Şans meselesi, bir yakınım 6 ay içinde ev aldı. O da eşya almamıştı, kaç sene oldu hala ne ile evlendiyse o, e çocukta olunca alması daha da zorlaştı. Bende herşeyin aynı anda olamayacağını düşündüğümden hemde hayalim olduğundan dolayı şartlarımı zorladım çünkü neyin ne olacağı hiç belli olmaz. Şimdi alamam derim, ileri de hiç alamayacak duruma gelebilirim hayat bu belli mi olur? Günden güne iyiye gidecek herşey daha iyi olacak diye bir kaide olmadığı için bu sefer '' keşke o zaman yapsaydık, alsaydık, aslında o zaman alabilirmişim'' derim yani demek istemiyorum.. :)
Herkes evin yok, kiradasın bişey alma, yok pahalı alma eşyalar kötü oluyor, yok kendi evini dayar döşersin daha iyisinden diyor bu da mantıklı, herşey tam da istediğin gibi olabilir hemde evine göre alabilirsin ama işte dediğim gibi herkes hoop ev alamıyor ki, 30 yaşında ev sahibi olan da var, 50 yaşından sonra olan da. Ev olup eşyalarını değiştirende nadir üstelik çünkü evi güç bela alıyor zaten herşeyin had safha da el yaktığı bir dönemdeyiz malum, özellikle de konut fiyatları, adam 10 sene borcu nasıl ödeyeceğim diye kafayı yemekle meşgul oluyor hadi evi baştan döşeyelim değil..
Öyle diyenlerin içinden hala evini alamayanlar, alsalar bile boyunca çocukları olup sorumlulukları olan insanlar var.
Sizin gibi evi yok diye eşya almayıp, evini aldıktan sonra alanlar gerçekten çok nadirler, siz çok şanslısınız..
Bu arada biz de kendimiz yaptık herşeyimizi çalışıp ödeyeceğiz Allahın izniyle de, zaten hiç borcumuz olmasa biz de 3-5 seneden önce ev alamayız. Allahtan fazla borcumuz yok. O 3-5 senede ev için birikim yaparız diye düşünüyorum. Ev almak çok zorlaştı, kesin bi 10 sene borçlanacağız zaten kaçarı yok.