MOBBİNG

adigemmm

acıma garibe ....
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
778
135
123
47
kızlar merhaba

şirketteki huzursuzluğumu bilen bilir. ama artık dayanamayacak durumdayım. kısaca şöyle anlatayım.

şirketteki patronlarla yada genel müdürler yada müdürlerle herhangi bir sıkıntım yok çok şükür işimden memnunum. şartları çok iyi. gelgelim çalışanlar artık beni deli ediyor.
bir kişi var burada iyi anlaşıyor görünüyoruz fakat;
1- sürekli bir laf sokma peşinde
2- herseferinde fırsatını buldumu aşağılıyor.
3- en ufak bir şeyde örneğin bardak niye masa üstünde değilde tezgah üstünde diye bir ton laf söylüyor.
4- konuşmalarımı dinliyor sonrasında gelip yine konuşuyor sürekli aşağılayıcı tavırla.
5- hergün söyledikleri: bir işi beceremiyorsun,sen bu işi bilmiyorsun, neden onunla konuşuyorsun, neden bunu böyle dedin gibi saçmalıklar.

şu an hamileyim nisan sonu gibi doğum iznine çıkıcam iznim bittikten sonrada gelmeyi düşünmüyorum zaten bu sebeplerden işten çok soğudum. huzursuz çalışıyorum ve normal olarak performansım düşüyor. psikolojim bozuldu resmen bu evimede yansıyor artık.

öğrenmek istediğim şu ben bu insana ki bu kişi yüzünde en az 4 kişi işten ayrılmış. mobbing davası açabilirmiyim. açmak için ne yapmam lazım. yada allahından bulsun deyip çekip gitmelimiyim. bana bir akıl verin moralim çok bozuk

Neden hakkını bırakacakmışsın ki kesinlikle pes etme bence . Ne faydasız boş insan var ya..

ee siz patronunuzla yada müdürünüzle konuştunuz mu sorunu?

bir günden bir güne o ayrılan 4 kişi dahi patrona bildirimde bulunmuş mu bu şahısla ilgili...?

biliyorlar hepsini ama yapacak birşey yok oda öyle diyorlar

ay ne kadar tuaf insanlarmış bir kişi yüzünden kaç kişiyi harcamışlar. sizde ona öyle davranın ozaman altta kalmayın çıkmayın işinizden

biliyorlar hepsini ama yapacak birşey yok oda öyle diyorlar
biride çıkıp dese bu elemena yüzünden kaç kişi işten çıktı kaç kişinin ahı kaldı ,veyahut şunu sorayım o sözde ağzı burnu kırılası mobbingci işverenin akrabası mı ya da sevgilisi falan mı ?

biride çıkıp dese bu elemena yüzünden kaç kişi işten çıktı kaç kişinin ahı kaldı ,veyahut şunu sorayım o sözde ağzı burnu kırılası mobbingci işverenin akrabası mı ya da sevgilisi falan mı ?

kırığıı :KK48::KK48::KK48:

Bir avukattan yardım alıp bu işin peşini bırakmamalısınız. :KK62:

kimsenin birşeyi değil 10 yıldır burda ve kendini çok iyi pazarlıyor çay bile verse vay iş ben böyle uğraşıyorum bu çay böyle demlenir gibi

Benim calistigim sirkettede ayni problem vardi.
O kisi yüzünden sirketten 6 kisi ayrilmisti, o sorumluydu o kisilerden.
Sizin dediginiz seylerin aynisini yasadiklarini söylüyordu mobbing yasayanlar.
Sonra topluca bir dava acildi sirkete ve o kisiye, ama malesef kazanamadilar.
Davayi sirket kazandi, cünkü elle tutulur bir tarafi yoktu, birde sahitler gösterilen kisiler isten cikarilma korkusundan cok fazla birsey söyleyememisler.
Olan davayi acanlra oldu, o kadar masrafa degmedi, bu davalarin birde maddi boyutu var.
Ya güvenebileceginiz ve kesinlikle size mobbing uygulandigi ile ilgili size sahitlik edecek (is yerinden birileri) bulacaksiniz, yada hic girmeyeceksiniz bu ise. Tavsiye etmiyorum, cünkü bizzat kendim gördüm davanin mobbinge ugrayanlar tarafindan kaybedildigini.

Oysa gercektende mobbing vardi, yok diyemeyiz.

kimsenin birşeyi değil 10 yıldır burda ve kendini çok iyi pazarlıyor çay bile verse vay iş ben böyle uğraşıyorum bu çay böyle demlenir gibi

valla ne olursa olsun bence kolay iş bulunmuyor doğum izninden geldikten sonra inadına işe başlayın görmezden gelin dicem ama her yerde öyle tipler :(

Benim calistigim sirkettede ayni problem vardi.
O kisi yüzünden sirketten 6 kisi ayrilmisti, o sorumluydu o kisilerden.
Sizin dediginiz seylerin aynisini yasadiklarini söylüyordu mobbing yasayanlar.
Sonra topluca bir dava acildi sirkete ve o kisiye, ama malesef kazanamadilar.
Davayi sirket kazandi, cünkü elle tutulur bir tarafi yoktu, birde sahitler gösterilen kisiler isten cikarilma korkusundan cok fazla birsey söyleyememisler.
Olan davayi acanlra oldu, o kadar masrafa degmedi, bu davalarin birde maddi boyutu var.
Ya güvenebileceginiz ve kesinlikle size mobbing uygulandigi ile ilgili size sahitlik edecek (is yerinden birileri) bulacaksiniz, yada hic girmeyeceksiniz bu ise. Tavsiye etmiyorum, cünkü bizzat kendim gördüm davanin mobbinge ugrayanlar tarafindan kaybedildigini.

Oysa gercektende mobbing vardi, yok diyemeyiz.
bende ondan çekiniyorum işte kimse şahitlik yapmaz şirret birşey çünkü en güzeli demekki doğumdan sonra istifa edip başının çaresine bakmak onuda Allaha havale etmek.

Illa akraba veya sevgili olmasi gerekmiyor. Eger mobbing yapan kisi yillarca sirkette calisip, müdürün sag kolu olduysa, ve müdüründe isleri ona yaptirmak isine geliyorsa, kimse birsey demiyor, kimsenin umrunda degil.
Ki benim calistigim sirket Türkiyenin önde gelen sirketlerinden biri, ismini vermeyeyim. Orda bile bunlar oluyor.
Basinada sizmadi bu olay nasil olduysa, kapandi gitti.
Ama departman yöneticisi Daha sonra dayanamayip kendi isten ayrildi, yada istifa etmesi icin zorladi üst düzey yöneticiler bilemiyorum. Lakin mobbing uygulayan kisi hala orda. Akillandi mi bilmiyorum ama cok zor günler gecirmisti ona bir ders olmustur orasikesin ama davayi kaybedenler cok üzüldüler.

valla ne olursa olsun bence kolay iş bulunmuyor doğum izninden geldikten sonra inadına işe başlayın görmezden gelin dicem ama her yerde öyle tipler :KK43:

valla 37 yaşındayım bu yaşıma kadar çoook yerde çalıştım hatta otogarda 6 yılım geçti ama ben böyle bir iş ahlakı olmayan biri ile bile karşılaşmadım desem yeridir.

işverenler materyalist yaklaşıp çözümsüz bırakıyorlarsa ya gelenekçiler akrabalık-tanış durumları var ya da bu kişi işinde gerçekten iyi ve o iş için elzem birisi. bu durumda yönetimle tartışmak anlamsız.

diğer yandan anladığım kadarıyla kat değiştirmek-oda değiştirmek vs gibi bir imkanınız da yok. geriye bence de işten ayrılmanız gerektiği kalıyor çünkü en hassas döneminizde belki de bebeğinizi etkileyecek sinir bozuklukları yaşatmış size.
daha fazla birilerinin stres topu olmadan ayrılın ve yeni bir işe girin sonrasında..

Bulunmaz hint kumaşı mı bu çalışan? 4 kişi işten ayrılmış birde üstüne hamile bir çalışanla uğraşıyor. Bence üst yonetimle danışıklı dövüş durumu var bu sahısın. Özellikle ugrasmasına müsade ediyor olabilirler.
Sağlam sahidiniz yoksa birşey yapamazsınız bu durumda.

valla 37 yaşındayım bu yaşıma kadar çoook yerde çalıştım hatta otogarda 6 yılım geçti ama ben böyle bir iş ahlakı olmayan biri ile bile karşılaşmadım desem yeridir.

Allah yardımcınız olsun :(

Back
X