.
Bu nedenle üstünüze bir çözüm önerisi ile gidin. Bölüm / Ekip değişikliği olabilir mesela, pozisyonunuza uygunsa.
Onun dışında mobbing uygulayan kişiye kendinizi ezdirmeyin, belirli sınırlar çerçevesinde cevap vermekten çekinmeyin. Ölçülü bir şekilde iletişim kurmaya çalışın, ona doğru temkinli bir kaç adım atın. Zamanla çözülebilir, bir iletişim yakalayabilirsiniz karşılıklı.
Tabi,daha önceki yaşadığım mobbing in müsebbibi görev yerinden sürüldü,idarecilik yapmaktan men edildi,hakkında kamu davası açıldı. Çalışanlar tarafından mobbing ve iş mahkemesi tarafından da dava açıldı. Akibetini bilmiyorum inşallah layıkını bulmuştur.Mobbing ile alakali herhangi bir yaptırım varmı ki? Yasal olarak? Bilmiyordum
Çok sağol nsccktsah ah son 9 ay kala yasadıgın gergınlıge bak ... cok gecmıs olsun canım ya
yuzlestırmek ısteyebılır muhtemelen yuzlestırecektır . senın cekınecek bırseyın yok ne olursa olsun karsılarında cok guclu ve sakin dur
kazanan taraf sen olmalısın bunun ıcın ne gerekıyorsa onu yapmalısın
arkadaş mobing i var bir de tam bir egolar savaşı kıran kırana hem deMobbing ile alakali herhangi bir yaptırım varmı ki? Yasal olarak? Bilmiyordum
Tabi,daha önceki yaşadığım mobbing in müsebbibi görev yerinden sürüldü,idarecilik yapmaktan men edildi,hakkında kamu davası açıldı. Çalışanlar tarafından mobbing ve iş mahkemesi tarafından da dava açıldı. Akibetini bilmiyorum inşallah layıkını bulmuştur.
Sorumlu olduğunuz birim, kurum ilgilenir sanırım sizinle de.Merhaba
Ozel sektorde de var mi bu sekilde şikayet etsek. Bende yöneticimden ayni sekilde bezdim
Burdan tanıdığım kadarıyla siz genel kültürü yüksek bir kadınsınızarkadaş mobing i var bir de tam bir egolar savaşı kıran kırana hem de
Benim temennim de iletişimin sonlandırılması. Haklısın burda bir benim üstüm bir de onun üstü var,yani süreç uzamaz en azından. Daha önceki mağdurlar konuyu açmamışlar. Üstlerimin sadece bu adamın “zor” bir insan olduğuna dair fikirleri olduğunu biliyorum.Umarım sinirlerin daha fazla bozulmadan ve yipranmadan bu kişiye birsekilde ayar verilir ve seninle olan direk teması /iletişimi sonlandırılır.Belki yoneticine daha önce ki magdurlar konuyu açmışlar ve ya bu kisinin yaptiklati bir şekilde ayyuka çıkmıştır ama resmi bir basvuru olmadığı için çözüm sürecine girmemişdir yönetici ..En azından yurt disindasin ...burada ki gibi uzamaz süreç diye düşünüyorum
Sadece benim üstüm konuyu çözebilir. Umarım çözebilecek kişilikte birisidir. Bu tür olaylarda yüzleşmek çare olur mu gerçekten:/ sesi çok çıkan diğerini sindirir,öteki de orda bulunduğuyla kalır. Başlı başına ayrı bi tatsızlık yani:/Canım asla vazgeçme. Boyun eğme sakın! Bu tür megaloman, mobbingci insanlardan nefret ediyorum.. rahat ol üstün seni gorusturmek isterse cesur ol sakın kaçma. Ettiği tüm tehtidleri ortaya dök. Şikâyetçi olacağını sadece çalıştığın yere değil sesini tüm makamlara duyuracaginin altını çiz. Dişli ol lütfen biz kadınlar kendimizi çalışma hayatında asla ezdirmemeliyiz
Özel sektör değil. Aslında sorum da bu; yani resmi kurumda ben üstüme “lütfen beni yüzleştirmeyin” diyebilir miyim?Mobing bir suç.
Eğer özel sektörde çalışıyorsanız Haklı nedenle iş akdinizi feshedip tazminat alabilirsiniz.
Üst sizi o kişi ile yüzleştirmek isterse reddedin. Ve sebeplerini de açıklayın.
Resmi kurumsa sizde o zaman kamu çalışanı memur musunuz ?Özel sektör değil. Aslında sorum da bu; yani resmi kurumda ben üstüme “lütfen beni yüzleştirmeyin” diyebilir miyim?
O mümkün olmaz maalesef:/Valla panpacım sana abuk subuk konuşursa video/ses kaydı çek derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?