mobbing

frozen85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2014
356
93
73
Herkese merhaba
Gebelik ve doğum içinmobbing için dava açan varmı? Hamileyken bölümüm değiştirildi sonrasında doğum izninden döndükten 7 ay sonra zam ayıydı, diye tüm departmana zam yapılırken bana yapılmadı üstüne işle ilgilide bir dolu sorun cıkartıldı hatta bir toplantıda açıkca yöneticim doğum iznini hiç sevmediğini soyleyerek beni azarladı:/dava açsam nasıl kanıtlar gerekir? illaki davada şahit istiyorlarmı?
bilgisi olan arkadaşlar acil yardım edermisiniz

Bence konuşma başlat ve konuştur video çek dava aç yeterli diye düşünüyorum

Bence konuşma başlat ve konuştur video çek dava aç yeterli diye düşünüyorum

insanların seslerini ve görüntülerini gizlice kaydetmek suçtur. akıl vereyim derken suç işlemesine neden olacaksınız.

insanların seslerini ve görüntülerini gizlice kaydetmek suçtur. akıl vereyim derken suç işlemesine neden olacaksınız.
Ama nasıl kanıtlayacak ki başka iyi de böyle çok dava kazanan gördüm ben müdafa anlamında ama doğrudur

Daha önce böyle bir şey yapmadım ama eski şirketimde böyle bir şikayeti olan arkadaşım vardı. Çalışma bakanlığından geldiler , herkesi tek tek odaya alıp çalışma arkadaşları bunlar tabi mobbing uygulanıyor mu diye sordular. Bu durumda cevap verecek olan iş arkadaşlarınız önemli

İş arkadaşlarınıza güveniyorsanız, onların şahitliğini isteyebilirsiniz.Ayrıca İşçi Mahkemeleri bu konularda genellikle işçiyi haklı buluyor, çok fazla bu şekilde dava var merak etmeyin.Sizinkine benzer kararlar çoktur.Zor olmaz mahkemenin buna karar vermesi.

Zam için aktif çalışılan bir süre istiyorlardır belki, belki sizin zammınızı da doğum izni kadar süre çalıştıktan sonra yapacaklardır

Mobbing davalarında siz davayı açarsınız karşı taraf mobbing yapmadığını kanıtlar diye biliyorum. Atılmış mailler, iş arkadaşlarınızın şahitliği önemlidir. Ancak geri dönüşsüzdür onu da bilin. Davaı kazanınca orada rahat rahat çalışmaya devam edemeyeceksiniz. İlla ki işten atacaklardır sizi ve tahmin ediyorum iş arkadaşlarınız da destek olmaz.

o zaman hiç şansım yok çünkü bölümde korku cumhuriyeti hakim kimse evet mobbing yaptılar demez korkularından

evet iş arkadaşlarım asla destek olmaz şahitte olmazlar ben işten çıkartılacağımı düşünüyorum acıkcası hatta ilk dogumizninden dondugumde buna niyetlenmişler fakat mobbing korkusundan yapamamışlar ama yakın zamanda tekrar gündeme gelicek diye düşünüyorum.eğer çıkartırlarsa mobbing davası acmayı dusunuyorum

Zam için aktif çalışılan bir süre istiyorlardır belki, belki sizin zammınızı da doğum izni kadar süre çalıştıktan sonra yapacaklardır
maalesef durum boyle değil çünkü belirli bir bütçe var benim hakkımı alıp yine doğum yapan bir arkadaşa vermişler sebepte ben fazladan bikaç hafta daha izin yaptım hemen dönmedim diye ama bu bir sebep olamaz cunku zamn hakediş olan yılın cogunlugunda bende calısıyordum zaten

Avukata danışın ama tek amacı sizden para koparmak olmayan güvenilir biri olsun. Kesin kazanırız gazına girmesin. Çalışırken dava açmak zor kimse sahit de olmaz mobbing iş hukukunda en muallak konulardan biri zor ispatlanır şahit bulunamaz işiniz zor yani

Siz hem dava açıp hem de orada çalışmaya devam mı etmek istiyorsunuz önce onu sorayım?

ben işten çıkartılacağımı düşünüyorum acıkcası,çıkartılırsam dava açacağım çıkmadan da delil toplamak istiyorum şahit bulmam mümkün değil kimse olmaz korkusundan haklı olarak

Siz hem dava açıp hem de orada çalışmaya devam mı etmek istiyorsunuz önce onu sorayım?
ben işten çıkartılacağımı hissediyorum hatta daha önce niyetlenmişler korkularından yapmamışlar ama zaman geçince bir şekilde cıkartacaklarını düşünüyorum.eğer çıkartırlarsa dava açacağım çıkmadan delil toplamak istiyorum

Aktif çalışmadığınız için zam yapılmamış olabilir bunu neden patrona sormadınız? ayrıca hamileyken bölüm değiştirilemez diye bir kural mı var bunun neresi mobing oluyor, sizi işten çıkın diye zorlayan yok, ortada bir sorun da yok çalışma şartlarınız çok ağırlaşmamış. Sırf toplantıda doğum izinlerini sevmiyorum dedi diye mobbing davası olmaz. Hiçbir patron sevmez ki zaten izini ama sizi işten çıkarmamış sonuçta gelmiş başlamışsınız.

Işe iade açarsınız öyleyse. Ben açtım şahit falan istemedi hakim. Haklı gördü davayı kazandim

Çıkaracak olsalardı hamileyken çıkarırlardı ya da 7 ay oldu diyorsunuz bu zamana kadar yaparlardı bahane de bu bölümde işleri yapamadığınız falan olurdu yani özel sektörse yapacak birşey yok ama neden şimdi çkarsın ki

Ben geçmişte hali hazırda çalıştığımız ve maaş alamadığımız şirkete karşı, işten çıkan arkadaşım için şahitlik yapmıştım. Bu konuda şirket kesinlikle karışamaz.
Sonuçta yalan beyan verilmiyor hakim ne sorarsa ona cevap veriliyor..

Ayrıca çalışma bakanlığına şikayet edersen de gelip çok güzel inceliyorlar merak etme. Onlar sorunca anlatır haklarını sorarsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…