Mobing devam ediyor...

Mobbing yaşamış biri olarak yazıyorum.. Mobbing tam olarak budur.. Karşındakini görmemek, yok saymak, modunu düşürmek.. Sonrasında da siz hırslı çalışmaya devam ettikçe bütün işleri size yıkarlar.. Siz başarma lazım koz vermemem lazım diye düşündükçe daha da iş yıkarlar, yıkarlar..

Bi kaç gündür sizin konularını denk geliyorum.. Size tek tavsiyem sizi Bi kere sevmediler sevmeyeceklerdir.. Ha siz herkes beni sevsin demiyorsunuz sizi anlıyorum.. Ama başından böyle bir deneyimle başlayınca hiçbirşey yolunda gitmiyor.. Önceki konularını bilmiyorum, yanı sebep ne mobbıng olcak bılmıyorum.. Size tek tavsiyem ya oradan gidin yada kalıcaksınız insanları tv izler gibi izleyin.. Takmayın.. Tepkı vermeyin, kendı aralarında bişey konussa lar bile gülmeyin bıyık altından.. Kıl kapacakları hareketler yapmayın.. İşinizi yapın geçin, kimsenin işini üstlenmeyın ve asırı basarili olmayın, kıvamında basarili olun..

Insallah yoluna girer iş durumunuz🙏

Mobbing yaşamış biri olarak yazıyorum.. Mobbing tam olarak budur.. Karşındakini görmemek, yok saymak, modunu düşürmek.. Sonrasında da siz hırslı çalışmaya devam ettikçe bütün işleri size yıkarlar.. Siz başarma lazım koz vermemem lazım diye düşündükçe daha da iş yıkarlar, yıkarlar..

Bi kaç gündür sizin konularını denk geliyorum.. Size tek tavsiyem sizi Bi kere sevmediler sevmeyeceklerdir.. Ha siz herkes beni sevsin demiyorsunuz sizi anlıyorum.. Ama başından böyle bir deneyimle başlayınca hiçbirşey yolunda gitmiyor.. Önceki konularını bilmiyorum, yanı sebep ne mobbıng olcak bılmıyorum.. Size tek tavsiyem ya oradan gidin yada kalıcaksınız insanları tv izler gibi izleyin.. Takmayın.. Tepkı vermeyin, kendı aralarında bişey konussa lar bile gülmeyin bıyık altından.. Kıl kapacakları hareketler yapmayın.. İşinizi yapın geçin, kimsenin işini üstlenmeyın ve asırı basarili olmayın, kıvamında basarili olun..

Insallah yoluna girer iş durumunuz🙏
Anladın beni.tsk.

İkiye ayırırım ben heralde. Başıma böyle bir şey geldi resmî kurumda çalışırken dışarda çözdüm işimi. Ama kadının kolunundan tuttuğum gibi yaptıklarını yüzüne vurdum gözüme bile gözükmüyordu. Ezikliğin lüzumu yok susma konuş! Psikologa onu anlatacak kadar vakit harcama başka derdin mi yok ? Yarın git ilk iş çıkışta bekle onu o kadar diyorum sana ❤️

ya herkesin kendinden nedensiz yere gıcık kapanı vardır ama bu arkadaş kimseyle anlaşamıyor
bütün dünya kötü olamaz
sorunu kendinde arasa psikolog da biz de rahat edicez.
Kendisi süpersonik iyi bir insan olduğu için sorunu kendinde arayamaz 🙄 sorunlu olma ihtimali yok onun. Nasıl bir şanssızlıksa işte aile kötü, koca kötü, arkadaşlar kötü, iş yerindekiler kötü, komşu teyzeler bile kötü.

psikolog iş sorunlarındaki tavsiyelerde çok etkisiz.bu durumda bana halen konuş diyor.başka en kötü ne olabilirdi ki, ne kaybedersin diyor.gururumu.neyi olacak.
arkadaşım, böyle devam edersen önce hastalanırsın bir zaman sonra da kesinlikle işinden olursun. bu tavrın kaçınılmaz neticesi bu olur.
iş arkadaşların kendilerini korumak için başladıkları seni yok sayma işini abartmışlar, iş çığrığından çıkmış. gözlerinde insan vasfını kaybetmişsin. tekrar kazanmanın tek yolu incinebilir olduğunu göstermektir. umursamıyormuş gibi davranarak onları tahrik ediyorsun bence ve muhtemelen haklısın pislik insanlar oldukları konusunda ama onlardan daha iyi olduğunu düşünüyorsan o zaman öyle davranmalısın. iyi ve barışcıl, kendi halinde biri olduğunu göstermelisin yani psk. dediklerini yapmalısın. bunu yapmaktan gururun yüzünden kaçınmıyorsun yapmaya cesaret edemiyorsun. kolay değil tabii ama cesur olman ve bu tavırlardan rahatsız olduğunu (üzüldüğünü) meydan okumadan göstermen gerekiyor. bu durumdan kurtulmanın başka bir yolu yok. psk. ile nasıl yapacağın üzerine konuş, bir karara var ve kurtar kendini. bu kadar kötü muameleye kimse dayanamaz. boşuna heder etme kendini.

İkiye ayırırım ben heralde. Başıma böyle bir şey geldi resmî kurumda çalışırken dışarda çözdüm işimi. Ama kadının kolunundan tuttuğum gibi yaptıklarını yüzüne vurdum gözüme bile gözükmüyordu. Ezikliğin lüzumu yok susma konuş! Psikologa onu anlatacak kadar vakit harcama başka derdin mi yok ? Yarın git ilk iş çıkışta bekle onu o kadar diyorum sana ❤️
tavsiyeye bak te allahımmm :KK12:

Bence komple yoksayin madem sevmiyorsunuz hiç birini neden takıyorsunuz ki kafaya ilkokul gibi laf sokmuşlar ben olsam umursamam bile kaç yaşında insansınız dert ettiğiniz şeye bak ise odaklansaniz zaten oyalanirsiniz farzedin ki orda tek çalışıyorsunuz onların amacı zaten sizi işinden etmek neden prim veriyorsunuz inanın hayat bunlar için çok kısa ben zaten pek samimi olmayı sevmediğim için mesafeliyim hatta çoğu insan soguksun der zarar gormektense buzdolabı olmayı tercih ederim sizde molalariniz da takin kulaklığıniz müzik dinleyin bı şeyler izleyin yoksayin

Olumlu olumsuz tüm zaman ayırıp da konuma yazan arkadaşlarım hepinizi çok çok çok seviyorum.buraya yazıyorum.cunku gerçekten yonlendirmeleriniz güzel.bakis acısı alıyım diye psikologa gidiyorum.yonlendirmeleri bana uygun değil.samimi bulmuyorum.benim konuma uygun değil. Dediginiz gibi her gün tükenmektense tayin becayis bir şekilde çözeceğim bu konuyu.ama bekar değilim.ben bir anneyim.sorumlulugum var.cocugimun okulu var.ailem dedi ki artık peşinden gelemeyiz.cocugumun bakım sorunu iki sene sonra çözülecek.bilemiyorum işte.kolaynisler değil iki tane serseri öyle istiyor diye düzenimi değiştirmek.ben memur olmaya da bilirdim.ve fabrikanın tek şubesi olabilirdi.o zaman da kaçacak mıydım.sanki içimden bir ses diyor ki sabret ve biraz daha bekle.

ÇÖZÜM OLMAYACAK.ALIŞMAKLA NE ALAKA.
Valla pes ediyorum ne desek kabul etmiyorsunuz. Gayette alışmışsınız bence çünkü ne desek hayır öyle değil şu an yaptığım en doğrusu modundasınız. Öyle olsaydı psikolog ihtiyacı doğacak kadar üzülmezdiniz. Görmezden gel duyma görme deniyor ama bunun için vurdumduymaz olmak ve çok sağlam bir psikoloji lazım ki siz böyle değilsiniz. Bazen bir şeylerin üstüne gitmek çözümdür. Sizin de üzülebileceğinizi bilmeleri gerekiyor.

Dün yine psikoloğumu aradım, aramadığımda da yazıyorum zaten.bu ay 500 lira psikoloğa vermişim.Sonuç hep aynı şeyleri söylüyor psikoloğum.diyaloğa geç, nedenini sor, hobi bul vs.
Dün ne oldu biliyormusunuz?Biz de 45 yaşlarında başka kurumdan geçici gelen ve biryıldır bizde olan birkadın var.öyle oturuyor...Geçen sene çalışıyordu.bu sene sürekli müdür değişince kıza işverilmedi.peki ne yapıyor.arşivden iki dosya çıkarır, gerisi bir orada bir burada muhabbet.Kız bizimkuurmda kalmak istiyor..o zaman tabi müdürlükteki dengelere göre hareket edecek.Benimle konuşmuyor.sebebi yok.iş soruyorum duymuyor.şimdi bağırsam bağırdı olacak.sessiz kalıyorum.günaydın demiyor.ya da yanımda biri daha var.günaydın ayşe aaaa yalnızmıydın vs diyor.kızı görmek istemiyorum.
Dün en son wc ye girecem.tam o çıkarken ben kapıdaydım girecektim.benim gireceğimi göre göre ışığı söndürdü.delirdim ama sustum.çünkü zaten acı çeksin diyeyapıyor.neden böyle yapıyorsun dersem bu çözüm olmayacak.sevinecek ciddiye aldı diyecek.psikoloğa söyledim.konuşmalıymışm.neyi konuşacağım.bana saygı duymuyor.neyi konuşabilirim.
bugün müdür dedi ki ayşeyi(kızın adıayşeolsunmesela) çağır.ben ayşe müdür seni çağırıyor demeden, hemen dışarıdan olayları yönlendiren sorun yaşadığım ali 'ayşe hanımmüdür bey siziçağırıyor' dedi.benim insnalarla diyaloğa girmemi engelliyor ve dedikodu yapıyorlar.neyse ben o ara mutfaktaydım.ayşe personelle sohbet ediyor.tam ne dediğini duymadım.sadece yüksek sesle geri zekalı diye birkelime geçticümleiçinde.sonu
neysekahvemi aldım çıkıyorum.erkek olan personel ali diyelim.ali diyor ki'inşallah üzerine alınmıştır.Yok yok bence laf yerine gitti.alınması gerekenler üzerine alındı.
kısacası bana deniliyor kızlar.ve ben hiçbişi yapmıyorum.müdüre daha değişik birimlerde iş öğreneyim dedim.çünkü mevzuat bilmemlazım.sağolsun farklı işler geliyor yapıyorum öğreniyorum.şu an bununla meşgulum.zihnim başka bişiye takamıyor kafayı ama üzülüyorum.ekmekparamın derdinde bunları yaşamak.sonuç personellerin yaptığı tüm işlerden bir kısım yapıyorum, danışmaya bakıyorum, resmi yazıları cevaplıyorum ve onlardan daha hızlı ve iyiyim.bu bana yetiyor.
dışarda zumba kursuna gidicem, oğlum voleybola gidecek yarın ben de izlemeye gidecem.böyle gidiyor hayat.
siz böyle bir mobbingte etkilenmemek için ne ypardınız.canımda bezdim ve sadece beddua okuyorum.
siz buna mobbin diyorsanız birde buraay gelin derim. bunlar sizin takıntılarınız sadece bence.

Kamusal alan sonuçta işinizi yapın geçin pek insanlarla ve ne dedikleriyle bu kadar ilgili olmanıza gerek yok. Size laf sokuyorlarsa siz de yeri geldiğinde aynını yaparsınız.

Bende birkaç kere konularınıza denk geliyorum. Bence karşı tarafta adım atmadıkça konuşmak, anlaşmaya çalışmak için uğraşmadıkça sizin çabalamanız bir işe yaramaz. Siz kendi kendinizi sinir edip doldurursunuz.
Birim değişikliği ya da il değişikliği de olsa gittiğiniz yerlerde de aynı sıkıntılarla karşılaşacağınızı düşünüyorum. Çünkü karşı taraf aktif olarak sürekli sizi rahatsız ediyorsa sorunlar bitmiyorsa demek ki sizde bir şeyler yapıyorsunuz düşüncesi doğuyor herkeste.
Ayrıca bunun sonu kötüde bitebilir karşılıklı olarak olayları ilerletir iş kavgaya dönerse devlet memurluğundan atılmaya kadar gider. Ne gerek var bunlara.
En güzeli etrafınızdaki insanları yok sayacaksınız. Selam vermek, sohbet etmek için uğraşmayacaksınız. İş olarak da bireysel bir iş talep edin. İşinizi yapın geri kalan sürelerde elinizin altında internet, en güzeli başınızı ağrıtmaya değmez.
Sataşmaları, laf sözleri duymazdan gelin bir süre sonra onlarda bıkıp yapmayacaktır.

diğer konularınızı tam bilmiyorum ama yorumlara bakılırsa genel olarak bu sorunu yaşıyorsunuz. bu durumda kendinizi de sorgulamalısınız. genel olarak çevremde bu tür sorun yaşayanlara baktığımda, farkında olmadan patavatsızca laf soktukları için karşı taraf irrite oluyor; hatta böyle bir tanıdığım vardı onu uyarmıştım bu konuda amaan o da hak ediyor vs diyordu ama sonra dışlanınca sebebini anlamıyordu, samimi olunmayan bir gruba zorla girmeye çalışınca insanlar küçümseyebiliyor, kendini olduğundan farklı gösterince itici durabiliyor. bu tarz bir sürü şey olabilir. sizin yerinizde olsaydım bir süre tepkisiz kalırdım, sorun çıkarmadan ve onlarla mesafeli durarak işimi yapmaya odaklanırdım. bir süre sonra zaten gıcık oldukları her neyse zaman geçtiği için unutup bu davranışı bırakacaklarını düşünüyorum. ama o zaman da mesafemi korumaya devam ederdim çünkü sonra başa dönülüyor.

Bende birkaç kere konularınıza denk geliyorum. Bence karşı tarafta adım atmadıkça konuşmak, anlaşmaya çalışmak için uğraşmadıkça sizin çabalamanız bir işe yaramaz. Siz kendi kendinizi sinir edip doldurursunuz.
Birim değişikliği ya da il değişikliği de olsa gittiğiniz yerlerde de aynı sıkıntılarla karşılaşacağınızı düşünüyorum. Çünkü karşı taraf aktif olarak sürekli sizi rahatsız ediyorsa sorunlar bitmiyorsa demek ki sizde bir şeyler yapıyorsunuz düşüncesi doğuyor herkeste.
Ayrıca bunun sonu kötüde bitebilir karşılıklı olarak olayları ilerletir iş kavgaya dönerse devlet memurluğundan atılmaya kadar gider. Ne gerek var bunlara.
En güzeli etrafınızdaki insanları yok sayacaksınız. Selam vermek, sohbet etmek için uğraşmayacaksınız. İş olarak da bireysel bir iş talep edin. İşinizi yapın geri kalan sürelerde elinizin altında internet, en güzeli başınızı ağrıtmaya değmez.
Sataşmaları, laf sözleri duymazdan gelin bir süre sonra onlarda bıkıp yapmayacaktır.
Yukarıda calısıcam.asil olmam gereken birimde.benim kendi yanlarında calismami söylemiyorlar sanırım.

Back
X